Iseseisvust defineeritakse meie ühiskonnas sellisena, et sa oled saavutanud majandusliku turvatunde, oled omandanud hariduse ning oled kolinud väljapoole sünnikodu. Kuid spirituaalse küpsuse ning iseseisvusega on teine lugu. Iseseisvus on väga spirituaalne iseloomuomadus ning see ei ole tegelikult seotud maisusega. Spirituaalne küpsus ja iseseisvus on hoopis midagi muud, millele võib loomulikult maisus lisanduda.

Spirituaalne iseseisvus tekib inimese hinge, kui ta rändab elust ellu ning õpib oma õppetunde. Meil on vaja kõik tugevad ja kasulikud iseloomujooned kõikide elude jooksul ära õppida. Seega on ääretult oluline igas enda elus, antud juhul selles elus, spirituaalselt kasvada. Spirituaalne kasv on seotud iseloomujoonte lihvimise, parandamise ja tugevdamisega.

Kui sa soovid teada saada, millistele iseloomuomadustele on vaja sinu selles elus arenemiseks ekstra suurt rõhku osutada, siis küsi iseenda käest see küsimus: "Milline sinu isiklik iseloomuomadus takistab sind kõige enam eluga edasi liikumast?". Kindlasti leiad sa sellele vastuse, kui võtad aja maha ja keskendud iseenda loomusele ausalt ning siiralt.

Sedasama küsimust soovitan ma sul küsida enda käest iga mõne aja tagant, et olla pidevas spirituaalses arengus.

Lisaks sellele, et sa saad teha eneseanalüüsi ja leida seeläbi midagi, mida iseenda juures tugevamaks muuta, annan sulle vihjed selle kohta, kas sa oled tänaseks saavutanud spirituaalse iseseisvuse või mitte. Selleks loe läbi kõik need kuus punkti, mille olen sinu ja kõigi teiste enda jälgijate jaoks siin artiklis välja toonud. Need aitavad sul mõista seda, kas sul on vaja iseseisvust lihvida või sa oled enda arengus juba väga heal tasandil.

Spirituaalne iseseisvus tähendab seda, et sa oled suuteline oma parimal saatuserajal püsima. Ja kui sa seal oled, siis kõik sinu elus liigubki heal tasandil ning külluslikul suunal. Seega on spirituaalse iseseisvuse saavutamine äärmiselt oluline.

1. SA SUUDAD AKTSEPTEERIDA

Spirituaalne iseseisvus on seotud oskusega mõista seda, kus sa saad sekkuda ja kus mitte. Näiteks olukordades, kuhu elu sind sätib või teiste inimeste puhul suudad sa selgelt mõista, kas on sinu asi asja parandada, kujundada või tervendada või sa pead jätma kõik elu ning universumi hoole alla.

See ei tähenda seda, et sa oled ignorante või püüad kergemalt minema pääseda, asetades endale pimedad prillid ette, vaid hoopis vastupidi. Sa mõistad olukorda läbi ja lõhki ning tead täpselt, kas sinu asi on sellega kaasa minna, sellesse enda energiat panustada või mitte.

Üks näide tänapäevast on see, et kui sõda ei ole sinu ukse taga, siis sa lihtsalt aktepteerid seda fakti, et sõda eksisteerib ja et sa ise seda ei põhjusta. Kui sul ei ole võimalik aidata, siis elad edasi. Kui sul on võimalik abistada, siis sa teed seda. Spirituaalne ebaküpsus väljendub antud juhul siis, kui sa laastad enda hinge selle pärast, mille üle sul kontroll puudub.

2. SA OLED KAASTUNDLIK JA SEDA KOGU SÜDAMEST

Kaastunnet õpetatakse tihtipeale 3D-tasandil, aga päris spirituaalne iseseisvus eeldab siiski kaastunnet 5D-tasandil. Mis on 3D-kaastunne? (Kui sa ei tea veel, mis on 3D ja 5D, siis loe minu artikleid nendel teemadel siit. Rääkisin pikalt ja põhjalikult nendel teemadel ka enda telesaates "Tene Laul. Elamise kunst.", mille osasid saad järelvaadata siit.)

3D-kaastunne on nii-öelda kohusetundlik kaastunne, kus sa tunned, et pead kaasa tundma, kuna vastasel juhul näidatakse sinu poole näpuga, sinu perekond ei ole sinuga rahul või ühiskond ja sotsiaalmeediakanalite kaudu peetakse sind ebaviisakaks. See on kaastunne, mis on peale surutud.

5D-kaastunne tuleb otse südamest. See on selline kaastunne, mis tekib sinu sisse loomulikult. Sa vaatad tee peal olevat lindu, kes on enda jala vigastanud, astud autost välja ning tõstad linnu teepervele, et talle otsa ei sõidetaks. Sa tunned end kehvasti, et teine kannatab. Sa kuuled kellegi kohta kohutavat isiklikku õnnetust ning sinu süda murdub korraks seda kuuldes. Peale seda otsid või leiad viisi, kuidas teda aidata. Kui sa ei saa aidata, siis sa aktsepteerid seda olukorda ehk täidad 1. punktis olevat aktsepteerimist ning õpid sellest situatsioonist.

Kuidas sa õpid? Sa mõistad seda, et sa ise ei soovi kellelegi nii teha ja mõtled kaasa selles osas, kuidas säästa ka teisi, et nad ei peaks seda kogema. Vot see on spirituaalne iseseisvus ja küpsus.

3. SA ANNAD HINGELT ANDEKS

Andestamisel ja andestamisel on vahe. Üks on see, et andestatakse tema tegu inimesele (egole), teine on see, et sa andestad egovabalt situatsioonile. Paljud mõistavad andestamist valesti. Sa ei pea andestama konkreetsele isikule sulle nii-öelda noa selga löömise eest, sinu petmise, reetmise või ärakasutamise eest - see on 3D-andestamine, kus sa sätid end ohvri rolli. Ma ei soovita seda teha ühelegi endast lugupidaval spirituaalsele inimesele. Ja see ei tee minust halba inimest, vaid vastupidi - kuula mind ära!

Spirituaalne iseseisvus ja küpsus toob andestamise situatsioonile, ja seda nimetan mina 5D-andestuseks. Näiteks kui sind on teise inimesega seksuaalselt petetud ehk sinu kaaslasel on olnud kõrvalsuhe, siis spirituaalne andestamine on seotud sellega, et sa liigud eluga edasi ning mõistad seda, et see ei olnudki õige suhe, milles sa olid. Kuna tingimusteta armastus võrdub truuduse ja lojaalsusega.

Sa liigud eluga edasi ja mõistad seda, et sinuga käituti reetlikult. Sa ei jää kinni konkreetse inimese vihkamisse, vaid mõtled sellele, et on hea, et saatus tõi selle varjatud teema välja, et sa saaksid enda eluga edasi liikuda. Tänu universumi väele sa pääsesid ise suhtest, kus tegelikult ei olnud armastust. Võt see on spirituaalne iseseisvus ja küps käitumine. Sa ei vihka, sa vabastad ja liigud edasi. Kui sa nii teed, ma olen ülimalt õnnelik sinu üle. Kui sa oled sellist asja kogenud ja sellest kõigest nii välja tulnud, siis ma sooviksin sulle medali kinkida.

Kui sa aga oled ikka veel mõnest säärasest situatsioonist traumeeritud ja sa ei suuda eluga edasi liikuda, siis soovitan sul kanda Rodoniidi kristalli koos Mäekristalliga. Need kaks kristalli koos aitavad sul andestada väga kõrgel spirituaalsel tasandil ning need juhatavad sind uuele elurajale. Kindlasti kanna neid kristalli seni, kuni tunned, et oled minevikuenergiast vaba.

4. SA OSKAD ARMASTADA, SA OLEDKI ARMASTUS SUURE ALGUSTÄHEGA

Paljud inimesed suhtuvad armastusse nii, et armastus on justkui miski, mida tuleb neile anda ja pakkuda. Aga seda nimetan mina ühepoolseks armastuseks, see ei ole kindlasti spirituaalselt küps armastus.

Oskus armastada ja mõista, mis armastus on - see on midagi muud. Sa ei vaja tunnet, et keegi armastab sind, et sa ise saaksid pakkuda armastust teistele, kaasaarvatud iseendale.

Mida ma mõtlen iseendale armastuse pakkumisega? Sa aktsepteerid end sellisena nagu sa oled, sa toidad end hästi, käitud endaga tervendavalt, lubad endal teha vigu ning palju muudki. Sa armastad end nagu oma last - tingimusteta. See ongi kõige parem paraleel - oskus armastada samamoodi, kuidas ema või isa armastab oma last - tingimusteta. Sa lihtsalt armastad, aktsepteerid ja oled hell ning hea.

Spirituaalse küpsuse ja iseseisvuse juures sa lubad olla teistel just sellised, nagu nad on. Sa ei soovi neid kujundada, vägisi tervendada ega muuta. Sa aktsepteerid eemale hoidmist, vigu ning palju muudki. Sa ei kritiseeri, kui keegi teine teeb otsuse, mida sina ei teeks. Sa annad hingamisruumi, oled kannatlik ja liigud eluga edasi, kui vaja.

Spirituaalne armastamine tähendab ka seda, et sa ei nõua tähelepanu, vaid naudid, kui seda sulle pakutakse. Sa lähed ja kallistad ise, kui tunned kallistustest puudust. Sa helistad ise, kui soovid rääkida, mitte ei oota pahuralt teiselt poolelt esimest sammu. Siinkohal ma ilmselgelt võiksingi jääda erinevaid näiteid tooma, aga ma siiralt loodan, et sa mõistad, mida ma spirituaalse armastuse all mõtlen. See on miski, mis on vaba, ja ma arvan, et nii on see parimalt defineeritud.

5. SA OLED SIIRAS JA AUTENTNE

Ebaküpsed spirituaalsel tasandil inimesed väldivad enda varjukülgi, nad hoiavad roosasid prille ees ning kiidavad end taevani. Nad ei tee mitte kunagi vigu ja kõik nende halvad otsused on alati õigustatud. See on 3D-mõtlemine: "Mina teen kõik õigesti, teised aga mitte".

5D-mõtlemine on see, mis viib sind tegelikult spirituaalse iseseisvuse ja küpsuseni. Kui sa oled selle saavutanud, siis sa suudad avatud silmadega vaadata otsa enda vigadele, probleemidele, nõrkustele, varjukülgedele, tehtud tegudele ja välja öeldud sõnadele ning tunnistada, et sa oled olnud toksiline, oled käitunud siin-seal ebaviisakalt ja ebaküpselt.

Spirituaalne iseseisvus ja küpsus ei tähenda ilmtingimata seda, et sa oled ideaalne. Ideaalset inimest ei eksisteeri. See tähendab hoopis seda, et sul on piisavalt julgust, et vaadata tõele näkku. Öelda iseendale, et, näe, on olnud perioode, kus ma olen olnud sassis, kus ma olen käitunud nagu totaalselt ebastabiilne inimene. Kõik teevad vigu ja see on okei. Vigu tehes õpitakse ja arenetakse. Ilma nendeta ei toimu mitte ühtegi arengut. Seega, küsimus sulle endale: "Kas sa tunnistad minevikus tehtud vigu, suudad nendest avameelseltteatud inimestele rääkida, kas sa julged nendele otsa vaadata?". Ole iseendaga aus. Kui jah, siis on suurepärane, annaksin sulle järjekordse medali.

Kui sa aga tunned, et sa ei suuda oma vigu näha, tunnistada või nendest õppida, siis soovitan sul kanda Opaali. Tegemist on ühe parima spirituaalse arendajaga. Opaali kandmine aitab sul kiiresti 5D-energiasse liikuda, aidates sul õppida, areneda, andestada ning kujuneda iseenda parimaks versiooniks. Tegemist on kristalliga, mida kunagi hoiti vaid kuninglikes perekondades, kuna seda peetakse kõige võimsamaks külluse ja tarkuse kristalliks.

6. SA OLED JULGE, SA EI KARDA JA SEDA PÄRISELT!

Kõige ehedam märk sellest, kas sa oled spirituaalselt iseseisev ja küps, on see, kas sa oled päriselt julge või mitte. Näiteks kajastub see selles, kas sa julged olla erinev, julged olla sina ise, olla hallis massis värviline kuju. Sa kuulad iseennast, tunnetad ise, mis on sinu elus õige ja vale, mitte ei kohanda end ühiskonna järgi. Sa kannad neid riideid, milles tunned end mugavalt, värvid enda pea roosaks iseenda, mitte teiste pärast. Sa laulad avalikult pargis, kuna tunned rõõmu eksisteerimisest, mitte ei tunne valehäbi, kuna keegi äkki näeb pealt seda, mida sa teed, kuigi see on ilus ja hea.

Spirituaale julgus on see, et sa oled tõeliselt ja kõige ehedamal kujul sina ise, mitte ei mõtle pidevalt selle peale, mida teised sinu sammudest arvavad ja kas sa oled teiste moodi. Meie eesmärk  on olla meie autentsed versioonid. Sellisel tasandil me täiustame üksteist. Ma olen alati öelnud, et elu on väga-väga igav, kui inimesed soovivad teisi kopeerida ja olla keegi, kes nad tegelikult ei ole. Sellisel juhul liigutakse hinge ära kaotamise poole. Seega mina kutsun üles sind ja kõiki teisi enda jälgijaid olema nemad ise. Ole sina ise, kallike!

Spirituaalset iseseisvust ja küpsust aitavad sinus kasvatada absoluutselt kõik kristallid! Kristallid ongi spirituaalsuse kehastused. Kandes ükskõik millist kristalli, on sinu hingeline ehk spirituaalne areng garanteeritud.

2022. aastast alates olen hakanud kirjutama artiklite seeriat Kaksikleekidest, kuna see aasta on Kaksikleekide esimene kohtumise aasta. 2021. aasta oli eeltööks nende kohtumisele. Kõik Kaksikleegi artiklid leiad siit. Tegemist on ülimate armastajate hingedega. Ja Kaksikleekide eesmärk on jõuda spirituaalse iseseisvuse ja küpsuseni. Seetõttu on sul oluline seda endas kasvatada, kui tunned, et soovid enda Kaksikleegiga kohtuda või kui juba oled temaga suhtes.

Kogu armastusest sinule ja kõikidele enda armsatele jälgijatele kirjutades! Olen alati teiega ja jään teiega. Te ei ole üksida, sina ei ole üksinda!

Tene Laul