Karmaseadus on minus alati aukartust äratanud. Tunnistan, et olen Karmakartlik. Mida see aga tähendab? Selle all mõtlen ma seda, et ma tean, et iga minu tegu, samm, motiiv ja tunded loovad mulle isiklikku Karmat. Sellest ei ole mitte kellelgi võimalik pääseda. See järgib sind, mind ja kõiki teisi alati. Ükskõik, mida sa teed, sellega sa aktiveerid ühes või teises suunas enda Karma. Millises suunas ma sooviksin seda käima seada? Ikka heas suunas ehk ma tahan kasvatada enda elus head Karmat. Karmakartliku inimesena ma tean, et kõik minu teod toovad kaasa tagajärgi ja seetõttu üritan ma endast anda maksimumi, et mitte Karmat vales suunas enda jaoks tööle aktiveerida. See ongi Karmakartlikkus - sa jälgid, mida sa teed ja miks sa seda kõike teed.

On olemas kohti, kus võib aga tekkida küsimus: "Kas ma teenin selle või tolle tegevusega halba Karmat?", viidates millelegi, mis võib pealtnäha olla negatiivse alatooni või sisuga. Tegelikult on olemas selliseid tegevusi, mis pealtnäha halba Karmat ei kasvata ja selliseks tegevuseks on näiteks siiras enesekaitse.

Maailmas on väga palju head ja kurja. Sa võid ise olla teiste inimeste vastu väga hea, olla tolerantne, siiras, armastav, lahke või ükskõik, milline hea versioon iseendast, küll aga võivad sind ümbritseda ohud või inimesed, kelle suhtumises ei ole midagi head. Sa võid sattuda olukorda, kus sind vaimselt või füüsiliselt rünnatakse. Siit tekibki küsimus: "Kas ma teenin endale halba Karmat, kui ma enda eest seisan või end kaitsen?" Ma selgitan sulle, kuidas Karma töötab ja mida sinu Karma sellises olukorras teeb.

Halb Karma ei hakka sinu elus kasvama, kui sa ise teadlikult vaimset või füüsilist rünnakut ei provotseerinud. Teadlik provotseerimine on näiteks norimine, halvustav kommenteerimine, üleolev suhtumine, meelega liiga tegemine jne. Kui sa seda tegid, siis situatsioon, kus sind vastu rünnatakse, ongi sinu otsene halb Karma. Sa lihtsalt realiseerid selle nüüd, kohe ja praegu, mitte tulevikus. Selle nimeks on tasakaalukas duell, kus sa said selle, mida ise soovisid.

Juhul kui sa ei ole ise tüli või rünnakut teadlikult põhjustanud, siis situatsioonis, kus sa end kaitsed, ei eksisteeri halba Karmat. Sul on vaja end kaitsta, kui sind alusetult rünnatakse. Vastasel juhul lased sa endale liiga teha ja see veeretab sulle omakorda halba Karmat ehk annab tulevikku õppetunni, kus sa pead õppima iseenda või oma tõekpidamiste eest seisma. Elus on vaja ära õppida iseenda eest seismine ja kui sa seda õigel ajal ei tee, siis toob elu sulle sääraseid momente veel ja veel, kuniks sa oled selle ära õppinud.

Kes iganes sind ründab, kas sõnadega või füüsiliselt - alati kaitse end! Sa ei kasvata sellega halba Karmat. See on koht, kus sa võid end kaitsta. Loomulikult teatud piirini ehk ära kaota iseennast selles momendis ära, ära lasku samale tasemele nagu on sinu ees seisev tülinorija. Ükskõik, milline on see situatsioon, kus sa oled sunnitud end kaitsma, tee seda alati väärikalt. Kui langed sama madalale, kui sinu vastane, siis tekitab see negatiivse energiaringi. See on õrnõhuke piir, kuid igat situatsiooni peab käsitlema eraldi.

Kui sulle tullakse füüsiliselt kallale, siis Karmaseadus näeb ette, et sul on õigus oma füüsilist keha kaitsta. Ma ei õhuta siinkohal vägivalda, see ei ole minu eesmärk. Toon näite. Laps satub koolikiusaja ohvriks, teda näpistatakse, tõugatakse, lükatakse ja lüüakse. Karmaseadus näeb siinkohal ette, et ohver võib enda füüsilist keha kaitsta, kuna seda rünnatakse. Selleks võib ta kiusajat enesekaitseks eemale tõugata, tema käe end küljest ära võtta ning kõigele sellele vastu hakata. See on enesekaitse ja sellele halb Karma ei rakendu. Siinkohal kasvatab endale halba Karmat kiusaja, kes saab seda hiljem enda elus mõnes teises situatsioonis kogeda.

Kui sind rünnatakse vaimselt ehk näiteks sõnadega, siis Karmaseadus näeb ette, et sul on õigus end vaimsel tasandil kaitsta. Sellisel juhul oleks sinupoolne füüsiline rünnak Karmat ohustav ja sisendaks Karmasse negatiivset energiat. Kui sind rünnatakse sõnadega, siis on enesekaitse sõnadega täielikult lubatud. Et hoida sellises situatsioonis enda Karmat tervena, siis ära kaota iseennast ära. Ära lange sama madalale, ole väärikas ja kaitse end oma südame järgi. Toon näite. Igaüks meist on omamoodi, meil on meie isiklikud huvid, meeldimised, mitte meeldimised ja meie kõigi elustiil on omanäoline. Keegi on aga hakanud sinu elu jälgima ja ta avastab ühel hetkel, et sina ja see, kuidas sa elad, ei sobi talle absoluutselt. Teil ei ole rohkem omavahelist sidet kui see, et te puutute kas tööl või mõne teisel põhjusel kokku. Ta otsustab sind rünnata ja sulle sinu elustiili kohta etteheited teha. Mida sa teed? Sa pead end kaitsma, teades, et tal ei ole õigust sinu elu kritiseerida, kuna sa ei tee talle liiga sellega, et oled temast erinev. Kindlasti on paljudel teist elu jooksul selliseid situatsioone tekkinud. Sellises olukorras tuleb sul endale kindlaks jääda ja mitte lasta end maha teha. Kui end kaitsed, siis sõnadega ja enda heaolu nimel on sul vaja kiusajale selgeks teha, et tal ei ole õigust sind kritiseerida.

Mina olen ikka seda meelt, et kes näeb teises vigu, selle probleem see ka on. Ehk, kui sulle ei meeldi see, kuidas keegi elab, hingab, sööb ja liigub, siis on see sinu isiklik probleem. Me võime kõik olla erinevad ja me olemegi erinevad. See ei anna mitte kellelegi õigust kedagi lüüa, ahistada, kiusata, norida ja alandada. Kahjuks kogevad väga paljud koolikiusamist ja kiusu ka täiskasvanueas teiste täiskasvanute poolt. Ära anna neile õigust seda sinuga teha. Seisa enda eest, näita, mida sa väärt oled ja pane kiusaja paika, kui peaksid tulevikus sellises situatsioonis olema.

Minu käest on palju küsitud: "Tene, miks mõni inimene satub kiusamiste ohvriks või miks satub mõni tihti tülidesse?" Sellele küsimusele on kolm vastust.

Esimene: See inimene põhjustab ise teadlikult selliseid situatsioone, kus ta läheb kellegagi tülli või tal tekib teiste inimestega konflikt. Ehk ta ise loob endale halba Karmat, kuna tema motiivid on halvad.

Teine: See inimene ei ole ära õppinud enesekaitset ja saatus toob talle probleeme, kus ta on sunnitud enda eest seisma. Tihtipeale ta laseb endale seda kõike teha, satub ohvrirolli ja see kestab seni, kuni ta vastu hakkab. See on elu karm viis õpetada inimesele enesekaitset. Nendele on mul soovitus - kaitse end alati ja sa saad sellest nõiaringist välja astuda.

Kolmas: See inimene võib olla igaüks meist. Sa satud olukordadesse, mis ei ole sinu enda põhjustatud, vaid pead silmitsi seisma teise inimese rumaluse või vihaga. Mida see õpetab? Näitab, kui erinevad me oleme ja kui kirju on maailm. Sellises olukorras tuleb kuulata oma südant, jääda iseendaks ja end kaitsta, et mitte ohvriks jääda.

Lõpetuseks soovin ma öelda seda, et Karma on meil kõigil isiklik. See, mida sa teed, kuidas sa teed ja mis on sinu motiivid, see kõik salvestub sinu enda isiklikku Karmasse. Kui sind rünnatakse, siis on enesekaitse hädavajalik, ja seda eelkõige siis, kui sa ei ole sellele alust andnud. Kaitse end, seisa iseenda või näiteks perekonna eest. Kõigele, mis on sulle kallis, ole kaitsev müür. Ära lase teise inimese kriitikal või pahatahtlikkusel endale või pereliikmele liiga teha.

Enesekaitset aitavad suurendada teatud kristallid, mis loovad kaitsekilbi sinu isiklikku Auravälja. Need kristallid aitavad ära hoida ebavajalikke negatiivseid situatsioone, kuhu sa oled tiritud teise inimese probleemi tõttu. Kanna Nuumitet, Hematiiti, Kullisilma, Turmaliinsuletistega Kvartsi või Musta Turmaliini ja hoia nende kristallidega selliseid situatsioone enda elust eemale. Turmaliinsuletistega Kvarts aitab Auravälja ka puhastada, aidates vabaks saada stressist, mida keegi on sind rünnates sulle põhjustanud. Sellisesse situatsiooni sattudes puhasta kindlasti hiljem enda Auraväli Mürri ja Viirukipuu seguviirukiga. Selles on kaks ebaõnneenergiat vabastavat taime.

Kes iganes sind sõnadega või füüsiliselt ka ründab, ära jää sellesse situatsiooni kinni. Sellepärast ongi vaja ennast kaitsta, et kahetsus ja valu ei saaks sinu sisse kinni jääda. Kui sa end ei kaitse, siis jääb see sinu hinge närima. Ennast kaitstes annad sa endale õiguse lasta see situatsioon vabaks. See on nagu tasaarveldus, mis ei toimunud sinu initsiatiivil. Kui sind jälitab sinu mõtetes minevikust mõni rünnak, millele sa ei suutnud tookord vastu seista, siis lase sellel enda seest vabalt ära lennata. Keskendu sellele, et oleksid täna tugevam inimene ja suudaksid täna ennast rohkem aidata. Luba endale vigu ja andesta oma valule.

Vahel tuleb end kaitsta olukordades, mis tunduvadki sinu jaoks ebanormaalsed, absurdsed või lapsikud. Kui sinu ette on tulnud keegi, kes näeb maailma väiksemalt ja kelle süda ei ole nii suur, kui sinul, siis sa lihtsalt pead selle olukorraga tegelema! Enesekaitse ei ole vägivald, see on vajalik.