Vähi päikesemärk algab 21. juunil ja kestab 22. juulini, see on vahemik, mil sünnivad just selle tähtkuju esindajad. 17. -24. juunini sünnivad aga Kaksikud - Vähk ja 19. - 26. juulini Vähk - Lõvi ehk üleminekusodiaagid.

Vähi tähtkuju esindaja on enda tugevate iseloomuomaduste ja võlude tõttu imetlusväärne. Need omadused on ta saanud oma päikesemärgilt ja need vallanduvad, kui on õige aeg, koht ja inimesed tema ümber. Tasakaalus Vähk on eriti imetlusväärne! Soovin Vähid esile tõsta ja näidata kõigile, kui head nad olla võivad!

Päikesemärkide tasakaalust ja tasakaalutusest räägin ma põhjalikult enda esimeses raamatus "Tähtkujude salapära". Kui see teema sind huvitab, siis leiad need mõtted minu raamatust.

1. TA KAITSEB SIND ALATI

Kui sa oled Vähi südames endale kuidagi koha leidnud, siis on ta alati kohal, et sind kaitsta!

Vähis on justkui instinkt kaitsta kõiki, keda ta ise imetleb, ja neid, kes on nõrgemad. Ta on seal, kui vaja, õiged sõnad suus, valmis kõik korda tegema ja sinu eest seisma. Kui tuleb kedagi kaitsta ja aidata, on ta täielik sõdalane, sellisel hetkel ta ei karda, ta on julge ja sinu jaoks olemas.

Kõige sõjakam pool tulebki Vähis esile siis, kui ta peab kedagi kaitsma. Olgu see tema enda laps, kaaslane või keegi võõras, kellele on liiga tehtud. Siis ei ole tagasihoidlikust ja kõigiga läbi saavast Vähist juttugi. Sellises olukorras paneb ta mängu kõik, et õiglus jalule seada ning oma kaitset pakkuda.

2. TA VÕIB OLLA ELU LÕPUNI SINU LOJAALNE SÕBER

Vähi südames koha leidmiseks võib küll aega kuluda, aga kui sa oled sinna tee leidnud, siis võib just temast saada elu lõpuni sinu lojaalne sõber.

Ta on väga skeptiline inimeste osas, keda enda ellu laseb. Vähiga kohtudes läbid sa tema isikliku röntgenmasina, mis tuvastab, kas sa oled tema inimene või mitte. Kui see etapp on kohtumise alguses läbitud, siis võtab ta su omaks.

Vähk on imetlusväärne ka selle poolest, et hoolimata sellest, mis teie suhetes aja jooksul juhtub, suudab ta need teemad tahaplaanile sättida ja teie suhte esiplaanile seada. Ta küll ei unusta midagi, kuid ta suudab sellest üle olla - kõik hea selles suhtes on olulisem.

3. TAL ON SUUREPÄRANE OSKUS MÄRGATA

Vähil on hea silm, ta märkab detaile ja oskab sinu mõtteid ridade vahelt välja lugeda. Ta on suurepärane märkaja. Kui tegemist on tasakaaluka Vähiga, siis suudab ta tänu sellele omadusele teha komplimendi täpselt sellel teemal, mis on sinu jaoks oluline. Ta oskab näha suurt pilti. Detailid, mis sinuga kaasas käivad, aitavad tal sind paremini mõista. Talle jääb meelde, mis sulle meeldib, mis mitte või mis on näiteks sinu lemmiktoit. Ta teab täpselt, millal seda teadmist kasutada, tehes sulle õigel ajal hea üllatuse, mis sobib sinuga täpselt kokku. Vähk on detailne - kui ta soovib sind üllatada, siis teab ta täpselt, kuidas seda teha.

4. TA TAJUB SINU EMOTSIOONE JA TUNDEID

Täpselt samamoodi nagu ta oskab märgata seda, mis teeb sind õnnelikuks ja mis mitte, oskab ta mõista seda, millises emotsionaalses seisundis sa oled.

Vähi eest ei ole mõtet enda päris tundeid varjata. Ta saab aru, kui sa oled kurb, endast väljas või hoopis rahulolev. Tal on inimeste osas, kes talle korda lähevad, justkui antennid püsti.

Kui sa oled kurb, siis teeb see kurvaks ka teda. Kui sa oled õnnelik, siis suudab ta seda õnne nautida, isegi siis, kui ta ise ei ole tasakaalus. Emotsioonid ja tunded, mida teised endas kannavad, kujundavad tema päevarütmi. Kui Vähi kaaslane on ülimalt rahul ja õnnelik, siis on see nakkav, see mõjub talle motiveerivalt ja inspireerivalt. See on ka üks põhjus, miks ta soovib, et tema lähedastel oleks hea - ta ise võidab sellest tohutult palju. Ta on emotsioonide filtreerija ja ta teab seda. Ainuõige viis selleks, et ennast suurepäraselt tunda, on aidata teistel end hästi tunda.

5. KUI SA TÕTT EI KARDA, SIIS LASE TAL RÄÄKIDA

Vähil on meeletu instinkt ehk vajadus rääkida tõtt. Kui ta ei saa seda teha, siis see painab ja lämmatab teda. Ta ei saa rahu enne, kui ta on jaganud sinuga seda, mida ta tunneb ja sinus näeb.

Kui ta näeb sinus potentsiaali, siis on ta seal, et sind motiveerida. Ta räägib sellest, kui hea sa oled, kui suurepäraselt sa midagi teha oskad. Ta on siiras, sest ta on õnnelik, kui keegi saadab korda midagi suurepärast.

Samas on ta kohal ka siis, kui on vaja sulle ausalt silma vaadates öelda, et sa teed midagi täiesti valesti või oled kellegi (ka iseenda) suhtes ebaõiglane. Ta ei suuda enda suud kinni hoida, isegi kui ta püüab, vastasel juhul see lämmatab ta. Miks ta seda teeb? Et sa saaksid olla progressiivne. Ta juhib sinu tähelepanu, tema eesmärk on hea. Olenevalt Vähi enda Kurgutšakrast, võib ta seda öelda armastavalt või liiga karmilt. Vähi üheks eesmärgiks on õppida enda arvamust avaldama nii, et see jõuaks teisele inimesele õigesti kohale.

Vähi Kurgutšakra kristalliks on Sinine Hauliit. Tegemist on kristalliga, mis õpetab Vähki end alati armastaval ja heal viisil väljendama, muutes tema aususe produktiivseks, mitte destruktiivseks. Vähil on väga kasulik seda kristalli kanda, see aitab kaasa spirituaalsele enesearengule ja toob temas välja tugevad ning head iseloomujooned. Sinine Hauliit on Vähile ka hea kingitus, see on tema õnnekristall.

Kokkuvõttes on Vähid suurepärased, kui nad kasutavad suhetes ja nende kujundamisel enda loomulikku annet. Oluline on olla tasakaalukas Vähk, Sinine Hauliit aitab selle vaimse ja spirituaalse tasakaalu leida.

Kõik minu kirjutatud artiklid Vähist leiad SIIT.