Seenhaigus on laialt levinud, see tekitab väga palju ebamugavust ning tihtipeale on sellest lõplikult vabanemine väga keeruline. Tutvustan sulle 7 põhilist märki, mis viitavad sellele, et kehas võib olla seenhaigus. Kui sul on need tunnused, siis võid sellega võitlemist alustada. Sellest tuleb lahti saada, et sa saaksid end nii vaimselt kui ka füüsiliselt suurepäraselt tunda. Esmalt räägin märkidest ja seejärel jagan allpool nõuandeid, mis võivad aidata sul seenhaigusest vabaneda, seda muidugi juhul, kui sa neid nõuandeid väga täpselt järgid.

1. NAHAPROBLEEMID

Kui seenhaigus on sinu kehas endale kodu leidnud, siis võivad esile tulla nahaprobleemid. See haigus võib tunda anda nii, et sinu nahale tekivad valged või hoopis pruunid laigud, mis ei ole pigmendilaigud. Nahk on põletikus, akneline, sul on psoriaas või ekseem. Selleks, et enda nahk korda saada, tuleb alustada seedesüsteemi tervendamisest. Seal võib olla seenhaigus, mis neid nahaprobleeme põhjustab.

Need probleemid võivad mõjutada ka peanahka, tekitades tunde, et peale peapesu on juuksed ikka veel mustad. Samuti võib nahk kestendada kohtades, mis ei ole tegelikult kannatada saanud. Lisaks seenhaigusele võib tegemist olla ka A-vitamiini, E-vitamiini, tsingi-, vase- või rauapuudusega. Kui kehas on seenhaigus, siis ei ole võimalik ka toidust maksimaalselt toitaineid kätte saada.

2. SUL ON TUJUKÕIKUMISED

Kas sa teadsid, et sinu kehal on nii-öelda kaks aju? Üks on sinu peas ja teine sinu seedesüsteemis. Kui seedesüsteemis on midagi valesti, korrast ära või seal on bakteriaalne probleem, siis ei saa aju korrapäraselt töötada. Vaimne tervis algab ennekõike ka seedesüsteemist. Seenhaiguse olemasolul võid kogeda tujukõikumisi, kehva emotsionaalset seisu, võid kergelt ärrituda ja endast välja minna.

3. EBAMUGAVUSTUNNE VÕI PROBLEEMID GENITAALPIIRKONNAS

Seenhaigus annab endast märku sellega, et tekitab suguorganite ümber ärritust, sügelust, punetust, paistetust ja paljusid teisi probleeme. Paljud saavad just siis aru, et kehas on seenhaigus, kui sümptomid jõuavad sellesse piirkonda. Tegelikult on aga nii, et paljudel on kehas seenhaigus, kuid selles punktis esitatud sümptomid võivad puududa. Kui need puuduvad ja teised on ikkagi olemas, siis on kehas ilmselgelt seenhaigus.

4. MEELETU ISU SÜSIVESIKUTE JÄRELE

Seenhaiguse korral tekib meeletu isu süsivesikute järele. See tekib selleks, et sa haigust toidaksid, et see kehast välja ei sureks. Tegelikult ei tohiks sellele alluda, sest süsivesikud on seenhaiguse põhjus number üks. Söö selle asemel proteiini, mis võtab isud ära. Sind aitavad ka erinevad proteiini sisaldavad toidulisandid.

5. VÄSIMUS VÕI JÕUETUS

Kui sind tabavad regulaarselt väsimushood või jõuetus, siis võib sinu süsteemis eksisteerida seenhaigus. See võtab sinu jõu ja energia, juba sellepärast, et see ei lase sul toidust toitaineid kätte saada, jättes sind vajalike toitainete defitsiiti. Lisaks sellele ei lase seenhaigus serotoniinil kehas korrapäraselt vallanduda, mis omakorda ei lase sul end hästi tunda. Serotoniini tootmiseks on vaja tervet seedesüsteemi, mis ei ole põletikuline. Seenhaigus aga tekitab kehasisest põletikku.

6. SEEDEPROBLEEMID

Seenhaigus tekitab väga palju erinevaid seedeprobleeme. On nii neid, kes kogevad pidevat kõhulahtisust, kui ka neid, kellel on gaasid, puhitused. Mõnel on kõht kogu aeg justkui paistes, teisel on krambid ja kolmandal iiveldab. Kui sul on üks nendest sümptomitest, siis see viitab, et seedesüsteemis on midagi valesti. Seenhaigus tekitab põletikku ja sellest tulenevad omakorda erinevad seedeprobleemid.

Kui soovid seedeprobleemidele lahendust saada, siis võta ette minu alternatiivne seenhaiguste vastane detox-kuur, millest räägin selle artikli lõpus. Lisaks tarbi libejalaka puukoort koos kurkumiiniga, et taandada seedesüsteemis olevat põletikku.

7. ALLERGIAD

Kõige viimasena toon välja allergiad. Seenhaiguse olemasolu võib põhjustada allergiaid. Ükskõik milline allergia sul on, see võib olla seotud sellega, et oled saanud endale seenhaiguse või oled sellega sündinud. Jah, seenhaigusega saab ka sündida, võid selle saada sünnitegevuse käigus või keisrilõike ajal. Sündides ei ole keegi meist seenhaiguse eest kaitstud, hiljem saame aga ise söögi osas teadlikke valikuid teha, et hoida end sellesse haigusesse nakatumast. Kui vabaned seenhaigusest, võivad allergiad taanduda või isegi kaduda.

Alternatiivne viis seenhaigusest vabanemiseks

Seenhaigusest on võimalik lahti saada detox-kuuriga ja enda menüüd muutes. Just menüü on kõige suurem põhjus, miks sul on seenhaigus.

Kõige enam “maitsevad” seenhaigusele süsivesikud, seega tuleks need menüüs täiesti nulli viia. Võta välja toidud, mis koosnevad põhiliselt süsivesikutest, nagu pasta, riis, maiustused, küpsised, vahvlid, jäätised, kommid, suhkrud, magusad puuviljad, saiakesed, leivad ja muu sarnane. Jäta toidulauale ainult komplekssüsivesikud ehk taimed, mille koostisosades on süsivesikuid vähesel määral.

Menüü võiks koosneda proteiinist ja rasvast ehk taimedest, mis ei ole ülimagusad. Sellised on näiteks marjad, oad, kikerherned, brokkoli, lillkapsas, vetikad, seened, pähklid, tofu, seemned jm.

Seenhaigust ei ole võimalik kehast tervendada, kui lisaks seenhaiguse vastaste taimede kasutamisele ei eemaldata menüüst süsivesikuid. Seetõttu on paljudel inimestel krooniline seenhaigus ja isegi, kui kasutatakse selle haiguse vastaseid ravimeid, tuleb see suure tõenäosusega tagasi.

Seenhaigusest vabanemiseks tuleb muuta oma menüü süsivesikutevaeseks ning haigus õigete ravimtaimedega soolestikust ja kogu kehast eemaldada. Seejärel tuleks jääda rasva- ja proteiinirikkale dieedile, et olla 100% kindel selles, et seenhaigus on kehast nii-öelda välja näljutatud. Kui on aga soov uuesti süsivesikuid sööma asuda, siis tuleks seda kindlasti teha alles paari kuu pärast ning väga väikeses koguses. Kindlasti tuleks jälgida enda enesetunnet selleks, et saada aru, kas seenhaigus on kadunud või mitte. Tegelikult ei soovita ma aga ülalpool nimetatud toiduaineid kellelgi süüa, sest lisaks seenhaigusele põhjustavad need ka teisi haiguseid, näiteks kroonilisi.

Seenhaiguse detox-ravimtaimed, mida soovitan haigusest vabanemiseks kasutada:

- Para-Herb on toode, milles on paljud erinevad taimed, mis aitavad lahti saada mikroorganismidest, kaasa arvatud seenhaigusest.

- Pau D'Arco on suurepärane seenhaiguse vastane taim, aidates puhastada keha ka teistest bakteriaalsetest või viraalsetest haigustest.

- CBD-õli, mis on minu silmis kõige efektiivsem alternatiivne ravim ükskõik millisele probleemile. Tarbi seda igapäevaselt.

- Kaprüülhape aitab vabaneda kehas olevatest mikroorganismidest ja on eriti kasulik kandidoosi puhul. Olen sellest pikemalt kirjutanud SIIN.

- Acerola kirsi ekstrakt, mis suurendab keha vastupanuvõimet, et seenhaigus ei naaseks. Seda tasub kasutada profülaktilisel eesmärgil koos eelpool väljatoodud ühe või kahe taimse alternatiivse ravimiga.

- Selleks, et seenhaigus uuesti ei tekiks, tuleks vähemalt pool aastat tarbida probiootikume.

- Sa võid suurendada enda proteiinitarbimist erinevate proteiini sisaldavate toidulisanditega, näiteks Your Super Skinny Proteini või Plant Protein supertaimede segu, mis samuti kaitsevad soolestikku seenhaiguse eest.

Siin on minupoolsed nõuanded ja alternatiivsed tervendusviisid, võta need kasutusse ja taasta enda keha hea vorm!

Artiklis välja toodud nõuannete, soovituste ja teabe kasutamine on omal vastutusel. Esitatud teave ei ole tervishoiualane nõuanne, vaid Tene Laulu enda kogemused, teadmised, isiklik arvamus ja soovitused. Toidulisandite kasutamine toimub iga inimese enda vastutusel. Vajadusel konsulteeri enne tarvitamist arstiga.