Jah, armastusesõltuvus on päriselt üks sõltuvustest ja seda esineb rohkem kui sa oskaksid arvata! Kui sa oled harjunud kuulma seda, et ollakse sõltuvusest alkoholist, toidust, hasartmängudest, tubakast ja paljudest muudest asjadest, mida tarbitakse, siis ei kerki sinu meelde teema, et keegi võib olla sõltuvuses ka armastusest. See kõlab kohati ilusalt, et mis selles siis halba on, aga tegelikult on see väga toksiline ja võib süvenedes viia väga obsessiivse käitumiseni. Tegelikult on aga nii, et me ei peaks olema sõltuvuses mitte ühestki asjast, ei tegevusest ega ka inimesest. Spirituaalse kasvu ja arengu juures on oluline märgata, millest sina sõltuvuses oled. Kui sa leiad selle üles, siis võta eesmärgiks end sõltuvusest vabastada.

Aga mis on siis armastusesõltuvus ja kuidas aru saada, kas sul võib selline sõltuvus olla? Aitan sul seda mõista!

Armumisetunne on suurepärane, ülendav ja tervendab ühekorraga nii keha kui hinge. Armumise hetkel tõuseb sinu kundalini energia ehk sinu ülim eluenergia, samal ajal vallanduvad sinu kehas endorfiinid ning kõige selle keskel tunned sa end suurepäraselt. Meenuta korra seda momenti, kui olid viimati armunud, oli ju hea tunne, eks ole? No vot ja sellest heast tundest võib ka sõltuvusse jääda. Ja kui sa ei ole armastusesõltuvuses, siis pole sul mõtet küsida, kuidas selline asi võimalik on, usu mind, on ikka võimalik! Inimesed on väga-väga erinevad ja me kõik tuleme erineva taustaga perekondadest, lapsepõlvedest, eelmistest eludest ja meie kogemused ning tervendamata traumad põhjustavad sõltuvusi. Ka armastusesõltuvus pärineb puudujääkidest või traumadest.

Kuidas identifitseerida, kas sa oled armastusesõltuvuses?

Ma panen siia sinu jaoks vihjed kirja, et saaksid iseennast analüüsida. Kui sa ennast ära ei tunne, siis on suurepärane. Kui tunned, siis on see samuti suurepärane, kuna minu eesmärk on aidata sind ja kõiki teisi, kes minu energiatööga sidet tunnevad. Kui sa oled armastusesõltuvuses, siis ma aitan sul sellest väljuda. Sina teed endaga tööd, mina annan sulle selleks lihtsalt abivahendid.

1. Sa vahetad tihtipeale partnereid või armud kiirelt erinevatesse inimestesse

Armastusesõltuvuses olles vahetad sa teadlikult või alateadlikult päris kiiresti ja tihti partnereid ning märkamatult sinu kogemuste arv muudkui kasvab. Lisaks sellele armud sa ülikiirelt ja kui keegi uus sinu orbiidile satub, siis võid eelmise armumise sama kiirelt ka ära unustada. Võib ausalt välja öelda, et sa võid olla lausa sariarmuja. See võib sulle endale nalja pakkuda, aga kui sa oled sellises rütmis, siis tuleks korra pidurit tõmmata ja küsida enda käest, kas see on ikka tervislik.

Tihtipeale ei märgata iseendas armastusesõltuvust, sellest ei räägita väga valjusti ja seetõttu otsustasin selle esile tõsta. Kuna armastusesõltlasel on ikkagi eesmärk endale kaaslane leida, siis sõltuvuses olles seda kahjuks teha ei saa. See on toksiline viis leida enda ellu hingesugulane või keegi, kellega on sõlmitud hingedevaheline romantiline kokkulepe.

Esita endale küsimused: "Kui paljude kaaslastega oled sa koos olnud? Kui paljudele oled enda keha seksuaalselt kinkinud? Kui tihti vahetad sa kohtingukaaslasi?" Ole iseendaga aus, spirituaalne kasvamine ja arenemine ei saa toimuda ebaausaid võtteid kasutades. Sul ei ole mõtet iseendale valetada, kuna see ei vii sind mitte kunagi mitte kuskile.

Kui partnerite arv on üllatuslikult suur, siis võid olla armastusesõltuvuses, kui mitte, siis on hästi. Kui oled, siis lihtsalt aktsepteeri seda osa iseendast ja hakkame tööle, et sellest vabaneda!

2. Sa hakkad situatsiooni iseenda ja kaaslase vahel kontrollima või oled ise see, kes põgeneb kohe, kui asi läheb tõsiseks!

Armastusesõltuvuses olles sul on vaja kontrollida kõike, mis teie vahel toimub. Näiteks oled armunud uude kaaslassesse, te kohtute ja üritate enda suhet arendada ja mida sina teed? Võtad kogu kontrolli enda kätte. Sa teed seda alateadlikult. Kuidas see väljendub? Sinu mõtted liiguvad pidevalt selles suunas, kuidas kohtuda ja millal, mida teha, mida mitte - sa oleksid selles suhtes justkui juhataja positsioonis. Mõjud äärmiselt lämmatavalt ja seda täiesti enese teadmata, selle tagajärjel hakkab teine osapool sind blokeerima, ära jooksma või vaikselt käte vahelt libisema. Ja mida sina teed? Üritad muudkui erinevate nurkade kaudu uuesti ühendust leida, genereerid muudkui lahendusi. Lisaks kaasneb sellega obsessiivne mõtlemine ja suur küsimus: "Miks ta põgeneb, meil oli ju nii tore!?"

Sa teed seda, sest kardad alateadlikult temast ilma jääda, jääda ilma armastusest, sest sa tunned sellest puudust.

Teine versioon armastusesõltuvusest on see, et sa põgened kohe, kui hakatakse intiimsust välja näitama, sest tihtipeale, kui ollakse armastusesõltuvuses, kardetakse tegelikult olla lähedane, haavatav ja intiimne. Armastusesõltlasi on kahte tüüpi - üks, kes on obessiivselt intiimne, ja teine, kes on intiimse poole pealt ülikinni.

Armastusesõltuvus võib tekkida paljudel erinevatel põhjustel. Üheks enimlevinud põhjuseks, millest olen aru saanud, on see, et kui ollakse pikka aega üksinda, siis võetakse endale eesmärgiks leida kaaslane ja sellest eesmärgist on enese teadmata saanud kinnisidee. Teiseks suureks põhjuseks on minevikuprobleemid, näiteks vanemate (või ühe vanema) armastuse puudumine, tõrjutus või trauma lapsepõlves.

Kuidas armastusesõltuvusest lahti saada?

Armastuse otsimine tuleks päeva pealt ära lõpetada ja pühendada energia iseendale. Kui sa otsid armastust, siis ei leia sa tegelikult seda, mida otsid. Universum annab sulle seda maitsta, aga ta ei anna seda sulle kunagi kätte. Seetõttu liigubki armastusesõltlane ühe inimese juurest teise juurde ning jääbki sinna nõiaringi. Miks see nii on? Sa saad alati seda, millises energias sa ise oled. Kui sa elad puudujäägis, siis pakub universum sulle puudujääki. Samas, kui sa oled külluses, siis pakub universum sulle küllust. Seega tuleks end treenida elama külluseenergias, mitte tegutseda puudujäägis.

Kuidas seda teha? Keskendudes iseendale ning õppides armastama enda elu ja hetke milles elada. Õpi nautima seda, mis sul on ja suuna enda mõistus potentsiaalse partneri leidmisest eemale. Alguses on see tohutult raske, sest sa oled mustris, mida on raske üleöö purustada, aga võõrutus on iga sõltuvuse puhul raske. Täpselt samamoodi on raske ka armastusesõltuvusest võõrutamine.

Tee tööd, vii enda mõtted mujale, ükskõik, kuhu, mitte partneri leidmisele. Tee endale sellisest käitumisest spirituaalset detoxit ja kui sa oled ühel hetkel sellest võõrdunud, siis juhtub see, et universum kingib sulle selle kaaslase, keda sa oled otsinud. Universum avab sinu jaoks õige, terve ja hingedevahelise armastuse, kui sa oled kinnisideedest vabaks lasknud.

Armastusesõltuvus on tihtipeale ka nendel inimestel, kes ei oska tegelikult üksinda olla ja nautida aega iseendaga. See toob samuti sellise sõltuvuse välja. Seega on hea ja kasulik praktiseerida iseenda seltskonna nautimist. Selleks tuleb kodust välja astuda, viia ennast spontaansetesse situatsioonidesse, minna kasvõi üksinda reisile või teha üksi kõike, millest unistad. See ei tähenda seda, et see viib sind isolatsiooni, vastupidi, see aitab sul kasvatada iseseisvust, enesearmastust ja iseenda seltskonna nautimist. Ilmselgelt ei ole sul see osa veel täielikult selgeks õpitud, kui tunned end armastusesõltlasena ära.

Kui mõttesse tulevad igasugused plaanid, mis on seotud potentsiaalsete kaaslastega, sul tekib näiteks mõte saata välja signaale, et oled vaba või avatud romantilisele suhtele, siis keela endal selliseid liigutusi teha, sest sa liigud jällegi sellesse nõiaringi, kust sul on keeruline välja pääseda. Ütle endale, et sa elad nüüd iseendale ja kui õige kaaslane soovib tulla, siis ta lihtsalt tuleb. Usalda universumit. Universum ei tee kingitusi mitte kellelegi, kes universumit ei usalda ja energiaid ei ole võimalik võltsida.

Lisaks soovitan teha Südametšakrale taaskäivituse. Selleks tulebki sul teha suhetest detoxit ja kinkida energiat iseendale, mitte saata seda väljapoole. Sellele aitab kaasa ka Serpentiin Jaadi kristalli kandmine, kuna see aitab vabastada mineviku suhtemustreid. See aitab sul teha endas korraliku dekodeerimise ja on lisaks ka Südametšakra tervenduskristall, mis annab sulle energiatuge enda eluga edasi liikuda ja ühel päeval kellegagi koos päris õnne tunda!

Südametšakra tervendamine on siinkohal ülimalt oluline, sest ebaterve Südametšakra blokeerib kõrgema taseme hingedevahelise sideme. Kui see tšakra on terve, siis loob see sinu ja näiteks hingesugulase vahele magnetilise tõmbe. Seega on mõistlik pühendada end sellele tšakrale, et seda tervena hoida. Seda tšakrat aitab kõige kiiremini tervendada näiteks tingimusteta armastuse jagamine ehk armastuse väljendamine ja edasi kinkimine mitte kelleltki mitte midagi vastu oodates.

Kui sa oled armastusesõltuvuses, siis ära tunne ennast seetõttu halvasti. Võta seda pigem kui valgustust, et näe, nüüd sa saad aru, millises seisus sa tegelikult olen ja miks sa ei ole enda elus veel armastus üles leidnud. Muuda iseennast ja küll elu sinu ümber muutub juba iseenesest!