Küsi enda käest, kuidas sina maailma näed? Kas see on must-valge või hoopis värviline? Kas sa suudad säilitada positiivse suhtumise, hoolimata raskustest, või oled esimene, kes langeb paanikasse ning musta auku? Positiivne mõtlemine ja ellusuhtumine ei tähenda seda, et sa paned silmad kinni, kui probleem on esile kerkinud. Vastupidi, see näitab seda, et sa suudad säilitada lootuse ning optimismi ka siis, kui on raske või keeruline. Tegelikult paneb see sind kordades kiiremini tegutsema ja asju lahendama, kui siis, kui sa tardud stressi või hakkad probleemidele näpuga näitama. Seega on positiivne suhtumine ja mõtlemine alati teretulnud. Kui see on sinus loomulikult, siis hoia seda! Kui mitte, siis treenime sind koos positiivseks! Olen sulle toeks. Annan sulle motivatsiooni suunata suunurgad pigem ülespoole kui alla. Seega naerata ning loe edasi!


Sinu mõttemaailm määrab oluliselt ära selle, kuidas sa end füüsiliselt ja vaimselt tunned. Kui oled optimist, siis sinu eluiga pikeneb automaatselt, kuna sa hoiad enda keha elujõudu täis. Elujõud pärineb Sakraaltšakrast ja Päikesepõimikust. Kui sa oled õnnelik ja rõõmsameelne ning samaaegselt füüsiliselt aktiivne, siis on sul need kaks Tšakrat ilusti töös. Mis omakorda aktiveerivad enda elueenergiaga sinu kõik teised Tšakrad.

Juhul kui sa oled positiivsuse ja füüsilise aktiivsuse mingil põhjusel ühekorraga ära kaotanud, siis tuleks hakata neid kahte Tšakrat esimesel võimalusel tervendama. Tšakratele eluenergiat andes tuleb sinu loomulik jõud ja positiivsus tagasi. Mida selleks teha? Kindlasti soovitan kanda sellist kristalli nagu Karneool. Tegemist on parima Sakraaltšakra tervendajaga, kuna sellel on väga palju universaalseid omadusi. See motiveerib tegutsema, liikuma, aitab üle olla negatiivsusest, suurendab lootust ja teotahet. Suurepärane kristall nii-öelda enda püsti ajamiseks. Karneooli tuleb kindlasti kanda, et sellest see efekt kätte saada. Seega hoia Karneool enda nahaga kontaktis ehk kanna seda ehtena.

Lisaks Karneooli kandmisele aitab Sakraaltšakrat aktiveerida ja tervendada ka Sandlipuu eeterliku õli või Sandlipuu viiruk. Eeterlikku õli aurutamiseks kasuta õlilampi, viiruk pane suitsema viirukihoidjale. Tee seda enda lähedal näiteks kodus või töö juures, kui sul on selleks võimalus. Tee seda kindlasti, kuna Sandlipuu sümboliseerib eluga edasiliikumist, suurendab motivatsiooni, aitab pingutada ja sellest kõigest mitte ära väsida. Sandlipuu on tugevalt seotud Sakraaltšakra energia tõstmisega, seetõttu on sellest just tööalaselt väga palju kasu - suurendab head õnne ja annab võimaluse tööalaselt paremaid tulemusi saavutada. See hoiab üleval positiivset suhtumist ning hoolimata olukorrast, millega sa silmitsi seisad, aitab säilitada väga tugeva vastupidavusvõime ning motiveerib parimate tulemuste nimel üha enam tegutsema. Seega on Sandlipuud kasulik kasutada nii kodus kui ka töökeskkonnas. Soovitan kindlasti!

Päikesepõimiku puhul on sulle abiks huumor ja inimesed, kes on positiivsed. Kas sa teadsid seda, et kui ümbritsed end inimestega, kes on õnnelikud ja rõõmsameelsed, siis sa ise muutud ka selliseks? Kordades kiiremini, kui siis, kui sa oled üksi enda negatiivsuse ja kurbusega. Aga mul on sulle siinkohal üks suur palve. Kui sa hakkad positiivsemate inimestega rohkem läbi käima, siis ole hea ja ära too neid enda negatiivsuse ja stressiga alla. Neid ei tohi kohelda stressiga, vaid ikka armastusega. Seega, kui nad on sinu tervendajad, siis lase neil endale positiivsust süstida, mitte ära röövi seda nende käest ära.

Päikesepõimiku tervendamine on ülimalt oluline, kui soovid endas positiivset mõtlemist suurendada. Kaasa aitab näiteks probiootikumide tarvitamine. Miks? Kuna sinu soolestik on nii-öelda sinu teine aju. Kui soolestikus on bakteriaalsed probleemid (mida sa ei pruugi teada), siis võib olla sinu ajukeemias probleeme ning sinu hormoonid on siis samuti sassis. Mida see tähendab? Seda, et sinu soolestik ei suuda piisavas koguses toota serotoniini või siis dopamiini. Siis sa ei suudagi olla positiivne, kuna bakteriaalne probleem on soolestikus. Kui sa tunned, et sa ei suuda positiivselt mõelda, siis tee endale probiootikumikuur ning söö tervislikult. Eriti Päikesepõimiku toitu, nagu näiteks melonit, ananassi, kollaseid õunu, sidrunivett ja päevalilleseemneid, need on suurepärased Päikesepõimiku tervendajad!

Päikesepõimiku kristallideks on Mookaite, Päiksekivi, Tsitriin, Oranž Kaltsiit, Kollane Kaltsiit, Kollane Jaad, Kollane Fluoriit, Kollane Jaspis, Kollane Kvarts. Kui sul on tõsisemad probleemid õnnetunde üles leidmisega, oled stressis, depressioonis või on terve sinu perekond kuidagi negatiivsusesse langenud, siis kindlasti soovitan kõiki neid kristalle enda kodus kusagile ühtekokku asetada. Poleeritud kristallidest tee endale kristallikomplekt, aseta alusele ning hoia kodus, et kõik pereliikmed leiaksid positiivsuse taas üles. Eriti soovitan neid kristalle hoida Feng Shui järgi kõige läbikäidavamas kohas või seal, kus perekond koos aega veedab, näiteks elutoas või köögis näiteks söögilaual.

Miks tuleb positiivselt mõelda? Kuna see aitab stressiga toime tulla. Igasugune optimismienergia sinu sees võitleb erinevate haigustega ja annab sulle tohutult palju elujõudu. Seega on positiivne mõtlemine ja ellusuhtumine igati saavutamist väärt. Kui sa oled optimist, siis sa kindlasti tead seda, kui hästi see mõjub sinu füüsilisele ja vaimsele kehale. Kui sa oled üks nendest, kes suudab loomulikult positiivne olla, siis aita ka teistel seda saavutada. Rõõmusta teisi enda positiivsusega ja jaga seda enda naeratuse ning huumoriga. Mõlemad on jagamiseks, kuna positiivsus on nii-öelda hea nakkus, mida levitada. Kindlasti tee seda, sa aitad sellega teisi, kellel seda on vaja!

Positiivne mõtlemine ei ole probleemide ignoreerimine ehk roosade prillide ees hoidmine. Vastupidi, positiivselt suhtujal on säilinud lootusekiir ning usk paremasse tulevikku või halvast väljatulekusse, hoolimata olukorrast. See on ellusuhtumine, mitte ignoreerimine. Seesama mõttemaailm annab juurde tohutult palju võimalusi pöörata elu enda kasuks. Energiat ei saa võltsida. Kui sa oled positiivne ja lootusrikas, siis universum tunneb seda ja sa suure tõenäosusega väljudki olukorrast hästi. Seega on igati kasulik positiivset suhtumist üleval hoida. Energiad muutuvad ja pöörduvad sinu kasuks, mitte kahjuks.

Selline suhtumine aitabki sul edu saavutada, kuna see annab sulle palju jõudu ja energiat ning motivatsiooni. Lisaks aitab terve Päikesepõimik sul edukaks muutuda. Kas sa teadsid seda, et Päikesepõimik on energeetiliselt seotud külluseenergiatega? Seetõttu tulebki seda tervena hoida, et sinu elu saaks olla külluslik ja õnnelik.

Positiivne suhtumine aitab näiteks vererõhku tasakaalus hoida, pikendab sinu eluiga, aitab depressioonist lahti saada ja selle eest kaitsta. See vähendab valu sinu kehas, suurendab võimalust olla üleüldiselt tervem, tugevdab sinu immuunsüsteemi, parandab hingamisrütmi, aitab vähki ära hoida ja aitab palju füüsilisele tervisele kaasa - sa lihtsalt tunned end paremini ja tervemini. See suurendab sinu jõudu olla probleemidest üle ning annab sulle adekvaatsust nendega tegeleda.

Et negatiivsest suhtumisest vabaks saada, siis lisaks sellele, et sa kasutad kristalle ja taimi, tuleb sul vabaneda teiste sildistamisest ja näpuga näitamisest, näiteks et see inimene on halb ja see on hea. Inimesed on kirjud, neid ei saa kategoriseerida. Kui keegi sinuga ei klapi, siis sul on igasugune õigus tagasi astuda ning lõpetada temaga suhtes olemine, ükskõik millises suhtes. Neid inimesi, kes sobiksid sinuga suurepäraselt kokku, on väga palju. Seega, selle asemel, et näpuga näidata, mine lihtsalt edasi ja ära süvene halba-heasse. Lase vabaks!

Meenuta kõike positiivset, mis päeva jooksul on juhtunud ja ära jää kinni negatiivsesse, millega kokku puutusid. Selle asemel, et kiruda-vinguda-soiguda kõige selle üle, mis ei läinud hästi, keskendu ning hoopis jaga komplimente kõigele, mis oli hea. Näiteks äraksid hommikul kosutavast unest. Oli suurepärane lõunasöök. Nautisid töökaaslaselt sinule suunatud ilusaid komplimente. Said kohvikus teenindajalt kauni naeratuse. Päike paistis ja sa nautisid seda hommikusel jalutuskäigul. Kuulsid raadiost enda lemmiklaulu. Said kallimalt ilusa sõnumi. Sul tuli hea kingiidee, mille sa käiku lasid. Kuulsid kellegi kohta head uudist. Nägid trepikojas rõõmsat koera. Kindlasti toimus midagi ilusat ja rõõmupakkuvat, eks ole? Keskendu nendele, ainult nendele, nii jõuadki positiivsuseni ja päris kiirelt.

Ole avatud huumorile, lase teistel nalja visata ja naudi seda täiega. Võid ette võtta komöödiate vaatamise, et suurendada endas oskust naerda ning naeratada. Kindlasti pane tähele ka seda, mis sind rõõmsaks muudab ning too seda enda ellu rohkem juurde. Muuda enda menüü tervislikuks, et sinu hormoonid oleksid tasakaalus. Räägi ennast positiivselt pehmeks olukordades, kus sul on vaja end motiveerida. Sa võid ja saad olla iseenda parim psühholoog. Iga kord, kui tunned, et tuju langeb, siis hakka iseendaga rääkima. Ütle: “Saan hakkama, muidugi saan! Kõik on korras, kõik läheb suurepäraselt!” Kasuta enda mõttejõudu enda positiivseks kodeerimisel. Kindlasti analüüsi ennast ja pane tähele, kuhu läheb sinu energia ja milline see on. Kui avastad, et mõtled päeva jooksul liialt palju negatiivselt, siis võta end kokku ning suuna enda mõistus positiivselt mõtlema. Märka iseenda mõttemustrit ja astu vahele, et enda ellusuhtumist parandada. Distsiplineeri end olema optimistlik!

Näiteks võta omaks selline suhtumine: “See olukord tuli mulle midagi head õpetama!”, “See on võimalus!”, “Ma proovin ja ehk saan ikkagi hakkama, aga ma kindlasti proovin!”, “Ma vaatan asja teise nurga alt!”, “Ma annan endale uue võimaluse!”, “Ma proovin uuesti!”, “Ma saan hakkama!”, “See kõik on möödanik!”, “Kõik on võimalik!”  jne.

Kogu armastusega teile kirjutades! Hoidke enda nägudel naeratust ning suurendage igal sammul enda positiivset suhtumist! Olge ise need, kes nakatavad optimismi ja kiirgavad seda välja!

Tene Laul