Olen eelnevalt rääkinud tänulikkusest ja sellest, mida see inimese Karmale annab ning miks on vaja tänulikkust oma elus tunda ja praktiseerida. Tänulikkus on Karma tervendaja ja selle vastandvorm tänamatus on Karma haigeks muutja ehk ärritaja. Karma on igal inimesel olemas, see on jõud ja energiaväli, mida me endaga kaasas kanname. Me toidame seda kas positiivse või negatiivse väega. See, milline on inimese Karma, selle määrab väga suurel määral ära see, kuidas me elame, millele keskendume, kuidas me millessegi suhtume, millest unistame, kuidas me kellegagi käitume ja millised on meie füüsilised teod. Karmast lähtudes ja selle järgi elades on meil võimalus oma saatust parandada või hoopis konarlikumaks muuta. Karma määrab ära meie õnne või ebaõnne saatuses. Iga inimene saab ise valida oma tee täiesti teadlikult, kui tal on olemas teadmised selle kohta, mis on Karmaatiliselt õnnetoov või seda ärritav ning takistusi loov. Positiivse Karma loomiseks jagan ma sulle nõuandeid ja teadmisi selle kohta, mis on Karmat parandav ja annan sulle vihjeid selle kohta, mis on need, mis Karmat lõhuvad.

TÄNAMATUS

Mis see tänamatus on ja miks see Karmat ärritab või lõhub? Tänamatus on suhtumine millessegi või kellessegi ilma väärtuseta. Tänamatus ei lase näha väärtust seal, kus eksisteerib tegelik väärtus, headus või võimalus. Tänamatus on emotsioon, mis kajastab inimese pealiskaudset suhtumist millessegi, millel on sügav ja hea sisu. Inimese ego kasutab ära olukorda iseenda heaolu loomiseks, süvenemata sellesse, millist pingutust on tema heaolu nimel tehtud. Olgu selleks pingutuse tegijaks siis keegi teine inimene, loodus või saatus ise.

Tänamatust võib tänulikkust mittetundev inimene praktiseerida kõikide erinevate elusituatsioonide puhul, kui ego on selles inimeses suurem, kui tema siiras ja ehe isiksus. Tänamatus on kellegi poolt pakutud võimaluse ärakasutamine, jagamata talle vastu headust ja tänutunnet. See võib esineda olukorras, kus saatus pakub hea võimaluse eneseteostamiseks, kuid seda ei kasutata ära või võetakse enesestmõistetavalt elu poolt toodud õnnelikke võimalusi. Kõik sellised mõtted ja suhtumised peegeldavad tänamatust.

Tegelikkus on aga see, et iga asi, hetk, võimalus ja kogemus, mis sind rikastavad, mis sulle head toovad, kõik need vajavad sinu tänulikkuseenergiat, et need saaksid oma ehedal kujul sulle vaid head tuua. Kui sa võtad mõne sellise asja enda elus vastu tänutunnet tundmata, siis sa jagad enda Auraväljast välja signaali, mis ütleb: "Mul ei ole seda võimalust sellisel kujul vaja, millisel kujul see mulle saadetakse, ma annan võimaluse selle kadumiseks". Selle emotsiooni ja energia olen ma sõnadesse seadnud, et sa mõistaksid, millise signaali sinu Auraväli tänamatusega annab, ükskõik millisele olukorrale, võimalusele või inimesele, kes on sinu ellu midagi head toonud. See ongi Karma ärritaja. Seesama sõnum vallandabki Auraväljas tänamatuse. Seesama sõnum lõhub ära sillad, mille kaudu oleks võinud sinu ellu saabuda midagi veelgi paremat, võimsamat ja õnnetoovat. Kui aga inimene naerab õnne üle, siis õnn naerab peagi vastu, mitte ei naerata.

Inimesed, kes on tänamatud oma võimaluste üle, mis elu on neile pakkunud, purustavad nähtamatud energeetilised sillad täieliku õnne suhtes. Nad saavad selle, mis saatus ja elu on neile pakkunud, kuid kaugemale oma õnneni nad ei jõua. Nad saavad seda õnne vaid maitsta ja peale seda järgneb õppetund, mis vallandub Karma ärritamises.

MIS JUHTUB, KUI KARMAT ÄRRITADA?

Kui Karmat ärritada, siis vallandatakse nii-öelda halb õnn ja katsumusterohke teekond. Kui ma räägin sulle tänamatusest, siis toob Karma õppetunni täpselt seal, kus tänamatust praktiseeriti, et see olukord ära õppida. Näiteks, kui sina ei austa tänulikkusega elu, saatuse või kellegi poolt antud võimalust enda elu parandada, võtad kõik pakutu egoistlikult vastu, ei süvene selle sisusse ja ei näe headust sügavamal tasandil, siis sa ärritadki oma Karmat. Karma toob sulle õppetunni, et sa õpiksid ära tänutunde.

Toon ühe näite, et sa mind täielikult mõistaksid ja minu Karma seletusest aru saaksid. See aitab sul Karmaseaduse osas kindlasti silmi avada. Kui keegi annab sulle elus võimaluse midagi iseendas parandada, ise tugevamaks muutuda ja areneda, siis tuleb osata märgata teise inimese jõupingutust. Selle märkamine avabki tänulikkuse. Kui aga sa tõukad eemale abi, nõu või ei austa teise inimese pingutusi, siis tuleb mängu sinu ego koos tänamatusega. Sellele kaasneb Karma ärritamine ja sellele omakorda katsumus, mis toob sulle õppetunni: "Alati märka teiste inimeste pingutust, kui ta sind aitab." Karma võib sulle tuua sellise katsumuse, kus ta võtab ära sulle ulatatud abikäed, Inglid võivad peitu minna, sinuga ühenduse katkestada, kuna sina andsid Auraväljas märguande: "Sa ei soovi seda abi, sa soovid ise hakkama saada". Nüüd saadki ise hakkama, kuna ei Karma, ei teised inimesed ega ka hingede maailm ei pääse sulle abikätt ulatama. Ühel hetkel, kui sa oled aru saanud, et kõikide jõupingutusi tuleb hinnata, austada ja nende üle tänulik olla, vabaneb Karmasse tekitatud ärritus ning sa saad eluga edasi minna. See on vaid üks väike näide lihtsalt elust enesest, neid näiteid võin ma tuua siia sadu ja sadu, kuna, nagu ma eelnevalt ütlesin, tänamatust võib inimene kahjuks praktiseerida erikujul igal pool, kus ego valitseb ehtsa "mina" isiksuse üle.

Selle kõigega tahan ma sul aidata leida üles õige tee, kui sa oled selle tee kaotanud. Kui sa oled juba selles teadlikkuses, kus sa mõistad tänulikkuse praktiseerimise vajadust ning mõistad tänamatuse kahjulikke külgi, siis ma saan sinu üle olla vaid uhke ja õnnelik.

TÄNULIKKUS JA TÄNAMATUS SAAVAD TEGELIKULT KÄIA KÄSIKÄES

Sa kindlasti mõtled, et kuidas selline asi on võimalik? On võimalik, täpselt nagu saavad su elus olla kõrvuti viha ja armastus, õnn ja õnnetus, rõõm ja kurbus, heaolu ja rahutus. Need kõik on energiad, kuid sa saad alati valida, milliste energiatega sa end sisustad ja end väljendad, küsimus on sinu valikus. Tänulik võib inimene olla ühel või teisel teemal, samas seal kõrval võidakse olla tänamatu mõnes teises aspektis. Sellises pendeldamisfaasis olev inimene toidab ja ärritab enda Karmat üheaegselt. Ühel teatud eluhetkel toidab inimene sellega oma õnneenergiat, teisel eluhetkel võib aga see inimene endale Karmaatiliselt paraja probleemi luua.

Ma soovitan iseennast hakata väga tõsiselt analüüsima, märkama neid kohti endas, kus sa võid olla tänulikkuses ja tänamatuses pendeldaja. Ürita oma mõtetele järele jõuda, tunnetada, kus sa oled tänulik ja kus sa seda ei ole, ja kus võiksid tegelikult olla. Selline analüüsimine, iseenda tunnete, emotsioonide ja mõtete kuulamine aitab sul saada selge pildi sellest, millisel Karmateekonnal sa oled. Nii suudad sa paremini mõista seda, kas sa toidad enda elus Karmat positiivse või negatiivse väega. Ürita näha olukordi enda elus, mis on sulle kingitud, milles peitub õnn ja võimalus, ole nende eest tänulik. Märka neid inimesi enda kõrval, kes on andnud sulle ühe või teise võimaluse end parandada, muutuda ja tugevamaks saada. Märka saatuse poolt antud heategusid, avatud uksi, mis on sulle pakkunud kas rahulolu, tervist, armastust või ükskõik millist headust sinu hing on vajanud. Lihtsalt märka! Märkamine ja iseenda ellu süvenemine, detailide uurimine ja analüüsimine vallandab lõpuks Karmaatiliselt õige tee tunnetamise.

TÄNAMATUS ON ÜKS SUURIMAID KARMA ÄRRITAJAID

Tänamatus on vastumürk positiivsele energiale, mida Karma on suuteline looma. Tänamatus purustab ära õnnesillad seal, kuhu Karma on nõus neid looma. Kui Karma ei ole nõus õnne looma, ei suuda saatus leida kohta sellesama õnne jaoks, ei suuda teine inimene sinu kõrval sulle seda pakkuda ja ei suuda ka sa ise seda õnne tunda. Kõik algab Karmast, see on energiaportaal, mis teeb sinu elus lahti just selle ukse, mille suhtes sa oled enda ego alla surunud. Ja siis oled sa selle avatud ukse siiralt ja ehedalt välja teeninud.

Kristallidega on võimalik negatiivsest Karmast vabaks saada ja samas ka muuta end paremaks ja tänulikumaks. Kuidas? Iga ehtsa kristalli sees peitub vägi, mida suudab muuta inimese mõttemaailma, teda kaitsta, tuua teatud alal õnne või muutusi. Kristallidel on kõigil oma eriline vägi ja mõnel neist on oskus inimest nii mõtlema panna, et ta endale halba Karmat juurde ei kasvataks.

Fluoriit on ühenduses Karmaga ja see on kristall, mis aitab sul iseennast distsiplineerida Karma järgi elama. Fluoriit on enesearengu jaoks üks parimaid kristalle, milles on vägi, mis aitab inimesel ise märgata seda, mida ta enda elus valesti teeb, mis pidurdab, mis tooks head ja edasi liikumist. Fluoriit õpetab inimest märkama oma õiget teekonda ja see on väga tugevalt seotud Karmareeglite järgimisega. Kanna Fluoriidi kristalli endaga perioodil, kus soovid enda elu Karmareeglite järgi korda seada, need ära õppida ja neid täielikult praktiseerima hakata.

Rüoliit suudab väga peenel tasandil sinu mõttemaailam tervendada, aidates sinust välja juurida need käitumisomadused ja -harjumused, mis kutsuvad sulle ligi halba Karmat. Rüoliit aitab sinu iseloomul muutuda, aidates sul paremaks inimeseks saada iseenda, teiste ja maailma suhtes.

Iga tegu, mõte, suhtumine, samm ja emotsioon on Karma kõrvadele kuulda. Kõigel on oma tagajärg, olgu selleks tagajärjeks siis õnn või õnnetus. Vali teadlikult ja targalt oma teekonna sammud!

Veelgi paremaks ja täielikuks Karma mõistmiseks loe mu eelnevalt kirjutatud artikleid Karma kohta, samuti tänulikkusest. Karmateemalised arktilid leiad SIIT ja tänulikkusest saad lugeda SIIT.