Sinu kodu või üleüldiselt kõik majad, korterid ja hooned, nendel kõigil on oma "eriline" energeetika. Kodu ise ei suuda enda energeetikat puhastada, kuna kodul on seinad, aknad ja uksed, mille kaudu positiivsus ise sisse ei pääse, kui sa seda sinna mõne teise elemendiga ei kutsu.

Jäta meelde, et igal asjal on oma energia, kas siis positiivne või negatiivne. Iga element, mida sa oma koju tood, kas rikub või edendab sinu kodu energeetikat. Jäta meelde ka see, et sinu enda tervis, spirituaalsus, iseloom ja edu on sinu kodu energia peegeldus.

Kodu energeetika salvestab kõike, mida sa seal kodus teed, mida sa sinna koju viid, mida sa seal räägid või millest mõtled. Samamoodi salvestab kodu ka sinu külaliste või teiste pereliikmete energiat. Kui kodu energeetiliselt ei puhastata ja ei viida Feng Shui järgi koju ka positiivseid elemente või ei looda kristallidest erinevaid võrgustike ning ka taimi on vähe, siis on teada see, et kodu energia muutub ainult raskemaks. Raskemaks selles mõttes, et see muutub negatiivseks ja kui kodu Aura on negatiivne, siis hakkavad ilmuma järgmised tunnusmärgid:

- Sa tunned, et kodus olles sa pigem väsid ära, kui puhkad.

- Tekivad pidevad riiud teiste perekonnaliikmetega või sa lähed ise rohkem stressi.

- Asjad lähevad pidevalt katki, asjad kukuvad maha ja lööd end pidevalt kusagile ära.

- Sinul ega ka teistel pereliikmetel ei ole tööedu, rahaõnne, armastuse õnne ega tervist.

- Lastel või isegi täiskasvanutel tekib arvutisõltuvus. Täiskasvanutel tekib alkoholisõltuvus. See tekib siis, kui kodu energeetika on aastaid olnud väga kehv.

- Väga hulluks on kodu energeetika muutunud siis, kui järjest kõik sealsed elanikud hakkavad haigestuma väga paljudesse erinevatesse haigustesse. Tavaliseks sümptomiks on see, et ühel inimesel tuleb mitu terviseprobleemi järjest külge.

- Tavaliselt hakatakse tuppa sisenedes juba riidu kiskuma või üksteisele halvasti ütlema.

- Külalised, kes käivad, ei tunne end sinu kodus end nagu "kodus" ja räägivad vaid enda probleemidest sulle, mitte ei suuda nautida aega lihtsalt lõbutsedes ning lõõgastudes.

Need on tüüpilised probleemid, mis ilmnevad, kui kodu energeetikas on rohkem negatiivsust ja positiivsus hakkab majast välja minema. Kodu energeetika on energia, millega tuleb tegelikult terve elu tegeleda ja ma soovitan siiralt luua enda kodust positiivsuse oaas, kuna kus sa veel end välja puhkad ja energiat saad, kui ikka enda kodust.

MIS PÕHJUSTAB KODU ENERGIASSE NEGATIIVSUST JA MIS POSITIIVSUST?

Esmalt sa pead mõistma seda, et negatiivne energia jääb sinu kodu valitsema siis, kui sinu kodus Feng Shui järgi energiad edasi ei liigu. Energiatel ei lase liikuda näiteks mustad aknad, akende pidev kinni hoidmine. Ma soovitan koguaeg tube tuulutada, et õhk majja pääseks. Ja loomulikult, kõige tähtsam on see, et peeglid peavad olema kaitstud ja pidevalt ka puhtad. Peeglite ees ei tohi riielda, ega ka selles toas ja kui seda on tehtud, siis saab neid vaid kristallidega aktiveerida positiivse energiaga tööle.

- Mida rohkem peegleid sinu kodus on, seda kiiremini energiad suudavad liikuda. Vanu peegleid ei soovitata majas hoida ja kui seda tehakse, siis kindlasti soovitan ma Musta Obsidiaani püramiidi ja Ahhaat geoodi ning ka Mäekristall geoodi peegli ees hoida. Seda selleks, et peegli endise omaniku energia majja ei pääseks ja samas aitavad need kristallid takistada peeglite negatiivset tööd ja pigem kodeerivad peegleid positiivseks. Kui peeglid töötavad positiivselt, siis need juhivad kodus energiat edasi ja ei lase sellel seisma jääda. Kodu energia suhtes on ülioluline, et energia seisma ei jääks. Kui sul on aga uued peeglid või soetad endale uue peelgi, siis soovitan kindlasti sinna ette viia Mäekristalli geoodi ja Mäekristalli püramiidi, nii aktiveerid selle peegli enda kodu energeetika jaoks tööle.

- Negatiivsust toovad surnud toataimed ja väsinud taimed. Samas toovad taimed, mis on elujõulised, majja väga palju head. Seega hoolitse oma taimede eest ja kui tunned, et "sa ei ole taime inimene", siis usu mind, sinu kodus on mitmeid kordi rohkem takistavaid energiaid, kui neil, kes kasvatavad enda kodus taimi. Milliseid taimi kasvatada? Kõiki Feng Shui taimi, näiteks Flamingolill, Tõlvlehik, Havisaba, Sulgvõhk, Turdleht, Aaloe, Kummipuu, Sõnajalg, Kuuking. Taimede kaudu saab kodule energeetikat anda, kastes neid vee-eliksiiriga, mis on kristallidest valmistatud või hoida kristalle taimede poti sees.

- Kodu energeetikat kahjustab väga suurelt see, kui kodus riieldakse või räägitakse väga halbadest asjadest või halvasti. Soovitan kõigil enda probleeme õues või metsas lahendada, mitte neid koju tassida. Iga kord, kui riid on majast läbi käinud, hävitatakse sellega suurel määral positiivset väge. Sellest saab lahti erinevatel Kuu faasidel tehtud puhastusrituaalidega. Noore Kuu, Kuu esimese veerandi, Täiskuu või Kuu viimase veerandi ajal tuleb kodu Salvei, küünalde ning viirukitega puhastada. Kodust aitab riide välja viia ka Fluoriidi püramiidid või Fluoriidi küünlaaluse sees küünla põletamine. See oleks vajalik neile, kes pidevalt riidlevad või sõnelevad.

- Tehislikud materjalid juhivad väga kiirelt negatiivset energiat ja naturaalsed materjalid tootavad sinu kodu Aurasse positiivsust. Seega vaata enda ümber ning mõtle, kas oled endale sisustuseks soetanud naturaalsest puidust valmistatud kapi või on palju hoopis plastikust sisustuselemente. Kui sa ajapikku vahetad kõik naturaalsete materjalide vastu ümber, siis teed sellega iseendale head. Seega lõikelaud olgu puidust, vaasid olgu keraamilised, laud olgu tammepuidust ja sööginõud klaasist, mitte plastikust.

- Katkiste asjade hoidmine ja nende mitte parandamine toob väga kiirelt sinu koju halba energiat. Kõik katkised asjad tuleb korda teha, alates vannitoa segistist kuni voodi jalani. Või siis ümber vahetada terve vastu, loomulikult on loodussõbralikum, kui sa selle lihtsalt korda teed.

- Segamini kapid, segamini toad ja must kodu on kõige hullem energiaröövel, mis takistab kõikidel energiatel liikuda, eriti külluse-energial. Majja ei saa küllus tulla, kui kodus valitseb korralagedus. Jäta meelde, kui sinu kodu on segamini, siis kõik energiad pidurduvad.

MIDA TEHA, ET KODUS VALITSEKS TASAKAAL JA HARMOONILINE ENERGIA?

Esmalt ma soovitan üle vaadata kõik eelpool nimetatud teemad ja need korda teha ning seejärel hakata enda kodu Feng Shui energiat muutma. Kristallid on Feng Shuis üks suurem energiaallikas, mida enda koju tuua, et energiaid tasakaalustada ja lasta positiivsusel majja tulla. Kõik ilmakaared võiksid olla Feng Shui järgi õigesti sisustatud õigete kristallide ja värvidega. Alusta sammhaaval, tee üks ilmakaar korda ja siis võta järgmine käsile või tee neid kõiki paralleelselt ning järk-järgult. Ka mina lisan pidevalt enda kristallikomplektidesse uusi kristalle, et kodu energeetikat tõsta. Olen kirja pannud Kagu nurgast ehk "Küllusenurgast" väga palju erinevaid asju, alustades Ahvileivapuu ehk Turdlehe sinna viimisest, rahakarbi loomisest, elevantide küllusenurgas hoidmisest kuni Sulgvõhu külluslike omadusteni. Võid neid teadmisi kõiki rakendada ja järk-järgult enda kodu energeetika võimsamaks muuta.

Kui erinevaid ilmakaari kristallidega, värvidega, elementidega ja taimedega korda seada, siis hakkab tekkima harmoonia ning kodu energias on rohkem positiivsust ja isegi kui tuleb mõni negatiivne tegur majja, siis see ei suuda sinu kodus midagi suurt korda saata.

- Põleta aastaringselt enda kodus küünlaid. Suvel küll vähem, kuna päikeseenergiat me saame rohkem, aga siiski soovitan seda teha. Küünla leegil on kodu puhastav jõud ja oskus energiaid liigutada. Seega, küünlaid põleta erinevates tubades, mitte alati ühes konkreetses kohas. Tõsta küünlaalust ringi või säti endale igasse ilmakaarde küünlaalus spetsiaalsete kristallidega, mis sinna ilmakaarde kuuluvad või põleta õiget värvi küünalt seal.

Põhi - sinine küünal, Kirre - heleroheline, Ida - roheline/pruun, kagu - tumeroheline/kollane, lõuna - punane, edel - helepunane/aprikoosi tooni, lääs - roosa/hall, loe - valge.

- Puhasta enda kodu korrapäraselt iga kuu vähemalt ühe korra, kui mitte rohkem. Seda tee õigetel Kuu faasidel ehk soovitan jälgida, millal on näiteks Noore Kuu loomine või hoopis Täiskuu loomine. Nendel päeval põleta kodus rohkesti küünlaid, viirukeid ja käi vähemalt korra kuus enda kodu Salvei suitsuga üle. Selline tegevus aitab kiiremas korras negatiivsusest lahti saada ja kui oled hakanud seda igakuiselt tegema, siis tegelikult kogunebki vaid ühe kuu negatiivsus majja ning sellest on lõpuks väga lihtne ka lahti saada.

- Hoia igas toas läbikäidavas kohas vähemalt ühte kristallgeoodi. Seda selleks, et geood saaks energiaid pidevalt filtreerida ning kodust negatiivseid emotsioone vabastada ja positiivseid hoida. Elutoas on vajalik Tsitriin geood selleks, et oleks lõbus ja positiivne olla ning omavahelised suhtlused oleksid alati hea alatooniga. Igas toas võib olla vähemalt üks Mäekristall geood või püramiid, et energiad saaksid pidevas liikumises olla. Magamistoas Ametüst geood selleks, et hea uni tuleks, Tselestiit geood selleks, et sügavale juurdunud stress vabaks saaks sinu kehast ja Apofülliidi geood selleks, et armastuses õnne oleks või suhtes oleks kõik korras. Kööki ja välisukse juurde soovitan Ahhaat geoodi viia, seda selleks, et köögis aitaks see maandada liigset tuleenergiat ning ukse kõrval sisse tulevat kurjust.

- Loo endale koju erinevad kristalli võrgustikke, kaitstes maja tulekahju, õnnetuste, ebaõnne, energia seismise eest ja samas saab ka koju kutsuda ingleid, kes siis sinu kodu valvavad.

- Hoia televiisori/arvuti või mõne teise elektroonilise seadme ees Šungiidi püramiidi või loo endale kristallidest alus, mis takistavad elektromagnetvõngetel kodu energiat rikkuda. Sinna kristallide hulka kuuluvad Amasoniit, Must Turmaliin, Šungiit ja Pietersiit. Elektromagnetvõnked toodavad kodu Aurasse massiliselt halba energiat ja muudavad meid närviliseks. Veel sobib hoida kohe televiisori kõrval Sõnajala taime ja sinna mullale neid kristalle panna. Sõnajalg toitub elektromagnetvõngetest ja seega nad kasvavad ka väga hea meelega televiisori kõrval. Sõnajalg aitab veidi takistada elektromagnetvõngete kodu Aurasse ilmumise eest.

Tegelikult on väga palju asju võimalik enda kodus teha, millest ma ka erinevates artiklites pidevalt kõnelen. Tasub lihtsalt ajapikku enda kodu korda seada ning tuua sinna palju positiivseid elemente, et negatiivsusest võitu saada.

Seega soovitan pigem tasa ja targu kõik elemendid paika panna ning jälgida neid kohti, kus ma räägin Feng Shuist või Feng Shui järgi kristallide asetamisest.