Feng Shui on kodu energiate täiustamise kunst. Feng Shui järgi peavad igas toas ja ilmakaares olema paigas kõik elemendid vastavalt sellele, millise energiakanaliga on seal toas tegu. Kogu kodu energiad peavad olema pidevalt tasakaalus, puhastatud ja täiustatud, selle tulemusel on sul kodus hea olla ja sinu elus on erinevat sorti küllust. Magamistoa energiad peavad olema paigas juba sellepärast, et sa suudaksid end hästi välja puhata ja loomulikult ka selleks, et sa üldse suudaksid magama jääda. Uneprobleemid ei tule alati sisemisest stressist, vaid need võivad vabalt tekkida ka halvast Feng Shui energiast. Kui sa kannatad unehäirete all või sa ei puhka end magades korralikult välja, siis tasub korra mõelda enda magamistoa energiate tervendamisele.

1. Enne magamaminekut tee enda magamistuba korda

Feng Shui järgi ei tohi kodus olla lohakil olevaid asju, mustust ja sassis tube. See on energia, mis blokeerib positiivsete energiate liikumise ja mõjutab teatud energiakanalite juures su vaimset tasakaalu. Kui magamistuba on enne magamaminekut sassis, siis see takistab sul uinuda. See võib olla üks paljudest teguritest, mis toob äreva une ja ei lase sul end välja puhata.

Igal õhtul enne magamaminekut puhasta magamistuba üleliigsetest asjadest, pane riided kappi ja kapiuksed kinni. Hea oleks ka see, kui saaksid sealt päevasel ajal üleliigse tolmu eemaldada.


Segamini asjad blokeerivad energiate liikumist ja sa ei suuda end seal, kus Feng Shui energiad ei liigu, hästi tunda. Sa oled selles ruumis alateadlikult pinges.


2. Lase magamistuppa värsket õhku

Paar tundi enne magamaminekut võiksid avada magamistoa aknad, et värske õhk saaks tuppa pääseda. Värske õhk on sulle juba füüsiliselt kasulik, kuid sellele on ka emotsionaalne põhjus. Värske õhk majas aitab energiatel liikuda ja tervendada Feng Shui energiakanaleid. Seega tuuluta enda tube regulaarselt.

3. Aseta Ametüst geood ühele ja teisele poole voodit

Ametüst geood 
on aegade algusest peale olnud Feng Shui koduteraapiates väga tähtsal kohal. Ametüst geoodi kasutatakse magamistoa energiate tervendamisel. See kristall puhastab stressi, ärevust, närvilisust tekitava ja rahutut und soodustava energia. Ametüst filtreerib negatiivseid energiaid ja muudab need positiivseks. Ametüst geood on eriliselt kasulik neile, kellel ei ole alati aega tuba korda teha ja kellel on väga kiire elutempo.

Ametüst geoodi on juba Vana-Egiptusest saati kasutatud unehäirete, kehva unekvaliteedi ja uinumisprobleemide tervendamiseks.

Aseta Ametüst geood teine teisele poole voodit, et Ametüst looks voodi kohale kaitsva energiavälja. Seesama energiaväli muudab une paremaks ja kvaliteetsemaks.

4. Hämar valgus sinu magamistoas


Vahetult enne magamaminekut ei tohiks panna põlema suurt laetuld, vaid kasutada õhtust hämarat lauavalgustit või spetsiaalset öövalgustit. Kui sa lased enne magamaminekut põleda magamistoas erksal valgusel, siis sa ärritad sellega magamistoa Feng Shui energiaid. Nii ei saa sa hiljem uinuda. Kui sinu magamistoas ei ole hämara valgusega lampi, siis võiksid mõelda selle soetamise peale.

5. Hoia elektroonikast eemale

Magamistoas võiks olla võimalikult vähe elektroonilisi seadmeid. Kõik need seadmed kiirgavad elektromagnetkiirgust, mis rikuvad kodu Feng Shui tasakaalu. Ära kasuta enne magamajäämist elektroonikat, hoia telefon eemal, ära too arvutit voodisse ja kindlasti ei tohiks olla magamistoas ka telerit. Kes toob elektroonilisi seadmeid enda magamistuppa, see rikub enda une kvaliteeti. Pikapeale toob see ka halba suhteõnne, stressi, tujude kõikumisi ja väga palju teisi probleeme.

Näiteks kui sul on elektroonikaseadmed magamistoas ja sul ei ole mitte kuidagi võimalik neid sealt ära viia, siis saad end ja oma magamistoa energiat kaitsta kristallidega.

Must Turmaliin, Ahhaat ja Šungiit on need kristallid, mida võiksid kasutada just magamistoas elektromagnetvõngete takistamiseks. Aseta need kristallid teleri kõrvale või Šungiidi püramiid voodi kõrvale, kus sa hoiad enda telefoni. Need kristallid blokeerivad halva energia kandumist sinu magamistoa energiavälja, aidates leevendada unehäireid, mis on elektroonikast tekkinud.

Lisaks sellele tuleb hoida magamistoas oleva suurema elektroonilise seadme kõrval Havisaba taime. Seda soovitan ma hoida teleri või arvuti kõrval. Sellesama Havisaba mulla peale võid lisada ka need kolm kristalli.

6. Magamistuba võiks olla pastelsetes või rahulikes toonides

Magamistoa Feng Shui järgi ei tohiks olla seal toas väga erksaid toone. Soovitan jääda valge, halli, beeži, pruuni või erinevat värvi pastelsete toonide juurde. Need aitavad luua magamistoas rahuliku energia. Magamistoas ei tohiks kindlasti olla punast ja musta.

7. Lavendliküünal, Lavendliviiruk või Lavendli eeterlik õli

Põleta paar tundi enne magamaminekut enda magamistoas Lavendliküünalt, tilguta õlilampi või difuuserisse Lavendli eeterlikku õli või aseta viirukialusele suitsema üks Lavendliviiruk. Lavendel on und soodustava toimega ja puhastab väga hästi ära magamistoas olevad halvad energiad, mis ei lase sul uinuda. Lavendel on oma omaduste poolest nagu uinuti. Taim, mis rahustab ärritunud energiat on magamistoa energia puhastamises väga olulisel kohal.

Lavendliküünal, -viiruk või -õli võiks sul kodus olemas olla, et kui und ei tule, saad neid une kutsumiseks kasutada.

8. Voodi ei tohi olla samas seinas, kus on uks


Voodi ei tohiks mitte kunagi olla samas seinas, kus on magamistoauks. Uks on energiakanal, mille kaudu liiguvad energiad sisse ja välja. Ukse ümber on alati veidi ärritunud energiat ja kui voodi on samas seinas, siis see energia kandub sinu voodi kohale. See võib olla ka põhjus, miks sa enda voodis magada ei saa või ei tunne end seal hästi.

9. Voodi ei tohiks olla ka samas seinas, kus on tualett

Tualeti Feng Shui energia tasakaalustamine on üks raskemaid ja enamus kodudes on selles ruumis negatiivne energia. Kui sa hoiad enda voodit samas seinas, kus teisel pool on WC, siis see energia kandub väga kiirelt sinu voodi kohale ja takistab sul rahulikult magada. WC-s on ülekülluses vee-element, mis toob sulle rahutu une.

10. Hoia voodialune puhtana. Ära hoia seal peale kristallide ja rituaalide mitte midagi.

Voodialune peab olema puhas ja asjadest vaba. Sinna ei tohiks hoiule panna mitte midagi üleliigset. Voodi all võivad olla kristallid ja rituaalid. See on ideaalne koht just nende jaoks. Ülejäänud tarbeesemed ja lihtsalt seisma jäänud asjad blokeerivad sinu head enesetunnet. Ülekuhjatud seisma jäänud asjadega voodialune võib vähendada ka libiidot, viljakust ja taandada armastuseõnne. Seega voodialune puhtaks ja kristallid sinna alla.

Lisaks veel mõned mõtted, mis on magamistoa Feng Shui jaoks olulised

Kui sa soetad endale kodu või hakkad ise seda endale ehitama, siis tee magamistuba maja sellele poolele, kus ei ole tänavat. Mida kaugemal on magamistuba tänavast või inimeste poolt läbikäidavast kohast, seda parema kvaliteediga on ka sinu uni.

Magamistuba ei tohiks olla mitte kunagi garaaži peal ja sellel on olemas ka väga suur põhjus. Garaažis hoitakse väga palju asju ja lisaks autole ka teisi metallist asju. Metallienergia ei lase sul magama jääda ja kui garaaž on täis ka väga paljusid seisvaid asju, siis hakkavad magamistoa energiad pidevalt tasakaalust välja minema.