AMBURITE kirjeldamiseks võtan hetke aega ja küsin enda käest, millised siis on need Amburile kõige iseloomulikumad omadused. Esimese asjana, mis mulle Amburite juures silma paistab, on see, et nad on tõelised seiklejad. Seiklejad nii füüsilises kui ka emotsionaalses mõttes. Amburitel on sisemine soov avastada, uurida, näha ja kogeda, mis on tegelikult väga hea omadus. Ambur on oma olemuselt liikuv, kellele lihtsalt ei meeldi enda elus ühe koha peal seista. Amburid on kohe kindlasti need, kes armastavad kõige enam reisida ja enamus on seda oma elu jooksul palju ka teinud. Kui selleks ei ole võimalusi, siis nad seiklevad mõtetes. Kusjuures Amburitel on ka väga hea fantaasia. Fantaseerimine on tavaliselt vee-elementide teema ehk omane Kaladele, Vähkidele ja Skorpionitele, küll aga on ka Amburid ülikirju mõttetegevusega.

Amburite mõttetegevus ja fantaasiad on konkreetsete suunadega, näiteks on neile kaasa antud väga hea äriline vaist. Amburist naised võivad ilma sisekujundajata sisustada kogu oma elamise ja teiste elamised. Amburist mehed võivad oma mõtetes luua erinevaid ärilisi struktuure nii, et ideid ei ole isegi vaja paberile panna. Hiljem paneb ta selle idee juba füüsilisse kujusse.

Ambur on küll liikuv, aga kõnnib oma positiivsel elurajal vaid siis, kui teeb seda pidevalt. On olemas ka selliseid Ambureid, kes jäävad lihtsalt seisma ja mugavalt elama ning nende elu ei liigu kohe mitte ühestki küljest. Amburid on need, kes peavad pidevalt liikuma ja tööd tegema, et nautida elu täpselt nii, nagu neile on antud.

Amburid on seltskonnainimesed, nad sulanduvad kuidagi väga kiiresti teiste sekka. Seda just oma huvitava eluvaate pärast. Nad on filosoofilised, neile meeldib rääkida asjades nii, nagu need on, ja nii nagu reaalselt on toimunud. Amburitele ei meeldi salatseda ega asju ilustada. Vahel nad teevad seda, et üritavad mõnda ebameeldivat asja ilusaks rääkida, aga siis neil läheb seest kõhedaks ja nad tunnevad, kuidas nad valetavad iseendale. Amburid on need, kes on just oma sõprusringis üliavatud erinevatel teemadel vestlema. Piinlikust ei pea tundma, miks üldse peaks piinlik olema? Kõik teevad vigu, kõik astuvad vahel ämbrisse ja sellest peab rääkima. Amburid oskavad ka väga hästi enda üle naerda ja sellepärast ei tundu tobe või piinlik, kui ta käsitleb sinuga teemasid, mis ei ole kõige mugavamad. Aga selliseid tähemärke on vaja, me kõik täiendame ja aitame üksitest. Amburid on need, kes õpetavad teistele tähemärkidele elu vabamalt võtma ning mitte tühjast probleemi tegema.

Amburid soovivad oma emotsioone alati väljendada nii, et see teisele ikka kohale jõuaks. Kui talle midagi ei meeldi, siis ta annab sellest teada ja kui meeldib, siis ta näitab seda mitu korda rohkem välja, kui ennast algselt vaos hoidev Kaljukits. Amburitele on iseloomulikuks ausus ja otsekohene ütlemine. See käib vist tõesti tule-elementidega kaasas, täpselt seesama kehtib ka Jäärade ning Lõvide puhul. Otsekohesus võib neile vahel halvasti mõjuda, kuna meie ümber on siiski ka selliseid tähemärke, kes võtavad kõik otse südamesse, nagu näiteks Kaalud ja Veevalajad, kellega peab asju ümbernurga ajama.

Otsekohesus aga teistpidi annab Amburile oskuse teisi aidata ja neile nõu anda. Kui vaja, võib Ambur sulle otse silma sisse öelda, et selline riietus teeb sind klouniks või siis hoopis seda, et su soeng toob sinu ilusad silmad esile. Kui nad seda ütlevad, siis nii see ka on. Kui sa vähegi soovid inimesi nende tähemärgi kaudu mõista, siis sa annad Amburile selle otsekohesuse andeks, sest see võib sulle tegelikult kasulik olla.

Amburid on ka väga uudishimulikud. Nad ei saa sinna midagi teha, et neid lihtsalt huvitavad erinevad asjad. Vahet ei ole, mis - kas see, et kuidas naabrinaine neid kooke nii hästi valmistab või see, kellega minu töökaaslane õhtuti väljas käib. Ega nad selle informatsiooniga eriti midagi peale ei hakka, aga huvi on suur. Kui te, Amburid, seda loete ja tunnete, et nii see küll ei ole, siis andke mulle andeks - te olete küll uudishimulikud. Just sellel põhjusel meeldib teile ka inimestega vestelda. Kui teid ei huvitaks, siis te oleksite introvertsed ja omaette nokitsejad.

Ma kirjutan siia ühe väikese vihje teistele tähemärkidele, kuidas Amburit näiteks enda poolele saada. Eriti neile, kes soovivad Amburiga suhet luua. Amburi jaoks on kütkestav, kui sa oled esiteks tugev. Veel peab sulle meeldima kogeda, reisida ja sul peab olema soov elus õppida. Sa pead oskama elu nautida ning samas peab sulle meeldima ka tööd teha. Amburid otsivad enda kõrvale ennekõike endasarnast inimest. Mida nad ei salli, on olla teisest inimesest sõltuvuses ehk Amburi teine pool peab laskma tal vabalt elada.

Kusjuures Amburitega on ka nii, et see tähemärk on väga meheliku energiaga ja selle tähemärgi mehed ongi väga mehelikud ning naised on tugevad. See ei tähenda, et naine ei ole naiselikult kaunis, vaid ta on lihtsalt väga tugeva iseloomuga, mis on meesenergia sümbol. Amburist naised on tavaliselt väljapeetud välimusega ja mehed on maskuliinsed.

Kokkuvõtvalt soovin öelda, et Amburites on väga palju häid omadusi, aga need eksisteerivad Amburite sees ainult siis, kui ta on liikumises ning ei lõpeta enda elus edasipürgimist. Vastasel juhul on kõik hoopis vastupidi ja nad muutuvad teiste inimeste suhtes ülikriitiliseks, lisaks võivad neil tekkida sõltuvushaigused.

ELEMENT

Tule-element juhib Ambureid, mis annab talle vajaduse olla pidevalt tegevuses, teiste inimeste jaoks nähtaval või vähemalt silmapiiril, et ei unustataks ära, et tema on siiski sinu sõber, sinu kaaslane, sinu lähedal. Amburil on vaja tunda, et ta kuulub kusagile, ja kui see tunne kaob ära, siis ta lihtsalt otsib endale uue seltskonna, kus teda väärtustatakse. Küll aga annab ta andeks inimestele, kes on teda unarusse jätnud ja kui teiselt poolt tuleb initsiatiiv, siis ta lööb käega, et ah mis seal ikka, proovime uuesti suhelda.

Tule-element annab Amburile oskuse püüelda oma eesmärkide poole nii, et ta suudab kõik füüsilised tegevused ära teha nii, et ta jõud otsa ei saaks. Ambur on sihikindel ja ta võib täiesti vabalt teha ka sellist tööd, mis ei ole kõige mugavam. Amburid teevad ka musta tööd, et oma eesmärkide poole jõuda, ja nad ei salli, kui keegi pistab oma nina tema loodud struktuuridesse. Tal on omad reeglid ja süsteemid ning kui keegi peaks lihtsalt tulema ja talle ütlema: "Kuule, sa saaksid niiviisi paremini...", siis isegi kui saaks, on Ambur ikkagi endas kindel ja jääb oma idee juurde. Ambureid saab väga, väga vähe mõjutada!

TERVIS

TÜRKIIS on läbi aegade ja ajaloo olnud Amburite kristall. Türkiis on vägagi hinnaline kristall ja just sellepärast, et sellel on universaalsed tervendamisoskused. Kui Ambur kannab Türkiisi, loomulikult naturaalset, siis ei ole tal sel ajal teisi kristalle vajagi. Enamik kristalle vajavad alati enda kõrvale veel teisigi kristalle.

PLANEET 

JUPITER on planeet, mis juhib Amburit, mis tähendab seda, et Jupiter annab Amburile hea huumorimeele. Üldiselt on nende huumor selline sügavamõtteline ja nad ei ütle ära ka mustast huumorist. Amburid üritavad pigem mitte solvuda ja püüavad teiste "proovikatsetest" alati aru saada. See teeb temast ka väga hea kaaslase - Ambur annab aega, üritab mõista, vahel isegi siis, kui ei ole midagi mõista. Ta teeb seda kõike, aga samas on temas Jupiteri mõjul väga suur positiivne ego - mina olen siiski kõige tähtsam, katsu seda mitte ära unustada!

Kusjuures Amburid on ka sellised, et kui seltskonnas on keegi uus ja ta näeb, et see uustulija ei suuda mitte kuidagi kohaneda, siis Ambur aitab tal end mugavalt sisse elada. Ta näiteks teeb temaga vaikselt juttu või kutsub enda juurde ning barjäär ongi murtud. Ehk Amburid on ka inimeste kokkusobitajad.

KRISTALLID AMBURILE

Kristallidele lisaks sobib Amburile ka kulla kandmine, kuld annab Amburitele oskuse oma energiaga, mõtete, inspiratsiooniga midagi peale hakata.

Mõttetegevus. SODALIIT on Amburite üks parimaid ja vajalikumaid stressi leevendajaid. Sodaliit muudab Amburi õnnelikumaks ja positiivsemaks inimeseks. See leevendab stressi ja seetõttu on võimalik Amburil rohkem särada. Sodaliit toob Amburis esile tema positiivsed iseloomujooned ning suurendab üleüldist õnneenergiat. Amburid elavad küll oma emotsioone välja, aga nad on ületöötajad ja rabajad, mis tekitab neile tugeva stressi. Sodaliit on see, mis aitab igasuguse stressi kinni püüda ning selle Aurast välja juhtida. Sodaliit tasakaalustab Amburit ja annab talle oskuse õigeid ning valesid sõpru ära tunda. Amburid on iseloomult lahked, kuid tihtipeale jagavad endast liiga palju välja ja ei oska valede inimeste puhul piiri pidada. Lisaks sellele on Sodaliit toetav kristall analüüsivõime tugevdamiseks.

SUITSKVARTS on see kristall, mis aitab halbadest harjumustest või mõtetest lahti saada ehk aitab olla tervislikum. Suitskvarts aitab kõigega hakkama saada, mis vajab hoolitsust ja tähelepanu. Kui kannad Suitskvartsi endaga kaasas, siis sa alateadlikult hakkad lõpetamata ülesannetele lahendusi leidma. Suitskvarts kingib sulle jõudu, et sa suudaksid hakkama saada kõigega, mis sa pead enda elus ära tegema. Suitskvarts ei lase sul tegemata kohustusi pidevalt homse varna lükata, aitab sul erinevaid ülesandeid järjepidevalt ära teha, et sinu elus valitseksid pidevalt harmoonia ja tasakaal. See on kristall, mis tervendab sinu hinge, aidates närvilisusel kaduda, aidates sind tasakaalus hoida ja vabastada sinus eksisteerivad negatiivsed mõtted. Kui sa tunned, et sa oled pidevalt negatiivne ja pessimistlik, siis Suitskvarts on see kristall, mis aitab sul muutuda palju rõõmsameelsemaks inimeseks.

Küllust aitavad Amburile tuua PERIDOOT ja FUKSIIT. Peridoot on õnnetooja-kristall. Peridooti kandes hakkab sinu Auraväljas õnneenergia automaatselt kasvama, suurenema, võimsamaks muutuma ning see hakkab sulle palju häid võimalusi ellu tooma. Väga kasulik on Peridooti aeg-ajalt endaga kanda, et taastada oma õnneenergiad. Fuksiiti on soovitatav kanda Päikesepõimiku kohal ehk võimalikult pika paela/keti otsas, et see saaks selle Tšakra kohal kaelas rippuda.

Täpselt samamoodi toob Amburile küllust ka TÜRKIIS. LUMIOBSIDIAANIL on oskus eemaldada Amburi Aurast materiaalse ebaõnne energiat, aidates ka teistel küllusekristallidel võimsalt tööd teha. Lumiobsidiaan on Amburite jaoks üks olulisemaid kristalle, kuna suudab Amburis tuua esile tema kõige kvaliteetsemad, parimad ja suurepärasemad iseloomujooned. Lumiobsidiaan aitab Amburi stressi vähendada, kustutada tema elust ja Aurast negatiivset energiat. Lumiobsidiaan aitab Amburil liikuda enda elus õigele teele, kus ta leiab õnne ja rahu. Lumiobsidaani kristall võiks olla Amburi sünnikristallide laekas ja seda kristalli võiks Ambur kanda ajal, mil on vaja end õigele rajale tagasi suunata. Loe Amburi ja tema 6 suurepärase iseloomujoone kohta SIIT. KASSISILM toob Amburi ellu küllust, tööalast õnne ja ambitsioonide täitumisi. KULDOBSIDIAAN on Amburile hea õnne, külluse ja rikkuse kristalliks. Kuldobsidiaan aitab suurendada Amburi Auraväljas head õnne ligikutsuvaid energiaid. See aitab Amburil enda elu parandada ja kutsuda oma ellu ellu ligi midagi, millest ta unistab. Kuldobsidiaan toob Amburile tööalast edu ja häid võimalusi ning kaitseb ka ebaõnne ja ohtude eest.

Hea õnne ja kaitsekristalliks on Amburile MUST OBSIDIAAN, sellel on oskus neid universaalses mõttes kaitsta. Aitab hoida eemal halba õnne, olla füüsilistest probleemidest eemal ning see tekitab Amburi Aurasse võimsa kaitsekilbi. Must Obsidiaan on väga tugev Aura kaitsja ja selles oleva energia puhastaja. Tugevdab ka füüsilist kaitset, mis tähendab seda, et Mustal Obsidiaanil on oskus sinu juurest eemal hoida füüsilisi õnnetusi ja vägivalda. Must Obsidiaan kaitseb energiarünnakute ja energia-vampiirluse eest. Samuti kaitseb sihiliku kiusamise eest. Kui sa oled teadlik sellest, kes sulle ebaõnne soovib ja kes sinu elu rikub, siis aeg-ajalt hoia Musta Obsidiaani käes ning soovi sellesse sõnum, et see inimene sind rahule jätaks. KASSISILM suurendab Amburi õnneenergiaid. Seda on kasulik Amburil enda lähedal hoida, suurendades seega isiklikku kaitset ja tuues suhtesse head õnne. See on kristall, mis on kasulik enda heaolu parandamiseks. Kassisilm aitab Amburil intuitsiooni tugevaks muuta ja hoida ära elus olukordi, mis võivad tema kahjuks muutuda. Kassisilm parandab Amburi elujärge ja toob talle head õnne üleüldiselt.

Suhtlemise ja samas ka intuitsioonikristalliks on Amburile LABRADORIIT. Labradoriit on see kristall, mis aitab Amburil mõista, kes on see, kes võiks tema ellu kuuluda, millised on tagamõtted. Labradoriit on ka väga hea kristall ärilise vaistu suurendamiseks ja endas selguse saamiseks. KULDOBSIDIAAN aitab tugevdada Amburite intuitsiooni ja õpetab neid seda usaldama. Kuldobsidiaan on eriliselt kasulik tulevikuvisioonide nägemiseks.

AMETÜST on Amburite number üks intuitsiooni ja spirituaalse energia võimendamise kristall. See on lausa üks Amburite universaalsemaid kristalle, aidates Amburi Aurasse kutsuda positiivset energiat. Ametüst tervendab hinge, et hingeni saaks jõuda midagi kaunist ja väärtuslikku. Ametüst teeb eeltöö kõige positiivse jaoks, mida enda ellu soovid saada. Ametüsti on alati kasulik kanda sellepärast, et sinu enda Aura oleks õnne valmis vastu võtma.

Ametüstil on oskus inimest intuitiivsemaks muuta, mis tähendab seda, et see suunab inimest ennast otsima vastuseid erinevatele teemadele, aidates kaasa mõistmisele, mis on õige ja mis on vale. Aitab elimineerida ka vale sisetunde, mis on väga kerge tekkima, andes suuna kätte, kuidas iseennast ja enda tehtud otsuseid usaldada. Ametüst avardab meelt, suunates pilgud ja mõtted just nendele teemadele, mis vajavad täna sinu tähelepanu kõige enam. Kui sa kannad pikema perioodi vältel endaga pidevalt Ametüsti kaasas, siis see tervendab sinu Aurakeha. Ametüst süstib sinu Aurasse spirituaalset tervendust, mis muudab sinu Aura rohkem lillakamat tooni. Mida rohkem on sinu Auras lillat valgust, seda intuitiivsemaks ja spirituaalsemaks sa muutud. Spirituaalsuse suurendamine tähendab seda, et Auras tõstetakse energiat, läbi mille saab inimene terveneda, saab kiiremini jõudu juurde läbi erinevate alternatiivsete tervenduste, tugevdab intuitsiooni ja laseb vaimselt areneda.

Teine võimas kristall, millega ma soovitan Amburitel tegeleda, on AZURIIT. See on neile, kes soovivad õppida spirituaalset maailma veelgi sügavamalt tunnetama. Ka LASURIIT on Amburitele vajalik intuitsioonikristall, kuna see aitab vahet teha õigel ja valel sisetundel. Lasuriit soodustab ka visioonide nägemist. Kui kannad või kasutad Lasuriiti, siis see aitab kutsuda esile nägemusi, mis aitaksid sul mõnda probleemi ületada, midagi lahendada või mis oleks sulle kasulik. Lasuriidi käest saab ka küsida konkreetseid visioone, selleks tuleb seda kristalli käes hoida, silmad sulgeda ja esitada oma küsimus. Peale seda visioon kas tuleb või antakse sulle läbi märkide sellele küsimusele vastus. Tegemist on siiski väga spirituaalse kristalliga ja see tähendab, et ka selle võimed on seotud müstikaga ning elu vaimsema poolega. Lasuriit on näiteks selline kristall, mis aitab astraalrännakut kogeda, sellesse teadlikult minna ja läbi selle erinevaid kehaväliseid kogemusi saada.

Armastus. TŠAROIIT on see kristall, mis aitab Amburil mõista, keda ta armastab ja miks ta teda armastab. Tšaroiit on tingimusteta armastuse kristall, mida kantakse selleks, et lasta enda armastusel oma armastatu vastu vaba olla. Tšaroiit on armastusekristall nii naistele kui ka meestele. Tšaroiit toob armastus ligi ja aitab armastust leida. Seda saab kanda ka selle jaoks, et luua oma armastatuga parem side. Eriti kasulik on see neile, kes on töö pärast üksteisest pidevalt eemal. Tšaroiit aitab säilitada teie omavahelist sidet. Tšaroiit on kristall, mis aitab sul lahti lasta emotsioonidel, mis takistavad sul eluga edasi liikumast. Tšaroiit aitab sul mõista, miks sa midagi kinni hoiad, miks sa halbu emotsioone tunned ja kus on need pärit. See on hinge tervendaja, mis õpetab sul hoolimata olukorrast alati pea püsti edasi liikuma, õpetades sind elu väärtustama ja takistades sind alla andmast. Soovitan Tšaroiiti kanda, et see saaks sulle seoses suhetega häid võimalusi ligi kutsuda. Kanna Tšaroiiti selleks, et olemasolevaid suhteid parandada või uut armastust ligi kutsuda.

IOLIIT on kristall, mida ma soovitan Amburil kanda koos erinevate armastusekristallidega, see aitab armastusel tema ellu tulla ja armastusekristallidel Amburi Auras korrapäraselt tööd teha.

GRANAAT on kristall, mis aitab Amburite ellu armastust tuua ja neil kirglik olla. Minu üks vaieldamatuid lemmikomadusi Granaadi puhul on eluenergia suurendamine, elukire tekitamine, romantilise energia võimendamine ja armastuse toomine. Võib öelda, et pean Granaati üheks tugevamaks armastusekristalliks ja kindlasti soovitan seda kõigile neile, kes tunnevad, et nad sooviksid veelgi suuremal määral armastust enda elus tunda. Granaat suurendab armastusetunnet, muudab inimest kirglikumaks ja tõmbab ka armastust ligi neile, kes on vallalised ning ka neile, kes on suhtes. Suhtes aitab see lihtsalt seda "särtsu" taastada. Granaat on kasulik nii meestele kui ka naistele, et armastust ellu kutsuda, libiidot tõsta ja ka tõsta soovi füüsilise kontakti osas. Granaat turgutab tervislikku armastust ja head suhtumist teise inimesse, kellele sinu süda kuulub.

AMBURITE ERILISED TALISMANID VASTAVALT SÜNNIKUUPÄEVALE

Olen Amburi tähtkuju esimesed ja viimased kuupäevad pannud kirja vastavalt uskumustele. Teatud uskumuste põhiselt algab Amburi tähtkuju 22. novembril, teisel aga 23. novembril, jne.

Need märksõnad, mis on kristalli taha kirjutatud, on sellel kuupäeval sündinud Amburile üks proovikividest või tema suur soov, sellepärast on see kristall tema jaoks hea.

23. - 24. november Kullisilm - aitab intuitsiooni tugevdada ja on ka kaitsekristalliks.

25. - 27. november Valge Ahhaat - leevendab ülemõtlemist ja liigset stressi. Nendel Amburitel on oskus asju peas hoida ning neist mitte lahti lasta.

28. - 30. november Sinine Kvarts - aitab leevendada unehäireid ning annab parema unekvaliteedi. Nende jaoks on probleemiks uni, närvisus või ülemõtlemine.

1. - 3. detsember Mahagon-Obsidiaan - aitab ärilist edu tuua. Nendel on visioone ja Mahagon-Obsidiaan aitab neid täide viia.

4. - 6. detsember Diopsiid - tugev intuitsioonikristall, mis aitab vahet teha õigel ja valel sisetundel. Nendel Amburitel on vaja õppida enda intuitsiooni tunnetama nii, et nad ise ei annaks enda mõtetesse valesid vastuseid.

7. - 8. detsember Lasuriit - intuitsiooni tugevdamise kristall kõikidele Amburitele, aga need Amburid kannavad endaga kõige enam spirituaalset energiat.

9. - 11. detsember Preniit - kasulik enda arendamiseks ja tööedu toomiseks. Aitab küllusekanalil avaneda ning headel materiaalsetel võimalustel tulla.

12. - 14. detsember Sugiliit - armastuse leidmise kristall. Nendel Amburitel on põhiliseks teemaks armastuse leidmine, selle hoidmine, oskus sellega toime tulla.

15. - 17. detsember Sinine Kaltsedon - aitab oma arvamust alati välja öelda nii, nagu ta seda soovib. Need on kõige arglikumad Amburid, kes neelavad palju alla, kuigi Amburid tavaliselt ei ole sellised. Aitab stressiga hakkama saada.

18. - 20. detsember Sinine Pitsahhaat - aitab neil end väljendada nii, et kõik temast aru saaksid. On nende Amburite jaoks ka heaks intuitsiooni arendavaks kristalliks.

21. detsember Ametüst - viimane Amburi kuupäev lõppeb Ametüstiga, mis aitab tasakaalustada tema energiaid, et need ei oleks Kaljukitse mõjutustega.

Kõik kristallid mõjutavad kõiki inimesi, aga mõned konkreetsed kristallid suudavad kiiremini teatud tähemärkide Aurasse jõuda.

Loe lisa ja sukeldu tähtkujude müstilisse maailma raamatus "Tähtkujude salapära."

Olen Amburi tähtkujust kirjutanud mitmeid artikleid, leiad need kõik SIIT. Mõnusat lugemist!