Sinu keha on sinu isiklik tempel ja enda tervise tugevana hoidmine - see on kõikide inimeste kohustus iseenda ees. Kui soovid end hästi tunda, olla aktiivne, funktsioneeriv ja tervislik, siis ei tasuks tervist enesestmõistetavalt võtta. Vastupidi, sul tuleb pidevalt aidata enda kehal tugevaks saada. Terviserutiin, milles on tasakaalus kvaliteetne toit, puhkamine ja füüsiline aktiivsus, ongi see, mida sa võiksid enda kehale ja hingele pakkuda. Seda eriti siis, kui soovid terviseprobleeme ära hoida. Mida, ma usun, sa soovid kindlasti teha. Selleks, et saavutada raudne tervis, pühendu enda tervendamisesse ja tasakaalu hoidmisesse!

A-vitamiin on keha jaoks oluline, kuna see aitab füüsilisel kehal korrapäraselt funktsioneerida. Tegemist on vitamiiniga, mida kutsutakse ka retinooliks. Kui tarvitad seda toidulisandina või saad toidust, salvestub see sinu kehas rasva sisse ja vallandub rasvast, kui kehal on vaja seda kasutada. Seega on tegemist vajaliku toitainega, mida on võimalik meie kehas varusse koguda. Kõiki vitamiine, mis salvestuvad rasva sisse, tuleb toidulisandina tarbides manustada koos õliga. Näiteks sööd enne toidulisandi võtmist oliiviõliga tehtud salatit, kus on ka päevalilleseemned, või sööd pähkleid, mis koosnevad enamjaolt rasvast. A-vitamiini ehk retinooli leidub loomsetes toitudes ja ka viljades. Mina soovitan seda saada pigem taimsetest saadustest. Enamik A-vitamiinist salvestub sinu maksa ja sealt vabastab keha seda sinu süsteemi, kui on vaja A-vitamiini tervise reguleerimiseks.

A-vitamiini puudus võib põhjustada suuri tervisemuresid, nagu näiteks pimedaks jäämist, aneemiat, aknet, nahahaigusi, mõjutada veel sündimata lapse tervist ja palju muud. Tegemist on tõesti väga vajaliku vitamiiniga, mis peaks sinu kehas kindlasti olema! Näiteks, kui sul on rauavaegus ja sa ei suuda jälile jõuda, mis võib olla selle põhjuseks, siis see võibki olla A-vitamiini puudus. Pole midagi, ma avan sinu silmad igal tasandil ja toetan sind vastuste leidmisel, et sa saaksid enda tervist alati tugevana hoida.

1. Viljakuse suurendamine ja lapseootele jäämine

A-vitamiini defitsiit võib põhjustada probleeme lapseootele jäämisega, kuna lootel on vaja A-vitamiini, et areneda. Sündimata beebi vajab seda keha kasvamiseks ja organite normaalseks funktsioneerimiseks. Kui naine ei jää lapseootele, siis võib üheks põhjuseks olla justnimelt A-vitamiini puudus kehas. Ja lapseootele jäämisele lisaks aitab see ka veel sündimata lapse immuunsusel tugevneda.

Viljakust aitavad kristallidest suurendada Punane Aventuriin ja Karneool. Neid kahte kristalli tasuks kindlasti kandma asuda, kui on soov lapseootele jääda. Eriti just siis, kui rasedaks jäämisega on probleeme, kuigi kõik peaks nii-öelda korras olema, aga rasedust ei tule ja ei tule. Sellisel juhul võib asi olla naises olevas energias. Need kaks kristalli aitavad Sakraaltšakra energiad terveks teha, see omakorda annab võimaluse lapseootele jääda, kuna Sakraaltšakra ebatervislik seisund ei lase naisel viljastuda.

2. Silmade tervise jaoks vajalik vitamiin

Kui oled viimasel ajal tundnud, et sinu silmanägemine muutub kehvemaks ja sa ei suuda kaugele vaadates objekte kergelt fokusseerida, siis on vaja enda keha õigete toitainetega turgutada. Üheks oluliseks silmade tervise hoidjaks ja tugevdajaks on A-vitamiin. See mitte ainult ei aita parandada silmanägemist, see aitab ka silmahaigusi ära hoida. A-vitamiin kaitseb silmade nõrgenemise ja nendega seotud probleemide eest. Kui silmad juba on sinu nõrgaks kohaks, siis A-vitamiini toidulisandina tarbides võid sa probleemile lahenduse leida. A-vitamiin aitab parandada ka värvide nägemist.

Silmade tervist aitab parandada Kullisilma kandmine kaelas või kõrvas. Tegemist on intuitsiooni tugevdava kristalliga, mis omakorda mõjub ka silmadele hästi, muutes sinu nägemist paremaks nii füüsilisel kui ka vaimsel tasandil. Seega kasuta lisaks A-vitamiini tarbimisele ka kristalle, et enda energiaid tervendada. Tervenemine annab parema tulemuse, kui tervendada korraga nii füüsilist kui ka spirituaalset keha.

3. Aitab nahal terve püsida

Kui sa tunned, et soovid enda nahka tervendada, sa näed, kuidas nahale tekivad pigmendilaigud, maksaplekid või sinu nahk on üleüldiselt kehvas seisus, siis tuleb sulle appi A-vitamiin. See aitab nahka noorendada ja vähendab nahahaiguste riski. Seetõttu on A-vitamiini tarvitamine ja selle defitsiidi ärahoidmine oluline. Kuna A-vitamiini puhul on tegemist rasvbaasil imenduva vitamiiniga ja see salvestub kehasse, siis kindlasti ei tohiks toidulisandi tarvitamisel piiri ületada. Regulaarne kasutamine ja mitte ületarbimine on täpselt see tasakaal, mida sinu keha vajab.

Naha tervise turgutamiseks kasuta ka baasõlisid, nagu näiteks Magusmandli, Jojoba, Avokaado või Viinamarjaseemneõli. Nendega hoolitse enda naha eest, seal on hulgaliselt E-vitamiini, mis on A-vitamiini kõrval teine oluline vitamiin naha tervise hoidmisel. Neid õlisid kanna nahale igal õhtul enne magamaminekut. Lase enda nahal paraneda ja sellega hoiad ka enda välimuse nooruslikuna.

4. Potentsiaalne vähiennetaja

A-vitamiin mõjub kui antioksüdant, eriti kui seda tarbida taimsetest saadustest või toidulisandina. See tugevdab immuunsüsteemi, aidates erinevaid haiguseid ära hoida. Eelkõige mõjub see vähki ennetavalt, kuna see ei lase tekkida vabadel radikaalidel, mis on vähi tekkimise riskitegurid. Seega on sellest vitamiinist saada väga palju head ja selle defitsiidi ärahoidmine on meie kõigi jaoks oluline. Eriti toetab A-vitamiin kopse ja soovitan seda kasutada neil, kes on suitsetamisest loobunud ning soovivad paremini taastuda (et mõista suitsetamise mõju kehale ja hingele, soovitan sul lugeda minu kirjutatud artiklit tubakas SIIT ja nikotiinist SIIT).

Vähi ennetamiseks või sellest tervenemiseks kasuta Bretšastunud Jaspist või Šungiiti. Mõlemad kristallid on kasulikud immuunsuse ülesehitamisel ja need on kristallid, mida ma alati soovitan vähihaigetel kanda, et anda füüsilisele kehale tervenemiseks energeetiliselt tuge. Kui energiaid ei tervendata, siis paraku ei saa haigused kehast lahkuda.

5. Soovitan suitsetajatel A-vitamiini tarbimist suurendada ja turgutada sellega tubakast/nikotiinist loobumisel enda keha, et vähendada vähki haigestumise riski

Minu isiklik soovitus kõikidele suitsetajatele on see, et suurendage A-vitamiini tarbimist, kuna just see aitab taastuda, terveneda, kaitsta kopse ja loomulikult ka limaskesta, mis on suitsetamisest kahjustada saanud. Selleks, et kergelt loobuda ja vältida tagasilöökide teket, eriti just emotsionaalses mõttes, kasuta lisaks A-vitamiinile ka Piparmündiekstrakti, Võilillejuurt ja auruta enda lähedal õlilambis Põldmündi eeterlikku õli. Need aitavad mõtteid eemale saada ja vähendada tagasilööke suitsetamisest loobumise osas. A-vitamiin iseenesest vähendab haigestumise riski ja taastab keha, mis on kahjustada saanud.

KUIDAS A-VITAMIINI DEFITSIITI PARANDADA?

See on väga lihtne, jälgi lihtsalt seda, et sinu menüüs oleksid olemas bataat, kõrvits, papaia, kale ehk lehtkapsas, spinat, võilillejuur, erinevad kapsad, porgand. Saad seda ka munakollasest, aga muna puhul on äärmiselt oluline vaadata seda, et see oleks kindlasti mahe ja orgaaniline. Kanamuna on füüsilisele kehale väga tervislik, kui kana on kasvatatud toidu peal, mis ei ole talle toksiline. Kahjuks on tõde valusam ja suurfarmid siiski kasutavad kanade söödaks kõike seda, mida sa ei sooviks iseenda organismi saada. Neid on ülearetatud ja nende kasvu kiirendatud. Kas sa näiteks teadsid seda, et kana eluiga on 8 aastat, mitte pool aastat või vähem? Täna on reaalsus selline, et kanasid kasvatatakse inimese toidulauale äärmiselt ebatervislikul viisil, seega tekib minul küsimus, et kas on vaja kanaliha süüa? Suure tõenäosusega saad sa enda lauale kanaliha, kus on peidetud toksiine niivõrd palju, et sealt saadavad vitamiinid ja mineraalained oleks kordades tervislikum ja loomasõbralikum saada taimsest saadusest või toidulisandist. See on mõttekoht. Parim viis A-vitamiin loomselt kätte saada on mahemunast, toetades talunikke, kes toidavad enda kanu tervislikult ja lasevad neil õnnelikult ringi joosta, nii on ka muna energeetika tervem. Või siis jääda taimse A-vitamiini juurde, mis on kõige Karmatervem viis seda tarbida. Valgustan teid ja aitan sul mõista seda, mis tegelikult toimub looma- ja linnukasvatamise telgitagustes. Sina oled tarbija, sina saad valida, kuidas sa enda keha ja hinge toidad ning millistesse tööstustesse enda raha panustad. Raha energeetika on väga tugev, seal eksisteerib samuti Karma, seda ei tasuks ära unustada.

Lihtsam, mugavam ja Karmavabam on tarbida A-vitamiini toidulisandina või taimsetest saadustest. Siis ei pea muret tundma enda Karma ega tervise osas, et sa ei saaks A-vitamiini kogemata energeetiliselt ja ka füüsiliselt toksilisest allikast.

Siis sa ei pea muretsema ka selles osas, et sa ei tarbiks A-vitamiini üle, mida võivad näiteks paljud lihasööjad eneseteadmata teha. A-vitamiini taimede kaudu tarbides on piire äärmiselt raske ületada, aga kui söögilaud on suures joones loomne, siis võivad A-vitamiini ületarbimisest tekkida suured tervisemured, nagu näiteks segadustunne, maksakahjustus, juuste väljalangemine, iiveldus, oksendamine, luuvalu ja pidev peavalu.

Hoidke enda keha ja tervist, see on teie enda ülesanne! Aitan tuua valgust, kuidas seda teha - võta inspiratsiooni ja liigu tervenemisesse!

Olge terved ja hoitud!

Tene Laul 

Tegemist ei ole tervisealase nõustamisega, see artikkel on kirjutatud vaid minu isiklikest teadmistest A-vitamiini osas. Igasugune informatsiooni kasutamine, mille siit artiklist saad, on sinu enda vastutusel. Rõhutan, et A-vitamiini ei tohi üle tarbida ja näiteks Cytoplan A-vitamiiniga keha turgutades jälgi seda, mis on purgil kirjas. Söö taimi ja naudi tervist!