Sinu tervis olgu tähtsal kohal. Hoolitse selle eest, hoolitse iseenda eest! Mida rohkem teadlikkust sa enda ellu tood, seda suurem tõenäosus on sul elada õnnelikult, hästi, tervelt ja tõsta enda eluiga. Kvertsetiin on suurepärane pikaealisuse tagaja, kuna see hoiab sinu südame kui ka aju funktsioneerivana.

Kvertsetiin on antioksüdant, mida leidub puuviljades ja juurviljades. Kvertsetiin mängib olulist rolli põletiku taandamises ja põletikku tuleb taandada, et vähirakud ei saaks areneda ja kroonilised haigused ei saaks eksisteerida. Enamik haiguseid tekivad ikka sellest, et keha on põletikuline, aga see ei tähenda kohe seda, et kehatemperatuur on kõrge - nii mõistetakse selle olemasolu üldiselt. Põletik tekib kõigest, mis ei ole kehale sobilik ja seda tekitavad ka näiteks kahjulike kosmeetikatoodete kasutamine ning toidud, mis ei ole kehasõbralikud. Need võivad luua kehas põletikku nii, et sa ei tunnegi seda. Seetõttu on oluline hoida oma keha põletikust vaba, kas toidu või tervislike toidulisanditega. Eriti siis, kui sa soovid olla tervislik ja haiguste tekkimist ennetada.

Kvertsetiin mitte ainult ei aita põletikust vabaks saada, vaid see ka blokeerib üleliigse histamiini tekkimise ehk takistab põletikureaktsiooni. Mis tähendab seda, et kvertsetiini tarbimisel löövad allergilised reaktsioonid vähem välja, või see aitab allergiatest lausa lahti saada. Histamiin vallandub kehas, kui sa puutud kokku toidu või ainega, mille vastu sul on allergia. Ei ole vahet, milline allergia sul on, kvertsetiin aitab kõikide allergiate vastu, neutraliseerides kehareaktsioone ja andes nii paremat kvaliteeti sinu enesetundele. Seega soovitan kvertsetiini tarbida, kui sul on ükskõik milline allergia, sest see suurendab tõenäosust allergiatest vabanemiseks.

Näiteks, kui sul või pereliikmel on tolmuallergia või allergia koera-kassi kõõmaproteiini vastu, mida nimetatakse kas kassi- või koerakarva allergiaks, siis sellisel juhul on mõistlik kasutada nii kvertsetiini kui ka eeterlikke õlisid regulaarselt koduseinte vahel aurutada, kasutades selleks õlilampi või difuuserit.

Parimateks allergia taandajateks on Kadakas, Eukalüpt, Sidruni Teepuu, Teepuu, Küpress, Sidruni eeterlikud õlid. Loomulikult aitavad ka kõik teised eeterlikud õlid, aga need toimivad allergia taandamisel kõige kiiremini. Soovitan neid kindlasti kasutada, kuna need puhastavad koduõhku ja aitavad histamiinitaset madalana hoida. Kohe, kui histamiin vallandub, on ka allergiline reaktsioon olemas. Mõnel juhul see väljendub silmade sügelemisega, teisel juhul kinnise nina ja hapnikupuudusega. Hapnikupuudus ei ole hea, kuna see teeb sind uimaseks ja ka närviliseks.

Hapnikuvarustust aitab suurendada raua ja vase tarbimine. Näiteks Cytoplani valikus on suurepärane toidulisand, milleks on Cytoplan tsink ja vask. Seda soovitan kasutada profülaktilisel eesmärgil neil, kellel on teada, et hemoglobiini või ferritiini tase kehas on madal. See juba näitab tegelikult ära selle, et keha hapnikuvarustus on nõrk.

Vaske ja tsinki on tavapärasest toidust raske kätte saada ja seetõttu on kasulik proovida sellega enda verd tugevdada. Loomulikult saab seda teha ka punast kapsast ja punast sibulat süües. Neid tuleks regulaarselt tarbida, et tagada optimaalne vase kogus kehas. Paljudele naistele, kellega olen vestelnud madala hemoglobiini ja ferritiini teemal ning kes on küsinud nõu, kuidas lisaks raua tarbimisele enda verenäidud korda saada, olen ma soovitanud tarbida vaske. Vask on mineraalaine, mida tihtipeale ei mainita, kui verenäidud on kehvad, kuigi vask mängib selle probleemi lahendamisel olulist rolli. Kui kombineerida kvertsetiin vasega, siis nii histamiinitase neutraliseerub, sa saad lahti allergiatest, samas tõuseb ka hapnikutase, mis on tõeliselt hea tulemus. Tarbige neid ja nautige head tervist!

Kvertsetiin mitte ainult ei aita kehas olevat põletikku taandada, see reguleerib ka vereringet ja vererõhku, aidates vererõhul normaliseeruda. Seega kui sa tunned, et sinu vererõhk tõuseb kõrgele peale jalutuskäiku, suuremat füüsilist koormust või trepist üles jalutades, siis kvertsetiin võib olla lahendus. Kvertsetiin aitab pikendada südame eluiga ja seda tuleb meil kõigil hoida.

Kvertsetiini leidub puu- ja juurviljades, nagu ma ka eelpool mainisin, kuid seda on võimalik saada ka teed juues. Seega kui oled suur teejooja, siis see tagab kvertsetiini vajaduse. Loomulikult peab toitumine selle kõrval olema suurepärane ning suuremal määral taimne. Pean ära mainima ka selle, et kvertsetiini saab rohelisest ja mustast teest, mitte teistest taimeteedest. Seega joo hommikuse kohvi asemel teisi kofeiini sisaldavaid jooke, nagu näiteks rohelist ja musta teed, milles on kofeiini, mis äratab üles sinu keha ja hinge.

Soovitan juua musta teed koos sidruniga, kuna ka sidrun sisaldab kvertsetiini ja aitab selle imendumisele kaasa, kuna selles on c-vitamiini. Antud vitamiin on kui teiste erinevate ainete transportija, sealhulgas kvertsetiini. Ja, kui soovid ekstra kiiret tulemust saada, siis too enda ellu rutiin juua musta teed sidruniga ning samal ajal tarbida ka kvertsetiini toidulisandina.

Kvertsetiin aitab tagada aju normaalse funktsioneerimise. Seega kui sa koged meeleolukõikumisi, sul on keskendumisraskused või oled läbi elanud väga stressirohke perioodi, siis on mõistlik kvertsetiini kogust suurendada, et sellisest perioodist välja tulla. Ajule on alati kasulik ka oomega-3 rasvhape, mida soovitan kindlasti tarbida, kui soovid stressist välja tulla. Sul tuleb mõista seda, et mida rohkem on sinu elus stressi, seda rohkem tarbib sinu keha ja eelkõige aju oomega-3 rasvhapet. Kõik taandub lõpuks toitumisele ja toitainetele, kui soovid füüsiliselt terve olla. Hoolitse enda eest ja anna enda kehale seda, mida see tegelikult vajab.

Juhul, kui sa oled diabeetik, siis kvertsetiin on sulle kasulik, aidates diabeedi sümptomeid taandada. Diabeet on siiski krooniline haigus ja kõik kroonilised haigused saavad alguse kehasisesest põletikust. Toiduga ja alternatiivsete ravimitega, milleks on taimsed toidulisandid, saab kõikidele kroonilistele haigustele head aega öelda.

Kui sa tunned, et sul on probleeme südame tervisega, oled haige, immuunsus on nõrk, oled allergik või soovid stressist lahti saada, siis soovitan sul kvertsetiini tarbida ning samal ajal süüa võimalikult palju erinevaid puu- ja juurvilju nagu näiteks viinamarju, brokkolit, kirsse, suvikõrvitsat ja palju teisi häid vilju. Nii saavutad sa tulemuse kiiremini ja saad enda tervisele nii-öelda jalad alla.

Kvertsetiini võib tarbida ka juba seetõttu, et tugevdada enda immuunsust. Eriti hea on sellisel perioodil, mil viirushaigused on levimas, et sa ei võtaks neid vastu. Lõin juba aastaid tagasi enda eeterlike õlide brändi, et võidelda viirushaigustega ja neid koduõhust eemaldada. Tükk aega enne pandeemia saabumist, kuna ma nägin selle tulekut ette. Seetõttu tõstsin nende osas teadlikkust ja kirjutasin hulgaliselt artikleid immuunsuse tugevdamise teemal. Seda selleks, et ennetada teie tervise kehvenemist ja vaigistada paanikat, mida pandeemiaga loodi. Kõik on siiski suhtumises kinni ja loodus on andnud meile kõik selleks, et terved olla. Vaadake taimede poole ja te leiate sealt kõik, mis teie keha ja hing vajab, et olla terve.

Loomulikult aitab kaasa ka päikese nautimine, kuna D-vitamiin, mida päikesest saame, muudab kõik toitaineid meie kehas kiiremini reageerivaks ja keha taastumine on oluliselt kiirem.

Juhul kui sa oled suur trennitegija ja füüsiliselt aktiivne inimene, siis sa pead mõistma seda, et kvertsetiinitase langeb sinu kehas kiiremini, kuna sa kasutad seda rohkem, sest lihased lähevad treeningu järel põletikku. Kvertsetiin aitab lihastel kiiremini taastuda ja lihasmassi kasvatada, mitte jätta sind peale treeningut haigena tundma. Jälle üks hea põhjus kvertsetiini tarbida. Ma tegelikult ei näegi põhjust, miks mitte sellega endale kuuri teha või senimaani kasutada, kui oled enda tervise korda saanud.

Kuna ma olen ise alternatiivtervenduse pooldaja, siis need imelised efektid toimivad sellisel juhul, kui sa ei tarbi inimeste enda poolt välja mõeldud ravimeid. Kui oled enda toitumise ja tervendamisega puhtalt alternatiivse elustiili peal, siis ei saa ka tekkida nii-öelda kõrvalnähte. Minu artiklid on sulle siiski inspiratsiooniks, kui kogu sinu keha tervendamine on puhtalt looduslik ja naturaalne.

Saadan teile palju tervist, leidke enda abivahendid loodusest, kuna seal on kõik tervendajad olemas!

Armastusega

Tene Laul

Artiklis välja toodud nõuannete, soovituste ja teabe kasutamine on omal vastutusel. Esitatud teave ei ole tervishoiualane nõuanne, vaid Tene Laulu enda kogemused, teadmised, isiklik arvamus ja soovitused. Toidulisandite kasutamine toimub iga inimese enda vastutusel. Vajadusel konsulteeri enne tarvitamist arstiga.