Terve olla on väga hea, isegi nii hea, et paljud unustavad ära selle väärtuse. Kui haigestume, siis tuleb meelde, kui väärtuslik on meie tugev vastupanuvõime haigustele ja kui hea on olla ikka täie tervise juures. Haigestumine käib aga elu juurde, kuid on võimalik kiirendada enda tervenemisprotsessi ja seda saad sa iseendaga teha. Haige ei ole hea olla, seega tuleb haigusele vastu hakata.

Gripihooaeg tuleb, läheb ja tuleb, aga kuidas sa saad siis selleks valmis olla? Gripp on kõige enam levinud detsembrist kuni veebruarini. Sa saad ennetada selle teket või gripis olles end alternatiivselt tervendada. Alternatiivne enesetervendamine olgu alati esimeseks sammuks. Nii saad tugevdada enda immuunsüsteemi ja seeläbi on kehal ka võimalus terveneda.

Jagan sinuga häid ja toimivaid viise, kuidas iseennast kodus alternatiivsete võtetega tervendada.

Gripp ründab sinu nina, kõri ja kopse. Tegemist on viirusega, mis põhjustab kurguvalu, nohu, tekitab kehas põletiku ja toob endaga kaasa ka palaviku.

1. Ingveri, Muskaatpähkli ja Eukalüpti eeterlikud õlid päästavad sinu tervise

Eeterlikud õlid 
teevad suuri imesid, need on looduse enda poolt loodud kompaktsed ravimid. Need kolm eeterlikku õli olgu koduseinte vahel olemas, kui kardad grippi haigestuda või tead, et võid püüda selle viirushaiguse kinni. Kui oled haigestunud, siis kiirelt võta need kolm eeterlikku õli kasutusele.

Tegemist on eeterlike õlidega, mis aitavad sinu kehal võidelda gripiga, sellest jagu saada, sümptomeid vähendada ja ära kaotada. Need eeterlikud õlid aitavad isegi takistada grippi nakatumast.

Kuidas neid kasutada? See on imelihtne, põleta neid kolme eeterlikku õli koos difuuseris või õlilambis kogu haiguse ajal. Kui sa ei ole haigestunud, siis profülaktika jaoks põleta neid aeg-ajalt enda kodus. Kui keegi on kodus haigestunud, siis kindlast põleta neid õlisid, et need saaksid takistada teistel pereliikmetel haigestumast.

Tilguta tumeda käterätiku sisse neid õlisid ja hoia haigestumise korral rätikut enda lähedal, et saaksid neid eeterlikke õlisid sisse hingata.

Need on suurepärased nohuravimid, aitavad kiirendada köhast väljatulekut ja takistavad viirusel laastavalt toimida. Kui sul (täiskasvanul) on palavik, siis kanna baasõliga (soovituslikult Jojobaga) Ingveri eeterlikku õli enda nahale. See kiirendab palaviku alanemist.

Difuuseri või õlilambi sees eeterlikke õlisid põletades saavad ka lapsed terveks. Lastele ei tohi lihtsalt kehale eeterlikke õlisid kanda.

Lisaks nendele kolmele õlile soovitan kasutada ka Kase eeterlikku õli, mis on kasulik nakkushaiguste vastu võitlemiseks. Auruta seda veega kokku segatuna õlilambis või difuuseris, et puhastada enda koduõhk või kontoriõhk. Kase eeterlik õli ei lase nakkushaigustel levida, see on neid hävitava toimega.

Lisaks võid sa Kase eeterlikku õli kasutada enda desinfitseerimiseks, segades kokku 1 tl La Tene Jojoba õli 3 tilga Kase eeterlikku õliga. Kanna õlide segu nahale, vältides silmadesse ja limaskestadele sattumist. Nii saad hävitada enda peal olevad viirused ja bakterid, mis on sulle kahjulikud. Kase eeterlik õli ei hävita häid viiruseid ja baktereid, mis aitavad sul elada tervislikult. Jah - ka on viiruseid, mis on kasulikud meie kehadele!

2. Vaata ette, et sinu keha ei oleks vedelikupuuduses

Kui keha on gripi ajal vedelikupuuduses, ei ole see hea ning seda tuleks vältida, juues pidevalt vett. Soovitan juua sidruni, laimi või greibist valmistatud vett. Tükelda neid tsitruselisi veekannu sisse, lase veel seista ja joo iga mõne aja tagant veidi vett. Vesi aitab kehal taastuda ja see juhib viirust kehast välja. Tsitrusviljad on C-vitamiini allikad ja C-vitamiin aitab kehal taastuda.

Kui kurk on väga haige ja sul on raske juua, siis tee endale ingveriteed. Ingveritee joomine ei ole nii valus kurgule, kui mõne teise joogi joomine ja see kiirendab märkimisväärselt kurgu tervenemist. Tee endale kann ingveriteed valmis ja joo seda (mitte kuumalt) pidevalt väikeste kogustena. Ingveritee sisse eritub ingveri eeterlik õli selle viljaliha seest, kui valmistad teed värskest ingverist - see on kõige kasulikum viis ingverit tarbida giripihooajal.

3. Aseta ingver, sibul ja küüslauk enda lähedale

Nendel taimedel on oskus viiruseid kinni püüda, kui oled need värskena ära tükeldanud ja enda ümber taldriku peale seadnud. Tükelda ingver, sibul ja küüslauk viiludeks, aseta võimalikult enda lähedale, kui oled haige ja lase neil mitmeid tunde seal seista. Need püüavad kinni õhus oleva viiruse. Sellega saad vältida teiste pereliikmete haigestumist ja samal ajal puhastad nendega koduõhku. Mõne tunni möödudes viska taimed minema, kuna need on viirusega täidetud.

4. Tee endale tervendav vann

Vann on üks hea asi, mis kulub ära siis, kui on vaja end tervendada. Kui sul on kodus vann, siis oled üks õnnelik inimene haigestumise ajal. Sa saad seda enda kasuks ära rakendada. Tee endale vann, mille sisse lisa paar supilusikatäit Viinamarjaseemneõli ja kuni 10 tilka Sidruni eeterlikku õli. Võta vanni kaasa kindlasti vett, mida saad samal ajal juua. Ole vannis vähemalt kuni kümme minutit, et Sidruni eeterlik õli, vee aurud ja lõõgastav vesi saaksid sind tervendada. Kui soovid olla rohkem vannis, siis jälgi, et enesetunne oleks hea ja kui enesetunne muutub halvemaks, siis tule vannist välja. Korda sidrunivanni iga päev. Kõige parem on seda teha hommikul.

5. Ära unusta end korralikult toita!

Õiged toidud olgu haigestumise ajal toidulaual. Väldi liha- ja piimatooteid, need on raskesti seeditavad ning annavad viirusele soodsa pinnase sinu sees edasi elamiseks. Too enda menüüsse suppe, need on soojad ja nendes on palju vedelikku. Saad köögiviljadest palju vitamiine ja vedelikku, mida sinu keha gripi ajal väga vajab. Valmista endale kaeraputru kaerapiimaga, lisa sellesse marju ja mangot. Kaerapuder on pehme, hästi toitev, marjad annavad hulgaliselt immuunsust tugevdavaid vitamiine ja mango täidab sind C-vitamiiniga. Kõrge palaviku korral söö kartulit, see on palavikku alandava toimega. Kartul, mis on keedetud või püreestatud on gripi korral parim. Väldi praetud kartulit, see võib kurgule liiga teha. Kui soovid vegan-kartuliputru teha, siis tavalise või ja piima asemel kasuta kaerapiima ning taimset rasvainet. Maitse tuleb sama, kuid kordades tervislikum, kui teha seda lehmapiima toodetega. Lisaks nendele too enda menüüsse palju köögi-, juur- ja puuvilju. Soovitan ennekõike neid ahjus küpsetada, et need muutuksid pehmeks ja et sul oleks lihtsam neid haige kurguga süüa.

6. Puhasta enda kodu korralikult

Kui gripp on majas, siis kodu tuleb korralikult puhastada, et viirust maha vaigistada ja et teised pereliikmed ei haigestuks. Puhasta enda wc, vannituba/dušširuumi, selles olevaid keraamilisi plaate Basiiliku eeterliku õliga. Basiilikut võib kasutada keraamiliste pindade peal, plastmassi peal ei tohi. Basiilik tapab viiruseid ja on ülimalt tõhus gripihoojale vastu astumiseks. Pidev difuuserite ja õlilampide töötamine on samuti väga tõhus. Lisaks Basiilikule kasuta Teepuud, Sidruneina ja Rosmariini. Väga kasulik on erinevaid eeterlikke õlisid kodus hoida, sul võib neid vaja minna ja kui läheb, siis sul on kohe neid omast käest võtta.

Soovin sulle tugevat tervist. Leia taimedest ravimid üles ja lase loodusel endal sind tugevamaks muuta!