Olen loodus- ehk alternatiivravi austaja ja inspireerin seetõttu ka teisi kasutama enda tervendamiseks kõike seda, mida loodus on meile selleks andnud. Punase riisi pärm ei pruugi kõlada väga atraktiivselt, küll on aga selle toimeained väga tõhusad. See võib olla sulle number üks tervendaja, kui vaevled selliste probleemide käes, millele punase riisi pärm suudab tervendust pakkuda.

Punase riisi pärm on saadud kääritamise meetodil. Seda on Hiina traditsioonilises meditsiinis kasutatud mitmeid sajandeid selle tugevatoimeliste raviomaduste tõttu. Huvitav on selle alternatiivravimi puhul see, et hoolimata sellest, et tegemist on riisi pärmiga, sobib see seenhaigustele tundlikele inimestele. Seega, kui sa oled pidanud võitlema seenega, siis ei tee punase riisi pärm sulle liiga. Sa võid seda tarbida samal ajal, kui üritad seenhaigusest lahti saada, või siis, kui sa oled seenhaigustele ülitundlik.

Punase riisi pärm on eelkõige kasulik sinu südame tervisele, kuid sellel on ka teisi kasulikke omadusi. Mõista seda, mida punase riisi pärm teha suudab, ja tunneta, kas see on sinu alternatiivne tervendaja ehk kas sinu keha võiks selleks kasu ning abi saada. Minu eesmärk on viia teid kõiki loodusele lähemale ja inspireerida teid enda tervise eest hoolt kandma looduse väe abil.

Selles leidub looduslikul kujul monakoliin K-d, mis on selles taimes number üks raviaine, mis kaitseb südant ja südameveresoonkonda.

Tugeva südame üles ehitaja, südameveresoonkonna kaitsja ja kolesterooli alandaja

Südameveresoonkonnahaigused on maailmas vähi kõrval esireas, kui rääkida haigustest, mis inimesed siit maailmast ära viivad. Seetõttu on ülimalt oluline sul ja kõigil teistel enda südame tervise eest hoolt kanda. Need numbrid ja näitajad on kõrged, kuna inimesed teevad end lisaks stressile ja ületöötamisele ka toiduga haigeks.

Punase riisi pärm aitab kaitsta sinu südant haiguste ja probleemide eest, mis võivad luua suuri komplikatsioone või seada sinu elu ohtu.

See on kasulik kolesteroolialandaja. Kui sul on liiga kõrge kolesterooli tase, siis kallite ja kõrvalnähtusid omavate ravimite asemel võid enda vastutusel proovida kasutada punase riisi pärmi. Kasutatakse seda ka Hiina rahvameditsiinis sellise probleemi korral.

Kolesteroolitase saab kõrge olla siis, kui sööd valesid rasvu, näiteks loomseid rasvu (liha, muna, loomsed piimatooted). Veganitel esineb kolesterooliprobleeme üliharva kuna nad ei tarbi loomseid rasvu.

Punase riisi pärm aitab alandada halba kolesteroolitaset, aidates sellega pikendada südame eluiga ja turgutada kogu keha tervist. Teadaolevalt ei ole punase riisi pärmil kõrvalmõjusid, mis oleksid väärt mainimast. Loomulikult võtavad kõik inimesed taimi erinevalt vastu ja panen siinkohal südamele, et te kõik tunnetaksite ise, mis teile sobib ja mis mitte.

Punase riisi pärm on esimene ravimtaim, mille poole mina isiklikult pöörduksid, kui minu süda ja südameveresoonkond tuge vajaksid.

Tegemist on Hiina rahvameditsiinitaimega, millega on võimalik vähendada infarktiriski. Kui oled sellise seisundi läbi elanud, siis võib see olla alternatiivne ravimtaim, millega järgmist korda ära hoida.

Potentsiaalne krooniliste haiguste ennetaja: vähk, diabeet ja südamehaigused

Punase riisi pärmil on hea omadus - see ei lase kehal põletikku sattuda. Põletikuline keha on heaks platvormiks kõige laastavamate haiguste tekkele. Sellega on võimalik enda kehast põletikku välja saada ja kaitsta põletiku tekke eest. Samamoodi aitavad kurkumikapslid, millel on samuti põletikku taandav toime.

Punase riisi pärm aitab vähendada ka krooniliste haiguste sümptomeid ja toetab taastusravis.

Sellel on potentsiaalne vähirakke taandav ja nende kasvu pidurdav toime. Seda on hea teada, andes tegelikult meile kõigile võimaluse hakata vähile vastu, kui selline probleem peaks elus tekkima. Samas võib endale teha igal aastal korra punase riisi pärmiga kuuri, millega selliste raskekujuliste haiguste, nagu näiteks vähi, teket ennetada. Seda tasub kaaluda, kui tunned, et see alternatiivne tervendaja võiks sulle ka teisiti kasulik olla, näiteks südameprobleemide korral. Sellisel juhul saaksid anda enda kehale kaks ühes tervendust.

Üks parimaid alternatiivravimeid metaboolse sündroomi ehk ainevahetussündroomi raviks

Metaboolne sündroom on tõsine asi, millest tegelikult paljud inimesed ei ole üldse teadlikud. Sümptomiteks on näiteks ülekaalulisus (ka siis, kui tehakse trenni ja toitutakse enda arust õigesti), veresuhkru taseme kõikumine või kõrge veresuhkrutase ja näiteks ka kõrge vererõhk.

Punase riisi pärm on alternatiivne ravimtaim, mida saab kasutada metaboolse sündroomi tervendamisel või toetusraviks. See on ka potentsiaalne abiline ennetusteraapias.

Punase riisi pärm aitab vähendada diglütseriidide hulka veres ehk lihtsamini seletades rasvu, mis sinu veres on. See omakorda aitab parandada südameveresoonkonna tervist ja on kasulik kõrge vererõhu alandamisel.

See on kasulik ainevahetusele, aidates parandada kogu keha rasvade seedimist ja nende ära kasutamist. Sellega aitab punase riisi pärm vältida metaboolse sündroomi nõrka külge ehk kehva ainevahetust ja ülekaalulisuse teket.

Aitab GABA-t toota. Mis on GABA ja miks on seda oluline teada?

Lühidalt kokku võttes on GABA aminohape, mida sinu keha ise toodab. Punase riisi pärm aitab selle tootmisele kaasa. Väga paljudel inimestel üle maailma on probleem GABA tootmisega ja see põhjustab erinevaid vaimseid probleeme, stressi, depressiooni, magamatust, närvilisust, lõõgastumisraskusi ja probleeme hea enesetunde saavutamisel. Ülimalt oluline on toituda nii, et keha suudaks GABA-t toota.

Punase riisi pärm aitab kaasa keha normaalsele funktsioneerimisele selle koha peal, kus kehal on vaja lõõgastuda. GABA puudus võib olla seotud paljude erinevate vaimsete probleemidega, millele inimene ise ei pruugi lahendust leida. Näiteks toetab lisaks punasele riisile GABA tootmist ka bacopa monnieri, aswhagandha ja rodioola.

GABA-t aitab toota ka Tselestiidi kandmine või selle kristalli kasutamine. Lisaks eeterlik õli Clary Salvei, mida kasuta kindlasti aroomiteraapias GABA tootmiseks.

Mida sa võiksid veel punase riisi pärmi kohta teada...

Punase riisi pärm on küllaltki ohutu toidulisand, mida enda tervendamiseks kasutada. Kui esineb kõhugaase ja kõhuvalu, siis tuleb selle tarbimine kohe lõpetada. Ükskõik milliseid uusi ja enda keha jaoks tundmatuid taimi kasutad, jälgi enda enesetunnet. Sinu enesetunne annab märku, kas see sobib sulle või mitte.

Punase riisi pärmi manustamise kohta leiad lisainfo SIIT.

Punase riisi pärm imendub kehasse paremini, kui tarbid samal ajal oomega-3 rasvhapet.

Artiklis välja toodud nõuannete, soovituste ja teabe kasutamine on omal vastutusel. Esitatud teave ei ole tervishoiualane nõuanne, vaid Tene Laulu enda kogemused, teadmised, isiklik arvamus ja soovitused. Punase riisi pärmi kasutamine toimub iga inimese enda vastutusel. Vajadusel konsulteeri enne tarvitamist arstiga.