Me elame maailmas, kus on palju värve, väga palju erinevaid ellusuhtumisi, isikupärasust, nii kurja kui ilusat. See on rikkalik maailm nii positiivses kui ka negatiivses mõttes. Selles maailmas hakkama saamiseks, ellu jäämiseks, tugevana püsimiseks ja iseendale kindlaks jäämiseks on meil igaühel vaja oskust end distsiplineerida või omada kasulikke tõekspidamisi, mis ankurdavad meid positiivsele rajale. Ilma oma tõekspidamisteta võid sa minna kaasa negatiivse vooluga, mis võib sind tõmmata sügavasse ookeani. Meie värvilises ja mitmekülgses maailmas tuleb end selle negatiivse voolu eest hoida. Endaga tuleb tööd teha, see aitab sul elada edukat, rõõmsat, positiivset ning õnnelikku elu. Ainult sina ise saad suunata enda hinge kas ühele või teisele poole.

Minu elus peatuvad ja ütlevad tere väga paljud inimesed. Kes on huvitatud abist, kes on niisama uudishimulikud, kes soovivad minult inspiratsiooni saada või kellega ma olen saatuse poolt loodud teatud ülesandeid koos tegema. Neid inimesi on väga palju! Nende inimeste seas on niivõrd palju erinevaid energiad, mõttemaailmu, spirituaalseid tasemeid, et selle kõige keskel tuleb mul alati säilitada minu enda loomus ja endale kindlaks jääda. Me kõik oleme ühed parajad energiakogumikud, me jagame endast välja kas headust või negatiivsust, tehes seda siis teadlikult või alateadlikult. Meil kõigil on vaja ise kontrollida, mida me vastu võtame ja mida mitte. Seda selleks, et jääda alati iseendaks ja mitte lasta negatiivsel voolul end kaasa haarata. Ma elan, samamoodi nagu te kõik, inimeste seas, kes osutavad meile oma negatiivset energiat. Kui ümberringi on palju ebaterveid hingesid, siis ei jää keegi nende katkisest poolest puutumata. Kuid küsimus on selles, kuidas selle kõige keskel jääda iseendaks ja tugevaks? Kuna minu elutee on seotud inimeste aitamise, juhatamise, inspireerimise, motiveerimise ja tervendamisega, siis on minu kontakt inimestega väga suur. Mida suurem on kontakt, seda rohkem positiivseid võimalusi ja negatiivseid energiaid sinu elust läbi käib. Mõned rikastavad sind, mõned aga võivad tekitada vastupidist efekti. Kuidas ma jään tugevaks ja iseendaks selles maailmas, mis on minu ümber? Jagan sulle enda kuute põhimõtet, kuidas ma hoian end tugevana ja mis ei lase mul iseennast kaotada.

Jagan seda kõike sinuga sellepärast, et sellest võib sulle väga palju kas olla. Ammuta minu põhimõtetest inspiratsiooni, kui sa tunned, et sul on selleks vajadust ja see võib aidata sul sisemiselt kasvada. Kui sa tunned, et minu mõtetes on jõudu, siis võib see peagi saada ka sinu isiklikuks jõuks. Lase mul end inspireerida!

Minu suurim soov on muuta seda maailma paremaks kohaks

Juba väikese tüdrukuna unistasin ma sellest, kuidas ma saan aidata loomi, teisi väikeseid lapsi ja muuta maailma ilusamaks kohaks. Kui ma olin väike, siis mängisin tihti oma fantaasiamaailmas, kuidas ma tervendan loomi, valmistasin taimedest imerohtusid ning unistasin sellest, et mul oleks olemas võimalus seda kõike reaalselt teha. Seda unistust ei ole ma maha jätnud. Nüüd mõistan, et see on alati minuga kaasas olnud teadmisena, mida ma siia maailma tegema tulin. Ma olen lihtsalt suutnud jääda iseendaks ja seetõttu ma täna siin olengi, ning aitan muuta maailma paremaks kohaks. Üks põhimõtetest, mis aitab mul tugevana püsida ja iseendaks jääda on seesama meeletult tugev soov teisi aidata ja teiste elusid tervemaks teha. Hoides sellest unistusest ja soovist kinni ei ole negatiivsetel inimestel, kes on võtnud endale õiguse mind kritiseerida või minu töösse süvenemata mind sildistada, võimalust mind selle kaudu nõrgestada. Kui soov ja unistus on hea, tingimusteta armastust täis ning seotud andmise mitte võtmisega, siis see soov on alati saatuse poolt toetatud. Minu siiras soov aidata on see, mis hoiab mind tugevana ja ei lase mind kõigutada negatiivsetest arvamustest, mis ikka aeg-ajalt pinnale kerkivad. Nende esile tulemisel tunnen ma kaasa neile, kes on minu headuse pärast marru läinud. See viitab vaid ühele - nad on lasknud end negatiivsuse sügavasse ookeani langeda.

Minu usk iseendasse, et ma suudan maailma paremaks kohaks muuta, inimesi aidata, loomi kaitsta ja tuua siia tumedate pilvede sekka positiivset valgust, on niivõrd suur, et see hoiab mind tugevana. See ei ole ambitsioon, see on see, mis annab mulle suurema eesmärgi elamiseks. Me kõik peame maksma renti selle eest, et meil on antud elu siin Maa peal. Mina olen otsustanud seda niiviisi tasuda. Usun, et kui teen tingimusteta head, siis see annab mulle kunagi elus võimaluse näha täitumas neid soove ja unistusi, mis on seotud vaid minu endaga mitte teistega.

Ma tean, et mina olen ainukene inimene, kes võib endale midagi öelda või ette heita

Meie kõigi eesmärk siin elus on sisemiselt areneda, õppida, muutuda ja tervemaks kujuneda. Elueesmärk on kõikidel oma pahedel, nõrkustel ja negatiivsetel joontel transformeeruda headeks harjumusteks, tugevusteks ja positiivseteks joonteks. See on meie kõigi eesmärk: sinu, tema ja minu. Meil on niivõrd erinevad teekonnad, me kõik oleme erinevatel tasemetel. Spirituaalne areng on igaühe jaoks isiklik ja intiimne teema ning samamoodi on see ka minu jaoks. Seda teades ja mõistes olen ma suhtumisega, et kellelgi teisel ei ole teadmisi, oskust ega ka õigust minule midagi ette heita või selgeks teha, mida ma tohin või ei tohi teha. Kõlab väga ülbelt ja enesekeskselt, eks? Ära mõista mind valesti. Mida ma tegelikult mõtlen, on see, et ma ei lase teiste inimeste arvamusel end kujundada. Ma ei võta kriitikat vastu, kui ma ei tunne, et see oleks minu hingele kui märk, millest ma peaksin kinni haarama. Mida rohkem on inimeste sees negatiivsust, seda kriitilisemad on nad teiste vastu. Üldiselt ei ole selle kriitika sees mitte mingisugust tõde, vaid see on puhas illusioon. Ma ei lase illusioonidel end negatiivselt mõjutada ja kujundada. Kui peab olema kohtumõistja, siis olen selles rollis hea meelega ise ja annan endale ise teada, kus ma olen vea teinud ning mida ma selle heastamiseks pean tegema. Vaatan endale otsa, kui on vaja, ja elu jooksul tulebki seda teha, muidu ei saaks ma spirituaalselt areneda. Muutused ja enesesse vaatamine on minu edasise arengu jaoks olulised. Tugevaks ja iseendaks jäämise juures on väga oluline, et sa suudad eristada ebaolulise negatiivse laine enda jaoks märke ja sõnumit täis negatiivsest lainest. Inimestel, kes mind isiklikult ei tunne, ei ole olemas oskust mind reaalselt ja õiglaselt defineerida, selleks peaksid nad olema selgeltnägijad. Kuid selgeltnägemine on nii haruldane, et selle tõenäosus on väga väike.

Mul on soov elada elu, millel on väärtus ja mõte

Sulle täna antud kehas on elu väga lühike. Ma tean, et hing ei sure mitte kunagi, kuna see on energia. Energia suudab transformeeruda, teha läbi erinevaid faase ja muuta enda kuju, kuid see ei sure. Füüsiliselt eksisteerivad elemendid, nagu näiteks meie keha, on surelikud. Ma tean seda, et mul on siin piiratud aeg selles isiksuses nagu on Tene Laul, selles enda kehas ja sellel teekonnal, mille olen endale eelmiste eludega saatusesse kirja pannud. Tean ka seda, et me ise loome oma tänaste tegudega endale tuleviku Minaisiksust. See, mille ära õpime, kuidas elame, kuidas ellu suhtume, mida siin elus korda saadame ja milliseks end kujundame, annab aluse meie tulevikusünnile. Mul on soov elada elu, millel on väärtust ja mõtet, ma ei soovi enda elu raisata ega lasta sellel lihtsalt päevast-päeva kulgeda. Mul on kiire, pidevalt kiire, kuna mul on niivõrd palju luua, teha, ümber kujundada ja muuta. Teadmine, et ma tegutsen, rajan endas uusi sildu, avan endas uusi külgi, muudan sobimatu sobivaks ja olen ratta seljas, mis ei peatu, muudab mind tugevaks. Teadmine, et mulle on see elu antud põhjusega, mitte privileegiks istuda ja lasta enda elul kustuda, hoiab mu selja sirge ja aitab mul teha rasket tööd iseendaga ja teiste inimestega. Teadmine, et meie tänased teod kujundavad teistpoolsusest taassündides meie uue alguse, hoiab mind motiveerituna ja ei lase mul langeda laiskuse, mugavuse ja pahede kuristikku. Pidev endaga töötamine, enda arendamine ja mitte peatumine annabki mulle jõudu ja muudab mind tugevaks.

Usk iseendasse

Usk iseendasse on minu sees üks võimsamaid relvi, mis paneb mind tegutsema ja enda eest igas mõttes seisma. Kas seisma välisfaktorite eest, mille sooviks on mind nõrgestada, või sisemiste faktorite eest, mis on võimelised seda tegema, kui ma laseksin neil seda teha. Kui sul on usk iseendasse, sa suudad sa näha seda, et sa suudad palju. See hoiabki mind elus, see hoiab mind tugevana ja aitab mul alati iseendaks jääda. Minu tugev usk iseendasse ei lase mul mugavustsooni laskuda. Kui ma soovin või tahan midagi, siis teen seda ise. Kui keegi soovib mind minu teekonnal toetada, siis võtan abi lahkelt vastu, kuid ma ei eelda, et see abi peaks kusagil olema. Ma usun seda, et kui ma midagi soovin ja tahan, siis olen mina ainukene inimene, kes omab jõudu, et need mõtted ja ideed reaalsuseks muuta. Ma ei toetu teistele inimestele, ja see on kindlasti üks faktoritest, mis aitab mul tugevana püsida. See võib olla lihtne ja mugav olla kellegi teise poolt juhitav, kuid kui see keegi lõpetab sinu juhtimise, mis siis saab? Sa kukud ja langed tagasi oma staatusesse. Kui sa aga teed endaga pidevalt tööd, võtad vastutuse ja teed enda unistuste ning soovide nimel samme ise, siis sa ei saa langeda kõrgelt, sa saad endale lubada vaid väikseid kukkumisi. Usk iseendasse, see, et ma suudan ja oskan, saan hakkama ning oman jõudu, on minu elus väga suureks teguriks, mis hoiab mind tugevana.

Näiteks usk iseendasse, et ma suudan inimesi aidata, loomi kaitsta, maailma paremaks kohaks muuta, on mind üldse toonud nii kaugele, kus ma täna olen. See on avanud minus kirjanikupoole, mida ma ei ole kunagi endas näinud, kuid see on alati minu sees olnud. See on viinud mind nii kaugele, et tänaseks olen ma saanud positiivset tagasisidet niivõrd paljudelt inimestelt, keda ma olen järje peale aidanud, kas siis otseselt või läbi enda kirjutiste. Kõigepealt oli vaid usk iseendasse, ja nüüd on see usk mulle tõestanud, kuidas minu soovid ja unistused on reaalsuseks saanud. Ära kunagi alahinda iseennast!

Karmaseadus

Minu moraalseks ja tõekspidamiste pühakirjaks on Karma ja selle seadused. Ma elan Karma järgi, mis tähendab seda, et ma analüüsin igat enda sammu või kellegi teise sammu, mis on selle seaduste järgi minu poole suunatud. Kui ma midagi teen, siis analüüsin, kas see on mulle tulevikus õnne või õnnetust toov. Kui keegi käitub minuga negatiivselt või tekitab mulle probleeme, siis analüüsin alati, kuidas see tegu on seotud Karmaseadusega. Kui ma mõistan seda, et minu tegu ei too mulle ebaõnne, siis ma tegutsen enda valitud suunas. Kui leian sealt ohumärke, siis hoian end tagasi, mõtestan enda soovi või suunan selliseks, mis ei tooks mulle hiljem pahandusi. Kui keegi tekitab minu ellu negatiivse situatsiooni, siis ma analüüsin, miks ta seda tegi, kas see on tema enda viha, kurbus, ebaküps käitumine või õelus, või olen ma Karmaga endale selle kohale kutsunud. Kui leian vastuse üles, siis tegutsen. Kas liigun selle kellegi juurest lihtsalt eemale ja lasen tal oma spirituaalselt ebaküpse käitumise eest Karmakaristuse saada, või õpin sellest situatsioonist ning muudan iseennast, kui selleks on vajadust. Karmaseadus on minu jaoks väga oluline, see paneb mind enne mõtlema kui tegutsema, võtma vastutust enda tegude ja mõtete eest. Kuid selle järgi elamine ei eelda alati seda, et sinu teele ei tule spirituaalselt ebaküpseid inimesi, neid tuleb ikka ja jälle, kuna heaks inimeseks muututakse elust-ellu rännates ja endaga suurt tööd tehes, mitte üleöö. Seega ma teadvustan endale, et minu kõrval on veel väga palju tervendamata hingesid, ma ei pane seda pahaks.

Armastus!

Armastus on väga oluline, see on nii oluline, et ilma selleta, ma usun, ei suuda inimene tugevana püsida. Minu jaoks on armastus äärmiselt oluline. Armastus, mida ma hoian oma südames ja mis on seotud minu lähedaste inimestega, see on see, mis paneb mind alati sirgelt seisma ja elus edasi liikuma, neid enda kõrval hoidma ning neid toetama. Armastus iseenda vastu ei lase mul end kehvasti kohelda, end halvasti toita ja kellelgi teisel minusse lugupidamatult suhtuda. See on nagu motivatsioon, mis hoiab hinge elavana. Armastus minu enda töö ja loomingu vastu on see, mis ei lase mul enda elutööst lihtsamate ning mugavamate pärusmaade poole niisama minema jalutada. Armastus inimeste, loomade ja looduse vastu aitab mul jätkata teekonda, kus ma õpin selle kõigega vaid paremini käituma. Armastus enda ande vastu ei lase mul kaotada usku iseendasse ja see aitab mul enda visioonide nägemisi ning tervendustöö erinevaid külgi veelgi rohkem avada. Armastus elu vastu ongi see, mis aitab mul sirge seljaga seista vastu negatiivsetele energiatele, situatsioonidele ja inimestele, kes on langenud negatiivsuse küüsi. Kui ei ole armastust, ei ole ka tugevat inimest.

Ma usun, et tugevaks olemine tähendab seda, et tuleb osata seista iseenda eest ja teiste eest, kes abi vajavad. Kui oled tugev, ei lase sa langeda iseendal ega ka teistel enda kõrval!