Loodus on üks imeline koht elamiseks. Loodus on täis taimi, milles peitub maagiline tervendus. Tänu loodusele on meil ravimid kõikidest haigustest tervenemiseks, need tuleb siin maailmas lihtsalt üles leida. Taimedes peitub tohutu vägi, tuleb õppida neid tundma ja neist abi otsima, kui sinu keha vajab tervendust.

Seedripuu on väga paljudele teada meeldiva lõhna ja tervendavate omaduste pärast. Seedripuust on võimalik saada eeterlikku õli, milles peituvad kõik seedripuu tervendavad omadused. Seedripuul on nõelakujulised okkad, millest saadakse aurutamise teel seda imeravimit. Seedripuu kasvab külmemates piirkondades.

Seedripuu eeterlikule õlile
tehtud uuringud on välja selgitanud, et sellel on väga palju erinevaid tervendavaid omadusi. Parimateks seedripuu omaduseks on selle antiseptiline toime, valu vaigistamine ja suur kogus antioksüdante, mis on tervise salarelvad.

Enamus eeterlikke õlisid aitavad leevendada stressi, sama toimet suudab sulle pakkuda ka seedripuu. Seedripuu eeterliku õli õlilambis põletamine on kasulik nii sulle kui ka ülejäänud pereliikmetele. Seedripuu aitab sul end tunda hästi ja lõõgastunult ning parandab keskendumist. Kasulik on seda õli põletada ajal, mil keegi kodus õpib või soovib tõsiselt keskenduda, seetõttu soovitan seda õppivate laste lauale, kui õppeprotsess toimub. Seedripuu eeterlik õli aitab pikendada aega, mil inimene suudab ja jaksab õppida, samas aitab see ka vältida õppimisest tulenevat stressi.

PEAMISED TERVENDAVAD OMADUSED:

1. Peanaha tervendaja ja juuste väljalangemise vastu

Uuringute põhjal aitab Seedripuu eeterlik õli tervendada peanahka, aidates reguleerida sellel olevaid rasunäärmete tegevust ja parandada üleüldist naharakkude uuenemist just peanahal. See omakorda tähendab seda, et Seedripuu eeterlik õli aitab ära hoida olukorda, kus juustel ei ole võimalik kasvada. Seedripuu eeterlik õli parandab igas mõttes sinu peanahka ja see toetab juuste kasvu.

Peanahal juuksejuurte all on meil nn stressitundlad ja kui kehas ning hinges on palju stressi, siis võivad juuksed välja langeda. Seedripuu eeterlik õli tervendab sinu peanahka, selle aroom rahustab ja taandab stressitaset, et juuksed ei langeks välja vaid kasvaksid. Seedripuu aitab alati stressi maandada ja kui kannad seda peanahale, siis läheb selle tervendus otse närvisüsteemi. 

Selleks kanna umbes 10 tilka eeterlikku õli 8 teelusikatäie oliiviõliga oma peanahale. Hoia seda mikstuuri peanahal umbes 5-10 minutit ja seejärel pese oma pea tavapäraselt ja hoolikalt puhtaks. Korda seda protseduuri igal järgneval peapesul, kuni tunned, et sinu peanahk on muutunud puhtamaks ja juuksed tugevamaks ning ilusamaks. Jätka seda seni, kuni sinu peanahk suhtub sellesse hästi, lõpeta kohe, kui ilmneb ärritus või ebamugavustunne.

Teine võimalus, kuidas saada Seedripuu eeterlikust õlist juukseid tervendavad omadused kätte, on lisada seda peapesemise ajal šampooni või palsami sisse. Võid mõlemal viisil enda peanahale tervendust pakkuda, tehes nii õlimaski kui kasutades seda ka palsamiga viimistlemisel.

2. Looduslik diureetikum

Seedripuu eeterlik õli on teadaolevalt diureetilise toimega ja seega on see väga kasulik neile, kes soovivad enda kehast väljutada üleliigset soola ja vett. Diureetilise toimega eeterlik õli aitab seda kehast uriini kaudu väljutada. Eriti kasulik on Seedripuu eeterlik õli neile, kellel on kõrge vererõhk. Kõrge vererõhu puhul võib soola liigne sisaldus kehas tervist halvemaks muuta. Selleks, et seedripuult diureetilist toimet kätte saada, sega seedripuu õli baasõliga kokku ja kanna see nahale.

3. Lihasspasmide võimalik tervendaja

Spasmid tekivad lihastesse stressi tagajärjel, need võivad valu tekitada, kuid ei pruugi. Spasmide tervendamiseks ja nendest lahti saamiseks on kasulik proovida Seedripuu eeterlikku õli. Määri koos baasõliga (soovituslikult kookoseõliga) spasmi piirkonnale ja masseeri seda õli naha sisse. Seedripuu eeterlik õli võib kaotada selle valu, mida spasm sulle põhjustab ja selle sinu kehast vabastada.

4. Kasulik külmetushaigustest vabanemiseks

Seedripuu eeterlikku õli on kasulik sisse hingata ajal, mil oled külmetunud. Selleks tuleb seda tilgutada õlilampi koos veega ja küünal tuleb panna õlilambis põlema. Seejärel levib eeterliku õli aur sellesse ruumi, kuhu õlilamp on põlema seatud. Auru sissehingamine aitab viia eeterliku õli tervendavad omadused sinu hingamissüsteemi. Seedripuu eeterlik õli aitab parandada sinu tervislikku seisundit siis, kui sul on nina kinni või sul on kurgus ebamugavustunne või sa oled haigestunud angiini. Teadaolevalt vabastav seedripuu hingamissüsteemis olevat lima, mis tekib külmetuse tagajärjel. Lisaks Seedripuu eeterlikule õlile kasuta külmetuse ajal kindlasti ka teisi eeterlikke õlisid, et kiirendada tervenemist. Seedripuuga sobivad väga hästi kokku Rosmariin ja Lavendel.

5. Artriidi ja närvipõletiku tervendaja

Erinevate uuringute põhjal on välja selgitatud, et Seedripuu eeterlik õli aitab artriidi ja närvipõletiku puhul. Artriit on liigesepõletik ja seda võib esineda kehas mitmes kohas. Kui sind on tabanud liigesepõletik või närvipõletik, siis sega kokku mikstuur: vähemalt 6 tilka Seedripuu eeterlikku õli ja 4 teelusikatäit baasõli (soovituslikult jojoba) ja kanna see põletikulisele kohale. Masseeri mikstuur kohta, millele soovid tervendust anda. Korda seda iga päev vähemalt korra kui mitte rohkem.

6. Unehäirele vastulöögi andja

Eeterlikud õlid on need vahendid, mille poole pöörduda lisaks kristallidele, kui on probleemiks magamatus, uinumisraskused ja teised erinevad unehäired. Seedripuu on suurepärane uinuti ja just uneprobleemide lahendaja. Kui sa tead, et sul on probleeme magamajäämisega, siis põleta seda eeterlikku õli õlilambis vahetult enne magamaminekut ja selles toas, kus sa aega veedad. Seedripuu õli võid panna eraldi või koos Lavendli eeterliku õliga. Mõlemad õlid toimivad väga rahustavalt ja kasulikult ning soodustavad uinumist. Kuna mõlemad õlid on siiski erinevad, annavad need erineval tasandil uinumiseks soodsat enesetunnet. Seedripuu aitab sinu keha uneks ette valmistada ja lavendel aitab stressist põhjustatud ärevustunnet maandada. Selleks, et saada korralikku tulemust, põleta Seedripuu eeterlikku õli igal õhtul enne magamaminekut õlilambi sees (kui soovid, siis koos Lavendliõliga) või tilguta seda õli oma padjapüürile. Kuna Seedripuu eeterlik õli on läbipaistva tekstuuriga, siis ei pruugi see voodipesu ära määrida.

7. Aknevastase toimega

Akne on väga levinud nahaprobleem nii lastel kui ka täiskasvanutel. Aknega võitlemine ei ole alati lihtne, kuna selle tekkefaktoreid on väga palju. Eeterlikud õlid mõjuvad aknelisele nahale väga hästi ja on teatud õlid, mis aitavad aknega võidelda ning sellest vabaks saada. Üks selliseks akneravimiks võib olla just Seedripuu eeterlik õli. Seedripuu eeterlik õli aitab tervendada aknet, mis ei pruugi koheselt silmale nähtav olla ja aitab selle teket ennetada. Selleks, et seedripuult see toime kätte saada, sega kokku 3 tilka Seedripuu eeterlikku õli 3 tilga Teepuu eeterliku õli ja 4 teelusikatäie jojobaõliga. Sega need kolm õli omavahel kokku ja kanna nahale. Väldi sattumist silma, ninna ja suhu. Seedripuu eeterlik õli aitab nahalt hävitada need bakterid, mis põhjustavad aknet. Seda õli on kasulik kanda nahale, kui oled käinud saastatud keskkonnas, puutunud kokku õhuga, milles levivad mürgid või kemikaalid.

8. Valuvaigisti

Seedripuu eeterlik õli
on teadaolevalt valuvaigistava toimega, nii nagu enamus eeterlikud õlid. Sega paar tilka Seedripuu eeterlikku õli kokku 1 teelusikatäie baasõliga ja masseeri see valutavale kohale. Eeterlike õlide puhul on kasulik katsetada erinevaid eeterlikke õlisid valu vaigistamiseks, leia üles see õli, mis mõjub sinu puhul kõige paremini.

9. Ebaregulaarne menstruatsioonitsükkel

Ebaregulaarne menstruatsioon on kahjuks väga paljude naiste probleemiks. Uuringute põhjal, mis on seedripuu kohta tehtud, on avastatud, et see aitab menstruatsioonitsüklit korrastada. Selleks tee mikstuur 8 tilgast Seedripuu eeterlikust õlist ja 4 teelusikatäiest baasõlist (omal vabal valikul). Masseeri see mikstuur oma alakõhule ehk Sakraaltšakra piirkonda. Tee seda iga kord, kui menstruatsioonitsükkel on alanud. Selliste probleemide korral on väga kasulik kanda ka Punast Jaspist ja Punast Aventuriini, need kristallid aitavad spirituaalsel tasandil.

10. Tselluliidi vabastaja

Seedripuu eeterlik õli
  on kasulik tselluliidist vabanemiseks. Koos Rosmariini eeterliku õliga moodustavad need võimsa duo tselluliidi vastu. Sega need mõlemad õlid kokku koos oma lemmik-baasõliga (soovituslikult mandliõliga) ja masseeri tselluliidipiirkonda igal õhtul või hommikul.

SAKRAALTŠAKRA TERVENDAJA

Sakraaltšakra on sinu teine Tšakra, mis asub otse naba all. See Tšakra omab olulist rolli sinu reproduktsiooniorganite tervise juures. Lisaks on Sakraaltšakra see, mis määrab ära, kui motiveeritud sa oma ettevõtmistes oled, milline on sinu füüsiline jõud ja suutlikkus. Terve Sakraaltšakraga inimene tegutseb ja teda ei paina väsimus. Seedripuu on Sakraaltšakra jaoks väga kasulik ja vajalik. Seedripuu eeterlik õli sega kokku baasõliga ja kanna seda enda Sakraaltšakra piirkonnale, masseeri see naha sisse või kasuta massaažiteraapias. Teine võimalus on põletada Seedripuu eeterlikku õli õlilambi sees ja hingata sisse sellest tekkivat auru. Mõlemal viisil suudavad seedripuu spirituaalsed tervendavad omadused sinuni jõuda ja sind tervendada. Kui soovid endale Tšakratervendust teha, siis võid selleks kasutada lisaks kristallidele ka eeterlikke õlisid. Samaväärse tulemuse annab spirituaalsel tasandil sulle Punane Aventuriin.

SPIRITUAALNE KODU-, KRISTALLIDE JA AURATERVENDAJA

Seedripuu eeterlikku õli on võimalik kasutada tervendusteraapias, et puhastada ära sinu kodus olev energia, kristallid ja ka sinu Aura. Pane õlilampi vesi ja tilguta sellesse vähemalt 10-15 tilka Seedripuu eeterlikku õli. Aseta õlilamp tuppa, mille energiat soovid tervendada, oma kristallide kõrvale või enda lähedale. Kui soovid, et eeterlik õli tervendaks sind ennast, siis ole selles ruumis vähemalt tund aega, et see saaks sinuga täiuslikult tööd teha.


Kristallide puhastamisel on kõige kasulikum kasutada Seedripuu eeterlikku õli nende kristallide puhul, mis loovad kaitseenergiat ja vähendavad stressienergiat. Põleta Seedripuu eeterlikku õli nende kristallide lähedal. Võid selleks kasutada ka teisi kristalle puhastavaid õlisid, rituaalitaimi või viirukeid.

Seedripuu eeterliku õli leiad meie e-poest siit.

Kõikide taimede kohta, millest olen kirjutanud, saad lugeda siit.