Muusika ning laulusõnad, mis on selle sees, on kui ravim sinu hingele. Muusika on üks element minu elus, mida ma ei sooviks välja jätta, ja usun, et enamus nõustuvad minuga ning omavad sama arvamust. Miks see nii on? Muusikas peitub salakeel, mida iga hing oskab iseseisvalt lugeda ja sellest endale vajalikku kaasa haarata. Muusikal on universaalne keel, mida paljud oma alateadvuses mõistavad, saades selle sügavast sõnumist aru. Muusikat nimetan ma energiaks, millel on hääl ning mis on üheaegselt ebamaine ja maine ning mis eksisteerib korraga nii füüsilises kui vaimses maailmas, nii nagu me seda ise teeme.

Miks on muusika oluline?

Muusika aitab inimesel terveneda väga erineval tasandil. Näiteks aitab muusika kuulamine leevendada sinu stressi, tasakaalustada sinu mõttemaailma, sügavamalt hingata ning lõõgastuda, ja parandada sinu tervist üleüldiselt. Kui sa oled leidnud "enda muusika" või "lood", mis sind kõnetavad, siis täpselt seda need sinuga ka teevad. 
Inimesed on muusikaeelistuse osas väga valivad ja seda põhjusega. Kes rohkem, kes vähem, kuid kõigile ei pruugi kogu maailma looming kindlasti meeldida. Eneseteadlikumad ja kõrgema intuitsioonitasemega inimesed on eriti valivad, kuid samas suudavad nad muusikal lasta end sügavamalt tervendada kui need, kelle eneseteadlikkus ja intuitsioon on alles kasvuteel.

Muusikaeelistus tuleneb sinu enda energiavälja vibratsioonidest. Seda, millest sa ise koosned ja seda mida sa tervenduseks vajad, sellise muusika poole sa ka suundud. Sinu muusikaeelistus ja -maitse defineerib vägagi täpselt ära selle, millises elufaasis ja perioodis sa täna oled. Muusikaeelistus võib ajaga muutuda, see muutub siis, kui sa ise hingelt muutud. Miks? Muusikat nimetan mina kui häälega energiaks. See on energia, mis sarnaneb väga lähedaselt selle energiaga, millest koosneb meie enda hing.

Kes loob muusikat?

Inimesed loovad. Kuidas nad oskavad seda luua või kuidas inimesed jõudsid selle loomisele? Esmalt tuli muusika loomine, seejärel sellele kaasa mõmisemine ning alles siis tulid konkreetsed sõnad. Inimesed hakkasid muusikat looma kunagi väga kauges minevikus, et väljendada enda hinges toimuvat. Hing ei koosne sõnadest ja nende tähendustest, hing koosneb energiast ja energia on sarnane muusikahelidega. Inimesed ise lõid sõnadega helid et paremini suhelda. Seega on muusika meie enda hinge sees olevate energiate häälega defineerimine ja sõnad veelgi täpsemaks energia tabamiseks.


Kas sa ei ole kunagi mõelnud selle peale, miks on muusika sinu jaoks nii oluline? Miks see vahel rõõmustab sind nii palju, et see muudab sinu päeva kümme korda ilusamaks, kui see oli enne enda lemmikpala kuulamist? Või kas sa ei ole mõelnud selle peale, kuidas sa teatud perioodil ei suuda kuulata konkreetseid lugusid, kuna need muudavad sind kurvaks? Usun, et paljud teist on selle peale mõelnud. Mina olen ka, ma olen selle peale aastaid mõelnud. Ühel päeval võtsin selle küsimuse vastuse kokku ja nüüd soovin seda teiega jagada. Ma tean, et te otsite seda vastust. Ma siis valgustan teid.

Igal artiklil, mille ma kirja panen, on oma eellugu või inspiratsioon. Et panna oma mõtted kirja konkreetselt selle artikli kohta, sai tõuke sellest, kui ma kuulasin ühel õhtul Tallinnast koju sõites mitu tundi enda kõige lemmikumaid muusikapalasid. Koju jõudes lubasin endale, et jagan enda teadmisi selle nii imelise maailma kohta, nagu seda on muusikamaailm.

Muusikal on tõeliselt tervendav vägi, see paitab hinge ja kõnetab õige loo valiku juures sinu hinge sügavamalt kui suudavad teha enamus inimesi sinu eluteel. Miks? Kuna muusikast tulenev heli ja sõnum jõuavad otse sinu Tšakrasüsteemi. Süsteemi, kus asuvad sinu emotsioonid ja sinu ehe hing. Kõikidel inimestel ei ole niivõrd tugevaid verbaalseid eneseväljendamisoskusi, et jõuda teiste inimeste hinge. Või puudub oskus end kehakeelega väljendada nii, kuidas on tunne. Kuid on loomulikult neid, kes oskavad seda teha ja neist tasub inspiratsiooni võtta. Me kõik teame helide tähendusi alateadlikult, nendel ei ole oma maski või teist nägu, nagu on seda tihtipeale inimeste kõnes. Muusika ja helid on eksisteerinud inimese rääkimisoskusest kauem ja seega on meil see maailm ka palju selgem.

Muusikas oleva heli ja sõnumi püüad sa kinni enda Kolmanda Silma Tšakraga, mis asub sinu laubal. Kolmas Silm on see Tšakra, mis filtreerib ära selle, kas me tahame selle teemaga, milles me oleme, hetkel kaasa minna või mitte. Kas me soovime infosse süveneda või mitte. See on filter sinu kõrvade vahel. Seetõttu on iga inimese reaktsioon muusikale ülikiire. Kui sa kuuled mingit lugu raadiost või kuskil mujal keskkonnas, teadvustad sa endale, kas see meeldib sulle või mitte, kas sa soovid seda edasi kuulata või mitte, kas see häirib sind või mitte, kas see teeb sind rõõmsaks või kurvaks. Koheselt toimub reaktsioon. Jälgi seda teinekord. Helisid püüame me kinni Kolmanda Silma Tšakraga, mille eesmärk on lahterdada info kohe kas õigesse Tšakrasse või seda blokeerida. Loogiline eks ole? Sa ei pidanud ise selle peale tulema, see on minu hinge töö defineerida kõike maist ja ebamaist ning need omavahel seosesse viia.


Kui sinu alateadvus laseb muusikapala Kolmanda Silma Tšakra kaudu sinu Tšakrasüsteemi, siis see suundub edasi kõikidesse energiaväljadesse. Muusikat ei suudeta teha ühele konkreetsele Tšakrale. Seega ongi see universaalne ravim sinu hingele. Sa lased enda lemmiklool end kõnetada, selle loo helid võtab Kolmas Silm vastu ja suunab need sinu hinge kehasse, sinu Auravälja. See tervendab, parandab sind, paneb sinu energiad tööle ja aitab sul end paremini mõista. Peale hea loo kuulamist sa tunned, nagu oleksid suurpuhastuse läbi teinud, motivatsioonitase tõuseb, oled rohkem puhanud, keha on lõõgastunud ja enesetunne on parem. Kui lugu, mida kuuled, on vajalik sinu hinge jaoks ehk seal seisneb energia ja sõnum, mida sul on antud eluhetkel väga vaja, siis tunned sa seda füüsiliselt. Kui kogu Tšakrasüsteem on mingi loo kuulamisest puudutatud, siis paneb see sind enda keha liigutama või isegi tantsima. Oled sa seda tundnud, kuidas sa hakkad endale teadvustamata liigutama enda käsi, jalgu või keha? See juhtub siis, kui viimane ehk kõige kaugem Tšakra Kolmanda Silma juurest saab selle energialainega kokku, mille sa lasid enda hinge. Selleks on Juurtšakra, sinu kõige alumine ehk esimene Tšakra. Kui see on nii, siis sa juba liigud muusika saatel. Loe ka minu artiklit tantsimisest, leiad selle SIIT.

Meie hing koosneb energiavibratsioonidest, need on väga sarnased muusikahelidega. Kui ma loen inimeste hinge, siis ma kuulen helisid. Helidel on omad tähendused, neid saab sõnadesse panna ja nii ma need sõnadesse seangi. Need, kes on mind kohanud ja kellele ma olen oma abi osutanud, teavad, et ma pean võtma hetke aega, et kuulata, mis teie sees toimub. Ma kuulan teid nagu muusikat ja siis panen kuuldu meie keelde, sõnadesse. Nii see käibki. Me koosneme helidest, millel on vibratsioon ja me vibreerime seda välja, millest me koosneme. Head muusika ja laulude kirjutajad teavad, kuidas esitleda hinge sisu meie kõrvadele kuulatavatele helide ning sõnadega. Geniaalne eks ole!

Kui oled kuulanud muusikapala, mis on antud hetkel täiesti "sinu oma", siis peale seda oled sa energiat täis ja soovid elus edasi liikuda. Kui Tšakrad saavad tervendatud ja eriti kõik üheskoos, siis see suurendab elujõudu ja elujanu.

Kui aga sa kuulad muusikapala, mis sind absoluutselt ei kõneta, siis see võib sind lausa häirida. Häirida nii, et sa soovid selle kinni panna. Sellisel juhul soovib sinu Kolmanda Silma Tšakra sisenevat energialainet blokeerida, millel ei ole sinu jaoks antud hetkel tervendavat mõju. See on enesekaitserefleks. Oled sa seda kogenud? Kindlasti.

Muusika on oluline, see on universaalset keelt omav helide süsteem, mida me kõik oskame. Me ei pea õppima selle keele tähendust, me lihtsalt teame seda. Me oleme siiski kõik üks, me oleme inimesed. Meil on erinevad näod, saatus ja mõttemaailm, kuid meil on ka palju ühist. Seetõttu muusika ühendabki inimesi. Seetõttu on võimalik sul sinu enda lemmiklugude autori loomingu mõttest aru saada. Kui inimesed loovad muusikat, siis nad seavad ritta helid, mis nende enda hinges eksisteerivad selsamal hetkel ja eluperioodil, mil on looming loodud. Kui sa naudid kellegi teise loomingut, siis sa tunned end selles ära just selsamal eluperioodil, kus sina oled. Inimestel on väga palju sarnaseid kogemusi, läbielamisi ja tundeid. Seetõttu tunneme me kellegi teise poolt loodud muusikapalast ära iseennast. Meie eludes on sarnasusi.

Ma soovitan sul muusikat kuulata, kuulata just seda, mille poole sinu hing liigub. Lase endal seda universaalset hingetervendajat kuulata ja tervene selle saatel. Leia endale igas päevas hetk, et kuulata muusikat, mida sa armastad. See on üks tõeliselt intensiivne ja tõhus enesetervendamise teraapia. See on sama vajalik, kui seda on õigesti toitumine, positiivne mõtlemine, hea uni ja paljud teised vajalikud elu osad. Ära keela end seda tegemast, motiveeri end seda rohkem tegema. Kui soovid olla terve nii füüsiliselt kui ka vaimselt, siis oled ainult sina see, kes saab seda endale tagada. Võta vastutus iseenda elu üle ja ela täisväärtuslikult.

Sind võivad huvitada ka minu eelnevad artiklid, mis käivad laulmise ja muusika kohta: "Lase lauludel end tõlgendada""Laulmine - unenägude seletus" ja "Laulmine ja selle sügavam tähendus".

Muusika kõneleb sellest, mida ei osata veel sõnadesse panna. See defineerib, seletab ja aitab meid sellel tasemel, kuhu meil on vaja jõuda enda tasakaalu ja rahu saavutamiseks!