Unetus on suur probleem kehale ja vaimule, see viib inimese tasakaalust välja. Veelgi suuremaks probleemiks on see, kui sa juba oled unehäirete küüsis. Pikaajaline unetus muudab inimese igas mõttes haigeks. Energia kaob ära, keha vananeb kiiremini ja kaasneda võib ülekaal. Uneprobleemid tekivad igaühele erinevatel põhjustel. Selleks võivad olla stress, pingeline eluperiood, mured, halvad või rutiinsed toitumusharjumused, vähene vee joomine või hoopis stressienergiat täis kodukeskkond. Ka ühele ajale kokku langevad probleemid võivad su une ära röövida. Korralik ja sügav uni on väga oluline nii sinu füüsilise kui ka vaimse tervise jaoks. Ei ole ühtegi head asja, mida unetus ja unehäire sinu kehale annaks. Kui sa vaevled uneprobleemide käes, siis hakka sellele juba täna vastu. Jagan sulle 10 väga head mõtet ja kasulikku sammu, mida sa võiksid uneprobleemidest lahti saamiseks teha. Järgi neid ja ühel hetkel võid sa oma unerežiimi jälle paika saada 


I
melist uinumist ja rahulikku uneaega!
 

1. ÕHTUNE LÕÕGASTAV VANN
 

Enne magamaminekut on kasulik teha endale lõõgastavat vanni, mis aitab sinu vaimul ja kehal end uneks ette valmistada. Kui sul on vann, võta õhtuti aega ja tee endale kodust SPA-d. Täida vann sooja veega ja lisa vannivette vähemalt 5 supilusikatäit kookosrasva. Lase sellel täielikult ära sulada ja seejärel lisa vanniveele 6 tilka Lavendli eeterlikku õli ja 6 tilka Sidrunheina eeterlikku õli. Mõlemad eeterlikud õlid on rahustava toimega ja seetõttu on neid kasulik enne magamaminekut vannivette lisada. Kindlasti lisa enne kookoserasva, kuna eeterlikud õlid ei lahustu palja vee sees.
 

Naudi vanni seni, kuni tunned, et sinu vaim ja keha on lõõgastunud. See on juba hea start uneprobleemidest vabanemiseks.
 

2. OLULISED ON MAGAMISTOAS OLEV VALGUS JA ÕHULIIKUVUS
 

Uneprobleemi põhjustajaks võib olla ka sinu magamistoas olev vale valgus ja ka õhupuudus. Enne magamajäämist võta aega ja ole oma magamistoas vähemalt pool tundi enne soovitud uinumishetke. Magamistoa valgus olgu hajus ja pigem pimedam. Kindlasti ei tohiks magamistoas olla erk valgus, kuna see võtab sinu une ära. Hoia magamistoa aken lahti või jäta see praokile, et värske õhk pääseks tuppa. Unetuse vastu võitlemiseks tuleb sul harjutada, kuidas oma keha magama panna, seega on sul kasulik selles toas enne uinumist aega veeta. Sellega sa juba seadistad oma meeled unerežiimile. Hajus valgus ja värske õhk aitavad sinu kehal rahu leida.
 

3. HOIA OMA VOODI KÕRVAL UNETUSEVASTASEID KRISTALLE

Kui sa soovid oma und parandada ja unetusega võidelda, siis on igati kasulik luua endale spetsiaalne kristallide komplekt. On olemas teatud kristallid, mis aitavad uneprobleemidega võidelda ja seetõttu tasub neid oma magamistoas hoida. Kindlasti võiks esindatud olla Rubiin-Fuksiit, kuna see kristall aitab und pikendada, unekvaliteeti parandada ja takistada varem üles ärkamist enne täielikku välja puhkamist. Kuukivi soodustab uinumist, seega võiks seda kristalli magamistoas olla kohe suuremal määral. Lepidoliit aitab tuua sisemist rahu ja peatada üleliigsete mõtete peas keerlemist. On veel teisigi kristalle, mis võiksid magamistoas olemas olla. La Tene koduleheküljel olen iga kristalli juurde kirja pannud nende energiaomadused. Kui leiad minu poolt kirjutatud kristallikirjelduse seest, et see mõjub unele hästi, siis võid need kristallid julgelt Rubiin-Fuksiidi, Kuukivi ja Lepidoliidi juurde lisada.
 

Kristallid jagavad enda energiat edasi sellesse keskkonda või ruumi, kus need asuvad. Kui sa hoiad oma magamistoas rahustavaid kristalle, siis need loovadki sellest sinu isikliku rahupaiga.
 

4. UINUTAVA TEE JOOMINE
 

Oma tegus päev lõpeta uinutava teega. On olemas palju erinevaid teevalikuid, mis soodustavad uinumist, kuid on üks, mis toimib väga efektiivselt. Selleks on meliss. Valmista endale enne magamaminekut üks suurem tassitäis kangemat melissiteed. Joo see ära vähemalt tund aega enne soovitud uinumishetke ära. Meliss on suurepärane rahustaja, see aitab sinu meeltel rahu leida ja kehal lõõgastuda. Ennetavalt joo seda juba paar tundi varem, kui sul on olnud väga pingeline päev. Lase sellel end tervendada! Kui sa ei leia puhast melissi, siis võib see olla koos sidruni või piparmündiga, melissi efekt ei kao siis ära. Kui sa ei leia meilissiteed, siis keeda endale teed värskest melissist.
 

5. PÕLETA OMA MAGAMISTOAS EETERLIKKE ÕLISID
 

Paar tundi enne uneaega pane enda magamistuppa tööle õlilamp või mitu. Vala õlilambi alusele vett, süüta õlilambis olev küünal ja tilguta vee sisse Lavendli, Sidrunheina, Salvei ja Bergamoti eeterlikke õlisid. Sega need kõik kokku, neil on üks ühine toime - tervendada unehäireid. Kui sul on olemas neli õlilampi, siis pane kõik need õlid eraldi oma magamistuba rahutempliks muutma.

Lase õlilampidel tööd teha, see aitab sul enne magamaminekut end magamistoas hästi tunda, kuna nende eeterlike õlide aroomid aitavad lõõgastuda, rahuneda ja uinuda. Kustuta õlilambid ära, kui tunned, et nüüd on õige aeg sügavasse unne vajuda.
 

6. TILGUTA LAVENDLI EETERLIKKU ÕLI VOODIPESU PEALE
 

Lavendli eeterlik õli esiteks ei määri, seega võib seda vabalt riiete peale tilgutada. Vahetult enne voodisse minekut tilguta Lavendli eeterlikku õli oma voodipesu peale. Seejärel heida pikali ja lase unel end üles leida. Lavendli eeterlik õli on peamine rahustaja, keha lõõgastaja ja hinge tasakaalustaja. Väga lihtne on uinuda, kui lavendel ei lase sul silmi lahti hoida ja üleliigseid mõtteid mõelda.
 

7. TEE NII, ET SINU TELEFON EI OLEKS SU UNEHÄIRETE PÕHJUSTAJA
 

Üks suurimaid kurja juuri võib olla sinu enda telefon, mis röövib ära sinu hinnalise une. Kui sa lähed magama, siis lülita oma telefonis välja andmeside, wifi, bluethooth. Hoia üldse telefoni oma magamistoast eemal või oma magamiskohast võimalikult kaugel. Kui kasutad telefoni äratuskellana, siis hoia see vähemalt 1 meeter endast eemal. Ära kasuta telefoni vähemalt pool tundi enne magamaminekut. Elektroonilised seadmed, eriti need, mis kasutavad levi ja võrku, on sinu une varastajad, kuna elektromagnetkiirgus ei lase närvisüsteemil rahuneda. Kui sul ei jää muud üle ja su telefon peab sinu lähedal olema, siis tee nii:
 

Võta taldrik/alus, mille peale lisa mitmeid Šungiidi, Musta Turmaliini ja Amasoniidi kristalle (võivad olla nii poleeritud kui ka lihvimata kristallid). Hoia enda telefoni seal peal, ja kui sul on kaaslane, siis hoia seal ka tema telefoni. Need kolm kristalli neelavad endasse elektromagnetkiirgust ja filtreerivad selle positiivseks energiaks ning moodustavad korraliku trio telefonist kiirgava probleemi lahendamiseks. Hoides enda telefoni nende kristallide peal, aitab see blokeerida kõike halba, mis see seade sinu vaimsele kehale põhjustab.
 

8. HAVISABAD OLGU SINU MAGAMISTOA TAIMED
 

Erinevat liiki Havisabad on väga kasulikud magamistoataimed. Havisabadel on oskus toota hapnikku, mida on sügava ja täisväärtusliku une jaoks vaja. Leia lillepoodidest endale ilusad Havisaba taimed ja leia neile enda magamistoas koht. Kui päevavalgus liigub läände ja meile saabub pime aeg, siis hakkavad Havisabad hapnikku tootma, seega on need ideaalsed öised abilised. Kui soovid, siis võid hoida enda unekristalle ka Havisaba mullal või -potis. Nii lood neist kahest looduse kingitusest imelise duo.
 

9. PUHAS VOODIPESU
 

Kui sa vaevled uneprobleemide küüsis, siis on oluline see, et sa jälgiksid, et sinu voodipesu oleks puhas. Voodipesu tuleb vahetada vähemalt kord nädalas, kui mitte rohkem. Kui sa aga vaevled uneprobleemide käes, siis on oluline vahetada voodipesu vähemalt kaks korda nädalas. Kui sa mõtled, et seda on nii tülikas teha, siis pigem mõtle sellele, kui tülikas on öösiti üleval olla ja hommikul muserdatuna mõnetunnisest unest üles ärgata. Kumb on tülikam? Puhas voodipesu aitab kiiremini lõõgastuda ja parandab unekvaliteeti märkimisväärselt.
 

10. POSITIIVSED MÕTTED VS. NEGATIIVSED MÕTTED
 

Lõpetuseks on sul vaja mõista, et enne magamaminekut tuleb hoida enda mõtted positiivsena. Väldi negatiivsete asjade peale mõtlemist, murede analüüsimist ja ebameeldivate situatsioonide taasmeenutamist. Keskendu heale, mõtle sellele, kui võimsalt Lavendel lõhnab, kui hea vann sul oli, kui imeline on puhkeaeg ja kõige selle peale, mis sind rõõmustab. Praktiseeri tänulikkust, kui sa tunned, et negatiivsed mõtted hakkavad sind endasse neelama. Seega olgu positiivsed mõtted negatiivsete mõtete asemel.

Sügav uni parandab palju probleeme ja muudab sind terveks. Hea ja kvaliteetne uni muudab sind füüsiliselt tugevamaks ja vaimselt vastupidavamaks inimeseks.