Kui Merkuur on retrograadis, siis põhimõtteliselt võib öelda, et meid ümbritsevad energiad on pingelised ja sel ajal on oodata palju segadust. Merkuur on retrograadis päris mitmel korral aastas ja seega on kasulik seda perioodi teada. Selle teadvustamine aitab seletada nii mõndagi, mis sinu elus sellel ajal toimub. Kui sa tead, milleks on Merkuuri retrograad võimeline, siis suudad sa sellesse ka positiivsemalt suhtuda. Loe täispikka artiklid Merkuuri retrograadi kohta SIIT. Loe see artikkel kindlasti enne läbi, et mõista praegust artiklit paremini. Käesolevas artiklis käsitlen ma Merkuuri retrograadi, mis on Kalades. See tähendab seda, millise tähtkuju mõjutustega retrograad on.

Merkuur on retrograadis alati teatud kuupäevadel ja kui Merkuuri retrograadi intensiivne periood langeb täismahus perioodi, mida valitseb teatud tähtkuju, siis sellesama tähtkuju mõjutustega on ka antud perioodi Merkuuri retrograad.

Kui Merkuur on retrograadis ajal, mil on Kalade periood, siis Kalade tähtkuju annab Merkuuri retrograadile teatud suuna, andes Merkuuri retrograadile omastele energiatele selle tähtkuju energiaid.

Merkuuri retrograad Kalades muudab inimesi tavapärasemast unistavamaks, see omakorda tekitab väga palju segadust ja pidurdab korralikult Juurtšakra oskust inimest Maa peal hoida. See, et Juurtšakra kaotab ära ankru, mis sind reaalsuses hoiab, võib olla ohtlik neile, kes tunnevad ka selle perioodi välisel ajal, et see on neile suureks katsumuseks. Kui nii, siis on mõistlik kanda Hematiidi või Musta Turmaliini kristalli, mis aitavad kahe jalaga maa peal olla. Merkuuri retrograad Kalades võib tekitada olukordi, kus unistused kerkivad utoopiliseks ja selliseks, mis ei lähe kaugeltki kokku sinu saatuseteega. Võid end tabada väga suurelt unistamas, mis on küll hea sinu tuju tõstmiseks, kuid mis võivad sind sellel perioodil viia eksiteele.

Inimesed muutuvad sel perioodil paindlikumaks ja see omakorda aitab Merkuuri retrograadi peamiste mõjuteguritega (pinge, ärevus, kommunikatsiooniprobleemid, ootamatud muudatused plaanides jne.) paremini toime tulla. See on hea uudis!

Otsid armastust!

Väga paljud otsivad sel perioodil romantilist tähelepanu ja lähedust. Kõrgenenud oht on juhusuheteks ja ka üheöösuheteks. Kui tunned kellegi uue vastu erilist kirge, siis peaksid analüüsima ja mõtlema selle peale, kas sa ikka soovid talle anda võimalust enda südamesse pääseda. Emotsionaalset valu tunnevad sellel hetkel väga intensiivselt kõik, seega võivad sellised juhuslikud suhted sel perioodil sulle rohkem kahju teha, kui need Merkuuri retrograadi välisel ajal. Seega hoia end!

Kõrgenenud huvi esoteerilise ja maagilise maailma vastu

Väga paljudele hakkab sellel perioodil huvi pakkuma kristallide maailm, alternatiivteraapiad ja elu teispoolsuses. Sellel hetkel on hing spirituaalsete energiate vastu võtmiseks väga avatud. Sa võid tunda, kuidas sa soovid viirukeid põletada, eeterlike õlidega end tervendada ja unenägude kaudu enda kohta midagi põnevat teada saada. Kui nii, siis soovitan samal ajal kanda kaitsekristalle, kui töötad intuitiivsete kristallidega. Kõik kaitsekristallid on välja toodud Merkuuri retrograadi artiklis SIIN. On teatud kristallid, mida on vaja sellel perioodil kanda, seda selleks, et valenägemused ei saaks tekkida ja ärevad energiad oleksid sinu sees võimalikult madalal.

Jututeemad sinu ja kellegi teise vahel võivad ulatuda samuti väga maagilistesse paikadesse. Sa võid oma vestluspartneriga avastada end rääkimas millestki, mille peale sa tavapäraselt või üldse ei mõtlegi. Merkuur teeb meie mõistuses koos Kaladega trikke, avades maagilise maailma ja oskuse sellele tähelepanu pöörata.

Merkuuri retrograad Kalades toob endaga kaasa intensiivsete ja kohati hirmuäratavate unenägude nägemise

Kui Merkuur on retrograadis ja seda mõjutab Kalade tähtkuju, siis sellel perioodil esinevad unenäod aktiivsemalt. Eriti aktiivsed on unenäod neil, kes on ka muidu harjunud unenägusid nägema. Küll aga võivad unenäod olla veidi hirmuäratavad, põhjustada stressi ja need võivad olla negatiivse alatooniga. Paljud näevad sellel perioodil näiteks õudusunenägusid.

Stressipõhjustavate unenägude ilmumine ei ole selleks, et sind hirmutada. Üldiselt on Merkuur see, kes koos Kalade tähtkujuga toob meile esile hoiatusi või teavet, mis on seotud negatiivsete teemadega. Sellel perioodil tuleks kindlasti rohkem tähelepanu osutada nende unenägude tähendustele, neid kindlasti analüüsida ja enda jaoks lahti seletada. Jäta meelde, et ükski hirmuäratav unenägu ei tule sinu unenägude maailma põhjuseta. Seal võib olla väga häid vihjeid selle kohta, mis on sind ees ootamas, mille suhtes peaksid sa tähelepanelikum olema või milline negatiivne asi hakkab sinu elust lahkuma.

Kui Merkuuri retrograad langeb kokku Kaladega, siis on mõistlik puhastada oma unenägude kristallid, et need aitaksid sul unenägusid paremini mõista. Soovitan kindlasti hoida unenägude kristallide seas Lemuuria Jaadi ja Hüpersteeni. Need mõlemad kristallid aitavad sul hirmuäratavatest unenägudest paremini aru saada. Puhasta olemasolevaid kristalle näiteks Eukalüpti eeterliku õliga, seades õlilambi nende kristallide kõrvale tööle. Eukalüpt on küll kaitsekristallide puhastaja ja aktiveerija, kuid sobib sellel perioodil väga hästi unenäokristallide kõrvale.

Loominguline periood

Üks kõige paremaid külgi Kalades oleva Merkuuri retrograadis on see, et see vallandab loomingulise meele. See on ideaalne aeg Sakraaltšakrale, selle tervenemisele ja selle kasutamisele. Sa võid tabada end joonistamiselt, millegi kritseldamiselt, luule kirjutamiselt, fotograafiale pühendumiselt või sind huvitab kellegi teise looming. Sa suudad süveneda loomingusse, näha autori töösse peidetud sõnumit ja see võib sind inspireerida. See on väga positiivne, mille see periood vallandab, ja ütleme nii, et igati teretulnud kogu selle ärevuse keskele, mis käib Merkuuri retrograadiga kaasas. Ideaalne periood on lasta enda loomingulisel poolel midagi luua. Kui sa tunned, et soovid lauda, siis laula. Kui tunned, et soovid loodusesse puid pildistama minna, siis tee seda. Sellised tegevused rikastavad sinu hinge ja sellel perioodil suudad sa sellist tegevust kõige enam tõeliselt nautida.

Kokkuvõtvalt võib öelda, et perioodis, mil Merkuur on retrograadis ja seda mõjutab Kalade tähtkuju, on väga palju head. Küll aga ei tohiks ära unustada, mis on retrograadis oleva Merkuuri vägi ja kuidas see meid mõjutab. Hoolimata sellest, et Kalad annab sellele perioodile juurde palju müstikat ja maagilisust, ei võta see ära intensiivsust ning probleeme, mis Merkuur endaga sel ajal kaasa toob. Ole ettevaatlik ja kindlasti järgi minu õpetusi selle kohta, kuidas Merkuuri retrograadi ajal toimida, et see aeg oleks sinu jaoks soodne.

Merkuur retrograadis koos Kaladega avab maagilise ja müstilise maailma meie endi silme all. Me kõik muutume sellel ajal veidi lendlevamaks!

Loe täispikka ja põhjalikku artiklit Merkuuri retrograadi kohta SIIT ja saa teada, mis kuupäevadel on seda oodata.