Kehakaaluprobleem on meie ühiskonnas täiesti tavaline nähtus ja sellega võitlevad väga paljud. Mured kehakaaluga tekivad vähese liikumise või väga kehvade toitumisharjumuste tõttu, sest väga palju sõltub sellest, mis on sinu toidulaual. Kui sa sööd liigselt ja toit ei ole taimne, siis on rasvumise küüsi väga kerge langeda. Toidus ei tohi olla halba kolesterooli, kahjulikke rasvu ja valke, mida saadakse loomsest toidust. Taimses toidus peituvad kõik sinu kehale kasulikud ja vajalikud toitained.

Tervislik mina algab tervislikust sisemusest!

Kehakaalu on tegelikult väga lihtne kontrolli all hoida, kui tuua oma igapäevasesse rutiini väga kasulikud harjumused, toidud ja joogid. Jagan sinuga kuute väga kasulikku jooki, mis aitavad sul üleliigsest keharasvast vabaks saada ja kehakaalu hoida. Kindlasti on enamik jookidest sulle juba tuttavad, kuid siiski on hea endale neid lihtsaid nippe meelde tuletada. Lisaks on need joogid ka väga tervislikud ja toidavad sinu keha kasulike toitainetega.

1. ROHELINE TEE

Roheline tee on number üks kaalualandaja. Nii lihtsalt leitav, igal pool levinud ja kuidagi liiga "lihtsana" tunduv jook on tegelikult parim üleliigse rasva lagundaja. Juues tassikese või kaks rohelist teed päevas suudad sa oma kehakaalu kontrolli all hoida. Regulaarselt tarbides aitab see sul vabaks saada üleliigsetest kilodest.

Roheline tee on suurepärane antioksündantide pomm, mis toidab sinu keha ühe vajalikuma ainega, mis aitab erinevatel haigustel sinust kaarega mööda minna. Kehakaalu alandamine peab ALATI OLEMA TERVISLIK, et see oleks püsiv ja ei tekitaks kehale tüsistusi. Seetõttu soovitan leida abi taimedelt, mitte tarvitada preparaate, mis võivad sinu tervise ohtu seada.

2. ÕUNASIIDRIÄÄDIKAS 

Õunaäädikas on suurepärane toiduaine mitmest küljest vaadatuna. See võiks kodus kehakaalu kontrolli all hoidmise eesmärgil kindlasti olemas olla, lisaks on see suurepärane alternatiivne vahend mitmekümnest haigusest tervendamiseks.

Õunasiidriäädikas aitab kehakaalu alandada, kui sa valmistad sellest endale maitsva joogi. Kalla 2 tl õunasiidriäädikat ca 250 ml suuruse klaasi sisse, sega see klaasitäie veega korralikult kokku ja sinu imejook ongi valmis. Esiteks on see sinu kehale suurepärane tervendaja ja teiseks aitab see kaasa rasvade ning toidu lagundamisele. Proovi kindlasti ära!

3. KURGIVESI

Kurgivesi toidab sinu keha antioksüdantidega, mineraalidega, vitamiinidega ja kiudainetega, mis aitavad seedetegevusele kaasa. Kui sinu kehas on piisavalt toitaineid, siis ei säilita keha naljalt väga palju keharasva. Seega on mõistlik joota oma keha õigete jookidega, et tagada toitainete küllus. Pealegi on kurgivett väga lihtne teha. Koori koorimisnoaga kurgiviile veekannu sisse ja joo seda vett päeva jooksul. See on lihtne ja kasulik alternatiiv laua- või kraaniveele.

Kurgivee võid kokku segada ka sidruni- ja laimiveega. Sellisel juhul saad ühendada kolme kehakaalu alandava taimejoogi väe.

4. SIDRUNI- JA LAIMIVESI

Sidrun ja laim on mõlemad suurepärase maitsega. Nendest valmistatud vesi on turgutav jook kogu kehale ja seedesüsteemile. Mõlemad aitavad ka kehakaalu langetada, aidates sinu kehas olevaid rasvu lagundada. Eriti kasulikud on need kõhurasva põletamisel. Kui sinul koguneb kehakaal näiteks kõhupiirkonda, siis võiksid just need veed olla sinu igapäevamenüüs. Kui teed sidrunivett ja laimivett, siis pigista klaasi sisse pool sidrunit või laimi, kalla see vett täis, sega korralikult läbi ning joo ära!

5. INGVERITEE

Ingver on suurepärane toiduaine vürtside, tugevate maitsete ja idamaisete taimede austajatele. Ingver, üks minu lemmikutest, on lisaks külmetushaiguste tervendamisele, immuunsüsteemi turgutamisele ja seenhaiguste ravimisele ka suurepärane kehakaalu alandaja. Ingver aktiveerib sinu keha töötlema läbi kõike, mida sa oled söönud. See ergutab sinu seedesüsteemi, aidates lagundada toitu kiirelt, edukalt ja efektiivselt. Ingveriteed võib juua ka õhtul hilja enne magamaminekut, kuna see soodustab und. Seega võid sa seda teed valmistada endale ükskõik millisel kellaajal.

6. VÕILILLETEE

Võililletee, nii lihtne, maine ja metsik, on samuti suurepärane kehakaalu alandaja. Võililletee aitab tervendada sinu magu ja seedesüsteemi, mis omakorda aitab kaasa toidu paremale seedimisele. Kui sinu seedesüsteem töötab korrapäraselt, siis suudab sinu keha lagundada seda toitu, mida sa sööd, ja seeläbi hoida sinust eemal üleliigsed kilod. Võililleteed soovitan ma sulle kindlasti, kui sul on aeg-ajalt kõhuvalu, tunned puhitusi ja ebamugavust kõhus.

Need inimesed, kes toovad ettekäändeid, et neil ei ole aega tervislikke toite valmistada ega ka tervislikult toituda, need peavad paraku ühel või teisel hetkel mingi haigustega silmitsi seisma. Seega, ära too kunagi enda tervise suhtes ettekäändeid!

Soovitan kasutada ka Your Super orgaanilist supertoidusegu Skinny Protein, mida saad lisada smuutidele, hommikusöögile, taimsele piimale või ka lihtsalt veele. See sisaldab kõiki olulisi aminohappeid, mis aitavad kaasa rasvade lagundamisele. Skinny Protein sisaldab kanepi- ja herneproteiine, moringat ning spirulinat, mis aitavad vähendada näksimist ning täiskõhutunnet kauem hoida. Your Super orgaanilise supertoidusegu Skinny Protein leiad kõikidest LA TENE poodidest. 

Lisaks kõikidele nendele superjookidele soovitan ma kasutada ka Kadakamarja eeterliku õli ja Piparmündi eeterliku õli. Nende õlide õlilambis põletamine, kehahoolduses kasutamine või nuusutamine aitavad sinu söögiisu vähendada. Kui soovid kehakaalu alandada ja sinu probleemiks on liigsöömine või pidev näksimine, siis kindlasti on need eeterlikud õlid sinu jaoks.

Kadakamarja eeterlik õli pidurdab vajaduse pidevalt süüa ja vähendab isu üleüldiselt. Kadakamarja eeterlikku õli põleta õlilambis, kui soovid, et taanduksid sinu suured isud, mis suunavad sind sööma ja asjatult näksima. Kui sul on suurem probleem söömisega, sa ei suuda kontrollida, mida ja kui palju sa sööd, siis on mul sulle pakkuda teine retsept. Selleks sega kokku Kadakamarja eeterlik õli ja Piparmündi eeterlik õli, põleta neid õlilambis ja seda eriti õhtusel ajal, mil tavaliselt esineb kõigil suurem söögiisu. Põleta korraga vähemalt 10-15 tilka eeterlikku õli (ühte või segamini).

Teadaolevalt on Kadakamarja eeterlikul õlil oskus seedesüsteemiprobleeme tervendada, aidates normaalsele seedetegevusele kaasa. Sega kokku 1 tl Avokaado baasõli 1-2 tilka Kadamakarja eeterliku õliga ja kanna see segu enda kõhupiirkonnale. Masseeri õlide segu korralikult naha sisse, puhka ja lase kõhuvalul kaduda. Kui soovid, siis lisa 2 tilga Kadakamarja eeterliku õli asemel üks tilk Kadakamarja õli ja 1 tilk Mandariini eeterlikku õli. Mandariini eeterlik õli on samuti seedesüsteemi suurepärane tervendaja ja aitab vähendada kõhupuhitusi.

Kadakamari aitab ka kehast mürke vabastada
 ja seetõttu on kasulik seda aeg-ajalt enda kehahoolduses kasutada. Kanna Kadamarja eeterlikku õli ja baasõli segu üle kogu oma keha, et aktiveerida keha mürkaineid vabastama. Eriti kasulik on see selleks, et end tervena hoida ja ennetada erinevate haiguste teket.

Kui sa vahel tunned, et sööd liialt palju või lased enda ebatervislikel isudel enda üle võimu omada, siis võta kasutusele Piparmündi eeterlik õli. Põleta seda õli õlilambis köögis või söögilaua peal. Väga kasulik on seda näiteks teha ajal, mil on suurem tähistamine ja toidulaud on väga rikkalik. Piparmündi eeterliku õli sisse hingamine võib sinu isusid vähendada ja juhatada sinu tähelepanu pigem nendele toitudele, mida sul on tegelikult vaja, mitte, mida sa arvad, et sul vaja on. Piparmündi eeterlik õli aitab vaigistada ego-põhise toitumise ja tuua esile intuitiivse toitumismeele.

Kristallidest aitavad dieedipidamisele kaasa Valge Hauliit, Apatiit ja Must Obsidiaan. Hoia neid kolme kristalli üheskoos oma külmkapis, köögis, söögilaua peal või kanna neid ehtena. Kui soovid, et tervislikumalt toituks kogu sinu perekond, siis on mõistlik neid kristalle suuremal hulgal oma köögis hoida. Kui soovid ise taimsemalt toituda ja suunata oma pereliikmeid taimsema toidu poole, lisa nende kristallide hulka ka mitmeid Kambaba Jaspise kristalle.

Kambaba Jaspis on kristall, mis ühel hetkel õpetas, inspireeris ja motiveeris mind liikuma eelnevalt eluaegselt taimetoitluselt veganlusele. Taimetoitlus saatis mind seni, kuni ühel väga õigel hetkel jõudis minuni sisemine tarkus kõige selle kohta, mis on seotud loomade tarbimisega ja nende toiduks kasvatamisega. Olles juba aastaid vegan, olen ma igapäevaselt tänulik selle sammu eest, mis ma tookord tegin. Usun, et see on üks suurejoonelisemaid heategusid, mida olen tänaseks teinud. See ei ole kasulik mitte ainult minule endale, vaid selline elustiil hoiab keskkonda, kaitseb loomi, austab elusolendeid ja see aitab meie kodu - Maad - säilitada, et ka tulevikuühiskonnal oleks koht, kus elada. Loomade toiduks kasvatamine nõuab meeletult ressurse, reostab maad, õhku ja kogu meie atmosfääri. Lisaks on see kohutav vägivald, mida iseenda ja kogu ühiskonna eest väga kiivalt varjus hoitakse. Tee silmad lahi ja ära ise toida maailma vägivallaga, siis sa oledki suur kangelane, lausa superkangelane. Seetõttu ma nimetangi seda üheks suurimaks heateoks, mida ma olen selles elus juba teinud ja teen igapäevaselt edasi. Kambaba Jaspis viis mind selle teeni, olen selle kristalli toimet enda nahal tundnud. Sõnuseletamatu vägi ja ehtne näide, et kristallid muudavad meid paremaks inimesteks.

Lase taimedel end tervendada, olgu neid sinu elus külluslikult!