Merkuuri retrograad on võimsa väega kosmiline periood, mille väega võiks igaüks meist kursis olla. Merkuuri retrograadi üldiseloomustuse leiad SIIT, kuid eriliseks teeb veel sellel perioodi tähtkuju, mille mõjutuse all Merkuuri retrograad asetseb. Igal aastal on mitmeid kordi Merkuuri retrograad ja igal korral mõjutab seda erinev tähtkuju, seega aastalõikes on need perioodid veidi erinevad. Selle artikliga aitan sul mõista seda, mida tähendab, et Merkuuri retrograad on Lõvis.

Kui Merkuuri retrograadi intensiivsus Lõvis väheneb

See, et Merkuur on retrograadis ja seda mõjutab Lõvi loob sellele perioodile päris korraliku agressiivse, intensiivse ja "rivist väljas" olemise energia. Sa võid tunda, kuidas sul on kiire, sa ei jõua oma asju ära teha, plaanitu ei pruugi plaanipäraselt minna ja pidev ruttamine väsitab sind. Sa võid pidevalt tunda, et midagi on tegemata jäänud, midagi olulist ei tule meelde ja küsimused sinu peas ei leia selgeid vastuseid. Seda kõike teades, rahusta end selle mõttega, et kosmilised energiaid on need, mis ei lase sul tasakaalus olla ja sellega on sul juba pool mure ära võetud. Et Merkuuri retrograadi ajal tasakaalukam olla, siis ma soovitan igapäevaselt Kummeliviirukit põletada. Tee seda õhtuti, päeval või hommikuti või täpselt siis, kui sul selleks aega on. Kummel on äärmiselt rahustav ja tasakaalustav oma väe poolest, selle viiruk on suurepärane spirituaalne harmoniseerija.

Hoia end teadlikult tasakaalus, seda on vaja!

Merkuuri retrograad Lõvis nõuab ja soovib sinult äärmiselt palju tasakaalukust. Seda selleks, et see kosmiline vägi ei viiks sind rivist välja. Kuid kui sa ise piisavalt ei pinguta ja selle nimel vaeva ei näe, siis suure tõenäosusega ei pruugi asjad minna nii nagu sa oled neid planeerinud. Kui sa tead seda, et oled perioodis, mil Merkuuri retrograadi mõjutab Lõvide tähtkuju, siis ürita enda imuplsiivseid emotsioone ja mõtteid vaigistada. Eriti raske võib see periood olla neil, kes on oma iseloomult just impulsiivsed, tormakad ja üliemotsionaalsed. Neile soovin ma südamele panna väga suurelt seda, et enesega tuleb sellel ajal palju vaeva näha. Ei ole mõtet lasta pisiasjadel endale pinnuks silma jääda, end kiusata negatiivsete mõtetega ja lasta igal asjal ennast häirida. Vot selline asi võibki juhtuda, kui minna kaasa selle väega, mida Merkuur ja Lõvi üheskoos meie ümber loovad.

Kanna rahustavaid, tasakaalustavaid ja harmoniseerivaid kristalle

Selleks, et olla vähegi tasakaalukas sellise retrograadi ajal, ole hea ja põleta Kummeliviirukit ja kanna endaga igapäevaselt kaasas mõnda kristalltalismani, mis aitab sinus rahu säilitada. Kui Merkuur on retrograadis Lõviga koos, siis soovitan kanda Seleniiti, Alabasterit, Valget Opaali, Sinist Kaltsiiti või Sinist Kvartsi. Võid neid kõiki kristalle ka koos kanda, peaasi on see, et üks nendest kristallidest oleks vähemalt sinuga igapäevaste tegemiste juures kaasas. Nendel kristallidel on kõigil ühine vägi, mis suudab vaigistada seda, mida loob Merkuuri retrograad Lõvis.

Peata kiirustamine ja tagant tõukamine

Ülemäära tormamine, kiirustamine ja enda emotsioonide vabaks laskmine võib kaasa tuua sellel perioodil palju ebavajalikke ja asjatuid tülisid. Kui sa soovid rahu säilitada enda suhetes, olgu nendeks suheteks sõprus, perekonnasidemed või side sinu romantilise kaaslasega, siis need kõik väärivad head läbisaamist.

Kindlasti ei sobi sellel perioodil olla kannatamatu ning tagant tõugata midagi, mis ei soovi toimida. Näiteks, kui ootad midagi väga ja tulemus ei tule nii kiirelt, kui sa soovid, siis ära rabele selleks, et tulemust näha. Lase asjadel ise paika loksuda. Kui ootad kellegi järgi midagi, siis ära sunni teda takka. Sa võid ise oma impulsiivse ja rutaka käitumise tõttu viia oma soovid hoopis teises suunas liikuma ja tuua segadust sellesse kõigesse. Oota ära, kui Merkuuri retrograad Lõvis on maha vaibunud ja on uus kosmiline periood meie ümber. Küll sa siis näed, kuidas kõik hakkab uuesti paika loksuma.

Sinu ja kõigi teiste soovid ning unelmad seatakse korraliku proovikivi alla

Kui Merkuuri retrograad on Lõvis, siis igaühe unelmad, soovid, ambitsioonid ja suured ettevõtmised seatakse korraliku proovikivi alla. See tähendab seda, et see mis on parasjagu sinu jaoks oluline, mille nimel suurt tööd teed ja pingutad, on tule all. Sind pannakse proovile, võib tekkida takistusi sellel teemal ja selles suunas. Võid tunda, kuidas asjad ei lähe nii, kuidas sa oled plaaninud. Võib esineda takistusi ja sinu unistused võivad sind viia sellisesse faasi, kus sa soovid isegi nendest loobuda. Seda viimast ei tohi teha. Mõista seda, miks sellised tunded võivad tekkida, lase neil lahtuda ja oota ära Merkuuri retrograadi lõpp. Kohe ei ole mõtet enda unistustest loobuda, kui esimesed takistused sinu teele tulevad, eriti siis, kui sinu unistused on suured ja sa oled nende nimel juba pingutavaid samme teinud.

Kui aga takistused ilmnevad, on mõistlik end suure huku ja probleemide eest kaitsta. Selleks soovitan sul Sandlipuu eeterlikku õli ja viirukit samal ajal põletada. Sandlipuu on väga väärtuslik taim, mis on läbi aegade olnud spirituaalses maailmas kõrgel kohal oma kaitsva, õnnetoova ning energiaid tasakaalustava omaduse tõttu. Soovitan õlilambi sees põletada eeterlikku õli kasvõi igapäevaselt ja vähemalt korra päevas ka viiruk põlema seada. Tee seda kindlasti siis, kui tunned, et oled lootuse kaotanud või oled hirmul oma tuleviku pärast. Sandlipuu aitab vabastada selliseid mõtteid sinu peas, mis võivad viia sind eksiteele ja vabastavad ka segadustunde, aidates sul näha kõike selgelt. Sa võid Sandlipuud kasutada ka selleks, et ennetada sääraste probleemide esiletulekut.

Temperamentne ühiskond

Lõvi on oma loomuselt väga temperamentne ja Merkuuri retrograad tõstab selle iseloomujoone meis kõigis esile. Sellel perioodi on ka kõige rahumeelsemad ja tasakaalukamad inimesed särtsakamad ning kergemini ärrituvad. Seda teades anna neile andeks, lepi olukorraga ja ära võta kõike hinge, mis keegi teeb või ütleb. Ka sina ise oled temperamentne sellel ajal ja pea meeles - ära kaota enesevalitsust. Enesevalituse aitab tagada näiteks igaõhtune või hommikune kummelitee joomine. Lisaks kummelitee joomisele põleta ka kindlasti Kummeliviirukit. Nii annad sa enda füüsilisele ja vaimsele kehale mõlemale võimaluse tasakaalus olla.

Merkuuri retrograadi ajal võid kogeda kummalisi väljatulekuid, ülesastumisi ja sõnavõtmisi, mida sa teatud inimestelt, avalikuelu tegelastelt või võimult ei oota. Kui jälgid seda, mis maailmas toimub, siis võid nii mõnegi šokeeriva või kummalise uudise peale sattuda.

Merkuuri retrograad Lõvides toob inimestes välja rohkem emotsioone kui sõnu. Seega võib enamus inimesi end just läbi emotsioonide, kehakeele ning miimika väljendada.

Vägivald, agressioon, ülekohus, vargused ja vandalism

Merkuuri retrograad Lõvis võib esile tuua ka vägivalda, agressiooni, ülekohut, vargusi ja vandalismi. Kõrgenenud risk on ka õnnetustesse sattumisel ja just sellise asja läbi nagu need eelpool väljatoodud energiad, mis Lõvi vallandab. Soovitan sul olla ettevaatlik, jälgida rohkem enda ümbrust ja massiüritustel olles hoida enda isiklik varandus võimalikult enda lähedal. Ära ise anna võimalust endale sattuda olukordadesse, mis võivad väga inetult lõppeda. Kui kardad sääraseid intsidente, siis kanna endaga Nuumite või Gagaadi kristalli, et kaitsta end selle kõige eest.

Hoia oma lapsi sellel ajal hoolsa pilgu all

Merkuuri retrograad Lõvis on äärmiselt impulsiivne ja kohati vaenulik, seetõttu on lapsevanematel mõistlik enda armsaid lapsi rohkem jälgida ning neid kaitsta. Lapsed võiksid olla rohkem vanematega koos, kui võõraste inimestega. Miks? Esiteks seetõttu, et Merkuuri retrograad Lõvides muudab kõiki inimesi temperamentsemateks, rutakamateks ja agressiivsemateks. Seetõttu on sul mõistlik oma lapsi hoida enda kaitsva tiiva all.

Kuid kõik ei ole siiski nii halb, kui tundub!

Merkuuri retrograad Lõvides võib olla sinu võiduvõimalus. Kui sa oled vähegi tark inimene, siis sa kasutad seda perioodi õigesti ära. Elu ei ole alati must-valge, igal negatiivsel asjal on olemas ka oma helgem pool. Näiteks on see periood väga kasulik artistlikeks väljendamisteks, eneseteostamiseks ja hiilgavate ideede esile tulemiseks. Selle perioodi ajal on mõistlik luua midagi kasulikku, lasta enda loomingulisel poolel eneses välja tulla ja end nii ka väljendada. Pane kõik enda ideed ja mõtted kirja, mis sellel hetkel sulle tulevad. Lisaks tegele millegi loomisega, kuid ära lase end häirida takistustest, mis sinu teele tulevad, nii nagu ma olen eelpool korduvalt maininud. Loo, tee, toimeta ja lase inspiratsioonil enda seest väljuda. Tegeledes loometööga, hoiad sa end eemal ka inimeste agressiivsusest ning temperamentsusest, mis igal pool sinu kõrval eksisteerib.

See, millal on Merkuur retrograadis just Lõvides, selle kohta leiad teavet minu horoskoobist. Loe kindlasti läbi ka minu täispikk artikkel Merkuuri retrograadist, milles on väga palju kasulikke õpetussõnu ja teavet, mida sul läheb vaja. Selle artikli leiad SIIT.