Mürgine ehk toksiline suhe võib sinu vaimse tervise pea peale keerata, see võib olla kui elav põrgu. Armastus võib tekkida inimese vastu, kes esmapilgul paistab sinu ideaalkaaslasena, printsina valgel hobusel või maailma kaunima naisena. Aga kõikidele inimestele ei lange osaks sellist õnne, et nende esimene armastus on kohe hingesugulasega. Saatusekaaslaseid on armastuse otsingutel kerge leida ja nii mõnigi saatusekaaslane võib suhte muuta ääretult mürgiseks.

Milline on mürgine suhe? See on suhe, mis põhineb vaimsel, emotsionaalsel, spirituaalsel või füüsilisel kahjustamisel. Kõik need neli aspekti ei pea olema esindatud, võib olla vaimne kahjustamine näiteks ilma füüsilise pooleta.

Kui sa oled vähegi kahtlustanud, kas sinu suhe on ebaterve, siis see artikkel on täpselt sinu jaoks. Ma aitan sul sellele küsimusele vastust saada.

Vahel tuleb oma saatuseteel sellisesse suhtesse sattuda, et sellest midagi olulist õppida, või siis on see sinu mineviku (selle või eelmise elu) Karma tasaarveldus. Sellest hoolimata on vaja mõista, milline on suhte sisu, et saada aru, miks te kaks koos olete ja kas see on teie mõlema jaoks üldse hea. Kui sa oled mürgises suhtes, siis sa tunned end ära vähemalt poole alljärgnevate märkide põhjal. Enne, kui sa hakkad neid märke lugema, siis püüa oma mõtetes minna enda suhtesse ja küsi enda käest ausalt, kas teie suhtes toimuvad sellised asjad. Küsi enda käest, kas tema teeb sulle nii või hoopis sina teed temale nii? Kui suhtes on mürgisust, siis leia selle suhte õppetund üles - kui sa ise muudad suhte mürgiseks, siis muuda end kiiremas korras

Aga kõikide nende üle, kes ei tunne enda suhet nende 17 märgi põhjal ära, olen ma väga õnnelik - sina väärtustad teda ja tema sind!

Sinu hinges mingu tööle punane häirekell, kui selline on sinu suhte sisu... (ürita end analüüsida samade märkidega ka oma kaaslase seisukohast)

1. Sinu soovid ei ole nii olulised, kui on tema omad

Sa tunned pidevalt, kuidas ei aktsepteerita sinu ideid, unistusi, soove ja isegi vajadusi. Kui näiteks tema vajab aega iseendale, soovib sporti teha või väljas käia (ilma sinuta), siis sinul ei ole samasugust õigust. Ta leiab ettekäände või vihastab asjade peale, mida sa soovid teha üksi ja iseenda jaoks.

2. Ta ei toeta sind sinu tegevustes või kohustustes

Oletame, et teil on ühine kodu ja majapidamine, mille eest tuleb hoolt kanda. Sina oled see, kes peab peale tööd kõik kodused tööd üksi ära tegema. Ta ei hooli sellest, kas sa oled väsinud, vajad abi või tuge. See on aja jooksul saanud sinu kohustuseks ja kui sa soovid abi saada, siis ta keeldub sellest. Ta võib isegi sulle teada anda, et see on sinu kohustus, mitte tema oma. See on üks näide selle kohta, kuidas mürgine suhe toimib, sellist olukorda võib olla ka teiste teemade juures, mitte ainult kodu teemal.

3. Teda ei saa täielikult usaldada

Ta ei pea oluliseks seda, mida ta on sinuga eelnevalt kokku leppinud. Näiteks ta ei hooli sellest, et on lubanud sinuga õhtut koos veeta, selle asemel leiab ta võimaluse teha midagi, mida saab tegelikult edasi lükata ja mis ei ole väga pakiline. Sa võid tunda end reedetuna ja niimoodi väga tihti. Reetmine pisiasjade suhtes, mis võiksid suhtes olla elementaarsed - sa oled tabanud teda valetamast või tõe varjamisest (mis ei ole heal eesmärgil tehtud) jne.

4. Kummaline põlgus

Sinu ja tema vahel esineb kummalist põlgust. Kui sa midagi ütled, siis ta pööritab silmi, teeb nägusid või kommenteerib sinu öeldut kummaliselt. Ta kasutab sinuga palju sarkasmi, mis teeb sulle liiga. Hoolimata sellest, et sa annad talle märku, et see teeb sulle haiget, jätkab ta siiski sellist käitumist.

5. Sa oled kohustatud seksuaalsusele, see ei ole sinu vaba tahe

Mürgise suhte üks kõige esile tulevaim märk on see, kui ei olda rahul sinu seksuaalsusega. Näiteks vihjab ta pidevalt, kui vähe sa oled temaga intiimselt koos, tekib pidev kommenteerimine või etteheide. Need asjad võivad liikuda ka teie suhtest väljapoole, kus sinu seksuaalsust arutatakse teiste lähedastega. Alati on liiga vähe ja sellest ei piisa, mida sa suudad pakkuda. Olgu põhjuseks ükskõik mis, mitte kunagi ei peaks seksuaalne pool olema suhtes peale surutud. Terves suhtes on see loomulik, ja kui partneril on sel teemal teatud sorti probleemid, siis tuleks seda mõista ja partnerit sel teemal aidata (nõustada).

6. Tema kõrval sinu enesekindlus kahaneb, mitte ei kasva

Terves suhtes aitavad kaaslased ületada üksteise hirme ja nõrkusi. Ebaterves ehk mürgises suhtes muutuvad need aga hullemaks ning neid tuleb isegi juurde. Sa tunned end mürgises suhtes väärtusetuna, sa tunned, et tema on sinust peajagu üle ja see tunne kasvab ajapikku. Ta ei aita sind muuta enesekindlaks meheks või naiseks, ta toob välja sinu ebakindluse - ta võib vihjata sinu kehakaalule, millega ta rahul ei ole, ta võib vihjata sinu välimusele üleüldiselt ja kommenteerida midagi, mis on sinus tema jaoks vale. Terves suhtes aga nii ei tehta.

7. Halva käitumise õigustamine

Ta õigustab pidevalt enda halba käitumist. Ta näeb, et tema käitus õigesti, kui ütles sulle halvasti või isegi lõi sind. Ta näeb alati õigust seal, kus ta teeb sulle liiga. Ta ei soovigi sinu tundeid mõista ja ta võib ärrituda, kui sa hakkad nutma või muutud kurvaks. Sa võid mürgises suhtes lausa tunda, et sulle ei ole lubatud nutmine ja kurbade emotsioonide väljendamine. Kui sa seda teed, siis ta jätab sind omapead, õigustades end sellega, et sa pead maha rahunema. Terves suhtes peaks ta tulema sind lohutama ja välja peaks lööma tema empaatia, mitte vastupidi.

8. Rahalise ebavõrdsuse esiletoomine

Kui oled mürgises suhtes, siis ta mainib sulle ära, kui vähe sa teenid, või teda häirib meeletult see, et sina teenid temast rohkem. Tema ego tuleb selles kohas välja siis, kui ta ei ole hingega sinu kõrval, kui tema jaoks on oluline olla kellestki üle (antud juhul siis sinust). Kui ta teenib paremat palka, siis see on tema jaoks nauding, kui vähem, siis käib see tema au pihta. Teine versioon on selline, kus ta hõõrub sulle nina alla, kui palju sa raha kulutad (tema raha, mitte teie raha).

Tegelikkuses on aga nii, et terves suhtes ei ole raha armastuse ja suhte määrajaks. Terves suhtes teenitakse raha, mis kuulub mõlemale ja sellist sorti võrdsust ei aeta taga.

9. Spirituaalne tagasilangus, mitte edasiliikumine

Kui sa oled terves suhtes, siis sa peaksid iga kuuga või aastaga (olenevalt sinu arengu kiirusest) muutuma targemaks, armastavamaks ja paremaks inimeseks. Mürgises suhtes aga toimub spirituaalne taandareng. Sinus tekivad aja jooksul halvemad iseloomujooned (need, mida sinus ei ole varem olnud), sa suudad väljendada rohkem negatiivseid emotsioone kui positiivseid. Sa ei näe progressi!

10. Ta suudab tuua sinus välja kõige hullema!

Selle asemel, et aidata sul end muuta paremaks ja tugevamaks, aitab ta sul muutuda vastupidiselt halvemaks ja nõrgemaks. Ta võib sind oma jutuga või vaimse manipulatsiooniga panna tegema asju, mida sa mitte kunagi ei uskunud, et suudad teha, muutes sind armukadedaks (isegi, kui sa pole seda kunagi eelnevalt olnud), närvilisemaks ja tuues sinus pidevalt välja viha (stimuleerides sinu nõrku kohti).

11. Sa ei ole tema võrdne kaaslane, vahel oled sa hoopis tema ema või isa rollis

Ta võib tekitada olukordi, kus ta manipuleerib sinuga, et sa tema eest hoolitseksid, andes sulle teada, kui väeti ja nõrk ta on, kohustades sind tema eest hoolt kandma. Ta võib manipuleerida selleks, et ise vähem teha ja sind rohkem tegevuses hoida - see on tema vajadus sind kontrollida. Ta heidab sulle pidevalt ette, et sa teed talle liiga, ja kuna sa seda teed, siis sa oled kohustatud tema eest hoolt kandma. Ta paneb sind tema ema või isa rolli, mängides suurt last. Igati normaalne on terves suhtes see, et üks aitab teist ja hoolitsemine on suhtes loomulik. Mürgises suhtes aga mängitakse märtrit ja ohvrit ning sunnitakse selle kaudu hoolitsema. See on kaugel siirast lähedusevajadusest ja abi soovimisest.

12. Draama-draama-draama 

Sa tunned, et sa ei saa temaga enam vabalt aega veeta, kuna iga hetk võib midagi vallanduda ja teie mõlema tuju ära rikkuda. Tühjade kohtade peal tulevad pidevalt suured draamad. Ta keelab sul teatud inimestega rääkida ja kui sa seda teed, siis on draama. Või ta hoopis näeb, kuidas sa lapid oma riideid valesti kappi, ja kohe on draama. Sa tunned, et iga asi võib draama vallandada, ei ole isegi vahet, mis tegevus, alati on sellega kaasas draama.

13. Sa käid kui noateral

Sa tunned pidevalt, et pead kontrollima kõike, mida sa välja ütled, kuidas istud-astud, kuidas sööd, kuidas naerad jne. Sa tunned, et sa võid teda iga hetk ärritada ja tema võib sinu pärast plahvatada. Sa käid pidevalt nagu noateral, sest kunagi ei tea, millega sa jälle hakkama saad.

14. Ta tahab, et sina teda kuulaksid, kuid mitte vastupidi

Tema arvamus on oluline, kohe väga oluline. Tema tunded on olulised ja kõik, millest ta huvitub, on rääkimist väärt. Sinu arvamus ei ole nii oluline, seda võib kuulata, kuid mitte hingega. Sinu tunded on pealtnäha olulised, tegelikult ei soovi ta neisse eriti süveneda. Sa võid tajuda, kuidas kõik sinu tunded on tema jaoks kauged ja ta ei kuula neid hingega. Kui üldse kuulab.

15. Sa pead nõustuma!

Ükskõik mis olukord või teema, sul on kohustus temaga nõustuda - või muidu tekib sellest draama! Sa tunned pidevalt, kuidas sul ei jäägi muud üle, kui lihtsalt kaasa noogutada ja nõustuda kõigega, mis tema poolt tuleb.

16. Ärakasutamine

Ärakasutamine saab olla nii füüsiline kui ka emotsionaalne. Sa maksad ära kõik arved, maksad kinni reisi, toidupoes ostad söögi alati sina, tema ei taha oma rahakotti sinu jaoks lahti teha (kui tal on see võimalus). Või sa oled hoopis olukorras, kus sa pead tema jaoks tegema ette-taha tegema kõik, mida ta tegelikult saaks ise teha. Sa pead endast andma rohkem, kui tema sulle ennast jagab.

17. Kõik vead on alati selgelt meeles

Ta meenutab sulle pidevalt, mida kõike sa oled valesti teinud. Ta mäletab detailselt sinu vigu, hõõrudes sulle neid korralikult nina alla. Ta peab nii-öelda arvet selle kohta, kui võrdne see suhe ikkagi on, tuues välja seda, mida kõike tema sellesse suhtesse pakub ja mida sina ei paku. Ta keskendub liialt palju sinu vigadele, mitte sinu kvaliteetsetele külgedele.

Kui suhe on muutunud mürgiseks ja sa soovid siiski üritada seda suhet päästa (või sa soovid selliseid probleeme ennetada), siis vii oma kodus läbi energiatervendus ja too koju armastusekristalle, et parandada teie suhte energiat!

Suhte tervendamiseks, et mürgisus kaoks, hoia enda kodus armastuse tervendamise kristalle. Granaat toob teie vahele tagasi kire, Larimar siira armastuse, Rodokrosiit teineteisemõistmise ja aitab teil rohkem hoolivust välja näidata. Lisaks nendele hoia armastusekristallide keskel ka Mango Kaltsiiti, mis aitab teil paremini läbi saada, ja Punast Jaspist, mis toob suhtesse õiglust ning tasakaalu.

Puhasta enda kodu pidevalt Vetiveri eeterliku õli auruga. Soovitan Vetiveri kokku segada Niaouli ja Roosipuu eeterlike õlidega, sest nende kolme vägi aitab lahti saada vaimselt kurnavast olukorrast, mis suhtes eksisteerib. Kõige olulisem on aga kasutada siinkohal Vetiveri, mis aitab suurest suhtestressist üle saada.

Puhasta enda kodu pidevalt Salvei rituaalitõrvikuga ja kui see on tehtud, põleta erinevates tubades kohe Roosiviirukeid. Nende suitsude ühine vägi aitab parandada suhte kvaliteeti ja äratada üles (mürgisemas kaaslases) soovi end parandada ning muuta.

Ära hoia end mürgises suhtes kinn! Muuda selle suhte olemust, õpi selle suhte õpetused, et elada elu täiel rinnal!