Paratamatult võib elu jooksul meie ümber koguneda inimesi, kes toovad meie ellu stressi, muresid ja probleeme, aga mitte õnne ning positiivsust. Neid inimesi, kes ei too meile head, vaid õõnestavad märkamatult meie hinge, tuleb märgata. Et meil oleks eluterve, positiivne ja tasakaalukas elu, on vaja sellistest inimestest eemalduda. Jagan sinuga mõtteid nende kohta, kes võivad olla sinu kehva enesetunde, madala enesehinnangu ja stressi põhjuseks.

Eluga on nii, et me sünnime siia, et areneda ja täita oma missiooni. Me kõik oleme väga erineva vanusega hinged ja meil kõigil on omad tugevused ning nõrkused. Pahatahtlikkus, küünilisus, egoism ja teised ebameeldivad iseloomujooned eksisteerivad paljudes inimestes, kuna nemad ei ole jõudnud nendest joontest enda eluteel veel lahti saada. Eesmärk on meil kõigil ühine - pürgida kõrgemale ja muuta end paremaks inimeseks. Mõni inimene võib aga olla selliste iseloomujoontega, mis ei lase sul selles elus edasi areneda. Olen välja toonud 4 inimtüüpi, kellest sa võiksid eemalduda, sest see võib parandada sinu elukvaliteeti ja kiirendada sinu isiklikku arengut.

Need neli inimtüüpi võivad korraga olla ka ühes inimeses!

1. DRAAMAKUNINGAS VÕI- KUNINGANNA

Draamakuningas või -kuninganna ehk tujutseja on inimene, kes võtab kogu tähelepanu vaid endale ja leiab selleks alati võimalusi. Kõige hullem on see, et sellise inimesega on väga loomulik ja kerge ära harjuda, aga keda on tegelikult väga kahjulik oma elus hoida.

Draamakuningas või -kuninganna oskab sidemeid luua, tal on tavaliselt palju inimesi, kellega ta suhtleb või on suhelnud. Ta teab tihti kõigi kohta kõike, ta kuidagi leiab selle informatsiooni üles või mõtleb ise midagi huvitavat juurde.

See on inimene, kes tormab esimesena sinu juurde, kui on juhtunud midagi "kohutavat", "amoraalset" või "ebanormaalset". Siis tuleb tavaliselt suur probleem ning kirumine ja klatšimine on garanteeritud. Tal on päris tugevad energiavampiiri omadused ja ta suudab sinu positiivsuse hetkega negatiivseks muuta.

Sellest inimesest ei ole kerge vabaneda, kuna ta on samas ka ääretult põnev. Ta pakub meelelahutust, vürtsitab rutiinset elu või paneb sind asjade üle teistmoodi mõtlema (halvas mõttes). Sellest hoolimata on ta sinule isiklikult väga kahjulik, kuna ta muudab sind endasarnaseks, negatiivseks ja tekitab sulle parajat peavalu.

2. MOTIVATSIOONIRIKKUJA

Motivatsioonirikkuja on üks paras pähkel. Sa ei pruugi temas esmapilgul ohtu näha, sest ta on nagu kameeleon. Motivatsioonirikkuja on keegi, kes tegelikult soovib sügaval sisimas, et sul ei läheks hästi ja et sa ei oleks edukas. Ta on pealtäha tore inimene, kes suudab suurepäraselt näidata oma sõbralikku külge, kuid kui asi puudutab sind, sinu tegevusi, soove, mõtteid, ideid ja plaane, siis tema jutt kohe muutub.

Motivatsioonirikkuja on inimene, kes ei salli, et keegi teine on temast edukam, targem või parem. Samas ta ei näita seda eriti välja, see tuleb esile ainult siis, kui sa hakkad talle rääkima oma unistustest ja plaanidest.

Näiteks kui sa oled motivatsioonirikkuja sõber/sõbranna ja hakkad rääkima, et soovid rajada enda isiklikku äri. Mida motivatsioonirikkuja teeb? Ta leiab kohe põhjuse, miks sa ei peaks seda tegema. Ta viitab sinu nõrkustele, teiste ebaõnnestumistele, sellele, kui raske on seda kõike saavutada ehk käitub täielikult peorikkujana. Kas sa tead mõnda motivatsioonirikkujat? Suure tõenäosusega kahjuks küll.

Motivatsioonirikkuja leiab alati üles kõik miinused nendel teemadel, mis on sind inspireerinud. Ta tegutseb senikaua, kuni sa oled oma mõtted maha matnud. See on häirekell, mida sa peaksid teadma!

Kuidas sellise inimesega toime tulla? Ära räägi talle enda plaanidest ja unistustest, lihtsalt tegutse, sest muidu sa ei jõuagi elus kuhugile, kuna keegi pidevalt korrutab sulle kui nõrk, saamatu ja oskamatu sa oled. Sa väärid enda ellu motivatsioonipomme, mitte motivatsioonirikkujaid.

Motivatsioonirikkujaid on võimalik pidurdada, kui sa annad talle pidevalt märku, et sind ei ole võimalik kõhklema panna. Tegele iseendaga ja muutu tugevaks.

3. MANIPULAATOR

Kõik teavad enda elus vähemalt ühte manipulaatorit. Kui teda hetkel su elus pole, siis kindlasti oli ta näiteks sinu kooliaegne tuttav või siis mõni endine töökaaslane. Manipulaator on nagu motivatsioonirikkuja, kelle puhul on esmapilgul raske tema salakavalat ja halba külge märgata. Manipulaator on nendest neljast inimtüübist kõige suurem pähkel, temast on väga raske kaugeneda.

Manipulaator on see, kes peab alati oma tahtmist saama ja kes kasutab kõiki enda jaoks ära. Tal on väga tugevad veenmisoskused, ta on intensiivne ja enesekindel. Tihtipeale hakatakse manipluaatoreid austama ja seetõttu ka nende pilli järgi tantsima. Ta on inimene, kes suudab sind veenda enda jaoks kõike tegema, sa lihtsalt ei suuda talle ei öelda, sest seda on väga keeruline teha!

Maniulaator mitte ainult ei pane sind enda jaoks teenijanna või teenri rolli, ta võib ka sinu veendumusi ümber muuta. Kui sa oled näiteks alati uskunud, et kõige õigem on raha halbadeks aegadeks säästa ja oled väga teadlik, millele raha kulutad ning millele mitte, siis tema võib olla see, kes paneb sind raha raiskama asjade peale, mida sa poleks ealeski muidu ostnud. Ta oskab sind panna käitumina nii, kuidas sa muidu ei käituks. Näiteks võib ta muuta kellegi, keda sa enne austasid ja armastasid, sinu silmis ääretult pahaks inimeseks. Ta suudab kõik ümber veenda! Nüüd mõtle, kas sinu elus on manipulaator, kes kasutab sind kui marjonetti? Kui jah, siis ole hea ja tee endale aasta kõige suurem teene - lase sellest inimesest vabaks ja ela enda elu seda ise juhtides.

Manipulaator võib sinus väga lihtsasti süütunnet tekitada. Tema eesmärk on panna sind end süüdi tundma, kui sa ei allu temale. Ole hea ja ära süüdista ennast, ära näe vaeva, et olla pidevalt kellelegi meele järele.

4. JÄÄRAPÄINE ISELOOMUKUJUNDAJA

See neljas inimtüüp on pahatihti just perekonnas või lähitutvuses olev inimene, kes tunneb sind juba pikka aega. Jäärapäine iseloomukujundaja on see inimene, kes ei tule toime sinu arenguga ja sooviga olla isemõtleja.

Ta on inimene, kes ei salli seda, kui sa end muudad. Ta näeb liiga palju vaeva selleks, et panna sind mingis asjas ümber mõtlema. Toon näite. Sa oled muutnud oma tarbimisharjumusi ja mõistnud, et taimne toit teeb sulle rohkem head kui loomne. Oled teekonnal, kus soovid enda menüüd ja toidueelistusi muuta, näiteks loobuda liha söömisest. Oled motiveeritud ja inspireeritud. Nüüd aga tuleb mängu jäärapäine iseloomukujundaja, saab sinu plaanist teada ja see ei meeldi talle. Ta näeb liiga palju vaeva selleks, et sind ümber veenda, läheb sinuga riidu või pahandab sinuga sinu enda isiklike valikute pärast. Ta toob selle igal võimalusel jutuks, et sa teed valesti ja peaksid liha sööma. Ta toob absurdseid väiteid, et sa jääd haigeks, kui sa liha ei söö ja võid oma otsust kahetseda. See on vaid üks näide, kuidas jäärapäine iseloomukujundaja võib sinu ellu tuua palju stressi ja ebamugavusi.

Kuna sedasorti inimene on tavaliselt lähitutvusest või perekonnast, siis ei ole temast niisama lihtne eemalduda. Kõige mõistlikum on selle inimesega käituda nii, et sa ei räägi talle enda muutumistest ja arengutest. Niiviisi saad sa vältida olukordi, mis on talle kord pinnuks silma jäänud. Jäärapäine iseloomukujundaja leiab alati võimaluse sinu peale vihastada asjade üle, mis ei ole tema äranägemist mööda. Kui tema ei ole vegan, siis sina ka ei ole vegan, mõistad? Kui tema on, siis sina võid ka olla. Selline on nende inimeste suhtumine.

Vabastamise kunst ehk kuidas olla vaba nendest neljast inimtüübist, kes põhjustavad sulle palju stressi või kasutavad sind ära

Sul võib olla raske nendest inimestest eemalduda. See võib olla tingitud sellest, et sa ei oska ei öelda. Või et sa kardad selle inimese reaktsiooni, kui sa ei soovi enam temaga suhelda. Selleks võib olla ka ühiskonna või lähedaste surve või hirm selle ees, mida teised inimesed sinust arvavad, kui sa soovid enda elust kedagi blokeerida.

Sellised inimesed soovivad tihtipeale sinult kiiret reageerimist ja vastust. Üks viis, kuidas neist eemalduda, on pikendada nendele vastamist. Näiteks kui üks nendest neljast võtab sinuga sõnumi kaudu ühendust, siis ära kohe reageeri tema sõnumile.

Tegelikult on põhiline see, mida sa vajad ja tunned. Kui keegi on sinu jaoks liiga raske seedida, siis võib-olla on ikkagi tark ta enda elust vabaks lasta. Kõik inimesed ei too meie eluteele armastust ja headust, on neid ka, kes toovad õpetusi. See inimene võibki olla sinu õpetaja, õpetades sulle, kuidas öelda ei, õpetades lahti laskma teiste inimeste arvamusest või suurendades sinu julgust. Nad ei ole sinu eluteel niisama, kõik juhtub põhjusega. Aga tark loobub, kui midagi on liiga palju. Täpselt samamoodi on sõprussuhetega. Kui sinu tuttav või sõber on sulle vaimselt koormav, siis on see kõrgem märk selle kohta, et see suhe on oma aja ära elanud.

Minu eesmärk selle artikliga ei ole lahutada inimesi, minu eesmärk on anda tõuget teile, kellel on vaja juurde julgust, et öelda lahti inimesest, kes tegelikult teeb sulle liiga. Elu on liiga lühike, et raisata see stressile ja lasta kellelgi end lämmatada.

Nende nelja inimtüübi eesmärk on saada jõudu teiste inimeste nõrkustest. Nad toituvad inimenergiast ja on energiavampiirid. Selliste inimeste eest aitab sind oma väega toetada ja kaitsta Punane Tiigrisilm ja Nuumite kristallid. Mõlemad toimivad suurepäraselt, kuid veidi erinevalt. Punane Tiigrisilm on rohkem suunatud naiseenergiale ehk naistele, kes on sellise naise küüsis ja Nuumite töötab meeste puhul paremini, aidates kaitsta taoliste meeste eest. Kui soovid kahjulikust inimesest eemalduda, siis soovitan ühte neist kristallides kanda endaga igapäevaselt või vähemalt ajal, mil sa pead olema koos manipulaatoriga või mõne teisega neist. Need kristallid loovad sinu ja nende vahele barjääri, aidates kaitsta sind kui ohvrit.

Kui mõni neist inimestest rikub sinu tuju, toob sinu koduseinte vahele stressi ja tüli, siis on mõistlik kohe oma kodu energeetiliselt ära puhastada. Sind aitavad Bensoeviiruk ja Rosmariiniviiruk või Rosmariini eeterlik õli, mõlemal on tülisid, riidusid ja ebameeldivaid vestlusi puhastavate omadustega. Aitab kaasa ka see, kui tood oma koduseinte vahele Suitskvarts geoodi, mis aitab tülienergiat vaigistada ja sellest tingitud stressi vabastada. Sellised võtted on kasulikud kodueenergia puhtana ja tervena hoidmiseks. Kodus pidev ja pikaajaline stressienergia tootmine ning loomine muudab su kodu lõpuks kohaks, kus sa ei tunne end enam hästi.

Leia endas julgus, et öelda ei inimestele, kes soovivad, et sa tantsiksid nende pilli järgi. Leia endas julgus eemalduda inimestest, kes tegelikult ei ole südamega sinu juures!