Armastus on üks elueesmärkidest, üks suurimaid, kusjuures! Keegi ei ütle naljalt armastusele ära, kui see on siiras ja tingimusteta. Kauapüsiv, harmooniline ja tasakaalukas suhe on meie tervise jaoks ülioluline. Aga sellist suhet ei ole võimalik lihtsalt saada, selline suhe luuakse. See on suure töö vili!

Olen aastate jooksul mõistnud, et väga paljud võtavad head ja kvaliteetset suhet enesestmõistetavana. Tegelikkus on aga see, et unistuste suhte saavutamiseks tuleb ise väga suurt vaeva näha. Kõik, mida sa suhtesse panustad, loob selle olemuse. Samamoodi ka sinu kaaslase panus. Kui mõlemad näevad vaeva, hoolivad üksteisest, armastavad ja naudivad koosoldud aega, on see kõik võimalik.

Kui soovid kauapüsivat ja kvaliteetset suhet, siis näe vaeva ja võta seda kui enda ühte elutööd - kuna see ongi seda.

Jagan sinuga viite ülimalt olulist tarkust, millest igapäevaselt kinnipidades võid sa jõuda pika ja püsiva suhteni, millest unistad. 

1. KOMPROMISS

Kui lugeda sõna kompromiss, siis paljud ütlevad endamisi: "Ma tean seda, see on enesestmõistetav". Miks ma aga selle jutuks võtan? Ikka seetõttu, et kuigi seda kuldreeglit teatakse, ei praktiseeri seda paljud teadjad. Olles täna suhtes, küsi enda käest, kas sa oled ikkagi kompromissialdis? Või mitte? Usun, et me kõik saame seda rohkem olla. Tihtipeale teatakse tarkust, kuid seda ei kasutata. Tugeva ja kauapüsiva suhte jaoks on vaja mitte ainult mõista kompromissi tähendust, vaid seda ka praktiseerida.

Seega tuleks kompromissi luua ka igas koosveedetud ajas. Väga oluline on anda vahel järele, lasta teisel poolel rohkem rääkida või lasta minna asjadel, mis ei ole suure tähendusega, näpistada oma ajast hetki teise heaolu jaoks. Suhe ei ole võistlus, see on koostöö. Mida paremini toimib teievaheline koostöö, seda kauem suudab suhe tugevana püsida.

Seega... lase vahel lihtsalt olla, ole vabam, lase vabamaks!

2. ANNA ALATI ROHKEM, KUI OLED HARJUNUD

Spirituaalne areng on võimalik ükskõik millises eluaspektis. Ka suhtes on võimalik spirituaalselt areneda. Andmine on suhtes väga oluline. Anna endast alati kõik, et teisel poolel oleks hea olla. Tee tema eest ära neid toimetusi, mis on tema jaoks keerulisemad või millega tal ei ole aega tegeleda. Toeta teda omapoolse panusega ja tema toetab sind ajal, mil sul on seda vaja. Miks ma tõin spirituaalse arengu siia ja mis see siia üldse puutub?

Et areneda, on vaja ületada enda praegust piiri. Näiteks, kui sa oled harjunud võtma suhtes teatud tegevused enda peale ning sa ei suurenda enda panust, siis suhe ei saa areneda. See saab seista vaid ühes ja samas punktis. Spirituaalne areng eeldab seda, et sa laiendad ajapikku enda võimekust ning teed seda teadlikult. Ka suhtes on võimalik areneda ja kasvada ning enda võimekust suurendada. Anna alati rohkem, kui oled harjunud andma, nii kasvab sinu enda väärtus selles suhtes ja sa suudad ületada piiranguid, mis on tekkinud suhtesse rutiini tõttu. Proovi alati rohkem anda ja sa näed, et sa suudad seda teha.

Andmisrõõm on üks suurimaid rõõme ja anda kellelegi, kellest sa hoolid, oma aega, rõõmu, armastust ja tuge, see on veel kõige parem.

3. SUHELGE OMAVAHEL PIDEVALT

Tugeva suhte alus on tugev sõprus, lisaks kirele ja heale kehakeemiale. Suhtes olevat sõprust ei saa alahinnata. Mis on ühe hea sõpruse tunnus? Pidev mõtete, ideede, murede, inspiratsiooni ja kogu oma elu jagamine. Suhelge üksteisega ja tehke seda pidevalt. Leia alati võimalus jagada oma mõtteid just temale. Mida rohkem te oma mõtteid ja tundeid teineteisega jagate, seda väiksem tõenäosus on sattuda olukorda, kus te kasvate üksteisest lahku. Inimestel on vaja enda ümber sotsiaalset ringi ja suhelda. Ka suhtes on vaja luua oma väike sisering, kus kõik on jagatud ja aktuaalne. Tugeva suhte alustala on kindlasti enda mõtete pidev jagamine. Aga ära unusta kuulamisoskust! Sina räägid, tema kuulab, tema räägib, sina kuulad - ürita kuulamine ja rääkimine harmooniasse viia.

4. LASE MINNA, LASE MINNA!

Sul ei pea koguaeg õigus olema, tead seda? Tegelikult ka ei pea olema. Ja isegi kui sul on teoreetiliselt, faktipõhiselt õigus, siis mis vahet sellel on, kui see ei muuda eriti midagi? Lase minna, lase minna!

Et saavutada kaaslasega head läbisaamist ja veeta tema seltsis veel pikki aastaid, on vahel vaja lasta asjadel lihtsalt minna. Näiteks on mõni inimene suurejoonelise jutuga. Kui ta räägib, on tema jutus alati värve, dramaatilisust ja ülevoolavalt palju emotsioone. See võib olla sinu enda kaaslane. Temaga ei ole mõtet vaielda, kui tal ei ole õigus. Kui ta ütleb, et käis poes ja seal oli hullumaja, rahvast oli nii palju, et kaubandusse ei mahtunud ära, siis tegelikult oli seal veidi rohkem inimesi kui tavaliselt. Miks temaga vaielda ja öelda: "Ei kallis, sa paisutad üle". Selle asemel õpi teda armastama just tema dramaatilisuse ja suurejoonelisuse pärast. Armasta tema külluslikku mõtteviisi, see ei tee ju kellelegi liiga. Sellega soovin ma öelda seda, et lase asjadel vahel lihtsalt minna ja õpi armastama inimest sellisena, nagu ta on. Teinekord lihtsalt ütle: "Jah, kallis!", isegi kui sa tead, et sa näed elu teises valguses.

5. ÄRA UNUSTA SEDA, MILLEGA TA SIND ÄRA VÕLUS, JA MILLEGA SINA TEDA VÕLUSID

Suhte alguses lendavad liblikad kõhus, ümber pea ja kogu maailm on sellel hetkel tuhandeid kordi ilusam kui tavaliselt. Armumine on üks ilus tunne, mida selles elus kogeda. Ühel hetkel aga tulevad armunud tagasi maa peale, suhe liigub teisele tasandile ja ellu tuleb palju kohustusi. See kõik võib aja jooksul röövida tulise kehakeemia, mis oli teie vahel siis, kui te tutvusite. Tihti mõeldakse siis, et nüüd on armastus läinud. Suure tõenäosusega on siis kadunud kirg mitte armastus. Need on kaks erinevad asja, mis töötavad omavahel koos olles suurepäraselt. Ühe puudumisel kannatavad aga mõlemad energiad.

Kirg tuleb taastada, et armastus saaks end sulle rohkem ilmutada. Kirge tuleb ise kütta. Kuidas seda teha? Meenuta seda, millega ta sind kunagi jalust rabas. Mis oli temas see, mis sind ära võlus? Tuleta meelde ka seda, millega sina tema südame võitsid. Olete kindlasti sellel teemal rääkinud. Taaselusta see kõik ja rakenda seda oma suhtes.

Kui see oli tema vapustav huumorimeel, mis sind ära võlus, siis ürita tema huumorist rohkem lugu pidada. Kui see oli sinu naeratus, millele ta te kohtumisel pidevalt viitas ja mis teda sinuga sidus, siis naerata rohkem. Taasta endas need kvaliteetsed omadused, mis olid sinus kütkestavad, ja hoia neid lõpuni.

Armastuseõnne toob suhtesse Kuntsiit, Rubiin, Roosa Kvarts, Larimar, Roosa Turmaliin Kvartsis, Lepidoliit ja paljud teised armastusekristallid. Hoia neid teie ühises kodus. Armastusekristallid on kui salajased abilised, mis loovad armastava keskkonna, kus romantika ja hea läbisaamine saavad lihtsasti toimida.

Armastuse nimel tasub pingutada, kui oled õige inimesega koos. Sa ise saad määrata teie mõlema elukvaliteedi!