Kõhukinnisus on ebamugav ja mõne inimese jaoks lausa piinav probleem. Kui on ilmnenud probleemid, siis on väga oluline viia oma seedesüsteem tervenemise poole. Ainevahetust on võimalik nii-öelda sisse lülitada viie väga lihtsa nipiga. Kõik lahendused on looduslikud, kehasõbralikud ja alternatiivsed ning nendega on lihtne head tulemust saavutada.

Jagan viite lihtsaimat viisi, kuidas kõhukinnisusest vabaks saada ja loodan, et need aitavad just sind! Kõik need nipid on sulle kasulikud ka siis, kui sa ei vaevle kõhukinnisuse käes. Need parandavad ainevahetust, kiirendavad rasvade põletamist ja aitavad seeläbi kehakaalu langetada. Seega, kui sa soovid lisakilodest vabaks saada, siis pane need viis head nippi kõrva taha.

1. INDIA TEELEHT EHK PSÜLLIUM

India teeleht parandab soolestiku tööd, muutes seedimise keha enda jaoks lihtsamaks. See on suurepärane kiudainete allikas ja aitab tagada selle olulise toitaine normaalse tarbimise. Kiudained India teelehes on üks põhjustest, miks see seedesüsteemile nii hästi mõjub.

India teeleht on prebiootikum, mis on oluline toitaine sinu maos elavatele headele bakteritele. Tarbides prebiootikume on võimalik magu tervendada ja seda tervena hoida. Sinu soolestikus peavad olema head bakterid, kui soovid seedesüsteemi tervena hoida.

Tegemist on Ajurveeda taimega, mis parandab seedetegevust nii, et see muudab väljaheite pehmemaks ja see omakorda lihtsustab kõhukinnisusest vabanemist. India teelehe puhul on tegemist taimega, mis aitab vältida hemorroidide teket.

India teeleht toimib kui kõhulahtisti, kuid mitte nii agressiivsel moel kui ravimid. India teelehe kõhtu lahtistav toime on iga inimese puhul erinev. On neid, kellel hakkab seedimine paremini toimima ja tänu sellele suudetakse ainevahetusse regulaarsust tuua. On ka neid, kellele mõjub see aktiivsemalt ning seda saab kasutada ajal, mil on vaja vaid harva esinevaid kõhukinnisuse probleeme lahendada. India teelehe puhul on tegemist Ajurveeda ravimtaimega, mis aitab regulaarsust tuua nende inimeste ellu, kes pidevalt võitlevad kõhukinnisusega. Normaalne on see, kui iga päev käiakse WC-s, mitte paaril korral nädalas. Teist varianti võib juba kõhukinnisuseks nimetada.

See Ajurveeda ravimtaim mõjub väga positiivselt sinu kehakaalule. India teeleht parandab üleüldiselt ainevahetust ja kiirendab ka rasvade lagundamist. See võib aidata kehakaalu langetada ja eriti just neil, kes üleüldse elavad tervislikku eluviisi ning on aktiivsed.

La Tene tootevalikus leiad India Teelehe toidulisandina SIIT.

3. VEEJOOMINE

Veejoomine võib igav tunduda, kuid see paneb aluse heale seedimisele. Regulaarne veejoomine aitab tagada, et ei tekiks kõhukinnisust. Olen aastatega tähele pannud, et tegelikult paljud ei joogi vett enda keha jaoks vajalikus koguses. Kui oled seda tajunud, siis tuletan seda end ümbritsevatele inimestele meelde - sa koosned veest! Seega on sul seda ka väga vaja. Ürita juua vähemalt väike klaas vett iga kahe tunni tagant, et tagada enda keha jaoks vajalik kogus vett. Need, kes joovad palju kohvi või suhkrusisaldusega jooke, peavad seda eriti jälgima, sest need joogid viivad kehast vedelikku välja. Vesi mitte ainult ei aita kõhukinnisust ära hoida, see aitab ka sinu tuju parandada ja säilitada naha nooruslikkust.

Veejoomisest kui ülimast viisist Kurgutšakra tervendamiseks saad lugeda SIIT

3. LIBEJALAKA PUUKOOR

Libejalaka puukoor on väga kasulik alternatiivne tervendaja, millega sul on võimalik vabaneda kõhukinnisusest. See parandab üleüldist seedimist, aidates niiviisi kehakaalu reguleerida. Seega on see väga kasulik taim ka siis, kui soovid kehakaalu alandada. Vaata kindlasti kriitiliselt üle ka enda menüü ja tee lisaks libejalaka puukoore tarvitamisele ka selles korrektuure. Nii saavutad soovitud tulemuse kiiremini.

Libejalaka puukoor aitab vähendada mao ärrituvust, kergendades toidu seedimist ja on eriti kasulik refluksi korral. See on taim, mis pidurdab maogaaside väljumist maoklapi avanemise käigus. Kui sa tunned peale söömist maos ebamugavust, toidust lagunevad gaasid hakkavad üles tulema ja esineb kõrvetusi, siis libejalaka puukoor võib aidata sul sellest probleemist lahti saada. Need sümptomid võivad viidata sellele, et sul on põletikulised sooled.

Tegemist on taimega, mis aitab kontrolli all hoida ükskõik millist põletikulist soolehaigust. Aitab sind pidevate gaaside korral ja on eriti kasulik, kui vaevled kõhupuhituste käes. Kui erinevate toitude söömine on sulle korralikuks katsumuseks ja sa tunned end peale maitsva roa söömist kehvasti, siis tasub kaaluda selle taimega tervendamist.

Soovitan seda toodet tarbida ägeda probleemi korral regulaarselt igal hommikul enne söömist ja igal õhtul enne magamaminekut. Kui sind ärritavad aga teatud toiduaineid (ettearvamatult), siis tarbi libejalaka puukoore kapslit kohe peale ebamugavustunde tekkimist. Seda on väga kasulik võtta kaasa ka näiteks reisile, kus võid kogemata süüa midagi, mis on sinu maole kahjulik. Soovitan seda kasutada, kuna nii on sul olemas õige kogus taime ja sa ei saa sellega üle doseerida. Tegemist on siiski alternatiivse tervendajaga.

La Tene tootevalikus leiad libejalaka puukoore kapslid toidulisandina SIIT.

4. MUSTA PIPRA EETERLIK ÕLI

Eeterlikke õlisid on võimalik multifunktsionaalselt ära kasutada ja kui sa oled nende suur-suur fänn (nii nagu minagi!), siis neid tasub igal pool käiku lasta. Eeterlikke õlisid on võimalik kasutada keha tervendajatena. Musta Pipra eeterlik õli aitab  näiteks vähendada kõhugaase, kui lasta sellel naha kaudu kõhu piirkonda imenduda. Selleks, et saada kätte musta pipra eeterliku õli tervendavad toimed jälgi minu soovitusi selle kasutamiseks.

Nagu öeldud, leevendab Musta Pipra eeterlik õli kõhukinnisust ja sellest tingitud ebamugavust. See on seedetegevust ergutava toimega eeterlik õli, mis leevendab valusid ja aitab kiirendada seedimist. Selleks sega kokku 5 tilka eeterlikku õli 1 tl baasõliga ja masseeri õrnalt kõhupiirkonnale. Vajadusel sega kokku suurem kogus õli ja kanna see ka alaseljale. Eeterlik õli imendub vereringesse, tervendades seejuures seedeprobleeme. Musta Pipra eeterlikku õli kasutatakse ka ärritunud soole sündroomi korral.

La Tene eeterlike õlide valikust leiad Musta Pipra õli SIIT.

5. JOO KANEELITEED

Kui sa oled teesõber, siis on mul sulle üks hea uudis - joo rohkem kaneeliteed! Kui sa aga ei ole proovinud kaneeliteed, siis usu mind, sa oled millestki suurepärasest ilma jäänud. On õige aeg see enda menüüsse tuua, kui soovid seedeprobleemidele head aega öelda.

Kaneelitee on väga hea maitsega ja see on üks minu lemmikutest just maitse tõttu. Kui võitled kõhukinnisusega, joo kaneeliteed üks või kaks tassi päevas. Boonusena saad veel selle, et kaneel mõjub antibakteriaalselt ja anitviraalselt. Näiteks mina joon kaneeliteed alati, kui olen reisil. Sellega tagan ma kaitse kohalike bakterite ja viiruste eest. See aitab ära hoida haiguseid, mis on erinevates riikides laialt levivad ning minu kui eestlase immuunsüsteemi jaoks tugevad ohud. Seega, kaneelitee puhul turgutad sa lisaks enda seedesüsteemile ka immuunsüsteemi.

Lisaks võid abi leida Cytoplani proteiinisegust, milles on hulgaliselt vajalikke mineraalaineid, vitamiine, pre- ja probiootikume, mis aitavad sul lisaks kehakaalu langetada ja terve püsida. See on hea kombinatsioon, mis vähendab isusid, aitab emotsionaalset söömist vähendada ja aitab luua ilusat vormi. Selles leiduvad pre- ja probiootikumid tasakaalustavad aga sinu seedesüsteemi.

Hoolitse alati enda füüsilise keha eest, et sinu vaimne keha saaks elada idüllilises kohas!