L-Teaniin on aminohape, mida tavaliselt leidub teelehtedes ja teatud sorti seentes. Need, kes joovad regulaarselt musta või rohelist teed, rikastavad selle vajaliku aminohappega enda keha. Siinkohal loeb ka tee kvaliteet ja see, kui tihti teed juuakse. Igapäevastel teejoojatel võivad olla väga head L-teaniini varud, kuid neil, kes joovad ühe tassi päevas või mõned tassid nädalas, võib juba olla selle aminohappe puudus. L-Teaniini on võimalik saada ka toidulisandina ja seda leiab ka La Tene poodidest. E-poest leiate L-teaniini toidulisandi SIIT

L-Teaniin on väga kasulik aminohape, mis soodustab lõõgastumist ja on suurepärane stressiravim. See aminohape on stressile väga oluline alternatiivne tervendus. Kui sa oled kofeiinitundlik ja soovid seetõttu vältida musta ja rohelist teed, siis on sul mõistlik tarbida L-teaniini toidulisandina. Paljud inimesed ei kannata kofeiini seda ise teadmata ja on neidki, kellel kohvi või tee joomine toob esile närvilisuse. Kui sa tunned enda keha ja tead, et peaksid kofeiinist eemale hoidma, siis kasuta tee joomise asemel toidulisandit. L-Teaniini on võimalik saada ka matcha teest, mis on üks rohelise tee versioonidest.

Regulaarne L-teaniini tarvitamine võib aidata jagu saada ka kõige raskemast olukorrast, näiteks depressioonist. Kindlasti ei tasu seda üksinda tarvitada, vaid lisaainena erinevate looduslike antidepressantide kõrval. Sobib hästi kokku Bacopa Monnieri ja L-lüsiiniga, kui need ei ole sulle vastunäidustatud. Meestel soovitan L-teaniini kasutada Siberi ženšenniga, kui soovitakse vähendada pinget ja leevendada ülekoormusest tekkinud ärevust.

Anna L-teaniinile võimalus tervendada enda närvisüsteemi. Kindlasti tuleks teha pikemaajaline kuur, kui vaimne pinge ja koormus on suur või tarbida seda siis, kui tunned end ebatavaliselt närvilisena. Naistele on L-teaniin kasulik teatud ajal kuus, mil hormoonid neid närvilisemaks muudavad. L-teaniini tasub kasutada tuju parandamiseks.

Tegemist on aminohappega, mis takistab vaimset ülereageerimist. Näiteks, kui oled stressirohkes olukorras või kui sind miski ärritab, siis L-teaniin toetab sinu närvisüsteemi, aidates pidurdada paanikasse sattumist.

Lisaks sellele, et L-teaniin on suurepärane närvide rahustaja ja lõõgastust pakkuv aminohape, on sellel veel teisigi kvaliteetseid tervendavaid omadusi, mis annavad põhjuse see enda ellu tuua.

Looduslik unerohi - suurepärane unehäiretega võitlemisel!

Unekvaliteeti on võimalik väga paljudel erinevatel viisidel parandada. Enda ellu tasub tuua erinevaid lahendusi - need kõik toetavad üksteist.

L-Teaniin aitab kaasa närvisüsteemi tervendamisele, lõõgastumisele, aitab sügavalt välja puhata, end hästi tunda ja ülemõtlemist pidurdada. See parandab ajutegevust, aidates esile tuua alfa laineid, mis uinumist soodustavad. Tarbi L-teaniini vähemalt tund aega enne magamaminekut, et see jõuaks õigel ajal toimima hakata. Saad ise katsetada, mis on täpne kellaaeg, millal seda tarbida. Ei tohi ära unustada, et me kõik oleme unikaalsed ja erinevad asjad mõjuvad meile erinevalt. L-teaniini tarbi vahetult enne magamaminekut, kui sul on probleeme uinumisega ja sügava une saavutamisega. 

Lisaks L-teaniinile võid proovida Cyto-Night looduslikku unerohtu, mida ma soojalt soovitan. Selle koostises on 4 erinevat looduslikku abiainet kvaliteetse une saavutamiseks, sellest ei ole võimalik sõltuvusse jääda ja see ei mõju kehale halvasti, seetõttu ma seda soovitangi. Lisaks soovitan magamistoas põletada veel õlilambis/difuuseris Sidrunheina, Lavendlit, Salveid ja Clary Salveid. Magamistoas hoia ka tükikest Ametüst geoodi

L-Teaniin on potentsiaalne kasvajate ja vähi kasvu pidurdaja 

Tegemist on aminohappega, mille puhul on uuritud, kuidas see mõjutab kasvajaid ja vähirakke. L-teaniin võib olla heaks alternatiivseks abiliseks nende haigustega võitlemisel. Uuringute põhjal on jõutud järeldusele, et see aitab pidurdada nende kasvu ja võib olla nii ennetavaks kui ka kasvaja või vähi korral toetavaks raviks. 

Kasulik immuunsüsteemile ja selle tugevaks kujundamisele 

L-teaniin mõjub suurepäraselt immuunsuse turgutamisele. See aitab takistada viirustel ja kahjulikel bakteritel sinu kehale probleeme põhjustada. Näiteks aitab L-teaniin hoida kehast eemal grippi, koroonaviirust ja teisi viirushaigusi, muutes sinu enda keha nendele haigustele ebasoodsaks. Kui L-teaniini varud on kehas head, siis sa ei ole nendele haigustele nii tundlik. Ennekõike mõjub L-teaniin hingamissüsteemihaiguste korral ja on kasulik nende vältimiseks. 

Mälu tugevdamine, parem ajutegevus ja keskendumine 

Ennekõike aitab L-teaniin kurnatuse tunnet vähendada. Selle juures on huvitav see, et väsimuse peletamisel see ei tõsta energiataset selliseks, et sa ei suuda hiljem magada. Pigem see just soodustab uinumist sel hetkel, kui soovid magada, ja annab energiat siis, kui sul on seda vaja.

L-teaniin parandab ajutegevust, soodustab keskendumist ja mõjub mälu tugevdavalt. Seetõttu soovitan seda kasutada stressi leevendamiseks koos Bacopa Monnieriga. See on Ajurveeda meditsiinis parim ajutegevust turgutav taim ja sobib seega siinkohal suurepäraselt L-teaniiniga kokku.

Kui sinu töö on pingeline, pead pidevalt erinevaid projekte läbi viima ja sinu töö üleüldiselt nõuab sinult vaimselt suurt pingutust, siis L-teaniin lihtsustab sinu elu. See aitab sul enda ülesannetega hakkama saada nii, et sa tunned peale pikka tööpäeva end hästi ja lõõgastunult. Aitab takistada vaimset läbipõlemist! 

Aitab vererõhku kontrolli alla saada 

Vererõhuprobleem võib tulla paljudest erinevatest asjadest. Üheks põhjuseks võib olla vähene päikesevalgus (UVA-kiired aitavad vererõhku reguleerida) ehk liigne tubane elustiil, ka kahjulike toitude söömine, vähene aktiivsus või näiteks magneesiumipuudus (üle 60% inimestel võib olla magneesiumipuudus) võib seda põhjustada. L-teaniin aitab vererõhku reguleerida ja seetõttu toimib see kui noorendav aminohape. Mida paremas seisus on sinu süda ja südameveresoonkond, seda väiksem on suremuse risk. L-teaniini tasub enda ellu tuua, kui sul on vererõhuga probleeme. 

Mõjub hästi kehakaalu vähendamisele ja salenemisele 

Nii nagu L-tauriin (aminohape) on kehakaalu alandava toimega, on seda ka L-teaniin. Koos toimivad need veelgi tõhusamalt. L-tauriin on loomulikult number üks aminohape, mida sinu keha kehakaalu langetamisel vajab ja L-teaniin on tauriinile toetavad aineks. See kiirendab ainevahetust ja annab sinu kehale võimaluse lagundada rasva, mida see on säilitanud. Eriti kasulik neile, kellel on insuliinitundlikkus. Sellega kaasneb süsivesikute söömisel kehakaalu suurenemine ja L-teaniin aitab seda tundlikkust vähendada. 

Üks põhjus, miks L-teaniin on veel salenemist soodustav - see vähendab isusid. Kui sa oled see, kes pidevalt tiirutab köögis ringi, käib külmkapi vahet ja ei suuda ei öelda kõige patusematele toitudele, siis L-teaniin võib sind aidata. See vähendab ülesöömise riski, aidates ära hoida ohjeldamatuid isusid. 

Spirituaalselt mõjub L-teaniin suurepäraselt Kolmandale Silmale 

Kolmanda Silma Tšakra saab L-teaniinilt kõige enam abi. Kui sinu kehas on seda aminohapet piisavas koguses, siis Kolmas Silm töötab paremini. Seetõttu on oluline jälgida, kas sa saad seda aminohapet teed juues või toidulisandina. 

L-teaniin vähendab ärrituvust, mis asetseb Kolmandas Silmas ja mis võib põhjustada valenägemusi, hirmude esile tulekut, probleemidele keskendumist, ärevust ning depressiooni. See lõõgastab hinge ja Kolmandat Silma, mis omakorda aitab parandada meditatsiooni kvaliteeti ja esile tuua prohvetlikke unenägusid. Kui kasutad L-teaniini enne magamaminekut, võid hakata rohkem unenägusid nägema. Kindlasti katseta see enda peal ära ja proovi tähele panna unenägude esiletulemise regulaarsust. Kas näed rohkem und või mitte? See stimuleerib unenägude nägemist ja need on sinu parimateks abilisteks. Unenäod on olulised ja neid peaks igaüks nägema. L-Teaniin meenutab kristalli poolest Lasuriiti, millel on samasugused spirituaalsed omadused. 

Mida sa peaksid L-teaniini kohta veel teadma 

L-teaniin on üldiselt väga ohutu, kui seda toidulisandina tarbida. Oluline on see, mis kvaliteediga toidulisand on. Mina soovitan Cytoplani tooteid, kuna need on 100% naturaalsed ja taimsed ning ilma lisaaineteta. Toidulisandite puhul on väga oluline nende kvaliteet ja sisu. L-teaniini tarbi vastavalt ettekirjutusele, mis on kirjas Cytoplani purgi peal või tooteinfos kodulehel. Kui sulle see toode ei sobi, siis võid tunda iiveldust ja ärritust maos. Kui nii juhtub, siis lõpeta mõneks ajaks L-teaniini tarbimine ja proovi hiljem uuesti ning jälgi, kuidas see sulle mõjub. Üldiselt on selle ohurisk väike. 

L-teaniini leiad e-poest SIIT

Artiklis välja toodud nõuannete, soovituste ja teabe kasutamine on omal vastutusel. Esitatud teave ei ole tervishoiualane nõuanne, vaid Tene Laulu enda kogemused, teadmised, isiklik arvamus ja soovitused. L-teaniini kasutamine toimub iga inimese enda vastutusel. Vajadusel konsulteeri enne tarvitamist arstiga.