Ärevus, stress, paanikahood, depressioon, meeletud hirmud, uneprobleemid, rahutus, iseendas kahtlemine, teiste mitte usaldamine, ülesöömine, kehvad harjumused ja paljud teised kurnavad ning vaimset keha laastavad probleemid eksisteerivad igal pool inimeste seas. On väga palju neid, kellel on korraga mitmed nendest probleemidest, mis muudavad elukvaliteedi kehvaks ja lõhuvad vaimset tervist. Siinkohal on väga suureks probleemiks ärevus ja vahel isegi seletamatu ärevus, mille puhul tihtipeale ei saadagi aru, kuskohast see pärineb. Kuna mul on nii suur kokkupuude erinevate inimeste, nende isikliku elu ja tervisega, siis tean, et need probleemid esinevad väga tihti. Kui sa tunned end siinkohal ära või sinu lähedane kannatab mõne sellise probleemide käes, siis on see artikkel just sinu jaoks. Jagan sinuga viise, kuidas on sul või sinu lähedasel võimalik end vaimselt tervena hoida. Need tegevused aitavad saavutada iseenda üle kontrolli ja anda tuge, et väljuda väga kehvadest mõttemustritest või rutiinist. Minu suurim soov on see, et sina või sinu lähedane terveneks.

1. IGAPÄEVANE HARJUTUS, MILLEGA SAAVUTADA ISEENDA MÕISTUSE ÜLE KONTROLLI

Oled sa kunagi jälginud, mille peale sa mõtled ja kuidas sinu mõtted liiguvad ühelt teemalt teisele? Kui sa ei ole seda teinud, siis võta hetk ja lase mõtetel lihtsalt toimetada ning sa avastad, kui palju informatsiooni sinu mõistus läbi seedib. Tihtipeale ei ole see info omavahel seotud ja teemasid võib olla seinast-seina.

Vaimse tervise heaks on oluline, et sa suudaksid enda mõtteid koondada, vaigistada ja suunata. Kui see tundub sulle siinkohal liialt keeruline või võimatu saavutada, siis tegelikult on võim sinu käes.

Selleks, et osata enda mõtteid kontrollida, tuleb seda harjutada. See ei ole niisama lihtne, kui sa ei ole seda õppinud. Kuid see ei tähenda seda, et see on võimatu. Minul kulus aastaid, et see tugevus omandada ja ma lihvin seda tänagi endas igapäevaselt. See on spirituaalse arengu üks osa. Kui alustad nüüd ja täna, siis jõuad selleni kiiremini. Seega, miks oodata?

Võta iga päev vähemalt veerand tundi selleks, et harjutada enda mõtete üle kontrolli saavutamist. Selleks läheb sul vaja vaid hetke iseendaga. Et seda kõike kiirendada, võta kasutusele meditatsiooni- või reikiviiruk. Abiks tuleb ka Sinise Pitsahhaadi kohalolek. Hoia seda kristalli sellel ajal enda lähedal, näiteks käes või hoopis ehtena enda küljes. Sinine Pitsahhaat soodustab spirituaalset arengut, aidates kaasa stressi vähendamisele ja heaolu tunde esile tulekule.

Kasuta veerand tundi ära selleks, et oma mõtteid suunata. Kui sind miski oma mõtete juures häirib, siis keskendu kohe millelegi muule. Ürita saavutada kontrolli nende mõtete üle, mis sind selle viieteistkümne minuti jooksul häirivad. Näiteks, kui tuleb esile mõni mõte, mis on täis hirmu või negatiivsust, siis keskendu koheselt millelegi heale. Asenda negatiivne positiivsega. Harjuta seda iga päev ja sa näed, et ühel hetkel suudad sa kontrollida enda mõistust nendel hetkedel, kus sul on vaja halbadest, ennast hävitavatest, kurbadest ja melanhooliat täis mõtetest eemalduda.

Miks seda teha ja milleks see kasulik on?

Kui sa suudad kontrollida, millele sa keskendud, siis sa suudad ise end aidata hetkedel, mil end halvasti tunned. Kui minevikuprobleemid, mured ja halb enesetunne hakkavad sind painama, siis sellest väljatulek sõltub sellest, kuidas sa suudad enda mõistust juhtida. Kui sa oled harjunud seda tegema, siis nendel hetkedel tuleb selle praktiseerimine kasuks.

2. OLE ISEENDA VASTU HEA JA ARMASTAV

Sinu vaimne tervis sõltub suuresti sellest, kuidas sa iseennast kohtled ja mida iseendast arvad. Enesekriitika on kasulik edasi pürgimiseks, kuid igal asjal on omad piirid. Pidev enese kritiseerimine lõhub sind vaimselt ära ja seeläbi kukub ühel hetkel kokku ka sinu füüsiline keha. Kui sa pakud endale rohkem armastust, siis seeläbi sa tervendad igatepidi ka iseennast.

Kui sa oled see, kes teeb pidevalt iseendale etteheiteid, on enda vastu karm ja ülekohtune, siis hüppa sellest mustrist välja. Ürita märgata seda, millal sa hakkad iseenda vastu tegutsema. Kui sa seda märkad, siis automaatselt pidurdu. Tuleta endale siis minu soovitusi meelde. Selle asemel, et end mustata ja endaga kurjustada, anna endale andeks, paku endale tuge ning armastust.

Keskendu sellele, et sa oled väärt head ja õnne. Selleks aga paku endale sellist kohtlemist, nagu sa pakuksid inimesele, keda sa siin maailmas kõige enam armastad. Anna endale võimalus hellitusteks. Tee iseenda tuju rõõmsaks millegagi, mis sinu hinge toidab.

3. ANNA ENDALE AEGA JA PIDURDU HETKEDEL, MIL SINU HING EI SUUDA KEHAGA TEMPOS PÜSIDA

Kui sa tunned, et kõike on liiga palju, tempo on suur ja sinu mõistus hakkab kõige selle sees hulluks minema, siis tuleb aeg maha võtta. Ma ei räägi tundidest, päevadest ega nädalatest. Kui on kiire, siis tuleb leida veidigi aega iseenda maandamiseks. Vahel aitab veerand tundigi puhkust, istumist, lõõgastumist või mediteerimist. Anna endale luba võtta hetk enda maandamiseks, kui sa tunned, et sa hakkad kokku varisema. See hoiab selle ära ja annab sulle ülejäänud päevaks vajaliku jõuvaru, et sa suudaksid tempos püsida. Ära mõtle, et see veerand tunnikest muudab sul kogu päeva veelgi keerulisemaks, vaid mõtle sellele, et see võib hoopis aidata sul pikemalt rajal püsida.

Väga kasulik on näiteks mediteerimine. Sulged silmad ja keskendud millelegi heale, mis sulle meeldib või mida sa armastad. Väga suureks kasuks tuleb siinkohal ka tänutunde tundmine. Keskendu nendele inimestele, keda sa armastad, või hetkedele, mis on sind väga rõõmsaks teinud.

Joo rohelist teed, eriti matcha-teed, või tarbi Siberi ženšenni, et endale pikaajalist energiat pakkuda. Siberi ženšenn mõjub nagu kofeiin, kuid ilma närvilisust pakkuva omaduseta. Kui oled aga meeletu kohviarmastaja, siis tarbi alati koos kohviga L-teaniini (võib manustada koos kohviga ja seda on isegi soovitatav teha). L-Teaniini sisaldab ka Ecoshi Meelerahu toidulisand. L-Teaniin aitab esile tuua kofeiini energiat pakkuvaid omadusi ja samal ajal blokeerida närvilisust tekitavaid omadusi. See on kohvi tasakaalustaja.

Peale veerandtunnist puhkamist tõuse ja sära. Näed isegi, kuidas see lühike aeg võib muuta ülejäänud päeva lihtsamaks ja paljud närvilisust põhjustavad tegevused tunduvad nüüd palju lihtsamad.

4. TURGUTA ENDA VAIMSET KEHA RODIOOLAGA

Rodioola on Ajurveeda ravimtaim, millel on stressi, ärevust, paanikat ja depressiooni leevendavad omadused. Too enda ellu see ravimtaim, et toetada oma vaimset keha. See aitab stressiolukordades paremini hakkama saada. Ajurveedas ehk India rahvameditsiinis kasutatakse rodioolat mõistuse kontrolli alla saamiseks. Sellega on lihtsam mediteerida ja segaseid mõtteid kontrolli alla saada. See suurendab sinu vaimset vastupidavust ja annab sulle võimaluse keskenduda sellele, mis tegelikult sinu jaoks oluline on.

Lisaks sellele, et rodioola vähendab tõhusalt ja kiirelt stressitaset, see annab ka energiat. Kui sa tunned, et sa ei jaksa, oled jõuetu ja sul ei ole vaimset energiat, siis on see parim Ajurveeda ravimtaim, mida enda ellu tuua.

Rodioolal on veel palju erinevaid häid omadusi, näiteks mälu parandamine, keskendumisvõime turgutamine, immuunsüsteemi tugevdamine, ja see mõjub hästi ka lihaspinge korral. Mõjub sarnaselt nagu magneesium, aidates vähendada südamerütmiprobleeme, nagu näiteks ebaregulaarseid südamelööke, mille põhjuseks võib olla kõrge stressitase.

Sinu vaimne tervis määrab ära sinu elukvaliteedi. See on miski, mida pidevalt turgutada, tugevdada ja mille eest hoolt kanda!