Kehakaaluga võitlemine on mõne inimese jaoks terve elu kestev missioon, teise jaoks aga ei ole probleem süüa, süüa ja veelkord süüa ning olla kehakaalus, mis teda ei häiri. Kus peitub see võti, mis lisab kehale lisakilosid ja mis mitte? Aitan sul mõista, kuidas tervislikult kehakaalu langetada ja teha seda nii, et sinu keha hakkaks lisakilosid loovutama, kui see on sinu soov.

Kõigepealt soovin ma sulle öelda, et see, milline sinu keha välja näeb ja mis kaalus sa oled, ei määra sinu hinge väärtust. Sa oled ilus ka lisakilodega - kui need aga sind ennast häirivad, siis on teine asi.

Kaalu langetamine on inimese keha jaoks ebatavaline olukord ja seetõttu ei ole kehal kilode kaotamine sama lihtne kui nende kogumine.

On üks asi, mida sa ei tohi kunagi ära unustada, kui soovid kehakaalu langetada ja seda ka päriselt. See on üks peamisi tõdesid!

Selleks tõeks on tegemine või mitte tegemine. See tähendab, et kui sa soovid kehakaalu langetada, siis 20% ajast on sul vaja selle nimel tegutseda ning 80% ajast on sul vaja vältida väga paljusid erinevaid asju, mis su kehakaalu tõstavad. Kõige olulisem on end õigetes kohtades distsiplineerida ja ma räägin sulle, kus sul on vaja ühte või teist tegevust rakendada.

1. Mõni üksik lüli võib rikkuda kogu rasvapõletuse

Kaalulangetamise juures mängivad olulist rolli sinu enda hormoonid. Kehas on seitse hormooni, mis aitavad rasvu lagundada, ja kaks hormooni, mis peatavad nende seitsme hormooni töö. Seega on mõned üksikud lülid, mis võivad peatada kogu sinu kehakaalu langetamise protsessi lihtsalt seetõttu, et need on sinus esile tulnud.

Need hormoonid on stressihormoon kortisool ja insuliin.

Kortisool tuleb kehas esile siis, kui sa oled stressis või koged midagi, mis põhjustab stressi. Kohe, kui kortisooli tase on kehas tõusnud, blokeerub kogu rasvade lagundamine. See on osa sellest 80 protsendist, mida sa pead vältima - stress. Tean, et seda on lihtne öelda ja raske teostada ning seetõttu olen ma kirjutanud väga palju artikleid ka sellest, kuidas stressiga võidelda. Näiteks aitab kortisooli taset alandada Ashwagandha, Bacopa Monnieri, Rodioola, Siberi Ženšenn, Kelp, Libejalakas, India teeleht, probiootikumid ja paljud teised Ajurveeda tervendajad. Nendega on võimalik seda stressihormooni vaigistada, et kaalulangetamine saaks üldse aset leida.

Insuliini toodab sinu keha siis, kui sa sööd suhkrut või suhkrut sisaldavaid tooteid. Neid lisatakse karastusjookidesse, ketšupisse, erinevatesse salatite maitsestamiseks loodud õlidesse-kreemidesse, valmistoitudesse ja veel igale poole, kust sa ei oska seda otsidagi. Suhkur on üks suur kehakaalu langetamise pidur. Sa võid süüa juurvilju, marju ja idusid, kuid kui sa sööd suhkrut, siis insuliin blokeerib rasvade lagundamist. See on taas üks asi, mida sa pead vältima - suhkur.

Kui üks nendest kahest hormoonist on kasvõi vähesel määral sinu kehas esile tulnud, siis see purustab kõik hea, mida sa enda kehale kaalulangetamiseks pakud. Seega on väga-väga oluline muuta enda elu stressivabaks ja vältida suhkrute söömist. Need kaks punkti võivadki olla kõige raskemad, mida ületama pead, aga tulemus on pingutamist väärt.

Lisaks kortisooli ja insuliini taseme madalana hoidmisele tee seda...

Kardiotreening on parim trenn, mis aitab rasvade põletamist kiirendada, kuna see ei põhjusta stressi. Kardiotreeningu alla kuuluvad näiteks jalutamine, ujumine ja rattasõit. Intensiivtreening võib suurendada stressitaset ja kindlasti ei soovita ma seda neile, kes võitlevad ärevuse, paanika või üleüldiselt stressiga.

Lisaks treeningutele on rasvade lagundamiseks ülimalt oluline ka magamine. Kui soovid rasvu põletada, siis kvaliteetne uni ja vähemalt 7-8 tundi päevas magamine aitab sinu keha suurel määral.

Taimne toit ja pestitsiitide-herbitsiitide vabad taimed aitavad viia sinu keha normkaalu. Söö õigeid rasvu, näiteks öko-kookoseõli, kanepiseemneõli, kõrvitsaseemneõli, linaseemneõli, oliiviõli, avokaadosid, pähkleid ja seemneid. eresoonkonnale hästi. Väldi rapsi-, maisi- ja päevalilleseemneõli ning loomseid rasvu, mis ei mõju sinu südamele hästi.

20% tee ja 80% väldi!

On oluline see, et sa panustaksid stressi vähendamisele. Kui soovid kaalust alla võtta, siis tuleb kõigepealt end vaimselt vormi saada. Positiivne meel, heaolu sinu sees, tasakaalutunne, rahulolu ja oskus lõõgastuda on võtmesõnadeks.

Võta missiooniks purustada stress, paanika, ärevus või depressioon - olenevalt sellest, millises eluperioodis sa oled. Kasuta selleks Ajurveeda taimi, too enda ellu mõni hobi, liigu rohkem looduses, luba endale puhkust, mediteeri, puhasta enda Auravälja rituaalitaimedega ja too enda ellu stressi leevendavaid kristalle - Valget Opaali, Tselestiiti, Valget Ahhaati ja Seleniiti.

Ürita vältida stressirohkeid situatsioone. Ära kohtu inimestega, kellega koos sa end hästi ei tunne. Täida enda elu tegevustega, mis sind rõõmustavad ja sulle hea enesetunde annavad.

Suhkrurikaste toitude vältimiseks ja selleks, et olla kindel, kas toidus on suhkur või mitte, valmista ise toorainetest toit. Võta aega, et süüa teha. Puuviljasuhkur ei ole kasulik, kui see on puuvilja seest välja võetud ja tugeva kontsentraadina maiustustesse lisatud. Puuviljasuhkur ei ole suureks kahjuteguriks mitte-diabeetikule, kui seda väheses koguses puuvilja näol süüa. Mango, banaani või õuna söömine ei tee sulle liiga, kui see ei ole sinu põhitoit. Parim maius on aga marjad, kuna nende sees on väga vähe suhkrut.

Aga... kui ma teen trenni, kas ma siis võin enda patutoite süüa?

Sellest ei ole kasu, kui sa teed rohkem trenni, selleks et süüa patutoite (magusaid). Trenni tegemine ei aita magusast tekkinud rasvapõletuse seisakut eemaldada. Tõde ongi lihtne - sa saad end ka trenni tegemata saledaks süüa, kui väldid suhkruid.

Treenimine aitab kehakaalu langetamisele suurepäraselt kaasa, kui toit on õige ja samaaegselt toimub ka stressi maandamine. Näiteks aitab kiiremaid tulemusi saada L-Tauriin, mis suurendab rasvade lagundamist treeningu ajal. Samuti soovitan ma L-Teaniini, mis toetab stressitaseme maandamist, eriti kui oled kohvijooja ja närviline. Kofeiin põhjustab väga paljudes inimestes närvilisust ja tõstab kortisooli taset, mis omakorda blokeerib rasvade lagundamist. L-teaniin on aminohape, mis aitab kofeiini närvilisust tekitavat mõju taandada ja ma soovitan seda kohvijoojatele.

Lisaks soovitan sul kasutada Cytoplani proteiinisegu, milles on hulgaliselt vajalikke mineraalaineid, vitamiine, pre- ja probiootikume, see aitab sul kehakaalu langetada ja terve püsida. See on hea kombinatsioon, mis vähendab isusid, aitab emotsionaalset söömist vähendada ja aitab luua ilusat vormi.

Keskendu rohkem sellele, mida vältida ja mida teha, et keha õigesti toimima saada, ning lase kehal end ise õigesse rütmi liigutada!