naine käsi lõua allAstelpaju ehk Hippophae rhamnoides on pärit Kirde - Aasiast, kuid kasvab vabalt ka Eestis. Selle marjad on hapukad ja suurepärased toitainete allikad. Astelpajuõli on ekstraktitud astelpaju lehtedest, marjadest ja seemnetest. See on kehale äärmiselt kasulik ja ma soovitan seda igal inimesel kasutada, kas profülaktika või enesetervendamise eesmärgil. Räägin sulle lähemalt, mida astelpajuõli inimese kehale annab ja kui sa leiad sellest kasu, siis too see enda ellu.

Astelpajuõli on nii Hiina rahvameditsiinis kui ka Ajurveedas ehk India rahvameditsiinis kõrgel kohal. Mina isiklikult olen Ajurveedasse kiindunud. See on ka põhjus, miks ma enda artiklites soovitan astelpajuõli ning teisi alternatiivseid tervendajaid. Paljud neist on müügil ka LA TENE poodides, ka astelpajuõli, millega saad tutvuda siin

Seda õli on inimeste ravimiseks kasutatud aastatuhandeid. Kuna sellel on nii pikk ajalugu, siis saab seda taime ka usaldada ning enda ellu vabalt tuua. Ma ise olen astelpaju tarbinud periooditi juba üle 10 aasta, eriti köidab mind selle tervendav õli. 

Astelpajuõli on ennekõike kasulik sinu nahale, kuid sellel on veel enamatki pakkuda. Sukeldume selle tervendavasse jõusse ning leiame igaüks enda isiklikus elus astelpajule koha...

1. NOORUSLIK JA TERVE NAHK 

Naha välimus on oluline paljudele inimestele - see annab enesekindluse või võtab selle kapitaalselt ära, kui nahk ei näe terve välja. Kui sa oled terve elu olnud kauni, sileda ning probleemidevaba nahaga, siis sa võibolla ei mõista sellist olukorda. Aga on neid, kes on pidevalt terviseprobleemide küüsis, kellel on akne, psoriaas, dermatiit või väga tundlik nahk, mis reageerib igale väiksemalegi emotsioonile või mustusele. Paljud inimesed maadlevad enda naha tervisega ning eriti näonaha välimusega. 

Astelpajuõli on täpselt sulle, kui sa soovid sellest pidevast võitlusest välja astuda või kui sa soovid enda naha nooruslikkust ning võlu säilitada. 

Astelpajuõli tarvita ennekõike enda naha tervise ja ilu pärast. Oled sa mees, naine, teismeline või noor laps - see õli sobib kõigile. 

Astelpajuõli aitab taastada nahka, kui sellel on haavandid, see kiirendab naha uuenemist ja aitab vältida armistumist, kui õli õigel ajal kasutada. See silub väikeseid kortse ning aitab vähendada vananemisjälgi. Kui sul on tekkinud aknest armid, siis pikaajaline astelpajuõli kasutamine aitab nahal teatud määral taastuda ja parandab oluliselt selle välimust.  

See kaitseb nahka UV - kiirte kahjuliku mõju eest seest poolt. Seetõttu on suveperioodil või ajal, mil reisid soojale maale kasulik astelpajuõli tarbida seespidiselt, näiteks toidulisandina. Võiksid seda tarbida juba paar nädalat enne reisile minekut, et nahka päikeseks ette valmistada. Lisaks aitab astelpajuõli vähendada pigmendilaikude esiletulekut. 

See muudab naha elastsemaks ja pehmemaks ning loob suurepärase duo juuste, küünte ja naha vitamiinidega. Koos aitavad need saavutada ilusa naha.  

Cytoplan astelpajuõli

Kui tarbida astelpajuõliga samal ajal ka C-vitamiini, aitab see kehas aktiveerida kollageeni tootmise.

2. IMMUUNSÜSTEEM 

Astelpajuõli on viiruste leviku ajal väga oluline alternatiivne ravim, mida saad kasutada enda ja perekonna tervise hoidmiseks. Selles on rikkalikult flavonoide, mis aitavad turgutada sinu keha vastupanuvõimet viirushaiguste vastu. 

Kui sa kardad haigestuda mõnda viirushaigusesse, siis tarbi regulaarselt astelpajuõli ajal, mil viirused levivad eriti aktiivselt. See aitab oluliselt parandada sinu keha võimekust. Lisaks on sulle kasulik tsink. On tõestatud, et see suudab viirustega võidelda ja neid kehast eemale hoida. 

Immuunsüsteemi turgutamiseks tuleb iga päev õigeid samme teha, mitte jääda lootma raudsele tervisele. Profülaktika on kõigi jaoks hädavajalik. 

Astelpajuõli aitab kiirendada taastumist herpesest, gripist ning kolibakterist. Selle antioksüdantiderikkus kiirendab keha taastumisvõimekust. Lisaks sellele parandab astelpajuõli ka seedetegevust, kaitseb maohaavandite tekke eest ja edendab soolestiku tervist. 

3. TERVE SÜDA JA SÜDAMEVERESOONKOND 

Astelpajuõli toetab sinu südant, aidates kontrolli alla saada vererõhku ja kolesteroolitaset. Ainuüksi selle põhjal võib seda nimetada südame ja südameveresoonkonna tervendajaks. See on oluline, kui soovid, et sinu süda ilusti vastu peaks. 

Astelpajuõli sisaldab häid rasvu, mida sinu kehal vaja läheb. Kui sa tead, et sinu vererõhk on kontrolli alt väljas või kolesteroolitase liialt kõrge, siis proovi enda südant astelpajuõliga aidata. Lisaks sellele on südamele väga kasulikud mineraalaine seleen ja Ajurveeda ravimtaim punase riisi pärm

Profülaktika eesmärgil võib astelpajuõli südame toetamiseks tarbida periooditi. Sinu südame tervisest sõltub, kui kaua sinu keha suudab vastu pidada. Stress, närvilisus, depressioon ning magamatus mõjuvad südamele väga koormavalt. Kui sul on krooniline stress või magamatus, siis vajab süda sinupoolset tuge ning tervendust. Ära jää lootma heale tervisele, kui sul on krooniline stress. Kui sa ei saa piisavalt välja puhata, pead enda eest veelgi enam hoolt kandma.  

See on suurepärane toitainete allikas, mis aitab sinu kehal igapäevaselt saada vajalikke mineraalaineid, vitamiine ning teisi toitaineid. 

Haruldane oomega-7 rasvhape - astelpajuõli sisaldab rikkalikult haruldast oomega-7 rasvhapet, mis soodustab kehakaalu alanemist, rasvade põletamist ning optimaalse kaalu saavutamist. Väga kasulik rasvhape neile, kellel on soov kehakaalu alandada (lisaks aitavad ka L-tauriin, bromelaan ja maarjaohakas). 

Oomega-7 rasvhape parandab naha elastsust ning aitab vett nahakudedes hoida, see toimib kui hüaloroonhape. Parandab silmanägemist, veresuhkru taset ning tugevdab immuunsüsteemi. 

Lisaks oomega-7 rasvhappele saad sa astelpajuõlist oomega-3, oomega-6 ja oomega-9 rasvhappeid. Neid on meil kõigil vaja ja õiges koguses, mis on astelpajuõlis olemas. Nii noortel kui ka vanadel on vaja rasvhappeid, et hoolitseda aju tervise eest. 

astelpajumarjad ja astelpajuõli

Kaalium, raud, magneesium, kaltsium ja fosfor.  Astelpajuõli sisaldab mineraalaineid, mis on kasulikud sinu üldise tervisele. 

Rikkalikult antioksüdante. Antioksüdantide rikkus aitab astelpajuõlil kaitsta sinu keharakkeoksüdeerumise eest. See aitab takistada vähirakkude teket ja nende olemasolul kasvu pidurdada ning luua kehas nende jaoks ebasoodne keskkond. Profülaktikana on sul võimalik vähi ennetamiseks kasutada astelpajuõli. 

C-vitamiin, E-vitamiin, B1-vitamiin, B2-vitamiin ja B6-vitamiin -  sinu naha tervisele vajalikud vitamiinid. Nendest tuleneb astelpajuõli nahka noorendav toime. Koos oomega-7 rasvhappega annavad need hea tõuke naha uuenemisele. 

Suurepärane kvertsetiini allikas. Esimene asi, mis mul alati kvertsetiiniga meelde tuleb on see, et see aitab allergikuid. Kuna allergikuid on meie seas väga palju, siis on see neile hea uudis. Astelpajuõli aitab vähendada allergiasümptomeid, olgu nendeks aevastamine, silmade sügelus, nahatursed, haavandid või kõhukrambid. Regulaarne kvertsetiini tarbimine aitab allergeenidega kokku puutudes vähendada reaktsioonide teket. Lisaks sellele on kvertsetiin kasulik sinu südamele ja ajule. 

Kuidas astepaljuõli tarbida? 

LA TENE poodidest leiad Cytoplani Astelpajuõli kapslid, mida on mugav igapäevaselt kasutada. Teine võimalus on tarbida iga päev suuremas koguses astelpaju marju, et sama kogus õli kätte saada.  

Artiklis välja toodud nõuannete, soovituste ja teabe kasutamine on omal vastutusel. Esitatud teave ei ole tervishoiualane nõuanne, vaid Tene Laulu enda kogemused, teadmised, isiklik arvamus ja soovitused. Astelpajuõli kasutamine toimub iga inimese enda vastutusel. Vajadusel konsulteeri enne tarvitamist arstiga.