Kahjuks oled sa kindlasti kogenud, kuidas terve päev muudkui allamäge läheb? Või oled ärganud halva tuju või kehva enesetundega? Kui nii, siis ei pea sa laskma tervel päeval halvasti jätkuda. Kui sul jookseb tõepoolest kõik kokku, tuju ei ole ja probleemid kerkivad esile, siis ei pea selle vooluga kaasa minema. Ütle "Stopp!" ning muuda enda päeva! Sinu võimuses on teha nii mõndagi, mis aitab sind täielikust katastroofist säästa. Õhtul mine magama hea tujuga, et sa selle päeva sündmuseid endale järgmisesse päeva kaasa ei tiriks.

krooniga mees

Igaühel meist on oma stressitaluvuse piir. Kui sa selle piiri ületad või keegi "aitab" sul seda teha, siis võib kõik käest ära minna. Peale seda tunned end tusaselt, pettununa, melanhoolselt, ühtäkki tundub kõik halb ning halvad asjad võivadki juhtuda. Kui oled stressis ja tujust ära, siis oled sa justkui negatiivsuse magnet. Palun jäta see endale meelde!

Hullud, pöörased ja mitte kõige paremad asjad ning tujud tabavad meid, kui reageerime keerulisele olukorrale emotsionaalselt, selle asemel, et hakata probleemi lahendamise nimel tegutsema. Lisaks reageerimisele peaksime otsima lahendust ja probleemi kallal töötama. Mida paljud teevad? Reageerivad ja jäävad emotsioonidesse kinni ning kõik hakkabki allamäge kiskuma.

Mida siis ikkagi teha, kui oled sellisesse päeva astunud? Pidurdame selle ja kujundame millekski ilusaks. Täpselt seda teemegi!

1. ESIMENE SAMM - LEIA ÜLES ENDA ISIKLIK RAHUSTI

Igaühel meist on miski, mis aitab meil rahu leida, rahuneda ning ennast tasakaalustada. Kui sinu jaoks on see mediteerimine, siis tee seda! Leia hetk iseenda jaoks ning mediteeri. Sea viirukid suitsema, hoia käes rahustavat Valget Hauliiti, sule silmad ning taasta õige hingamisrütm.

Isiklikke rahusteid on erinevaid. Ühele on see aiatööde tegemine, teisele autoga sõitmine või hoopis midagi muud. Tuleta halval päeval meelde see tegevus, mis heal päeval on sinu jaoks meeldiv ning nauditav. Ära ütle endale, et sul pole tuju seda teha. Tee ikka! Täpselt seda sa peadki tegema! Sul on vaja enda mõtted halbadelt ja piinavatelt emotsioonidelt kõrvale juhtida. Tegele enda meelistegevusega ja lase kehal rahuneda.

Kui sinu süütenöör on väga lühike ja stressitaluvus olematu, siis tuleb juba Ajurveedast lahendusi leida. Sellel päeval aitab sind Bacopa Monnieri, mis aitab rahuneda ning elus toimuvat kainema mõistusega vaadata. See on suurepärane pingete maandaja. Bacopa Monnieri kohta saad pikemalt lugeda SIIT.

2. TEINE SAMM - OLE TÄNULIK KÕIGE SELLE EEST, MIS ON HEA!

Ei, sa ei hüppa tänulikkuse punktist kohe järgmise juurde! See tuleb ka ära teha! Tänulikkuse praktiseerimine parandab hetkega sinu tuju ning muudab meeleolu positiivsemaks. Mõtle kõigele ja kõigile, mis või kes on sinu elu ilusaks kujundanud. Lükka korraks kõrvale halva päeva sündmused ning meenuta kõike head. Mõtle sellele, kui palju nalja ja naeru oled sa kogenud enda jaoks kalli inimesega. Keskendu sellele, kuidas nii mõnigi südamesoov on elu jooksul täitunud. Ole tänulik nende inimeste eest, kes sind hindavad ja austavad. Ole tänulik võimaluste eest, mis sinu elus on. Kui sa keskendud tänulikkusele, siis ei saa negatiivsus eksisteerida. Need on vastandemotsioonid, mis ei saa üheaegselt esineda. Seetõttu ei tohi sa kindlasti kohe sellest sammust üle hüpata - sul tuleb seda teha, kui soovid halva päeva taas heaks muuta!

suitsev pea

3. KOLMAS SAMM - TEE TRENNI JA LIIGUTA ENDA KEHA!

Kui sinu päev on kuidagi allamäge veerenud, siis tuleb sul hakata ülesmäge jooksma. Sa pead muutma päeva kurssi. Treenimine ja enda keha liigutamine on lõõgastav, stressi leevendav ning pakub heaolutunnet. Leia sellel päeval aega enda jaoks, et trenni teha. Mine kasvõi õue ja jaluta üks kena pikk ring - see on hea sinu füüsilisele vormile ja mõjub suurepäraselt ka vaimule. Mine jooksma, et vabastada negatiivsed mõtted. Keskendu treenides enda füüsilisele kehale, looduses olles puudele, lindudele ja mööda jalutavatele koertele. Loodus ja loomad on paljude jaoks rahustavad.

Kui kõik on pahasti läinud, siis kõige hullem, mida sa teha saad, on see, et sa lukustad end koju ja lased ka koduenergial negatiivseks muutuda. Nii või naa tuleb SELLEL PÄEVAL ALATI KODUPUHASTUST TEHA! Kui sul on kehv olla, emotsioonid on rasked ja negatiivsed, siis tuleb kodu puhastada viirukipuuga, mürriga, kopaaliga või yerba santaga. Ühega neist tuleb seda kindlasti teha. Need viirukid on suurepärased negatiivse energia puhastajad. Võid neid regulaarselt kasutada, et koduenergiat tervena hoida.

4. NELJAS SAMM - LEIA LÕPUKS AEGA, ET PUHATA!

Kõige lõpuks tuleb sul anda endale aega puhata. Kui sa oled eelmised kolm sammu edukalt ära teinud, siis suudad sa lõõgastuda ja puhata. Kui sa oled need sammud vahele jätnud, siis on sul kohe kindlasti raske lõdvestuda ning peas ringlevad negatiivsed mõtted tulevad kergelt esile. Et suudaksid puhata, ei tohi sa eelmisi samme vahele jätta. 

Puhkamiseks pane käest telefon (või lülita see välja), ära vaata uudiseid, pane kinni ka telekas. Võta kätte hea raamat, mediteeri või praktiseeri joogat. Puhka kõigepealt vaimselt, seejärel füüsiliselt. Mine kindlasti sellel päeval varem magama, luba endal korralikult välja puhata. Kui uni peale ei tule, siis kasuta looduslikku unerohtu, mis aitab sul uinumiseks piisavalt lõõgastuda ja end välja magada.

Põleta enne magamaminekut lavendli eeterlikku õli. Lase sellel mured ära pühkida ning keha puhkefaasi suunata. See on suurepärane lõõgastaja, kasuta seda kindlasti aroomiteraapias.

Kui oled lõpuks kõik need neli sammu edukalt ära teinud, ärkad järgmisel päeval üles ja kõik võib olla parem, säravam ning positiivsem!