Taimede sees on ainulaadne vägi, nii nagu on ka igas kristallis. Petersell on äärmiselt kasulik rituaalitaim ja vitamiiniandja ning võitleb saja haiguse vastu. Panen siia kirja mitmed põhjused, miks peterselli ise kasvatada. Iga taim, mille eest me hoolt kanname, sellele jagame me enda armastust. Kui sa jumaldad taimi ning sulle meeldib nendega tegeleda, seda enam annad sa oma taimedesse väekat energiat.

Petersellil on äärmiselt huvitav minevik ja seda on spirituaalse taimena kasutatud teadaolevalt juba Vana-Kreeka ajal. Näiteks kanti Peterselli kaasas, et kaitsta end ebaõnneenergia eest rännakutel, kus mindi ühelt maalt teise. Peterselli on väga paljudes uskumustes pandud hauda kaasa, kuna see aitab lahkunutel kiiremini teispoolsuses rahu leida. Peterselli kasutasid Vana-Roomlased selleks, et tervendada igemeid, suupõletikke ja värskendada hingeõhku. Peterselli kasutatakse ka erinevates armastuse- ja viljakuseerituaalides.

Petersell soovib kasvamiseks saada palju valgust, seega hoia seda võimalikult lõunapoolse aknalaua peal või leia oma hoovi sellele täispäikseline kasvukoht.

1. KAITSEB PEREKONNA TERVIST

Peterselli kasvatamine, nii õues kui ka toas, aitab majast eemal hoida erinevaid haiguseenergiaid. Peterselli on inimkonna algusest peale kasutatud surmatõvede eemalepeletamiseks. Petersellil on tõepoolest äärmiselt rikkalik vitamiinide ja mineraalainete koostis, mis omakorda annab kehale võimsa vastupanuvõime erinevate haigustekitajate suhtes.

2. PETERSELLI SAAB AKTIVEERIDA ERINEVATE KRISTALLIDEGA ERINEVAKS EESMÄRGIKS

Kristallid sobivad taimedega kokku, kuna nende energiad täiustavad üksteist. Kuna Petersell on äärmiselt võimas rituaalitaim, siis on kristallide ja selle taime kooskasutamiseks väga palju võimalusi.

Armastuserituaal: Peterselliseemneid mulda pannes aseta mulla sisse või mulla peale Granaati ja Karneooli (kristallid võivad olla ka lihvimata kujul, kui Peterselli hiljem ära ei sööda) ning lase taimel kasvama hakata. Need kristallid annavad oma energiat Petersellile selleks, et see suurendaks majas armastuseenergiaid. Seda taime saab kasutada erinevates armastuserituaalides, kui selleks on soov, aga muul ajal toob see majja head armastuseõnne.

Vitamiinipomm:
Peterselliseemneid mulda pannes asetage selle mulla sisse või mulla peale Bretšastunud Jaspis ja Akvamariin ning lase taimel kasvama hakata. Need kristallid annavad oma energiat Petersellile selleks, et see suurendaks petersellis olevat tervendusenergiat.

Aura kaitsja ja negatiivse energia peletaja:
Peterselliseemneid mulda pannes asetage selle mulla sisse või mulla peale Musta Obsidiaani ja Oonüksi kristallid ning lase taimel kasvama hakata. Need kristallid annavad oma energia Petersellile selleks, et see suurendaks kaitseenergiat sinu kodus või sinus endas.

Kristalle võib hiljem kasutada teiste taimede kasvamisel, kui see taim sügisel ära närtsib.

3. PETERSELLIL ON VÄGA PALJU TERVENDAVAID OMADUSI

Petersellis on väga suures koguses C-, B12-, K- ja A-vitamiini.

- Regulaarne Peterselli söömine aitab vererõhku tasakaalus hoida ja on kasulik nii neile, kellel on probleeme kõrge ja madala vererõhuga.
- Tervendab neerude tööd, aidates üleliigsel vedelikul kehast välja tulla.
- Petersell aitab liigesevalu vähendada ja seda kasutatakse ka liigeste tugevdamiseks.
- Aitab rahustada närvisüsteemi ja on äärmiselt kasulik neile, kellel käed värisevad või kellel on probleeme silmanärvi tõmblemisega.
- Petersell aitab ennetada rinnavähki.

4. SOOVIDE TÄITUMINE EHK KROONTŠAKRA TERVENDUS

Petersellil on oskus tervendada Auras konkreetselt Südametšakrat ja ka Kroontšakrat. Kroontšakrat aitab Petersell niivõrd palju, et aitab sellelt väga tugevaid blokaade eemaldada ja selle toime meenutab mulle kergelt Rutiilnõeltega Kvartsi, millel on samuti äärmiselt tugev jõud Kroontšakra tervendamiseks. Mida rohkem inimene Peterselli sööb, ja kui see taim on veel enda kasvatatud, siis seda võimsamalt see Kroontšakra tervist hoiab. Inimestel, kellel on Kroontšakra terve, nende soovid lähevad kiirelt täide.

5. VILJAKUS JA VILJATUS

Petersell on üks peamisi taimi, mille võiks võtta menüüsse, kui on probleeme viljatusega, kuna sellel on oskust seda osa kehast tervendada ning suruendada viljakuseenergaid, kui ei ole tervises jäädavaid kahjustusi.
Peale selle soovitan Petersellitaime kasvatada magamistoas, et see muudaks kodu Feng Shui energia viljakamaks. Kui sul on ka viljakusekristalle, siis hoia neid Petersellitaime juures.

6. ARMASTUS LÄBI PETERSELLI SÖÖMISE

Kui tunned, et sinu elus ei vea armastusega, sa tunned, et sinu ja sinu kaaslase vahel on vähe romantilisi tundeid, siis Petersell võib olla äärmiselt kasulik. Lisa Peterselli igasse võimalikku rooga ja söö seda lihtsalt salatina põhiroa kõrvale. Peterselli söömine aitab Auras Südametšakrat tervendada, mille kaudu suureneb me elus armastuseenergia. Seega, Peterselli kasvatama ja maitsvaid roogasid valmistama!

7. PETERSELLITEE AITAB PARANDADA SEEDIMIST

Petersellist saab teed teha nii kuivatatult kui ka värsketest lehtedest. Loomulikult võiks Peterselli kasvuajal teha teed just värsketest lehtedest. Petersellitee aitab seedesüsteemile jõudu kaasa anda ja sobib regulaarseks kasutamiseks juba seepärast, et see aitab jääkainetel kehast väljuda. Eriti kasulik on see tee naistele, kellel on pidevalt probleeme erinevate naistehaigustega.

8. TERVENDAB ALKOHOLISMI JA EI LASE ALKOHOLIL KEHALE LIIGA TEHA

Peterselli kasvatamine kodus aitab eemale hoida alkoholi ja ka teiste erinevate sõltuvust tekitavate ainete manustamist. Seega, kui kodus on keegi, kes ei suuda alkoholiga piiri pidada, siis kindlasti võiks Petersellitaimed kasvada. Petersellimulla sisse võib panna või peal võib hoida Ametüsti kristalli, mis omakorda aitab alkoholist eemale hoida. Peterselli on soovitatav enne alkoholitarbimist süüa, et alkohol teeks võimalikult vähe liiga kehale ja enesetundele, samasaitab see ka piirata alkoholi manustamist. 

9. PETERSELLIVANN INGLIPORTAALI AVAMISEKS

Petersell tükeldatakse peeneks, raputatakse kuuma vannivette ning võetakse kauakestev vann kehale, et avada spirituaalne portaal, läbi mille on Inglid võimelised meile sõnumeid saatma. Petersellivanni teevad väga paljud spiritualistid just selleks, et võimendada oma kontakti Inglitega, et nende käest saada sõnumeid nii iseendale kui ka teistele. Selline vann on hea, kui seda tehakse enne magamaminekut, et läbi une saaksid nii Inglid kui ka teised kadunud hinged või sugulased sinuga kontakteeruda. Kõige paremini toimib Petersell siis, kui sa ise kasvatad seda endale.

10. KAITSE NEGATIIVSE ENERGIA EEST

Petersellisöömine aitab inimese hingel muutuda tugevamaks ja see mõjub nagu Must Turmaliin, mis kaitseb halva õnne, kriitika, ärasõnumise ja negatiivse energia eest. Petersell mõjub nii, kui seda süüa toorelt ehk mitte küpsetatult. Peterselli Aurat kaitsev omadus kestab Auras enamvähem 24 tundi. Seega, kui tunned, et mõnel päeval on sul lisakaitset vaja, siis võid enne ebameeldivale kohtumisele minekut süüa Peterselli ja anda kõik iseenda kaitsmiseks.

Peterselli kasutatakse paljudes rituaalides ja eriti võimsaks saad sa rituaali muuta sellega, et kasutad enda kasvatatud Peterselli.