Probiootikumid on elavad bakterid, mis pakuvad tohutult palju tuge inimese füüsilisele ja vaimsele tervisele. Probiootikumid on olulised ning võivad nii mõnelegi esmapilgul keerulisena tunduvale terviseprobleemile lahendust ja tuge pakkuda. Need on elavad bakterid, mis aitavad inimese kehal korrapäraselt funktsioneerida. Bakterid saavad olla inimesele kas kasulikud või kahjulikud. Kasulikud bakterid sinu kehas aitavad terve olla ja korrapäraselt toimida. Halvad bakterid aga soodustavad kõike kahjulikku ning ebatervislikku. Seetõttu on oluline jälgida, et sa tarbiksid häid baktereid ja looksid enda kehasse just nendele soodsa elamispinna. Probiootikumide tarbimine aitab sinu kehasse tuua häid baktereid ja nende tarbimine on ülioluline, kui sul on kehas bakteriaalne probleem. Head bakterid aitavad seedesüsteemi hoida tervena, toimivana ja korras. Lisaks mõjuvad head bakterid hästi ka sinu vaimsele tervisele. Probiootikumide tarbimine on kasulik, peaasi, et probiootikumid ise oleks kvaliteetsed.  

kiirgav aju

1. VAIMSE TERVISE JA MEELEOLU PARANDAJA

Number üks, mida probiootikumid pakuvad, on tervendus sinu vaimsele ja emotsionaalsele kehale. Kui sa oled rivist väljas, tujutu, närviline, melanhoolne, pahur või ükskõik, millises kehvas vaimses - emotsionaalses seisus, siis võiksid probiootikumid sinu elus olla. 

Need aitavad parandada sinu meeleolu, muuta sind õnnelikumaks ja tõsta tuju. Kui sul on raskusi stressiga toimetulemisel, depressiooni või ärevusega võitlemisel, tõsised uneprobleemid ning vaimse tervise parendamine on keeruline, siis võib sinu mao mikrofloora olla korrast ära. Kui seal valitsevad kahjulikud bakterid, siis võib vaimse ja emotsionaalse tasakaaluni jõudmiseni kuluda kahjuks väga palju aega. Kui siiani ei ole sinu puhul veel miski täielikult töötanud, siis proovi probiootikume koos teiste vaimset ja emotsionaalset keha turgutavate vahenditega (soovituslikult Ajurveeda taimedega). 

2. STRESSIST TEKKIVATE KÕHUPROBLEEMIDE KORRASTAJA 

Ma tean, et on palju inimesi, kellel läheb seedimine korrast ära, kui nad peavad minema eksamile või reisile, peavad esinema või seisma silmitsi stressirohke olukorraga. Neid inimesi on palju ja sa ei pea tundma end halvasti, kui oled üks neist. Sellele probleemile on lahendus. Probiootikumide tarbimine aitab stressirohkel perioodil seedimise korda saada. Kasuta neid stressirohkel päeval või regulaarselt, kui vaevled pikemaajalise probleemi käes. Probiootikumid aitavad parandada seedetegevust, toetades seedeorganeid ja blokeerides närvidest põhjustatud kõhulahtisust või -kinnisust. 

3. KIIRENDAB KÜLMETUSHAIGUSEST PARANEMIST 

Arvatavasti ei soovi keegi külmetushaigustesse jääda ega end halvasti tunda. Külmetushaigused võivad muuta enesetunde drastiliselt halvemaks, ebamugavamaks ning kurnavamaks kogu kehale ja vaimule. Probiootikumide tarvitamine aitab külmetushaigustest kiiremini paraneda ja taastuda. Kui oled haigestunud, siis hakka kohe esimesest päevast, mil tunned, et sümptomid on ilmnenud, probiootikume kasutama. Probiootikumid aitavad immuunsust tugevdada, haiguskoldega võidelda, vähendavad põletikku ja aitavad kehal taastuda. Need aitavad oluliselt kiirendada tervenemist ja enesetunde paranemist. 

La Tene poodides müüdavad probiootikumid on taimsed ja neid võivad kasutada nii lapsed kui ka täiskasvanud. 

4. TERVISLIKUD KOLESTEROOLINÄITAJAD 

Sõna "kolesterool" kuuldes on paljude reaktsioon, et see on midagi ekstra halba. Tegelikult on aga nii, et kolesterool on kõigi inimeste jaoks hädavajalik. Selle tase ei tohi kehas olla ei liiga madal ega ka liiga kõrge. Kolesterooli on vaja näiteks hädavajalike hormoonide, sapphapete ning D-vitamiini tekkeks, see aitab kehal korrapäraselt toimida. Küll aga ei tohi kolesteroolitase olla liialt kõrge - see võib põhjustada südame- ja südameveresoonkonna haigusi. 

bakterid soolestik

Probiootikumide tarbimine aitab kolesteroolitaset hoida seda tervislikul ja vajalikul tasemel. Kui kasutad neid regulaarselt, siis võivad probiootikumid aidata, kui sul on kolesteroolitase näiteks liiga kõrge. See aitab nn halva kolesterooli taset alandada ja seeläbi vähendada südamehaiguste tekke riski. Probiootikumid suurendavad üleüldiselt head enesetunnet ja parandavad sinu südameveresoonkonna tervist. 

5. NAISED - SEENHAIGUSEST VABAKS! 

Paljud naised võitlevad enese teadmata seenhaigusega, millest on keeruline vabaneda, mis põhjustab ebamugavustunnet ja mille kordumist ilmselt keegi ei soovi. Seenhaigused tekivad, kui kehas on kahjulike bakterite osakaal suurem kui kasulike bakterite oma. Probiootikumid on kasulikud elavad bakterid meie organismile. Probiootikume kasutades aitad sa muuta keha bakteriaalset tasakaalu, suurendades heade bakterite hulka ja lasta neil halvad bakterid enda organismist niiöelda välja süüa. 

See aitabki oluliselt parandada kogu naise tervist ja vähendada seenhaiguste tekke riski. Kui sa kannatad sellise probleemi käes, siis on mõistlik teha pikaajaline (paari kuuline) probiootikumide kuur. Alusta sellega kindlasti kohe, kui probleem on esile tulnud. See aitab selle kurjajuure sinu süsteemist välja saada, parandades oluliselt sinu enesetunnet. 

6. ALLERGIATE VÄHENEMINE 

Allergikuid on kõikjal meie ümber. Küll ollakse allergiline kassi kõõma vastu, on neid kellele ei sobi õietolm või kodutolm ning paljudel esinevad toiduallergiad. Probiootikumid aitavad oluliselt parandada allergiku enesetunnet, kui ta puutub kokku allergeeniga. Eriti kasulik on see neile, kellel on allergia selliste asjade vastu, mis on osa meie igapäevaelust ja mida ei ole võimalik täielikult vältida. Näiteks kodutolm, õietolm ja loomakõõm, kui kodus on kalliks saanud lemmikloom. 

Probiootikumid mõjuvad soodsalt hingamisteedele, tugevdavad immuunsüsteemi ja muudavad keha vastupidavamaks. Lisaks aitab allergiatega võidelda ananassiensüüm bromelaan, mis töötab kui antihistamiin. Bromelaani kohta leiad lugemist SIIT

7. NAHAHAIGUSTE TERVENDAJA 

Nahahaigused, nii nagu allergiadki, on samuti levinud. Paljud nahahaigused võivad olla ka allergiate sümptomid. Probiootikumid mõjuvad suurepäraselt ekseemi, dermatiidi ja akne ravimisel. Nende regulaarne tarbimine, stressi vähendamine ning allergeenide eemaldamine menüüst võivad olla lahendus pikaajalise nahaprobleemi ravimiseks. Lisaks probiootikumidele soovitan ma naha tervendamiseks astelpajuõli, milles on rohkelt kasulikke oomega-rasvhappeid, nende hulgas haruldane oomega-7. Astelpajuõli toidab nahka seestpoolt, andes nahale vajalikke toitaineid, et terveneda.  

Koos probiootikumidega võivad need imet teha. Need on headeks alternatiivseteks tervendusviisideks, kui soovid looduslikult enda nahahaigusest vabaneda. 

vööümbermõõt

8. KIRSS TORDIL - SEE AITAB KEHAKAALU ALANDADA! 

Kui sa võitled lisakilodega ja sul on ülekaalust väga keeruline vabaneda, siis võiksid probiootikumid enda ellu tuua. Need aitavad kiirendada rasvade lagundamist ja metabolismi ehk ainevahetust. Probiootikumid kiirendavad kalorite põletamist ja suurendavad sinu keha võimekust toitu seedida. See on hea uudis kõigile, kes vaevlevad kehakaaluprobleemi käes. Kui sa teed lisaks ka trenni, siis on probiootikumid sinu tegevusplaanis vaid kirsiks tordil.

Lisaks sellel soovitan kasutada ka Cytoplani proteiinisegu, milles on hulgaliselt vajalikke mineraalaineid, vitamiine, pre- ja probiootikume. See aitab sul samuti kehakaalu langetada ja terve püsida. See on hea kombinatsioon, mis vähendab isusid, aitab emotsionaalset söömist vähendada ja aitab luua ilusat vormi.

Lisaks nendele kaheksale punktile on probiootikumide tarbimine väga kasulik ka ajal, mil oled olnud haige või kasutanud ravimeid, mis võivad muuta mao mikrofloora tasakaalu.

Probiootikumide tarbimist peetakse üldiselt väga ohutuks ning seetõttu soovitatakse neid regulaarselt kasutada, kui esineb mõni probleem, mida on võimalik probiootikumidega leevendada. La Tene poodidest leiad probiootikumid, mida saavad tarbida ka veganid ja mida ma ka ise periooditi profülaktika eesmärgil kasutan. Probiootikumid on äärmiselt kasulikud ja usun, et kõik leiavad nendest ühel või teisel eluhetkel abi. Mina soovin sulle parimat tervist ning heaolu - toeta end õigete vahenditega ja sinu keha tänab sind selle eest! 

Artiklis välja toodud nõuannete, soovituste ja teabe kasutamine on omal vastutusel. Esitatud teave ei ole tervishoiualane nõuanne, vaid Tene Laulu enda kogemused, teadmised, isiklik arvamus ja soovitused. Probiootikumide kasutamine toimub iga inimese enda vastutusel. Vajadusel konsulteeri enne tarvitamist arstiga.