Korditseps on idamaine seen, millel on tervisele väga palju pakkuda. Eelkõige on korditseps suurepärane energiaallikas neile, kes kannatavad pideva väsimuse, jõuetuse ja teotahte puuduse all.

Hiina rahvameditsiinis on väga palju kasulikke taimi, mis on Euroopa inimesetele kaugeks jäänud. Nüüd, kus kõik on kättesaadavam, on võimalik enda kasutusse saada ka väga kasulikke ravimtaimi. Alternatiivne lähenemine keha parandamisele toob kaasa kordades vähem kõrvalmõjusid, kui üldse. Taimed on antud meile selleks, et end nende kaudu aidata. Vastasel juhul ei oleks loodus ise neid meile loonud. Lihtne spirituaalne loogika!

korditseps kausis

1. Korditseps on suurepärane abiline kõigile, kes soovivad jõuetusest lahti saada.

Inimestele, kes on näiteks ülitundlikud, kannatavad D-vitamiini-, C-vitamiini- või rauapuuduse käes, on korditseps suurepärane abiline jõuvarude suurendamiseks. Eriti kasulik on see põhjamaa inimestele, kellel on piiratud ligipääs päikesele ja sellest saadavale D-vitamiinile, ning nendele, kellel on kõrgenenud aneemiarisk. Korditsepsiga on võimalik enesetunnet juba lühikese ajaga olulisel määral parandada. See aitab vähendada jõuetust, mis võib pidurdada suutlikkust jalutada, treppidest kõndida, asju tõsta või üleüldse midagi teha.

2. Noorendava toimega, mõjudes nahale ja kogu kehale suurepärase nooruse-eliksiirina

Korditseps aitab muuta keha vähirakkudele ebasoodsaks elamiskohaks. Ebasoodne keskkond ei lase vähil tekkida. Selleks tuleb korditsepsi aga regulaarselt tarvitada. Korditseps aitab naharakkudel uueneda ja kaitseb ka päikese kahjulike omaduste eest, mis põhjustavad naharakkude kahjustumist. Kusjuures, see aitab taastada ka päikesekahjustusi, näiteks, kui oled endale päevitamisega liiga teinud ning nahk on seetõttu silmnähtavalt vanemaks muutunud.

3. Suurendab libiidot ja seksuaalsust

Väga paljud naised ja mehed on viimastel aastatel tulnud minu juurde probleemiga, et neil ei ole seksuaalset energiat, iha, libiido on madal ning nad eelistavad pigem elada tsölibaadis, kuna kirge nendes enam ei eksisteeri. Tihtipeale on aga probleem selles, kuidas inimene sööb ja mõtleb - elustiil on kaotanud seksuaalsuse. Korditseps on seksuaaliha suurendava toimega, aidates parandada libiidot ja taastada kirge. Selleks, et korditseps sel viisil toimiks, peaksid seda regulaarselt tarvitama. Korditsepsi leiad näiteks Ecosh Life toidulisandist SIIT

Ecosh life korditseps

Granaat on see kristall, mis suurendab seksuaalsust ja libiidot. Ka seda soovitan ehtena kanda või hoida kristallina enda magamistoas.

Korditseps aitab ka siis, kui kehas on liiga vähe valgeid vereliblesid. Sellisel puhul tasuks seda tarbida regulaarselt pikema perioodi vältel, et veri saaks taastuda.

4. Parandab treeningtulemusi ja aitab vormi saada

Miks on korditseps treenides kasulik? Uuringud on näidanud, et see energiat andev seen aitab parandada sportlaste võimekust ning võidelda lihasväsimusega. See aitab parandada sinu keha hapnikuvarustust, kiirendades hapniku transportimist keharakkudesse. See on ka üks põhjus, miks on korditseps kasulik aneemikutele või rauapuuduse all kannatavatele inimestele. Rauapuudus põhjustab hingeldamist, hapnikupuudust ja kehva hapniku transportimist. Korditseps aitab parandada ja tervendada seda osa kehas, aidates vältida näiteks minestamist või pearinglust, kui järsku püsti tõustakse. 

5. Kui sa armastad jalutada, siis on korditseps sinu jaoks

Korditseps aitab kehal treeningutest taastuda, see aitab kasvatada lihasmassi, kuna sisaldab hulgaliselt keha jaoks hädavajalikke aminohappeid. See on suurepärane proteiiniallikas, aidates treeningute ajal lihasmassi kasvatada, mitte kaotada. Eriti kasulik on see neile, kes jalutavad või treenivad muul viisil, kus lihasmass võib kaduda, kui toidulaual ei ole proteiine, mida keha vajab lihaste taastamiseks. Korditseps on herneproteiini kõrval teine kvaliteetne proteiiniallikas. 

6. Kui esineb probleeme südamerütmiga, siis tarbi korditsepsi regulaarselt

Südamerütmihäire ja ebakorrapäraste südamelöökide esinemine ei ole naljaasi. See võib viidata väga paljudele erinevatele probleemidele, näiteks kehvale hapnikuvarustusele, mida korditseps võib samuti aidata leevendada, nagu ma eespool rääkisin. Südamerütmihäire võib olla mõne raske haiguse sümptomiks, aga samas võib seda põhjustada ka näiteks kaltsiumi ladestumine veresoonte seintele või hoopis kõrge kolesteroolitase. Kui neid esineb tihti, võivad südamerütmi probleemid olla ohtlikud.

Korditseps võib aidata puhastada sinu veresooni, aidates näiteks alandada kahjulikku kõrget kolesteroolitaset ning parandades sellega vere liikumist veresoontes. See aitab suurendada hapnikusisaldust veres, vähendades nii südame ülekoormust.

korditseps kausis

7. Teise astme diabeet

Teise astme diabeedi korral ei suuda keha toota piisavas koguses insuliini, mis pikema aja vältel põhjustab suuri terviseriske ja probleeme. Diabeediga on võimalik elada, seda on võimalik nii-öelda tasakaalus hoida, kuid seda eelkõige ikkagi toitumisega.

Korditsepsis on eriline suhkur, mis sobib diabeetikutele, aidates nende vaegusi vähendada. See aitab vähendada kehasisest põletikku, mis kehas diabeedi puhul esineb. See omakorda aitab vähendada erinevaid sümptomeid, mis teise astme diabeedi korral esile tulevad.

Näiteks aitab korditseps ka neere kaitsta ja ära hoida neeruhaiguseid, parandades neerude funktsioneerimist ja pikendades nende eluiga. Selle põletikuvastane toime võib aidata kehal toime tulla vigastuste ja infektsioonidega.

Korditseps on Hiina rahvameditsiinis eksisteerinud väga kaua. Teadaolevalt ei ole sellel kahjulikke kõrvalmõjusid. Enda puhul võin öelda, et minule mõjub korditseps suurepäraselt ja ma isiklikult ei ole kogenud mitte midagi muud, kui ainult head enesetunnet.

Artiklis välja toodud nõuannete, soovituste ja teabe kasutamine on omal vastutusel. Esitatud teave ei ole tervishoiualane nõuanne, vaid Tene Laulu enda kogemused, teadmised, isiklik arvamus ja soovitused. Korditsepsi kasutamine toimub iga inimese enda vastutusel. Vajadusel konsulteeri enne tarvitamist arstiga.