Selleks, et kehakaalu langetada või end vormis hoida, tuleb kontrolli alla saada see, mida sa sööd ja kui palju sa sööd. Loomulikult kuulub siia juurde ka füüsiline aktiivsus, kuid kehakaalu kontrolli all hoidmine on siiski suurel määral seotud meie söömisharjumustega. Toit maitseb hästi ja pole ime, et inimesed söövad rohkem, kui kehad vajavad. Kuid söögiisu on võimalik pidurdada ning seeläbi ka enda kehakaal kontrolli alla saada. Jagan sulle mitmeid nippe, kuidas söögiisu lihtsalt vähendada.

1. Kui sul tekib söögiisu, siis söö kvaliteetset proteiini

Esimene asi, mida sa peaksid tegema ja mis on siinkohal kõige olulisem samm, on tarbida kvaliteetset proteiini. Seda tuleb teha kohe, kui sa tunned, et tekib söögiisu, aga sa tead, et sul pole veel vaja süüa. Sinu kehal võib olla proteiinipuudus ja seetõttu tekivadki isud siis, kui sa oled just söönud.

Proteiin tekitab kiirelt täiskõhutunde ja ei lase tekkida isudel, mis võivad panna sind sööma suurtes kogustes lisakaloreid. Kvaliteetne proteiin, mis kiirelt söögiisu vähendab, on näiteks herne-, kanepi, riisi- või makaproteiin. Neid kõiki leidub kolmes erinevas Your Superi supertaimede segudes. Mina tarbin neid enda tervise tugevana hoidmise eesmärgil.

Nende segude puhul lisa 1 supilusikatäis proteiinisegu riisipiimale, lase blenderist läbi ja joo seda proteiinijooki. Kui soovid maitset muuta, siis lisa sinna ka marju. Sellega võid pikaks ajaks söögiisu eemale peletada.

Samamoodi võid kasutada ka Cytoplani proteiinisegu, milles on hulgaliselt vajalikke mineraalaineid, vitamiine ja pre- ja probiootikume, mis aitavad sul kehakaalu langetada ja terve püsida. See on hea kombinatsioon, mis vähendab isusid, aitab emotsionaalset söömist vähendada ja aitab luua ilusat vormi.

Proteiini kohta saad lähemalt lugeda ka SIIT.

kahvliga käsi ja taldrikul hernes2. Auruta kodus eeterlikke õlisid, mis blokeerivad söögiisu

Teatud eeterlikud õlid suudavad pärssida sinu söögiisu, aidates blokeerida vajadust pidevalt midagi näksida ja end üle süüa. Kui kasutad eeterlikke õlisid õlilambis või difuuseris, siis nende aurud levivad toas ringi. Seejärel hingad sa neid sisse ja need tekitavad sinu ajus teatud keemilisi reaktsioone. Mõned neist suudavad ära blokeerida isu.

Kasuta söögiisu blokeerimiseks greibi, põldmündi, tsitronella, kadakamarja ja talihalja eeterlikke õlisid. Õlilampi ja difuuserisse lisa vett ning vette neid eeterlikke õlisid. Lase nendel aroomidel kodu täita ja seeläbi võib sinu vajadus külmpakki külastada olulisel määral väheneda.

3. Joo rohkem vett ja söö kiudaineterikast toitu

Söögiisu võib tuua esile vedelikupuuduse. Sinu keha annab seeläbi märku, et tal on vajadus midagi tarbida. Alati ei tähenda söögiisu seda, et sul on toitu vaja. Tihtipeale tähendab see seda, et sul võib olla vedelikupuudus. Kui tunned tühja kõhtu, siis proovi see vee või teega ära blokeerida. Kui vesi ei võta söögiisu ära, siis võib sinu menüüs olla ka vähe kiudaineid. Kiudaineterikkad toidud on näiteks kõik värsked köögi- ja juurviljad, herned ja oad. Kiudaineid saad enda menüüsse tuua ka india teelehte tarbides. Selles on suures koguses kiudaineid ja seda kasutatakse tavaliselt kehakaalu alandamiseks.

4. Maga rohkem ja tarbi D3-vitamiini

Mida vähem sa saad magada, seda suuremad isud võivad sul tekkida. Magamatus tekitab söögiisu ja kui kannatad unehäirete all, siis võta endale eesmärgiks enda unekvaliteet korda saada. Aktiivse D3-vitamiini puudus võib samuti tekitada unehäireid ja see omakorda suurt isu. Need kõik võivad omavahel seotud olla. Loo magamistuppa hea keskkond, kus uni saaks olla sügav. Aseta sinna Rubiin-Fuksiiti ja Lepidoliiti, et unekvaliteeti energeetiliselt parandada. Tarbi hommikuti D3-vitamiini, et enda hormonaalset keha tervendada, mis omakorda aitab sul öö saabudes und leida.

Enese distsiplineerimine on üks olulisemaid iseloomuomadusi, mis sind siinkohal aitab. Spirituaalsest vaatenurgast võib pidev söömine olla üks osa enese distsiplineerimise õppetunnist.