Sõltumatus ei pea ilmtingimata tähendama emotsioonitust, tundetust, külma suhtumist ja egoismi, kuid sageli võetakse see teema vastu just nii. Eeldatakse, et sõltumatus on midagi üleolevat ja enesekeskset, tegelikult ei pea see nii olema. Sõltumatus võib olla midagi väga tervendavat, ilusat ja hingele kasulikku.

Räägin sulle kolmest viisist, kuidas sõltumatust praktiseerida, miks see sulle hea on ja kuidas see sind spirituaalsel tasemel aidata suudab.

Sõltumatus, millest mina sulle täna räägin, on seotud millegi hoopis ilusama ja hinge tervendavamaga. See sõltumatus aitab sul vabaks saada hingevalust, mida võivad põhjustada inimesed või asjad sinu elus. Oskus vabaks lasta ja olla sõltumatu annab sulle juurde hulgaliselt hingelist vabadust ja suurendab sinu oskust hetke ning elu nautida.

Üks kannatuste põhjuseks on olla seotud ja sõltuv millestki, mis ei tee sulle head!

Paljud inimeste kannatused saavad alguse sellest, et ei osata kannatuste allikast lahti lasta. Arvatakse ja eeldatakse, et kui me selle allika kaotame, siis me puruneme. Arvatakse, et kui ta minu elust ära läheb, siis ma lähen katki. Siin võib tuua palju erinevaid näiteid. 

Armastus ei pea ilmtingimata võrduma klammerdumisega, kinni hoidmisega, omastamisega, omandamisega vms.

Armastus võib vabalt olla lendlev, piirideta, omandamatu, omastamata ja sildistamata. See, kui sa oled inimesest sõltumatu, ei pea tähendama seda, et sa armastad teda vähem. Ja see, kui sa oled temasse klammerdunud, ei tähenda seda, et sa armastad teda rohkem.

Klammerdumine = iseenda või teise poole piinamine.

Üks suur-suur osa inimeste õppetundidest, mille nad kas selles või oma järgmistes eludes ära peavad õppima, on oskus olla sõltumatu ning seda erinevatel tasanditel.

Kas sa täna, tehes nüüd ja praegu kiiret spirituaalset eneseanalüüsi, suudad öelda, oled sa pigem sõltuv või sõltumatu?

Tean, et suur enamus on sõltuvad ja selles ei ole midagi halba. Eesmärk on õppida, areneda, muutuda ja endasse vaadata. Kui meil poleks siin maailmas õppetunde, siis ei oleks meid nüüd ja praegu siin.

Minu eesmärk on tuua tähelepanu olulistele teemadele, andes sulle ja paljudele teistele spirituaalseks tervendustööks juhtnööre.

Kui sa tunned, et oled liialt kinni enda kodus, asjades või teatud inimestes, siis on sul enda elude jooksul üks oluline ülesanne veel õppimata jäänud. Milleks on oskus olla sõltumatu vajalik? Ütlen juba etteruttavalt ära, tegemist on väga suurejoonelise õppetunniga, mida õpitakse elust ellu liikudes. Oodata kelleltki, et nii suur ülesanne tehakse selgeks üleöö, on palju palutud. Seega, anna ka endale aega. Kui soovid olla sõltumatu, siis tee väikseid, aga jäävaid samme.

1. Praktiseeri tegutsemist midagi vastu ootamata.

Esimene samm, kuidas saad sõltumatust praktiseerida, on anda endast välja midagi head, positiivset, kellelegi teisele rõõmu pakkuvat ning abistavat, samal ajal mitte midagi vastu oodates. 

Kui me tegutseme ja ootame teiselt poolelt midagi vastu, siis see sümboliseerib sõltuvust ja see omakorda võrdub kannatusega. Toon näite suhtest. Sa tunned romantilises suhtes pikemat aega läheduse puudust, pakud lähedust, lähed kallistad, teed kingitusi või midagi, millega soovid teises pooles tähelepanu ärata. Teed seda kõike ja jääd nüüd ootama, et ka tema teeks sarnaseid samme, kuid neid samme ei tule ega tule. Sa pettud, kuna lootsid, et sinu pingutused äratavad ka temas soovi panustada. See on klassikaline näide, millega kindlasti suudavad paljud enda elus paralleele näha. Siin kehtib reegel - tegutsemine, millele oodatakse midagi vastu = sõltuvus = kannatus.

Selle asemel tuleks pakkuda, panustada ja mitte oodata. Kui saad midagi vastu, siis naudi seda kogu täiega ning võta kõik vastu. Kui ei tule, siis ei tule. See oli sinu enda soov - panustada - seega ei saa eeldada, et samaga vastatakse. Praktiseerides tegutsemist, millele sa midagi vastu ei oota, vabastad sa iseenda kannatamise võimaluse.

2. Praktiseeri vabaks laskmist "peab" ja "võiks" mõtetest

Mõtted "peab" ja "võiks" on väga-väga ohtlikud. Need korraldavad inimeste elus pidevalt kaost, probleeme, draamat ja valu. Need on sõltuvad sõnad, mis pakuvad automaatselt kannatust.

Näiteks kasutatakse neid sõnu palju teiste inimeste analüüsis. "Ta peaks olema viisakam, selline käitumine ei sobi kohe üldse," "See lill võiks olla erksama tooniga, see ei ole sellise värviga üldse kaunis," "Ta võiks mulle rohkem tähelepanu osutada, ta ei pane mind üldse tähele," "See peab tulema välja selline, nagu ma Sulle ütlesin!" jne. Kas sa näed nende lausete ehituses ja mõtetes ühte ja sama mustrit?

Need kõik sisaldavad negatiivsust, pettumust ja ootusi täis emotsioone.

Praktiseeri vabaks laskmist, ära hoia end asjade ega inimestega seotuna. Kui lilled on tuhmid, siis võib-olla on võimalik teise nurga alt selles ilu näha. Kui ta ei ole viisakas, siis ilmselt on tal see omadus veel õppimata, ta ei pea olema sinuga samal tasemel. Kui ta ei pane sind tähele, siis vaata asja selle nurga alt, et ka temal on õigus otsustada, kellele oma südant ja silmi jagada. Kui asjad ei lähe nii, nagu sa oled soovinud, siis võib-olla on elul selle teemaga teised plaanid. Lase vabaks!


3. Praktiseeri loa ja võimaluste andmist

Kolmas väga oluline asi, mida praktiseerida, on loa ja võimaluste andmine. Sõltumatuks saad siis, kui sa lubad elul juhtuda nii, nagu see juhtuda soovib. See ei tähenda seda, et sa ei planeeri midagi, ei organiseeri, ei loo jne. Äärmused ei ole kunagi õiged, ka mina ei õpeta äärmusi.

Mõtlen siinkohal seda, et sa sead endale sihi, liigud selle poole, kuid teele ilmuvad takistused. Luba nendel eksiteerida. Möödu nendest, leia sihile jõudmiseks uus tee. Ära jää seisma, ära pettu, anna endale võimalusi ka siis, kui hetkeks tundub, et võimalus sinult võetakse.

Mõtle nii - kui elu seab su rajale midagi, siis on sul igasugune luba sellest mööduda ja sul on alati ka võimalus seda ületada.

Luba asjadel minna nii, nagu sa ei oodanud, et asjad lähevad. Luba olla inimestel sellised, nagu sa ei eeldanud, et nad võiksid olla. Mida rohkem sa vaatad asju, situatsioone ja inimesi avatud silmadega, seda vähem sa pettud.

Lubades neil olla sellised nagu nad on pole isiklikku kannatust nendega siin koos eksiteerida.

Luba endal alati ka edasi liikuda, kui sind teiselt poolt kinni hoitakse. Sa võid edasi liikuda, sa ei pea inimestega seotud olema, kuna nemad seda soovivad. Oma elus valitsed lubamise energiat sina ise.

Sõltumatust aitab praktiseerida Mäekristall. Hoia seda kristalli enda lähedal, kanna kaasas või mediteeri sellega. Mäekristall avab sinus spirituaalse arengu ja kasvu, teised kristallid aga toetavad sind selle eri külgedes.

Lastes vabaks sõltumisest, avaneb sinu elus hoopis teistsugune reaalsus. Tõeline õnn saabub spirituaalsest kasvamisest, mille üks osa ongi oskus sõltumatust praktiseerida.