Meie eluteelt käivad läbi saatusekaaslased, hingetervendajad, suunanäitajad ning erinevad hingesugulased võivad meie ellu jääda, kuid kindlasti külastavad meie eluteid ka hingeõpetajad. Hingeõpetajaid on palju, nad tulevad sinu ellu sind õpetama ja seda täiesti alateadlikult ehk see ei ole nende teadlik kavatsus.

Võin öelda, et kõigi elus on olnud hingeõpetajaid ja neid võib tulla ka edaspidi. Nüüd, tagantjärele, on põnev mõelda inimestele, kes on meie eluteedelt edasi liikunud. Kas keegi neist võis olla sinu hingeõpetaja? Ma aitan sul selle pusle kokku panna.

Kui kellelgi on sulle pakkuda midagi enamat kui lihtsalt tere ja head aega või teadmist, mis on tema nimi ja milline ta välja näeb, siis võib tal sinu elus eksisteerimiseks suurem põhjus olla.

Me sünnime siia maailma suure eesmärgiga - täita enda ülesandeid. Selle kõrval on meil ka hulgaliselt kohustusi teiste inimeste ees. Alateadlikult, intuitiivselt, liigume me nende inimeste ellu ja nemad võtavad meid intuitiivselt vastu, sest tegelikult me teame, et meil mõlemal on seda kogemust vaja.

Kui sa tunned kellegagi tutvudes, et sa soovid tema elus eksisteerida (kasvõi korraks), siis kuula enda sisetunnet. See võib olla märk sellest, et teid ühendab mingi ülesanne. Seda, milline, saan ma täpselt öelda vaid sinuga individuaalselt kohtudes, näiteks eraseansil. Annan sulle aga mõned vihjed selle kohta, kes see hingeõpetaja selline on ja kuidas teda ise enda elus ära tunda.

Sama lihtne nagu selle hingetüübi nimetus, on ka tema ülesanne - ta tuleb sinu ellu ühte või mitut asja õpetama!

Hingeõpetaja on see inimene, kes paneb sind tahtmatult proovile, pakub sulle pinget, et sa midagi ületaksid või endas tugevamaks muudaksid. Proovile panek ei pea olema ilmtingimata negatiivse varjundiga, see võib olla ka põnev ja täis inspiratsiooni.

Hingeõpetajad jagunevad kaheks. Üks on see, kes teeb haiget, surub sind nurka ja paneb sind mugavustsoonist välja rabelema, muutes sind lõppude lõpuks mingil määral tugevamaks ja osavamaks. Teine on see, kelle pärast sa soovid muutuda - soovid olla rohkem tema moodi, haarad selle inspiratsiooni, mis temast on saada ja kujundad enda nõrgema külje ümber.

Hingeõpetajad võivad olla sinu pereliikmed, sõbrad, vaenlased, rivaalid, mõni vana armumine jt.

Sa kutsud hingeõpetajaid enda ellu siis, kui sul on vaja neilt midagi õppida. See õppetund võib olla keeruline, aga see võib olla ka väga ilus. Sa ei saa ise neid õppetunde valida, need tulevad sinu teele iseenesest. See, mida sa saad valida on see, kui kaua õppetund kestab. Kas sa suudad ise läbi närida, miks mõni inimene sinu elus on? Kui midagi kordub, kordub ja tiirleb nõiaringis, siis ilmselgelt ei ole sa veel ära õppinud õppetundi, mida see teine pool sulle õpetama tuli.

Näiteks võib hingeõpetaja õpetada sulle tervislikku elustiili. Sinu kõrval võib täna olla sõber või pereliige, kes viskab sulle pidevalt nina alla tõde, et sa ei käitu enda kehaga tervislikult, tekitades sinus pidevalt  stressi, kuna ta torgib seda osa sinus. Ta võib olla sinu hingeõpetaja, kes suunab sind enda eest hoolt kandma, sest sa ise ei oska seda teha.

Ta võib õpetada kannatlikkust. Sinu kallim on kannatlik, suudab taluda sinu etteheited, dramaatilist käitumist või isegi armukadedust. Ta on nendes olukordades vana rahu ise. Sa küsid endalt, miks ta sinuga tülli ei lähe? Vastus on lihtne ta õpetab sulle kannatlikkust. Hingesugulased on samal ajal ka hingeõpetajad ja ülimad armastajad. Hingeõpetajal võib sinu elus olla ka teisi eesmärke, ta ei pea ainult olema hingeõpetaja.

Sinu hingeõpetaja võib õpetada sulle
eluga edasi liikumist. Ühtäkki saad raskel perioodil tuttavaks inimesega, kes on motiveeritud elama. Temas on niivõrd palju elujanu, et on lausa piinlik sellel momendil ennast temaga võrrelda. Ta muudkui suunab sind mugavustsoonist välja astuma, kutsub sind endaga kaasa jne. Ta võib olla see, kes õpetab sulle eluga edasi liikumist.

Ta võib õpetada seda, et enda alla surumine ei ole lahendus. Sa kohtud kellegagi, kellesse sa armud ja sa oled võlutud, kuid ühtäkki muutub ta domineerivaks, sind alla suruvaks, vaimselt ahistavaks või isegi vägivaldseks. See piinab sind senikaua, kuni sa õpid, et enda alla surumine ei ole lahendus. Lõpuks, pääsedes sellest suhtest läbi enda pingutuste, tunned vabadust ja mõistad, et rohkem ei lase sa kellelgi teisel end alla suruda. Ta tuli sulle õpetama sinu väärtust ja vabadust, kuid seda koledal moel.

Soovin sulle nende näidetega öelda, et hingeõpetaja võib õpetada sulle ükskõik, mida. Ta võib teha seda vinguvalt, motiveerivalt, olles vana rahu ise, vägivaldselt või ükskõik, missugusel teisel viisil.

Kokkuvõtteks soovin sulle öelda, et senikaua, kuni mõni inimene sinu elus eksisteerib, on tal sulle midagi õpetada ja vastupidi, sul ka temale. Vaata sügavale nendesse suhetesse, kus sa eksisteerid, küsi endalt, mis sind häirib, mis hirmutab, mis piinab või mis paneb sind alt üles vaatama? Sul on igaühelt midagi kasulikku saada. Mida paremini me suudame elu mõista, seda lihtsam on meil elada.

Preniit on kristall, mis aitab sul mõista, miks keegi sinu elus on, mis on selle inimese eesmärk, kus on õppetund ja kuidas õppida seda, mida õpetama tuldi. Kanna Preniiti ajal, mil soovid saada selgust kõikidesse suhetesse, kus sa osaled.

Olen erinevatest Hingesugulastest kirjutanud ka varem, need artiklid leiad SIIT.