Ühepoolseid sõpruseid leidub igal pool, ka sina ise võid sellises sõprussuhtes olla. Aitan sul näha tunnusmärke sõprusest, milles osaleb vaid üks osapool, ja annan sulle inspiratsiooni sellisest suhtest väljumiseks, sest see ei ole tervislik. Harmoonilised inimsuhted sisaldavad vastastikust abi, nõu, toe või armastuse jagamist. Tõeline sõprus eeldab usaldust, vastastikust soovi koos olla ning head enesetunnet peale pikka jutuajamist või koosveedetud aega. Sõprus on mõeldud selleks, et luua koos mälestusi ja jagada üksteisega enda elusid. Kõigil ei ole ehtsaid sõpru, võin isegi öelda, et ehtsad sõprussidemed on haruldasemad kui arvatakse. Ühepoolseid sõpruseid, mida tegelikult ei peaks sõpruseks nimetamagi, on väga palju.

1. TUNNUSMÄRK - SA OLED TEMAST KURNATUD VÕI TA TEKITAB SINUS ÄREVUST

Sõprus on läbi või on olnud alati ühepoolne, kui peale sõbraga kohtumist või vestlemist ei tunne sa end kunagi hästi. Ta põhjustab sinus pidevalt segadustunnet, isegi peavalu, võtab une, kurnab sind või tekitab ärevust.

Kui sõprus on ühepoolne, siis see mõjub sulle kui energiavampiirlus. See väljendub selles, et üks inimene röövib teiselt enese teadmata või teadlikult energiat. Levinum on ikkagi see esimene variant, kus ollakse tahtmatult kurnav ja väsitav.

Kui sa tunned, et keegi sinu sõprusringkonnast mõjub sulle nii halvasti, siis on see märk sellest, et sul ei ole temalt tervendust ega õpetust saada. Enda tervise ja heaolu nimel on mõistlik eemalduda. Loomulikult tuleb asja vaadata neutraalselt. Üldiselt ei olda ise süüdi selles, et ollakse energiavampiirid. See on pigem märk, mida sul tuleb enda heaolu nimel lugeda. 

Kuidas eemalduda?
Eemaldu alati rahumeelselt, teisele poolele haiget tegemata, viisakalt ja leia viise, kuidas mitte kohtuda.

2. TUNNUSMÄRK - SA OLED ÄRAKASUTATAV

Teine suur tunnusmärk ühepoolsest sõprusest on see, et ta kasutab sind pidevalt ära. Ta ilmub välja siis, kui tal on midagi vaja. Ta võtab sinuga alati ühendust, kui ta vajab sinu vaimset, emotsionaalselt või füüsilist tuge.

Tegelikult on sõpruses ju igati normaalne ja õige pakkuda tuge, kui teisel poolel seda vaja on. Samas suudad sa ühepoolses suhtes tegelikult ka ise mustrit näha -  ta on rohkem orbiidil siis, kui tal on midagi vaja, mitte siis, kui sina abi vajad või kui midagi otseselt vaja ei lähegi.

Kui hakkad nägema mustrit selles, et tema väljailmumised on seotud mingi probleemi või murega, siis on see märk ühepoolsest suhtest.

Kõige keerulisem ühepoolne sõprus on see, kus teine pool kurdab pidevalt ainult enda probleeme ja räägib negatiivselt enda (või ka teiste) elust. See suhe on väga toksiline ning muudab sind igatepidi haigeks.

Kuidas eemalduda? Veeda rohkem aega inimestega, keda sa tõeliselt armastad ja kelle puhul sa tunned vastuarmastust. Sisusta enda vaba aeg inimestega, kes on avatud lõbule, huumorile ja positiivsusele. Anna talle teada, et sul on plaanid tehtud. Eemaldu, jäädes endale kindlaks ja korrutades, et sa ei ole halb inimene, kui teed valikuid enda heaoluks.

3. TUNNUSMÄRK - SA EI SAA TEDA KOHE ÜLDSE USALDADA

Ühepoolse sõpruse tunnusmärk on ka see, et teine pool räägib sinult saadud siseinfot edasi. Sa kuuled ringiga, kuidas talle usaldatud jutt on liikvele läinud. Sõpruses on olulised üksteise hindamine ja väärtustamine, sellega käib kaasas ka üksteise privaatsuse austamine. Kui ta ei austa sinu privaatsust, siis oled sa kahjuks ühepoolses sõprussuhtes. Ta ei ole sinu sõber, kui jagab avameelselt teistega sinu jaoks isiklikke ja intiimseid teemasid.

Kuidas eemalduda? Lõpeta enda isiklike teemade jagamine, räägi pinnapealseid jutte, räägi sellest, mida igaüks võib kuulda. Tean, et see on raske - pidevalt analüüsida, mida võib ja mida ei või rääkida. Seejärel anna teada, et sul pole aega, sul on kiire ja küll elu ise teid lahku kasvatab.

Sõprus on habras, kuid väärtuslik hingedevaheline side. Kui sa soovid enda ellu rohkem ehtsaid sõpru ja vähem salakavalaid, klatšivaid ning ühepoolseid sõprussuhteid, siis eemaldu esmalt toksilistest suhetest. Seejärel ava enda süda uute inimestega tutvumiseks. Anna võimalusi, kuid tunneta samas pidevalt, mida ütleb sinu süda. Kui sul on suhtes hea olla, siis ole seal. Kui midagi häirib, siis tee selgeks, mis see on, ja reageeri vastavalt.

Tingimusteta sõpruse ja armastuse kristalliks on Roosa Kvarts. Hoia seda kristalli enda elus palju, et õiged inimesed leiaksid tee sinuni ja ka vastupidi. Kui sul on aga terve elu olnud palju probleeme reetlikkuse ja ärakasutamisega, siis on sulle kasulik Punane Jaspis. See aitab ebaõiglust ja ärakasutamist ära hoida.

Hinda iseennast ja hoia enda lähedal inimesi, kes suudavad ka sind hinnata!