Selleks, et vältida lahku kasvamist, on vajalik hästi ja harmooniliselt toimivas suhtes koos spirituaalselt edasi liikuda. See tähendab muutumist, enda kujundamist, elukestvat õppimist ning arenemist. Paljud suhted jõuavad aga punkti, kus üks kasvab teisest spirituaalselt tugevalt üle. Asi võib olla selles, et üks pool ei soovi spirituaalselt areneda, jäädes näiteks selleks, kes ta oli siis, kui paar kohtus ja hakkas koos olema. Või asi võib olla hoopis selles, et üks areneb spirituaalselt teises suunas, mis ei ole aga kooskõlas tema partneri arenguga. Spirituaalset lahku kasvamist võib esineda mitmel erineval moel. Räägin sulle sellest, kuidas selline suhe ära tunda, kuidas toimida ning mida sellest kõigest õppida.

Selleks, et mõista, kas suhe on spirituaalselt lahku kasvamas, keskendu hetkeks enda suhtele. Ürita mõista, mis selles toimub. Kas suhtes on harmoonia ja pidev edasi liikumine või ...

... sa tunned tagasilööki, hirmu või ebamugavust, kui soovid jagada midagi, mida oled spirituaalses mõttes kogenud. Sa ei tunne end mugavalt, kui jagad enda unenägusid, sisemisi visioone, avastusi või midagi, mis on sulle põnevust tekitanud.

... sa ei saa teha kodus endale sobilikke rituaale ilma hukkamõistmise või sinu üle naermiseta. Olgu selleks küünalde põletamine, rituaalitõrvikuga kodu puhastamine või kristallide laadimine, sind põlatakse ja muutud naerualuseks. Tunned end ebamugavalt, sest sa ei saa spirituaalsust vabalt praktiseerida.

... tekib äärmuslik olukord näiteks siis, kui sulle sunnitakse peale usku, mida sa ei soovi praktiseerida ega järgida. Sinu kallim võib olla domineeriv ja seda kahte moodi. Kallim kas surub spirituaalseid võtteid peale või hoopis keelab sul praktiseerida seda, millesse usud ning mida armastad.

... muutub sinu kaaslane vihaseks või solvub, kui sa spirituaalsust praktiseerid. Ta võib vihastada selle peale, et sa enda aega või ressursse sellisesse tegevusse suunad.
punased roosid valgel taustal
... sa oled sellises seisus, kus sa pead varjama seda, mida sa teed. Sa pead varjama spirituaalsuse praktiseerimist ja selle nautimist ning pead leidma võimalusi, kuidas teha seda salaja.

... sa oled olnud olukorras, kus sinu kaaslane paneb sind valima tema ja sinu spirituaalsuse vahel, esitades sulle väljakutse, ultimaatumi või sind nurka surudes, pannes sind sellega olukorda, kus sa ei saa mõlemat.

... kui soovid enda kaaslast aidata, jagades talle nippe alternatiivmeditsiinist või mõnest spirituaalsest praktikast, millesse sul on usku, siis tema tõrjub sind eemale. Sa tunned, et ei pääse talle lähedale, et teda südamest aidata, sest ta ei usalda sinu valikuid.

... sa tunned, et sul pole temaga enam millestki vestelda, sest tema räägib pinnapealsetest asjadest, aga sina tahad minna sügavustesse. Sa tunned, et soovid rääkida tunnetest, kuid tema ei näe selleks vajadust. Võib-olla ta ei oskagi sinuga tunnetest rääkida.

... sa oled hakanud tundma vajadust läheduse järele, mis on seotud tugeva vaimse sideme loomisega. Tunned igatsust suhte järele, kus eksisteerib emotsionaalne ja vaimne üksteisemõistmine.

... sa oled suhtes sellises olukorras, kus naudid rohkem iseendaga olemist, aga mitte temaga koos veedetud aega. Sa tunned, kuidas oled temast spirituaalsel tasandil lahku kasvamas.

Kui sa vastad nendest 10 märgist rohkem kui ühele või kahele jaatavalt, siis on see ohumärk spirituaalselt lahku kasvavast suhtest.

Sellisel juhul soovitan ma sul esmalt kaaslasega maha istuda ning temaga oma muret jagada. Anna talle märku, et sa soovid rohkem aktsepteerimist ning mõistmist. Palu tal leida sinu maailmavaatest midagi head ja inspireerivat. Kui ta aga ei lähe sellega kaasa ja sa oled seda isegi juba korduvalt proovinud, siis võibolla see on märk saatuselt, et see suhe on tegelikult oma aja ära elanud.

Spirituaalne lahku kasvamine võib mõjuda äärmiselt toksiliselt ja see võib ära rikkuda suhte dünaamika.

Spirituaalne lahku kasvamine võib olla ka passiivse ehk kui teine pool ei reageeri sinu spirituaalsusele, ta ei keela, aga samas ka ei poolda. Passiivne variant on loomulikult vähem valus ning sellises suhtes suudetakse palju kauem koos püsida. Seda, kas see on ka hea, peab igaüks suhtes ise tundma.

punane lagunev süda käelEnne alla andmist soovitan ma rohkem suhtesse süveneda ja vastata ausalt küsimustele: Mida ma sellest suhtest saan? Mida tema sellest saab? Kas me oleme õnnelikud? Mida me üksteisele õpetama tulime ja kas need õppetunnid on tegelikult ka edasi antud? Kas on mõistlik jätkata või edasi liikuda?

Leia aega, et kõikidele nendele küsimustele vastused leida. Ära rutta minema, aga ära jää ka mugavustsooni. Selleks, et suhte parandamise rajale või uuele suhtemaastikule edasi liikuda, on sul esmalt vaja selgust. Selgushetkede loomiseks läheb sul vaja iseennast ja sügavat sissevaadet suhtele.

Kõik suhted ei ole loodud kestma igavesti. Mõni koosolemise aeg on saatuseraamatus viis aastat, teine 15 aastat ja kolmanda suhte eluiga võib olla isegi kolm kuud või hoopis 40 aastat. Kõik suhted on erinevad ja ka nende eesmärk on erinev. Pole vaja vaadata, kui palju või vähe on koos oldud, vaid süvenema peaks rohkem suhte sisusse ja selle eesmärki.

Ma mõistan, kui keeruline on eksisteerida koos inimesega, kes kasvab sinust järk-järgult lahku. See võib olla fustreeriv ja põhjustada stressi. Aga sa ei pea seda tundma. Sul on vaba voli jagada ennast sellega, kellega sa seda soovid teha ja ka just sellisel tasandil, millisel sa soovid seda teha. Tegelikult on kõik valikud ja otsused sinu kätes.

Suhtesse aitab spirituaalset üksteisemõistmist tuua Kuukivi kristall. Kuukivi edendab armastust, tolerantsust, üksteisemõistmist, läbisaamist ja toetamist. Hoia seda enda lähedal või kodus et suhteõnn saaks alati sinuga olla. Kuukivi aitab ühendada sind inimestega, kes sind armastavad ja austavad. See on nii suhteõnne kui ka uue suhte loomise kristall.

Kaaslasega aitab paremat läbi saamist tuua ka roosiviiruki põletamine koduseinte vahel. Roos sümboliseerib armastuseõnne.

Spirituaalne areng on oluline. Kui sa tunned, et soovid seda teha, siis tee seda. Ära kärbi oma tiibu, vaid lenda kõrgelt!