Olen aastate jooksul kirjutanud palju sellest, mis aitab kaasa spirituaalsele arengule. Eriti just kristallidest, kuna need on edendavad spirituaalset arengut ja aitavad sellele kaasa. Kristallidel on tohutu vägi, mis suudab meid end muutma suunata ning seda kõige paremas suunas. Kui oled aastaid kristallidega tegelenud, neid enda kõrval hoidnud, neid kandnud ja tegelenud ka erinevate spirituaalsete rituaalidega, siis võid sa olla spirituaalselt arenemas. Räägin sulle täna viiest märgist, mis tulevad tihti esile, kui oled enda ellu toonud spirituaalseid esemeid ja praktikaid. Kui tunned end siinkohal ära, siis saad olla vaid õnnelik. Spirituaalne areng on meie hinge teekonnale ülioluline, sama oluline, kui meie füüsiline, emotsionaalne ja vaimne areng.

Hinga sügavalt sisse ja välja, vii end rahutasandile ja alles siis loe nende viie märgi kohta. Seda selleks, et sa suudaksid eneseanalüüsi adekvaatsemalt teha.

1. SINU EGO JA SINU PIIRID ON VABANEMAS

Sa oled jõudnud elus sellisesse seisu, kus oled alustanud alateadlikult või teadlikult enda ego vabastamist. Sa võtad asju vabamalt, lased piiridest vabaks, oled hakanud teistele inimestele ja ka endale seatud nõuetest lahti laskma.

Selleks, et ego teemat sinu jaoks lihtsamaks teha, selgitan sulle lühidalt ego olemust. Ego on sinus esil, kui sul on kõrged standardid endale, teistele, situatsioonidele ja paljule muule. Ego tahab, nõuab, sunnib, vihastab, pettub ja ärritub pidevalt. See on nagu kuningas troonil, keda tuleb teenindada sellise täpsusega nagu ta on enda peas ette kujutanud. Kui elu toob aga ettearvamatusi ja muutusi, siis on kuningas (ego) see, kes läheb endast välja, muutub vihaseks, õnnetuks või kurvaks.

Kui sa oled spirituaalselt arenemas, siis hakkab sinu sisemine kuningas ehk ego vaikselt troonilt lahkuma. Sa hakkad elu vabamalt võtma. Sa ei ärritu ootamatuste pärast, lähed eluvooluga kaasa, vajadusel kohaned ümber, aktsepteerid rohkem ja võtad elust seda, mida võtta annab, mitte ei nõua enamat.

NB! Kui sa ei suuda esimese märgiga samastuda, siis ei ole sul spirituaalne arenemine hetkel veel käsil. Sellisel juhul soovitan alustada Opaali või Sinise Aragoniidi kandmist. Mõlemad on tohutult tugevad ja kiiretoimelised spirituaalset arengut soodustavad kristallid. Need kristallid aitavad sind ka siis, kui sa tunned end selles punktis osaliselt ära.

Kui sa näiteks pendeldad ego ja sellest vabanemise vahel, siis annavad need kristallid sulle korraliku tõuke, et egost kiirelt lahti lasta ja lasta sellel eksiteerida vaid siis, kui seda on vaja. Ego peab esile tulema siis, kui me oleme ohuolukorras ja meil on vaja ennast või kedagi teist kaitsta. Sellisel juhul tõstab ego kellegi, antud juhul kannataja, teisest ettepoole ja me suudame sellele, kes teisele liiga teeb, vastu seista. See on üks väheseid näiteid, kus ego eksistents on oluline. Et suudaksime spirituaalselt areneda, peaks ego meis üldiselt vaikivas seisus olema.

2. VANAD AHELAD JA VALU EI HOIA SIND ENAM NII PALJU KINNI KUI VAREM

Kui tundsid end esimeses punktis ära, siis liigu edasi teist märki tuvastama. Kui suudad ka sellega samastuda, siis tundub, et sinus toimub spirituaalsel tasandil midagi suurepärast.

Teine märk sinu spirituaalsest arengust on see, et sa ei ole enam nii haavatav teemadel, mis on sulle varem mõjunud väga valusalt, ahistavalt ning stressi põhjustavalt. Sa oled hakanud vabaks laskma mineku valu ning suudad mineviku raskete perioodidega silmitsi seista. Sa ei lähe enam endast välja, ei hakka paaniliselt nutma, suudad sirgema seljaga mineviku valule otsa vaadata. Sa ei proovi enam rasketest teemadest mööda joosta ja end ära peita, vaid suudad nendest mõelda ja ka rääkida.

Spirituaalse arengu juures on väga oluline see, et sa suudad minevikule sirge seljaga vastu seista, sest tugevuse kasvatamine on osa protsessist. Millist märki sa veel ootad, et näha, kas sa oled tugev, kui mitte see, et suudad juba täna enda kõige suuremate isiklike deemonitega silmitsi seista?

Kui sinu minevikus on palju isiklikke deemoneid, mis üritavad sind pidevalt alla tõmmata ja sa ei suuda veel valuga silmitsi seista, siis soovitan sul tungivalt end tervendada. Spirituaalsel tasandil aitab sind siinjuures Rodoniidi kristall. Tegemist on hinge tervendajaga, valu vabastajaga, endale andestamise ning eluga edasi liikumise kristalliga. Hoia seda enda kõrval!

3. TOIMUB IGAL TASANDIL TOKSIINIDE VABASTAMINE

Kolmas märk on väga põnev! See on positiivsust süstiv tegevus, mida teed spirituaalselt arenedes üheaegselt nii alateadlikult kui teadlikult. Kui sa oled sellel teekonnal, siis tekib sinus meeletu vajadus lahti saada asjadest, tegevustest, harjumustest ja isegi inimestest, mis või kes sulle halvasti mõjuvad. Sa oled hakanud enda elus olevatest toksiinidest vabanema. Liigud samm-sammult edasi paremate asjade, tegevuste, harjumuste ja inimeste poole, mis või kes sinuga täna rohkem kokku sobivad.

Kui sa arened spirituaalselt, siis tekib sul vajadus enda tarbimisharjumused kriitiliselt üle vaadata. Tihti muudetakse enda menüüd, võetakse kasutusele kehasõbralikumad tooted, lõpetatakse näiteks suitsetamine ja alkoholi tarbimine, mõistetakse, milline tutvus on toksiline, kus on palju klatši ja ebasiirust ning liigutakse viisakalt selle inimese juurest minema. Spirituaalse arengu juures on suurpuhastuse vajadus meeletult tugev.

NÄITEKS! Väga paljud taimetoitlased (taimetoitlased ei ole veganid, nemad ei tarbi liha, kuid tarbivad näiteks muna ja loomseid piimatooteid) või lihasööjad liiguvad veganluse juurde täpselt sellel hetkel, kui nendes toimub spirituaalne areng. Sellel hetkel mõistetakse, kui kahjulik on loomakasvatus kogu planeedile ja kui julm see on. See läheb vägagi kokku esimese punktiga. Kui inimeses on esikohal ego ehk kuningas troonil, siis see sama ego näeb teisi, antud juhul loomi, enda jaoks kasulike tarbimisobjektidena. Kui ego enam troonil ei istu, siis ei tõsta inimese hing ennast teistest elusolenditest ettepoole ning leiab enda soovide täide viimiseks armastavama ja kahjutuma tee. Antud juhul siis leides toitu taimedest, kohanedes ja andes iseendale ning ülejäänud elule rohkem võimalusi.

Ma ei soovi siinkohal öelda, et vegan on teistest inimestest parem, vaid tuua näite spirituaalsest arengust ja sellest, kuidas see kajastub meie tarbimisharjumustes. Me olemegi kõik erinevatel tasanditel, eesmärk on kasvada targemaks. Esmalt oled lihasööja, seejärel taimetoitlane ja siis vegan - see on kõik üks osa spirituaalse arengu teekonnast. Tihti leiab see muutus aset erinevate elude jooksul, vahel võib see toimuda ka ühe elu jooksul.

Kambaba Jaspis on kristall, mis aitab toitumises muutusi teha, aidates toituda keha jaoks kasulikult, tervislikult ja taimselt. See õpetab end toidu abil tervendama ja arendab sinus tervendamisoskuseid.

4. SA OLED HAKANUD ELU USALDAMA

Kui sinus toimub spirituaalne areng, siis kaovad ära hirm ja paanika. Sa ei karda elada, sinus on justkui tekkinud julgus elada. Sinus on tekkinud soov elada, sa soovid proovida, katsetada, kogeda, näha ja tunda. Sa ei karda haiget saada, pigem soovid viia end olukordadesse, kust saaksid juurde kogemusi. Kui sa oled spirituaalselt arenemas, siis miski justkui ütleb sulle kõrva sisse: "Usalda, liigu vooluga kaasa!" See on seletamatu tunne, mis muudab sind aktiivseks ja avab sind elule.

5. SINU ELUS ON AVANEMAS UUED VÕIMALUSED

Lisaks sellele, et sa oled ise hakanud tõeliselt elama, avanevad ühtäkki sinu elus uksed, võimalused, mis on sinu ellu saatuse poolt toodud. Sa ei näe takistusi, näed aina rohkem võimalusi. Sinu silmad on võimalustele avatud ja seda on spirituaalseks arenguks vaja. Mida spirituaalsem sa oma hinges oled, seda rohkem suudad sa ise neid uksi avada. Sa suudad näha võimalusi ka seal, kus teised seda ei suuda.

See, miks tekivad sinus usaldus, lootus ning oskus näha võimalusi, on kõik seotud Kroontšakra tervenemisega. Spirituaalne areng ei saa eksisteerida, kui Kroontšakras ei toimu muutusi. Kroontšakra eksisteerib otse sinu pea kohal, see on seitsmes peamine Tšakra ja see vastutab spirituaalse arengu eest.

Selleks, et Kroontšakrat täiesti teadlikult aktiveerida, puhasta enda kodu pidevalt viirukite ja lisaks ka rituaalitõrvikutega (soovitan kasutada koos Lavendli rituaalitõrvikut ja Palo Santot). Puhastatud kodune energeetika, aitab sellel tšakral paremini tööd teha. Lisaks on väga kasulik ka Kroontšakra kristallide kandmine, soovitan kasutusele võtta näiteks Opaali.

Soovin, et sa teeksid kõik selleks, et sinu hing saaks vabalt areneda. Spirituaalne areng = hinge areng ja see on miski, mida me kõik tulime enda ellu tegema!