Viimasel ajal on minu käest palju küsitud, kuidas tunda ära, kas kehas on parasiidid ja millal teha endale nendest vabanemiseks detox-kuur. Tegelikult on imelihtne aru saada, kas sa vajad parasiidikuuri või mitte. Detox-kuuri jooksul tarbid sa ravimtaimi, mis suudavad puhastada sinu keha parasiitidest, kes on sinna elama asunud. Need võivad meie kehasse sattuda näiteks toidu ja joogiveega, seega oht neid saada on tegelikult päris suur. Eriti siis, kui oled reisinud arengumaadesse või ei ole värskeid vilju ja taimi enne toidu valmistamist korralikult ära pesnud.

Parasiidid on elusorganismid, kes vajavad ellujäämiseks peremeeskeha, antud juhul näiteks inimest. Neist tuleb lahti saada, sest nad mõjuvad tervisele väga halvasti. Jagan täna sinuga kuute väga levinud märki, mis aitavad tuvastada, kas sinu kehas elavad parasiidid või mitte. Kui tunned end nendes punktides ära, siis soovitan sul läbi teha paarikuulise detox-kuuri.

1. KEHVA KVALITEEDIGA UNI

Kas sa saad hästi magada? Uni on sügav ja ärkad hommikuti värskena? Kui jah, siis on see suurepärane, kui mitte, siis on see muret tekitav. Parasiidid võivad võtta kvaliteetse ja sügava une, muutes selle pinnapealseks ja häirituks või vastupidi, muutes sind väga-väga uniseks, isegi siis, kui oled tegelikult saanud magada kaheksa tundi või enamgi. Parasiidid võivad põhjustada kehas ebamugavustunnet, muuta sind närviliseks ja rahutuks, mis omakorda segab sinu und.

2. SELETAMATUD NAHAPROBLEEMID

Naha sügelemine, akne, mis ei taha kuidagi ära klaarida, või põletikuline nahk võivad olla märgiks, et sinu kehas on parasiidid. Seedesüsteemis tegutsevate parasiitide kahjulik mõju jõuab ka nahale. Psoriaas, ekseem või ükskõik, milline muu krooniline nahahaigus võib olla tingitud ka parasiitidest.

3. SA OLED KUNAGI ENDA ELUS KOGENUD TOIDUMÜRGITUST

Kui sul on kordki elus olnud toidumürgitus, siis on olemas tõenäosus, et sinu kehas elavad parasiidid. See on üks märk kahjulike mikroorganismide olemasolust sinu kehas. Peale toidumürgitust tuleks endale alati korralik detox teha, et väljutada koos parasiitidega kahjulikke mürkaineid, mis võisid mürgituse põhjustada. Mida rohkem on seda sinu elus esinenud, seda suurem on risk. Kõige hullem on see, et parasiidid võivad organismi tulla ja jäädagi, kui kehale puhastuskuuri ei tehta.

4. VEIDRAD ISUD VÕI NÄLJATUNNE PEALE SÖÖMIST

Parasiidid tarbivad sinu keha jaoks vajalikke toitaineid, seega võivad need põhjustada toitainetevaegust. Selleks, et saada aru, kas nad võivad põhjustada mõne toitaine puudust, mõtle, kuidas sa end peale söömist tunned. Kas tekib näljatunne, soovid toitu juurde tõsta, kuna tunned, et kõht ei saanud täis? Kui näljatunne tekib taas vahetult peale toidu söömist, siis võib see olla märk parasiitidest.

5. KÕHUVALU VÕI SEEDEPROBLEEMID

Parasiidid põhjustavad põletikku, seedeprobleeme ja kuna nad takistavad toitainete imendumist, siis võivad nad sinu seedesüsteemis korraliku kaose tekitada. Võid peale söömist kogeda kõhuvalu või seedeprobleeme üleüldiselt, tekivad kõhugaasid või isegi refluks. Lisaks sellele võib probleemiks olla pidev kõhulahtisus või vastupidi, kõhukinnisus.

6. RAUAVAEGUS VÕI SELETAMATU ENERGIAPUUDUS

Mõned parasiidid võivad põhjustada kehas rauavaegust ning ajapikku ka aneemiat. Parasiidid elavad soolestikus ja tarbivad sinu kehas olevat toitu, blokeerides keha normaalset funktsioneerimist. Seetõttu võid kogeda seletamatut energiapuudust ja pidevat väsimust, millele ei oska ka sinu isiklik raviarst seletust leida. Piltlikult öeldes pead sa seisma enda energiavarude eest ja pakkuma elamiseks energiat ka parasiitidele. Kui tunned pidevat jõuetust, siis on mõistlik parasiitidest vabanemiseks ette võtta kehapuhastus.

Kuidas teha parasiitidevastast detoxit?

On olemas teatud taimed, mis suudavad kehast parasiite eemaldada ja sinu keha nende jaoks elamiskõlbmatuks muuta. Headele bakteritele need halvasti ei mõju, pigem just parasiitidele, muutes nende elu kehas keeruliseks. Need taimed aitavad keha puhastada ja väljutada parasiite nii seedetraktist kui ka verest.

Soovitan sul kasutada sellist toodet, nagu Para-Herb, milles on 9 erinevat parasiitidevastast taime. Selle kuuri pikkuse leiad tooteinformatsioonist.

Väga tugeva toimega parasiitide eemaldaja on must pähkel, ka selle manustamise kohta leiad informatsiooni tooteinfost. Normaalset soolestiku mikrofloorat aitab hoida ka musta pähklit sisaldav Zen-Dida. See aitab hoida seente kasvu tasakaalus nii peensooles kui ka jämesooles, toetab soolestiku tervist ja kaitseb organismi väliste mõjutuste eest.

Kodus soovitan õlilambis või difuuseris kasutad Roosipuu eeterlikku õli, et parasiidid ei saaks õhu teel ühelt pereliikmelt teisele kanduda. Lisaks määritakse seda õli baasõliga kokkusegatuna ka kõhupiirkonnale. Roosipuu asemel võib kasutada ka Oreganot.

Kui alustad parasiitidevastase detox-kuuriga, siis soovitan samal ajal kasutada ka probiootikume. Soovitan juua Aaloe vera jooki või tarbida probiootikume eraldi. Need aitavad taastada sinu seedesüsteemi mikrofloorat, toetavad kogu keha tervenemist ja mõjuvad suurepäraselt ka närvisüsteemile. Parasiidid mõjutavad ka närvisüsteemi, Aaloe vera ja probiootikumite tarvitamine aitab kiiremini taastuda ning enda sisemise rahu tagasi võita.

Soovin teile kõigile suurepärast tervist, hoidke ennast ja enda lähedasi!

Artiklis välja toodud nõuannete, soovituste ja teabe kasutamine on omal vastutusel. Esitatud teave ei ole tervishoiualane nõuanne, vaid Tene Laulu enda kogemused, teadmised, isiklik arvamus ja soovitused. Toidulisandite kasutamine toimub iga inimese enda vastutusel. Vajadusel konsulteeri enne tarvitamist arstiga.