D-riboos on looduslikult esinev suhkur, mis on vajalik keha energia tootmiseks. See on suhkrumolekul, mida meie keha suudab ise toota, kuid selle puudus toob endaga suure väsimuse ja võib põhjustada isegi südamehaigusi. D-riboosi eesmärk on kehas energiat salvestada ja seda õigel ajal vallandada, siis, kui sul seda vaja on. See toetab lihaseid, aidates neil korrapäraselt funktsioneerida ja on seotud närvisüsteemi tervena hoidmisega. D-riboosi kasutatakse toidulisandina siis, kui ollakse füüsiliselt väga aktiivsed, tehakse regulaarselt trenni, ja siis, kui kogetakse tohutut väsimust, millest on keeruline üle saada.

Sportlased kasutavad D-riboosi selleks, et saavutada paremaid tulemusi. See aitab lihastel kiiremini tugevaks muutuda ja vähendada peale treeningut lihasnõrkust ja põletikku. D-riboos taastab lihaseid, aidates vältida lihaste kahjustamist peale intensiivset treeningut. See ei pea sinu menüüs olema ainult siis, kui oled profisportlane, igasugune treening ja enda keha tugevamaks muutmine võib olla põhjus, miks D-riboosi enda menüüsse tuua. Lisaks sellele aitab see kaitsta südamekahjustuste eest, toetades selle korrapärast tööd, ning vähendada südamehaiguste riski üleüldiselt.

Kui sul on tohutu energiapuudus, sa ei jaksa liikuda, midagi teha ega end nii-öelda püsti ajada, siis võib D-riboos aidata sul end sõna otseses mõttes kokku võtta ja diivanilt püsti ajada!

Kõige enam näen ma D-riboosi tarvitamise vajadust neil, kellel on suur energiapuudus, inimestel, kes ei jaksa füüsiliselt midagi teha ja end püsti ajada, neil, kes ei suuda end toast välja sundida või isegi trenni minna. Kui hommikukohv, tee või smuuti ei suuda sind üles äratada, siis võta kohe hommikul D-riboosi, et end täiesti ärkvele saada. Lisa see enda igapäevasesse menüüsse, et taastada energiavarud.

Kui tunned, et jaksad juba rohkem tegutseda ja energiatase tõuseb, siis liigu rohkem. Võta ette jalutuskäigud, jookse või tee trenni. D-riboos aitab ka treenides energiavarusid suurendada.

See toidulisand sobib sulle, kui sul on näiteks raske trepist üles jalutada, ilma, et sa ära väsiksid, või selleks, et jalutuskäike mugavamaks muuta, kui sa tunned, et ei jaksa enda jalgu tõsta. See paneb sind elama!

D-riboos kiirendab ainevahetust, mõjudes metabolismile suurepäraselt. See aitab kaasa toidust energia talletamisele, seega aitab see kaasa ka toidust energia kätte saamisele.

Kui aga soovid jõuetusest, väsimusest ja energiapuudusest veelgi kiiremini lahti saada, siis ühenda D-riboosi tarbimine teiste energiat andvate toitainetega. Kasuta näiteks iga päev Cytoplani proteiinisegu, milles on olemas kõik vajalikud mineraalained, vitamiinid, probiootikumid, prebiootikumid ja aminohapped. Need on kõik energiataseme tõstmiseks vajalikud. Lisa üks supilusikatäis smuutile ja võta D-riboosi koos sellega sisse.

D-riboos sobib südameveresoonkonna- ja südamehaiguste ennetamiseks, -riski vähendamiseks ning haigusnähtude olemasolul keha alternatiivseks toetamiseks.

D-riboosi manustamise kohta leiad lisainfot tooteteinfo alt SIIT.

Artiklis välja toodud nõuannete, soovituste ja teabe kasutamine on omal vastutusel. Esitatud teave ei ole tervishoiualane nõuanne, vaid Tene Laulu enda kogemused, teadmised, isiklik arvamus ja soovitused. Toidulisandite kasutamine toimub iga inimese enda vastutusel. Vajadusel konsulteeri enne tarvitamist arstiga.