Kui tullakse minu juurde eraseansile, siis peatume tihti teemadel, mis on üdini spirituaalsed ja seotud hingede rändamisega. Väga tihti küsitakse minu käest: "Kui vana hing ma olen? Olen kusagilt kuulnud, et olen elanud 30 korda?" Seda küsivad minu juurde külla tulnud inimesed iseenda kohta. Mul ei ole sulle aga numbrit öelda, seda ei olegi võimalik öelda. Küll aga on mul võimalik tuvastada, kas sa oled vana, keskmine või noor hing. Sellele küsimusele on mul võimalik vastata. Soovin sind valgustada selles osas, miks ei ole võimalik täpset elude arvu öelda ja kuidas teha vahet, kas sul on noor või vana hing.

Ma ei saa sulle öelda täpset arvu mitte seetõttu, et ma ei oska seda teha, vaid pigem on asi selles, et seda ei saa teada. Hakkan pihta veidi kaugemalt, et sa mõistaksid mind ja seda, mida soovin sulle edastada.

Me ei ela ainult inimese kehades, läbi hingede rändlemise kogeme elusid ka teistsugustes kehades või tasanditel. Vahel oleme looma kehas, siis elame putukana, siis oleme hoopis Kaitseingli rollis ja seejärel uuesti inimese kehas. Kui sured, siis puhkad ja sätid end uuele teekonnale. Lähed täpselt sellisesse kehasse ja sellisesse eluvormi, kus sul on võimalik ära õppida midagi, mis on sul veel õppimata. See kõik sõltub sellest, kuidas sa enda tänast elu elad, kui tragilt õpid, arened ja muutud. Elusid on niivõrd palju, me oleme siin Maa peal väga kaua eksisteerinud ja konkreetset numbrit on seega võimatu öelda. Sellest arvust endast ei ole tegelikult isegi midagi saada. Pigem on sul kasulik mõista seda, kas sa oled vanem hing või mitte. See annab sulle motivatsiooni, inspiratsiooni või selgust enda kohta.

Tihtipeale eeldatakse, et vana hing on see, kes on siin planeedil teistest kauem eksisteerinud. Mina näen asja jällegi teisiti ja seda kõike kogemuste tõttu, mis on aidanud mul hingede rändlemisest suurt pilti kokku saada.

Vana hing on see, kes on enda eludest midagi õppinud ja järgmistele tasemetele edasi liikunud. Ehk see hing, kes on enda elu ühes või teises kehas kasulikult ära kasutanud, kes on õppinud, arenenud, muutunud ja edasi liikunud. Noor hing see-eest aga kordab enda vigu, õppetunde ja sündmusi. Tema on see, kes ei kasuta enda elu selleks ära, et missiooni täita.

Kui me ei täida enda elumissiooni ja -eesmärke, ei õpi, muutu ega arene, siis me sünnime tagasi analoogsesse või täpselt sarnaste situatsioonidega ellu ehk piltlikult öeldes kordame uuesti klassi. Teised liiguvad edasi, astmelt kõrgemale, tema jääb seisma.

Me ei saa endale teistsugust elu, kui me ei õpi ega arene. Me sünnime sarnasesse ellu tagasi. Teine keha, inimesena teine nimi, isegi kontinent võib teine olla, aga sündmused korduvad.

Seda kõike teades saad juba täna luua endale eesmärgi situatsioonidest alati õppida, olla pidevas muutuses ning kuulata pidevalt enda intuitsiooni, et missiooni poole liikuda. Et mõista, kas sa oled pidevas muutuses, vaata iga aasta tagasi. Mõtle selle peale, kas sa oled muutunud inimesena tugevamaks, heatahtlikumaks, südamlikumaks, julgemaks või omandanud enda iseloomule juurde midagi tervendavat või mitte. Või vastupidi, oled muutunud iseenda kehvemaks versiooniks? Kui viimased variandid kõlavad sulle tuttavamalt, siis pead kiiremas korras muutuse käsile võtma - sa kas seisad paigal või lähed valele poole.

Kui näed progressi tervenemise poole, siis sa täidad enda missiooni, liigud elus edasi ja kogud sellega enda hingele vanust juurde.

Vana hing on see, kes õpib ja kasutab igat elu ära selleks, et täita enda missiooni. Keskmine hing on see, kes pendeldab sellel teel - ühes osas areneb, teises mitte. Noor hing on see, kes aina kordab enda tegevusi ja ei ole spirituaalselt avatud.

Et saada aru, kas sa oled vana, keskmine või noor hing, siis siin on sulle lihtsad vihjed, kuidas seda tuvastada.

VANA HING

- Teab enda väärtust, on peaaegu saavutanud enesekindluse, iseseisvuse, julguse, eneseteadlikkuse, vastupidavuse.

- On spirituaalselt ülimalt avatud. Soovib areneda, ei näe selles elus takistusi, pigem ainult võimalusi.

- Kuulab enda intuitsiooni. Laseb sisemisel häälel end juhtida, tehes otsuseid iseseisvalt.

- On peaaegu saavutanud tingimusteta armastamise, on nõus tegema kompromisse.

- Loomulik intelligents. Selgeltteadmised millegi kohta, mida keegi ei ole talle selles elus õpetanud.

- Keskkonnasäästlik mõtteviis, veganlus, öko, alternatiivmeditsiin, jooga, meditatsioon.

- Ego asemel kasutab rohkem hingejuhtimist ehk: "Me oleme kõik vabad olema need, kes soovime. Ma ei piira teisi, teised ei piira mind, olen vastutav, kõik on minu kätes ja teha, minu kurbus on minu enda õppimata probleem."

- Ei osuta vägivalda, on selle vastane (nii emotsionaalse kui ka füüsilise vägivalla vastane).

KESKMINE HING

Omad midagi vanast hingest ja midagi noorest hingest.

NOOR HING

- Väga palju ebakindlust, mida varjatakse. Kui keegi puudutab tema nõrka kohta, siis aktiveerib see ägestumise ja mõne inimese puhul lausa agressiooni.

- On spirituaalselt ebaküps, naerab spirituaalsuse üle või teeb seda maha.

- Kuulab teiste inimeste arvamust või kasutab otsustamisel "mina tahan" versiooni.

- On armastuse koha pealt nõudlik, soovib saada rohkem kui tahab ise välja anda. On armukade, lähedaste suhtes kriitiline, domineeriv, nõudlik või omandihimuline.

- Piiratud maailmapilt.

- Tarbimisühiskonna mustri jätkaja - mida uhkem seda parem, sisu ei loe, hind loeb.

- Hingejuhtimise asemel kasutab rohkem ego ehk mõtteviis, mis ütleb: "Ma tahan, ma pean, ma olen väärt, teised on halvad, mina ei ole kunagi süüdi, ma olen parim."

- Väljendab kergelt agressiooni nii verbaalselt kui füüsiliselt. Osutab vägivalda, suudab vägivalda ignoreerida, tõstab häält, kasutab teiste alla tõmbamiseks kriitikat.

Hingede eesmärk on õppida kõike kurjusest armastamiseni ja seda igal tasandil. Mida vähem eksisteerib sinu sees egoismi, kriitikat, ebatervet huvi, agressiooni, viha, negatiivsust, rahaahnust, "mina tahan" jalga vastu maad trampimist, seda vanem on sinu hing.

Loodan, et minu lahti seletatud mõte hingede vanuse kohta aitab sul paremini mõista ennast, enda lähedasi ja kõiki teisi inimesi!

Selles elus aitavad sul kiiremini õppida ja enda missiooni selgemalt näha Opaali ja Sinise Aragoniidi kristallid. Kanna neid ja hoia neid enda elus. Las need avavad sind spirituaalselt, aktiveerides sinu hinge arenema, et sa saaksid seda elu kasulikumalt rakendada - õppida, edasi liikuda ning uuesti õppida.