Rosmariin on üks imetaimedest, mida iga eestlane saab oma majapidamises kasvatada. Alati ei ole vaja kaugelt otsida seda, mis aitaks ja terveks teeks. Seda kõike saad sa iseendale lubada - kasvatades väetaimi ja rakendades neid targalt nii tervise kui ka nõiduse jaoks. Rosmariin on taim, millel on palju erinevaid häid omadusi.

Mina armastan ja jumaldan Rosmariini selle puhastavate ning armastusega seotud energiate pärast. Seda taime tasub enda majapidamises hoida, kas siis värskena või kuivatatud kujul.

Rosmariin kodurituaalides

Perekonna terviseenergia suurendamine

Kasvata oma kodus poti sees Rosmariini ja kui kodus on haige inimene, aseta Rosmariinipott haige inimese tuppa. Kui sa soovid perekonnale lisajõudu ning tervislikku energiat tuua, siis aseta see pott kodu Idapoolsesse tuppa mõne laua või kapi peale. Et Rosmariin toimiks õigesti ja tooks perekonnale tervist, selleks aseta Rosmariinimullale mitmeid Bretšastunud Jaspise kristalle. Bretšastunud Jaspis kombinatsioonis Rosmariini ja Feng Shui Idapiirkonnaga toob majja tervendavat energiat. Bretšastunud Jaspise kristalli lisatakse ka selle mulla sisse, kuhu külvatakse Rosmariinitaime seemneid, et Rosmariin oleks tavapärasest mitmeid kordi võimsam tervendaja.

Armastuse majja toomine ja armastusekristallide puhastamine

Rosmariinil on oskus armastuseenergiaid suurendada ja sellega seotud väeesemeid puhastada. Lase Kuu esimese veerandi loomise päeval olla Rosmariiniokstel armastusekristallide peal ja all. Kuu esimese veerandi kohta leiad infot SIIT. Hoia neid värskelt lõigatud oksi kristallide peal terve ööpäev, hiljem viska Rosmariinioksad kodust välja. Rosmariin aitab sellel Kuufaasi päeval armastusega seotud kristallide energiaid puhastada. Väga lihtne viis! Peale selle aitab Rosmariin tuua majja armastavaid energeetikaid, selleks lõika värskeid Rosmariinioksi ja aseta need punase küünla ümber. Põleta punast küünalt, et suurendada armastuseharmooniat.

Puhastab kodu õhku ja Aurat

Rosmariinitaim toas aitab puhastada kodu Aurat negatiivsest energiast, ning loob kaitsva energia negatiivsetele mõjutuste eest. Istutage Rosmariinitaim oma kodu värava juurde või asetage Rosmariinipott välisukse lähedale koos Püriidi kristalliga, et see hoiaks majast eemal ebaõnneenergiaid. Kui sul on olemas kuivatatud Rosmariini, siis põleta seda kodus, et vabastada üleüldine negatiivsus, mis on koduseinte vahele kinni jäänud.

Loob uinumiseks soodsa energia

Riputa kimp värsket Rosmariini oma unenäopüüdja külge ja lase sellel seal ära kuivada. Hoia seda kimpu alates ühest Täiskuust kuni teiseni ja seejärel võid protseduuri uuesti korrata. Täiskuu kohta leiad infot SIIT. Vana kimp viska kodust välja ja seda ei tasu kodus põletada, et Rosmariini sisse kogunenud negatiivne energia ei saaks valla pääseda. Rosmariinikimbu hoidmine unenäopüüdja küljes loob sulle une ajaks rahustava energia

Rosmariini tervendav jõud ja vägi

Kasuta Rosmariini toidu sees, valmista sellest teed või tarbi seda ilma lisanditeta, et saada endasse selle taime füüsilist keha tervendavad omadused. Kõige parem on kui kasutad oma tervise jaoks värsket Rosmariini, seega istuta see taim enda peenrasse või osta poest endale Rosmariini potitaim.

Vähk

Rosmariin sobib vähihaiguse ennetusteraapiaks, kuna Rosmariini pidev tarbimine vähendab vähitekke riski, seda siis energeetilisel tasandil.

Juuksed

Sobilik meestele, kellel on probleeme kiilanemisega. Rosmariinis on palju vitamiine ja mineraalaineid, mis aitavad juustel kasvada ning väljalangemisel lõppeda. See on kasulik ka naistele, kellel on probleeme sellega, et juuksed ei kasva.

Stress ja depressioon

Rosmariini tarvitamine aitab lahti saada vihaenergiast, tasakaalustab emotsioonide kõikumist ja on üks parimatest taimedest, mida stressiga võitlemisel kasutada. Eriti kiirelt hakkab Rosmariin kehas toimima siis, kui seda toiduga manustada. Lisaks aitab Rosmariin väga kiiresti võidelda ka depressiooniga, seega, kui sa tunned, et sa ei suuda enam õnnelik olla, siis tee endale korralik Rosmariinikuur ja lisa seda taime erinevatesse roogadesse.

Mälu tugevdaja

Rosmariini saab kasutada ka mälu tugevdamiseks, aidates mälul muutuda paremaks ja fakte kergemini meelde jätta. Rosmariin on soodne ka neile, kes tegelevad õppimisega või kellel on vaja töö tõttu palju meelde jätta.

Immuunsus

Inimesed, kes on väga nõrga tervisega ja kes haigestuvad pidevalt erinevatesse haigustesse, nendel on immuunsüsteem nõrk ning selle parandamiseks on vaja lisajõudu. Rosmariin turgutab immuunsust ja aitab luua tervendavaid energiaid ka kõige haiguste rohkemal perioodil.

Kõhuprobleemid

Joo Rosmariiniteed, kui sul on probleeme kõhuviirusega, ärritunud maoga või gaasidega.

Mürkainete vabastamine

Rosmariinil on oskus viia kehast välja mürkaineid, seda nii toiduna kui ka teena manustades. Rosmariin aitab väga kiirelt puhastada keha erinevatest toksiinidest, eriti ainetest, mis on lisatud meie söögi sisse ja mida meie keha tegelikult ei vaja ega suuda ka ära seedida.

Rosmariini ei pea tarvitama suurtes kogustes, et selle toimet kätte saada. Rosmariin on tugev taim, mis hakkab koheselt kehas toimima, seega lisa seda veidi enda roogadesse, salatitesse, smuutidesse või tarvita teejoogina.

Rosmariinitee muudab naha terveks ja juuksed säravaks

Rosmariinitee joomine on kasulik neile, kes on oma näonahaga või üleüldse nahaga kimpus. Sobib neile, kellel on akne, liialt poorne nahk või mõni nahahaigus. Rosmariiniteed soovitan juua ka neil, kelle juuksed väga hästi ei kasva või kellel kipub juustealune nahk kiiresti mustaks minema. Üldjuhul on sellel inimesel siis ka akne ja seega saab Rosmariinitee olla kasulik mitmel viisil.

Rosmariiniteed valmista kuivatatud Rosmariinist või peotäiest värsketest Rosmariiniokstest. Ära kindlasti kasuta teepakke või valmisteed. Rosmariini jõud tuleb kõige paremini välja just värsketest okstest.

Rosmariiniõli

Peale Rosmariinitaime on kasulik kasutada ka Rosmariiniõli. See õli aitab parandada hingamissüsteemi, nahahaiguseid, on astma ja tolmuallergia vastu, soodustab juustekasvu, on vananemisvastane ja rahustava toimega. Lisaks aitab see õli tugevdada immuunsüsteemi. Rosmariini eeterlikku õli on kasulik kasutada ka koduenergia ja kristallienergiate puhastamisel.

Rosmariini eeterlikku õli on võimalik põletada õlilambis. Õlilambi kasutamisjuhendi leiad meie kodulehelt. Kõik meie e-poe valikus olevad õlilambid leiad SIIT, kus on kirjas selle kasutamiseks vajalik teave.

Rosmariini eeterliku õli ja selle tervendavate omaduste kohta saad pikemalt lugeda SIIT. La Tene Rosmariini eeterliku õli leiad SIIT.

Olge terved ja kasutage looduse poolt antud tervendajaid iseenda tervena hoidmiseks. Õpi loodust tundma ja praktiseeri minu õpetusi!