Tõkkepuu, kas värava või parkla ees, sümboliseerib sinu unenäos takistust, keeldu, vajadust kellegi loa järele, vastuse ootamist või juriidilist teemat (näiteks vastuse ootamist kohtust või mõne ametniku käest). Tõkkepuu viitab millelegi või kellelegi, millel või kellel on sinu üle võimu. See ei pea olema otseselt mingi isik, see võib olla ka universum, Karma või saatus. Seda võib tõlgendada ka üdini spirituaalsena.

Selleks, et saada aru, mida võis tõkkepuu sinu unenäos tähendada, selgitame kõigepealt koos välja selle, millises seisukorras see sinu unes oli. Kas see oli kinni, avatud, katkine, suur? Ole nii armas ja leia hetk, et meenutada seda, milline see tõkkepuu sinu unenäos oli.

Mida kehvema kvaliteediga tõkkepuu oli, seda väiksem tulemus ja mõju sellel miskil või kellelgi sinu üle on. Mida suurem, uhkem ja tugevam oli tõkkepuu, seda suurem on selle tähendus.

Avatud tõkkepuu tähendab millegi või kellenigi jõudmist, kinnine tõkkepuu sümboliseerib mitte jõudmist, võimaluse puudumist või takistust. Juba sellest leiad sa pool vastust selle kohta, mida tõkkepuu sinu unenäos tähendas. Edasi peaksid ning võiksid sa loomulikult defineerida kõik ülejäänud tegevused, situatsioonid, emotsioonid ja tunded, sest need selgitavad sulle kogu unenäo sisu.

Kui nägid unes näiteks sellist asja, et ainult sinule tehti tõkkepuu lahti ja teistele mitte või oli see tõkkepuu avamine kuidagi privilegeeritud, siis sellisel juhul tehakse sulle mingil põhjusel erand. Sind soositakse ja lastakse kuskile, kuhu on tavaliselt keeruline pääseda. Võib-olla sümboliseerib see võimalust, mille elu sulle kingib ja mis tundub esmapilgul ebareaalne olevat. Igatahes oled sa eelisseisus ja keegi eelistab sind mingil põhjusel, olgu selleks põhjuseks siis sinu karisma, tutvused või ükskõik, mis muu.

Kui tõkkepuu juures on töötajad (näiteks turvanaine/-mees, kes annab tõkkepuu avamiseks loa), siis on sinu millenigi/kellenigi jõudmisega seotud ja teised inimesed. Selle taga on keegi, kes annab sulle eelisseisu või võtab selle ära, kui tõkkepuu ei avane.

Tõkkepuu viitab ikkagi privileegile või selle puudumisele, oleneb, milline on kontekst - kas sa said läbi või mitte. Kui sa mäletad, mis seal tõkkepuu taga oli ehk kuhu sa läbi selle jõudsid, siis see annab sulle suurema ülevaate sellest, millise privileegiga on tegemist.

Selleks, et sa näeksid rohkem unenägusid ja oskaksid neid paremini tõlkida, hoia enda magamistoas Vanadiniit Bariit geoodi. Võiksid seda hoida teiste unenägusid esile kutsuvate kristallide keskel, et nende jõudu võimendada. Kristallidega on võimalik sul enda unenägude maailma aktiivsemaks muuta ja noppida sealt välja enda jaoks kasulikku informatsiooni.