Olen teile aastaid kirjutanud, kuidas elada tervislikult ja mida te saate ise teha selleks, et end tervenda hoida. Olen andnud teile kätte kõik vajaliku, et saaksite ise hakkama, eelkõige tervendada end alternatiivselt ülimalt lihtsate tegevuste ja vahenditega. Me oleme tegelikult pärit loodusest ja kui inimestel on midagi tervisega valesti, siis tuleks eelkõige iseendaga maha istuda ning küsida enda käest: “Mis on minu toidulaual see kõige suurem haigestaja? Milline elustiili punkt ei sobi minu kehaga kokku? Mida on mul endal võimalik ära teha, et terveks saada?” Minu aus arvamus on see, et igaüks peaks ja võiks end ise tervendada, eelkõige just nende kohtade pealt, kus sul on tegelikult võimalik ennast aidata. Mitte otsida kohe esimesel võimalusel abi ravimitest, mis ei ole taimsed. Sinu keha soovib seda kõige vähem ja seda tuleb mõista.

Kust mina oma teadmised saan? Väga lihtne. Vaatan otse loodusesse ja teen seda avatud silmadega. Tunnetan elu, viin end kokku väga paljude erinevate taimedega ja õpin neid tundma. Mitte ainult taimedega, vaid kogu loodusseadusega. Mulle meeldib enda kohta öelda, et olen justkui spirituaalne teadlane, kes rändab mööda Maad ning teen kõigi jaoks uurimistööd, tunnetades, kogedes, visioone saades. Annan teile sellest ka pidevalt teada, kõike teie jaoks kirja pannes. Sul jääb üle enda sümptomid kirja panna ning otsida siit minu kirjatöö seest enda jaoks välja kõige vajalikumad tervendajad. Palun, see kõik on sulle! Loe, järgi, vii praktikasse ning tervene võluväel!


DOPAMIIN ON HORMOON, MIS AITAB SUL TUNDA END SUUREPÄRASELT JA LÕÕGASTUNULT.

Dopamiin on olemas kõikide inimeste kehades, kuna meie kehad vallandavad dopamiini. Aga selle hormooniga on see asi, et kui seda on sinu kehas liiga vähe või liiga palju, siis on kohe probleem. Näiteks tekitab dopamiinidefitsiit tujutust, unehäireid, melanhooliat, depressiooni, stressi, üleüldist kehva enesetunnet, oskamatust lõõgastuda. Kui sinu keha ei tooda piisavas koguses dopamiini, siis, mis juhtub, on see, et sa oled emotsionaalselt ja vaimselt väga kehvas seisus. Muutud selliseks inimeseks, kellega mitte keegi ei soovi koos olla. Ja kui päris aus olla, siis olen vägagi veendunud, et paljudel inimestel on dopamiinitasemega probleeme. Arvestades seda, kui palju ma näen stressis inimesi ja seda eriti Põhjamaal, kus päikest ei ole. Jah, päike on üks oluline faktor dopamiini tootmise juures kehas, kui ei ole päikest, siis on kogu hormonaalne süsteem häiritud. Mitte ainult dopamiin ei ole see, mida keha ei suuda tasakaalus hoida, vaid ka teisi horomoone. Seega on päike alati võtmesõnaks. Kui elad Eestis või ükskõik, millises riigis, kus päikest on vähe, siis tuleb teha endast kõik, et dopamiinitaset tõsta.

Viimased aastad on olnud kõikide jaoks rasked, eriti eestlaste jaoks. On palju hirmutatud, stressi viidud, negatiivselt survestatud. Kas sa ei ole tähele pannud, et viimased aastad on kustutanud paljudes inimestes positiivsuse? Mina olen seda väga drastilist muutust märganud ja mul ei jää muud üle, kui sellega kollektiivselt tegeleda. Mina võin siin naeratava näoga kirjutada, kogu armastuse ning pühendusega, samal ajal enda lemmikmuusikat kuulates, aga tegelikult ma ootan teie käest midagi ka vastu. See on väga väike ja lihtne asi, mida ma sinult ootan. Kui sa mind kusagil näed, näiteks kohtume tänaval või istud minu kõrval kohvikus, siis lihtsalt naerata mulle. Muud ma ei vajagi. Naerata enda südamest, kogu hingest, ole positiivne! See ongi oluline. See oleks ainuke tasu selle eest, mida ma teie jaoks teen. Eelkõige sinu jaoks, kui sa oled siin ja loed seda artiklit. Ole positiivne!

Kui sul on raske positiivne olla, siis ma aitangi sul seda leida. Dopamiinitase tõuseb kehas automaatselt, kui sa näed naeratavaid nägusid. Kui sulle vaatab otsa inimene, kes on õnnelik, siis ta automaatselt nakatab sind enda helge energiaga. Täpselt samamoodi on pahura energia jagamisega. Seda pole vaja teistele anda, palun lõpetage see ära. Kusjuures see on Karmaatiliselt karistatav. Seega pigem hoia enda kehv tuju iseendale ning tegele sellega, et sellest lahti saada, ära mine seda tänavale jagama. Kui sul on naeratus näos ja rõõm hinges, siis kiirga seda energiat igale poole. Palun sind!

Kui sa oled mingil põhjusel enda dopamiinitaseme sassi ajanud ja sul on raske rõõmus olla, tunda elus õnne, sul on eluisu kadunud, oled stressis või depressioonis, siis ravime sind kohe terveks! Olen sulle siinpool isiklikuks tervendajaks, sina vii kõik praktikasse ja, usu mind, ma teen sind veel terveks, koostöös sinu endaga.


KUIDAS KEHAS DOPAMIINITASET TÕSTA?

1. PÄIKESEVALGUS

Esimeseks sammuks sinu tervendamise juures on mul vaja kohe teada saada, kas sul on võimalik päikese käes olla?
Päevitada? Minna päikesereisile? Soetada endale päevavalguslamp? Igapäevaselt selle lambi kõrval olles on võimalik dopamiinitaseme tõusu stimuleerida. Kui sul on mingi võimalus, siis anna endale võimalus päikesevalgusest osa saada. Nii pääsed suuremast dopamiinitaseme langusest, sa saad endale restarti teha ja seejärel lisada juurde teised tegevused, et säilitada seda, mida päike sulle andis. Kui sul aga ei ole võimalik päikest saada, siis äkki on päevavalguslampi ikka võimalik endale soetada. Selle kõrval ole igapäevaselt vähemalt 20-30 minutit, see aitab korralikult tuju parandada ja tõsta.

2. D-VITAMIIN

D-vitamiin mängib dopamiinitaseme tõstmisel väga olulist rolli
, seega alusta koheselt selle tarbimist. Ütlen kohe välja, et kui sul on ükskõik milline suur vaimne koormus ning sul on raske rõõmu tunda, siis usu mind, sul on vaja D-vitamiini ning sa peaksid tarbima suuremat kogust. Kui sa tarbid D-vitamiini ükskõik millisel viisil, siis kindlasti veendu selles, et tarbid kohe kindlasti juurde ka K2-vitamiini. Miks? Kuna D-vitamiini ladestumiseks ning süsteemi jõudmiseks on lisaks vaja ka K2-vitamiini, aga sellest tihtipeale ei räägita. Aga pole muret, ma räägin alati teile detailselt kõike, et te saaksite abi ühest kohast kätte.

Tervendamise juures on väga oluline see, et sa jälgiksid kindlasti enda jaoks usaldusväärseid allikaid ja ei segaks kokku erinevaid teadmisi, kuna liikvel on väga palju valeinformatsioon liikvel. Nii on iseendale liiga tegemine lihtne ja seda ma soovin ära hoida. Arvestades ka seda, kui palju segavat informatsiooni olen ise pidanud inimestes ära lahendama.

3. MAGNEESIUM

Dopamiinitaset aitab tõsta ka magneesiumi tarbimine. Seda mitte ainult selle tasakaalu saavutamiseks, vaid magneesiumit on keeruline ka toidust kätte saada. Eriti kui teed suurt ajutööd, sporti või ükskõik millist trenni. Siis magneesiumitase langeb ka kergemini, kuna sinu keha kasutab seda. Magneesiumit peaks võtma juba sellepärast, et D-vitamiin ja K2-vitamiin saaksid sinu kehas korrapäraselt töötada.

4. ŽENŠENN

Väga olulisel kohal on ka ženšenn, võta see kindlasti kasutusele.
Tegemist on taimega, mis oli kasutusel juba iidsetes traditsioonides ja millel on oskus parandada aju funktsioneerimist. See tervendab närvisüsteemi ja aitab kiiremini rahuneda, lõõgastuda ning toetab dopamiinitaseme tasakaalustamist. Seda soovitan võtta igal hommikul, kuna see annab palju energiat. Ma ei soovita seda tarbida neil, kellel on unega probleeme. See lõõgastab lihaseid, aga annab sinu ajule võimekuse mõelda, keskenduda, tööd teha, analüüsida jne. Oluline on selle taime juures see, et see töötab nagu stimulant, aga see ei aja sinu närvisüsteemi selle kõige juures hulluks. Kui sa oled selline, kes läheb kergelt närvi, siis ženšenn on täpselt sinu jaoks.

5. SOOJAD JOOGID

Igal hommikul ja päeval joo kohvi ning rohelist teed.
Mõlemad aitavad stimuleerida dopamiinitaseme harmoniseerumist. Kui alustad hommikut kohviga ning näiteks jood päeval rohelist teed, siis saad nendest kofeiin, et olla erk. Lisaks saad ka enda hea tuju hormooni paika, mis aitab sul vajadusel stressi vältida ning depressioonist väljuda.

6. OOMEGA-3

Et hoida aju tervena ja dopamiin tasakaalus, on sul vaja igapäevaselt tarbida oomega-3 rasvhapet.
Soovitan kasutada merevetikast ekstraktitud õli, sest see on puhtam ning selles ei ole raskemetalle, mida on tihtipeale kalaõlis. Seega on see kordades turvalisem oomega-3. Miks just oomega-3? See on ajutoit ja kui sinu aju saab piisavas koguses toitu, siis on sinu kehal võimalik ka paremini dopamiini toota. Nii lihtne see ongi. Kuna hea tuju ning selle üleval hoidmine on vägagi seotud aju enda tervisega. Kas sa näiteks teadsid seda, et oomega-3 rasvhappe puudus võib tekkida ka siis, kui sa seda tarbid? Kui ei, siis on mul jälle hea meel anda sulle teada midagi, mida sa varem ei teadnud. Näiteks viib oomega-3 taseme alla tühjade süsivesikute liigsöömine ehk saiakeste, küpsiste, friikartulite ning loomulikult igasuguste rämpstoitude ületarbimine. Seega kui sa isegi tarbid nendega koos õli, siis ei pruugi sul ikkagi olla kehas piisavas koguses oomega-3 rasvhapet, seda tasub kindlasti juurde tarbida.

7. KURKUMIIN JA PROBIOOTIKUMID

Kurkumiini tuleb samuti tarbida ja välja ei tohiks jätta ka probiootikume. Mitte ühtegi nendest sammudest ei tasuks vahele jätta, neid kõiki tuleks kasutada, kui sa tõesti hoolid endast ja soovid väljuda stressist võitjana. Kui soovid naeratust näole, rõõmustada kogu südamest, olla eluga rahul ja osata seda nautida - siis ei tohiks järelEandmisi teha.

Kurkumiin ja probiootikumid üheskoos aitavad dopamiinitaset tõsta ning säilitada selle tasakaalu kehas. Probiootikumid aitavad alati igasugusele alternatiivsele ravimisele kaasa, eriti kui on tegemist aju tervisega. Miks? Kuna probiootikumid aitavad taimede jõudu mitmekordistada, kiirendades ravimise tõhusust nii, et suurendavad soolestikus heade bakterite osa, mis on omakorda sind aitamas. Probiootikumide tarbimine aitab kurkumiinil kiiremini põletikku vähendada. See on väga tähtis, sest kehas olev põletik muudab sinu vaimse pildi närviliseks, mis omakorda ei lase dopamiinil vallanduda.

Dopamiinidefitsiidi peamisteks tunnusteks on näiteks, et sa ei suuda keskenduda, lähed kergelt endast välja, koged pearinglusi või hoopis segadustunnet. Kui sul on sellised vaevused pidevalt, siis tegelikult võibki põhjus olla väheses dopamiinis. Seega proovi ennast aidata dopamiinitaseme tõstmisega kehas, see võib olla sinu lahendus sellele probleemile.

Dopamiinitaseme tõusuga kaasneb järk-järguline rõõmsameelsus, mis kinnitub sinusse, kui hoiad seda ilusasti tasakaalus. Tee selleks kõik, et seda hoida, tarbi neid toidulisandeid ja lisa juurde veel mõned nüansid. See on vajalik selleks, et parandada kehasüsteemis ära põhjus, miks dopamiinitase ei saa normis olla.

8. EETERLIKE ÕLIDE TERVENDAVAD AROOMID

Selleks tuleb sul võtta kasutusele Oregano eeterlik õli.
See on number üks eeterlik õli kõikide teiste õlide seas, mis aitab sul sellest probleemist lahti saada. Tee endale iga päev sellist teraapiat. Sega 1spl Makadaamia või Jojobaõli kokku 5 tilga Oregano eeterliku õliga. Seejärel kanna see õlide segu nahale, kõige parem oleks, kui keegi saaks seda kanda sinu seljale, eriti just üla- ja alaseljale. Alaseljale seetõttu, kuna nii alaneb ka sinu kortisoolitase. Kortisool on stressihormoin ja selle kõikumine on samuti problemaatiline, kui kõigub ka dopamiinitase. Need on siiski vastandhormoonid, üks muudab sind õnnelikuks, teine loob stressi. Oregano puhul on hea see, et see ei tee sind uimaseks, see lõhnab väga intensiivselt, aga ära lase end sellest hirmutada. Oluline on sinu tervis.

Absoluutselt kõik eeterlikud õlid maandavad stressi, seega kasuta lisaks Oregano eeterlikule õlile ka teisi eeterlikke õlisid. Igaõhtune eeterlike õlide kasutamine õlilampides tuleb sulle kasuks. Kui soovid Oregano kõrvale saada järgmised kõige tugevamad stressi maandajad, siis võta kasutusele Clary SalveiIisop ja Palmarosa. Need teevad stressi kiiresti võimetuks, et see ei saaks sulle ligi pääseda ja annavad sulle võimaluse olla õnnelik ja positiivne inimene.

9. KRISTALLIDE ENERGIA

Kristallidest võta kindlasti kasutusele Päikesekivi või Oranž Kaltsiit
. Need kaks kristalli on suurepärased tujutõstjad, andes sulle võimaluse kanda endaga pidevalt päikeseenergiat, sest need kristallid salvestavad päikeseenergiat väga kergelt. Annan sulle soovituse - kanna neid kristalle või hoia neid nähtaval kohal, kui oled õues päikese käes, et päikesevalgus saaks nendesse salvestuda. Siis kiirgavad need seda sulle tagasi. Kas sa teadsid seda, et kristallid salvestavad energiaid ja kannavad seda edasi, ka päikeseenergiat? Kui ei, siis nüüd saad kristalle kanda hoopis uue teadmisega ning nautida neid veelgi rohkem.

10. TEGEVUSED, MIDA SA NAUDID

Dopamiinitase tõuseb, kui tegeled tegevustega, mis pakuvad sulle rõõmu ja heaolu.
Näiteks trenn, jooksmine, jalutamine või ükskõik millise treeningkava järgimine, mis sulle meeldib, suurendab dopamiini vallandumist sinu organismis. Seega palun ära alahinda füüsilist aktiivsust ja selle vajalikkust. Kui oled suur trennitegija ja tunned ikkagi, et oled stressis, depressioonis, ärevil, mõtled üle, sul on raskusi keskendumisega või su hinges on ükskõik milline vaimne koormus, siis võiksid üle vaadata, kas sa saad piisavalt toitaineid, et dopamiin vallanduks. Olen need toitained sulle siia kirja pannud. Kindlasti lisa need enda menüüsse ja eelkõige just rutiini, kuna alternatiivne tervendamine ei ole ravimtaime ühekordne tarbmine, vaid pidev tarbimine. Nagu jälgid distsiplineeritult enda liikumist või treeningkava, siis ole hea ja jälgi selle kõrval ka enda toitumist.

Produktiivus ja motiveeritus algab dopamiinitaseme tõstmisest, mis aitab salvestada sinu hinge mustri, mis on sinu jaoks ilus ja hea. Kui sa aitad end füüsiliselt, saab tervendatud ka sinu spirituaalne keha ning vastupidi. Toidulisandite juurde võiksid kindlasti tarbida mandleid, tumedat šokolaadi ja lillkapsast, mis aitavad samuti dopamiinitaset tõsta.

11. VÄLDI SUHKRU TARBIMIST

Kindlasti väldi suhkrurikkaid toite. Sa ei pea vältima puuvilju, aga kindlasti igasuguseid suhkrurikkaid toite ja maiustusi.
Kui eemaldad suhkru menüüst ja tarbid seda vaid taimedest, nagu näiteks puuviljade ja marjadena, siis normaliseerub sinu dopamiinitase kiiremini. Seega kindlasti vaata üle, kui palju sa magusat tarbid ja proovi jätta see kõrvale mitmeteks nädalateks, et lasta enda kehal terveneda.

12. AMINOHAPPED

Aminohapped on samuti olulised ja neid saad proteiinist, nagu näiteks tofust, brokkolist, banaanist, avokaadost ja ubadest.
Need on sinu kehale ja hingele väga kasulikud, sest on kõrge proteiinisisaldusega ja nendes on olemas sinu vaimse tervise jaoks vajaminevad aminohapped.

13. LEMMIKMUUSIKA KUULAMINE

Muusika kuulamine on samuti oluline, seega pane mängima enda kõige lemmikumad lood ning dopamiinitase tõuseb automaatselt.
Oled sa tähele pannud, kuidas sinu tuju muutub kiiresti rõõmsaks, kui mängib sinu lemmiklugu? Kindlasti oled seda kogenud. See on väga hea viis näidata sulle, mis tunne see on, kui sinu dopamiinitase tõuseb. Vot just nii hästi sa ennast tunnedki. Ja kui sa kuulad pidevalt seda muusikat, mis sulle tõeliselt meeldib, siis on sinu dopamiinitase kogu aeg tasakaalus. Muusikaga on sul võimalik enda dopamiini tõstmise programmi ka kiirendada, sest see ei lase sinu tujul langeda.

Dopamiinidefitsiidis võib tekkida olukord, kus sinu tuju kõigub ühest äärmusest teise. Heasse äärmusesse siis, kui oled tarbinud või teinud midagi, mis aitab dopamiinitasemel tõusta. Aga kui sul on korralik dopamiinidefitsiit, siis on langus samuti raske. Ja siis aitab sind suurepäraselt muusika kuulamine, sest see ei lase sul sinna madalasse punkti langeda. Kindlasti väldi melanhoolsete laulude kuulamist, jälgi lihtsalt, kuidas üks või teine lugu sulle mõjub. Pane enda ja enda tundeid tähele, nii saad välja selekteerida selle muusika, mis mõjub sulle hästi. 

14. TEE MIDAGI ÄRA VÕI LÕPETA MINGI ÜLESANNE

Lisaks kõigele eelnevale aitab dopamiinitaset tõsta ka ülesannete lõpetamine.
Näiteks võtad enda kohustused ette ning hakkad neid täitma. Kui sa näed protsessi, osaled selles, saavutad midagi, siis see kõik tegelikult suurendab dopamiinikogust sinu kehas. Igasuguse ülesande tegemine ja sellest rõõmu tundmine on kasulik. Mitte ainult dopamiini vaid ka serotoniini tasakaalustamiseks. Serotoniin on samuti oluline õnnehormoon, leiad selle artikli siit. Soovitan mõlemaid hormoone tasakaalustada, kuna need on seotud hea tuju, eluga rahul olemise ja rõõmsameelsuse suurendamisega. Soovid rõõmus olla? Siis palun tegutse selle nimel, olen sulle kogu info kätte andnud.

15. HEA JA MAGUS UNI

Lõpetuseks pean sulle ütlema ka seda, et väga oluline on magada ja end välja puhata.
Hea ja sügav uni ning korralik magamisrutiin on samuti dopamiini tasakaalustamise võtmesõnaks. Kui sul on raske magama jääda, siis lisa enda magamistoas olevasse õlilampi või difuuserisse Iisopi, Clary Salvei, Palmarosa või Lavendli eeterlikke õli ja naudi nende rahustavaid aroome. Kõik need õlid aitavad paremini uinuda ning vähendavad stressi, nende aroome sissehingates sinu lihased lõõgastuvad, vaimne keha terveneb, sul tuleb hea uni ning saad end korralikult välja puhata. Hoia neid õlisid alati magamistoas ja kui sul on raske uinuda, siis koheselt kasuta neid enda õlilambis ning lase eeterlike õlide aurudel end tervendada. Need on ka suurepärased koduõhu puhastajad, seega saad lisaks heale unele ka puhta energeetikaga toa.


Hoia enda tervist, aita iseennast ning tee kõik selleks, et olla enda parim versioon. Sa väärid naeratuse soojust ning samuti teised, kellega sa enda elu jagad!

Tene Laul