Oregano on saanud oma nime kreeklaste käest ja see tähendab "mägede rõõmu". See nimi sobib väga hästi juba seetõttu, et oregano kasvabki metsikult just mägede külgedel. Oregano on enimkasutatud just Vahemeremaades. Oreganot kasvatati surnuaedades haudadel, kasutati enamasti kurja energia eemaldamiseks ja armastuseenergia suurendamiseks.

Oregano ehk harilik pune on maitsetaim, mille eestlane saab enda aiamaale või rõdule poti sisse kasvama panna. Taimed on maajumalanna Gaia poolt saadetud kingitused, mida inimesed saavad enda heaks rakendada. Nii nagu on iga kristall mõne probleemi lahendamiseks, on ka maajumalanna andnud inimestele iga tervise või emotsionaalse probleemi lahendamiseks ühe taime.

Oreganol on palju häid omadusi nii rituaalide tegemiseks kui ka inimese füüsilise tervise paremaks muutmiseks. Panen siia kirja oregano kõige võimsamad tervendavad omadused. See, kuidas oreganot kasutada, on tegelikult imelihtne. Värsketest lehtedest võib teed teha ja hakkida värskeid lehti toidu sisse. Kõige lihtsam on kasutada toiduvalmistamisel kuivatatud oreganot. Kui kasvatad oreganot ise, siis on hea ülejäänud taim ära kuivatada või sügavkülma pista, et vitamiine oleks võimalik kasutada läbi talve. Eestlasele on antud neli aastaaega ja sooja aega on üpriski vähe, seega peame talveks varuma palju vitamiine. Oregano on üks lihtsamaid vitamiiniallikaid, mida saab väga hästi säilitada.

OREGANO TERVENDAVAD JA KASULIKUD OMADUSED

Kõõm, akne ja rasune nahk

Valmista oreganoteed ja pese selle veega enda pead, kui oled hädas pideva kõõma, rasuse peanaha ning halva juuksekasvuga. Oreganovesi aitab puhastada nahal olevaid poore ja kõige tõhusamalt mõjub see peanaha puhastamisel. Samas võid sa selle tee veega pesta ka enda nägu, et aknet tervendada, sest oregano aitab põletikulisel nahal taastuda ja ummistusi puhastada.

Mitmekülgne vitamiiniallikas

Oregano söömine annab sulle E-vitamiini, rauda, magneesiumi, omega-rasvhappeid ja kaltsiumit. Seega on see eriti kasulik naistele, kuna enamik naisi vaevlevad rauapuuduse käes, mis omakorda võib tekitada probleeme näonahaga ja pidevat väsimust.

Allergiad

Oreganot on soovitatav süüa siis, kui kehas on palju allergiaid erinevate ainete suhtes. Oregano aitab allergiat maandada, allergilisi reaktsioone leevendada ja kiirendada allergilise aine kehast väljaviimist.

OREGANO EETERLIK ÕLI

Oreganole annab imehea lõhna selles peituv eeterlik õli, mis on terapeautilise toimega ja millega sul on võimalik end tervendada. Oregano eeterlikku õli saab selle taimelehtedest ja -vartest. La Tene valikus on 100% naturaalne Oregano eeterlik õli ja kui sa ei ole eeterlike õlide suhtes tundlik, siis on seda ohutu kasutada. Siiski on eeterlike õlide kasutamine alati omal vastutusel. 


Looduslik antibiootikum

Oregano eeterlik õli on looduslik antibiootikum. Kui sa soovid alternatiivselt end tervendada ja külmetushaigusest vabaneda siis kasuta Oregano eeterlikku õli. Põleta seda õlilambis või difuuseris ajal, mil oled haige. Hingates Oregano eeterlikku õli auru endale sisse, suudab sinu keha kiiremini terveneda.

Võitleb kahjulike bakterite vastu ja sobib problemaatilisele nahale

Oregano eeterlik õli on antibakteriaalse toimega ja see suudab vastu hakata paljudele kahjulikele bakteritele. Näiteks, kui nahale on tekkinud allergiline reaktsioon, siis selle põhjustajaks võib olla teatud sorti bakter. Sellisel juhul proovi enda allergiat Oreganoga tervendada. Selleks soovitan kokku segada 5 tilka Oregano eeterlikku õli 1 spl baasõliga, soovituslikult Viinamarjaseemne baasõliga. Kui oled õlid kokku seganud, siis kanna õlide segu allergiale. Väldi silmadesse ja limaskestale sattumist. Oregano eeterlikku õli tilguta vatitiku peale ja ka seda võid kanda näiteks vistriku peale seda. Paljudele sobib Oregano eeterlik õli just aknelise naha tervendamiseks. See õli on heaks alternatiiviks Teepuuõlile. Võid neid ka koos kasutada.

Põletikuvastase toimega

Oregano eeterlikul õlil on põletikku taandavad omadused ja seetõttu on võimalik selle õliga end tervena hoida. Põletik on tõsine asi ja enamus inimesi kannatab kroonilise põletiku käes. Põletikuline keskond on soodne pea kõikidele haigustele. Oregano eeterliku õli nahale kandmine koos baasõliga aitab vähendada kogu keha põletikulisust.

Aitab seenhaigusest lahti saada

Seenhaigustega võitlevad väga paljud inimesed. Oregano eeterlik õli on väga kasulik orgaaniline ja kehasõbralik seenhaiguse tervendaja. Näiteks, kui sul on küüneseen, siis kanna igapäevaselt Oregano eeterlikku õli kahjustunud kohale. Soovituslikult siis, kui sa saad kahjustunud kohta hoida ilma seda katmata. Kui seenhaigus on varvastel, siis tee Oregano eeterliku õliga teraapiat ajal, mil sa ei pea sokke või jalanõusid jalga panema. Selleks, et seenhaigusest lahti saada, sega iga päev kokku värske õlide segu. Sega kokku 5 tilka eeterlikku õli 1 tl baasõliga, soovituslikult Jojobaga. Kanna õli vatitikuga nakatunud kohale ja selle ümbrusesse. Tee seda kindlasti igapäevaselt. Kui hakkad nägema tervenemise jälgi, siis jätka õli paranevale kohale kandmist veel vähemalt nädal aega. Seda selleks, et seenhaigus kindlasti välja ravida. Seenhaigus võib veel olla selles piirkonnas, kui nahk on taastunud ja seetõttu on kasulik pikendada õli kandmist nahale.

Juhul, kui õli hakkab kipitama, siis vähenda eeterliku õli kogust ja jäta baasõli kogus samaks. Tundlikel inimestel soovitan 2 tilka eeterlikku õli kasutada ja mittetundlikel 5 tilka.

Valged laigud nahal ehk tinea versicolor nahahaigus

Tinea versicolori
puhul on tegemist nahapealse seenhaigusega, mille tagajärjel tekivad nahale valged täpid või laigud. Sagedasti esineb see haigus seljal, jalgadel ja kätel. Tinea versicolori puhul nahk haigestunud kohtadel ei päevitu. Päevitunud naha peal tuleb see seenhaigus aga visuaalselt kõige enam esile.Tegemist on seenhaigusega, mis võib olla põhjustatud seenega nakatumisest, nõrgast immuunsusest, hormonaalsetest probleemidest või näiteks pidevast higistamisest. Tinea versicolorit on võimalik tervendada, Oregano eeterlik õli on üks parimaid seenhaigusi raviv õli. Sega 10 tilka Oregano eeterlikku õli kokku 1 tls baasõliga (soovituslikult Viinamarjaseemneõliga) ja kanna õlide segu nahale nakatanud piirkonnale. Korda protseduuri nädalas vähemalt 3 korda. Tegemist on haigusega, mis ei parane kiiresti, seetõttu võivad valged laigud jääda pikalt nahale, ilma et seenhaigus enam leviks. Aga ainult järjepidev nahahooldus aitab sellest haigusest lahti saada.

Seedehäirete tugevaim tervendaja


Oregano eeterlik õli võib olla sinu jaoks väga kasulik, kui sa kannatad seedeprobleemide käes. Teatud bakterid võivad sinu seedeorganites kasvada ja põhjustada sääraseid probleeme. Oregano eeterlik õli aitab vabaks saada nendest bakteritest. Kui soovid Oreganoga tervendada enda seedeorganeid, siis kanna Oregano eeterlikku õli iga nädal korra enda kõhupiirkonnale. Sega kokku 10 tilka eeterlikku õli 2 spl baasõliga, soovituslikult Viinamarjaseemneõliga. Kanna õlide segu kõhule ja masseeri see korralikult sisse. Kui tunned jahedat tunnet või kipitust, siis kasuta suuremas koguses baasõli.

Antioksüdantide hea saadus

Oregano pakatab antioksüdantidest, mis on meile kõigile väga vajalikud. Antioksüdandid aitavad kaitsta DNA kahjustusi, mis võivad tekkida mürkainetest, stressist, vabadest radikaalidest ja omakorda põhjustada meie jaoks kasulike rakkude kahjustamist. Anitoksüdandid, mida saad Oregano eeterlikust õlist, aitavad taastada sinu keha ja hoida ära kahjustusi. Kui kasutad Oregano eeterlikku õli nahahoolduses ja kannad seda enda nahale koos baasõliga, siis see aitab sinu üleüldist immuunsust turgutada.

Kehakaalu alandava toimega

Oregano eeterliku õli on kehakaalu alandava toimega, see aktiveerib rasva lagunema. Seetõttu on kasulik Oreganot maitsetaimena süüa ja eeterliku õlina kehale kanda. Kui sul on üleliigseid kilosid kõhu peal, puusadel või reitel, siis soovitan seda õli kanda nendele piirkondadele vähemalt korra nädalas. Sega kokk 3 spl baasõli 10 tilga eeterliku õliga ja kanna nahale. Oregano eeterlik õli imendub naha sisse ja aitab kaasa selle all oleva rasva lagundamisele.

Minu isiklik soovitus vähkkasvajaga võitlemiseks

Oregano eeterlik õli ei lõhna nagu lill, see lõhnab kui hea maitsetaim, kuid hoolimata sellest on see suurepärane tervendaja õli. Minu isiklik soovitus ja arvamus selle eeterliku õli kohta on see, et seda tasub vähki põdeval inimesel kasutada või vähi ennetamiseks kasutada. Oregano on antibakteriaalne, see aitab põletikku vähendada ja see on suurepärane antioksüdantide pomm. Need omadused on väga kasulikud vähiga võitlemiseks.

Soovitan kanda Oregano eeterlikku õli paar korda nädalas enda kogu nahale, vältides silmadesse ja limaskestadele sattumist. Segada kokku 5 spl baasõli 10 tilga eeterliku õliga. Oregano eeterlik õli imbub naha sisse ja sealt edasi vereringesse. Selle tervendavad omadused aitavad taastada kahjustunud rakke ja anda neile tagasi nende elujõu.

Oregano eeterlik õli on valuvaigistava toimega

Eeterlikke õlisid on hea kasutada looduslike ja kehasõbralike valuvaigistitena. Näiteks võib Oregano eeterlik õli just sinu jaoks hea alternatiiv. Sega Oregano eeterlik õli (2 tilka) kokku1 tl baasõliga. Masseeri valutavale kohale õli ja lase sellel õlil ära kuivada. Kui soovid mõnda teist eeterlikku õli veel lisaks valuvaigistaval eesmärgil kasutada, siis kasuta ka Lavendli eeterlikku õli.

Enne Oregano eeterliku õli suuremas koguses nahale kandmist veendu, et sul ei oleks sellele vastureaktsiooni. Selleks kanna esialgu eeterlikku õli ja baasõli segu enda nahale väikeses koguses. Kui tunned kipitamist või sinu keha hakkab punetama, siis vähenda eeterliku õli kogust ja suurenda baasõli kogust.

OREGANO KASUTAMINE SPIRITUAALSEL EESMÄRGIL

Seenhaigused

Oreganot on spirituaalsel eesmärgil kasutatud seenhaiguste peletamiseks juba aastasadu. Seenhaigused tekivad emotsionaalsel põhjusel sellest, et inimene ei suuda stressiga toime tulla ja vanu emotsioone vabaks lasta, mis ei vääri enam pühendumist. See on üks emotsionaalne põhjus, miks seenhaigused kehasse tulevad. Oregano menüüsse lisamine on siinkohal äärmiselt kasulik. Samas soovitan seenhaiguste korral kanda ka Skolessiidi kristalli, mis on abiks selliste probleemide kehast välja ajamisel, nii emotsionaalse kui ka eeterkeha seest.

Vähk

 

Maajumalanna Gaia on saatnud maa peale tervist taimede, kristallide ja paljude teiste elementide kaudu. Enamikus taimedes on olemas vähkiennetavaid ja vähiraviks mõeldud vitamiine, mineraalaineid või happeid. Oregano on üks nendest taimedest, mis aitab vähirakkude taandamisele kaasa ja aitab terve olla. Oregano aitab konkreetselt eemale tõrjuda naistele omast rinnavähki.

Armastusetaim armastuserituaalidesse

Oregano võiks igal krituaalide tegijal kodus olla. Oregano on mõjutatud Veenusest ja Aprodhitest ehk Oregano on armastusetaim. Seega saab seda taime kasutada erinevates armastuserituaalides.

Tee värskest oreganost teed (kui kasvatad ise, saad seda suvel teha), et puhastada enda Aurat ebavajalikust ja takistavast energiast, mis mõjub halvasti sinu armuelule. Oregano toob ellu armastust, aitab lahendada suhteprobleeme, turgutab libiidot ja tõstab viljakust. Oregano on naiseliku energiaga taim, aga seda võivad tarvitada ka mehed, sest meestele mõjub Oregano armastust ligitõmbavalt. Seega kõik Oreganot sööma ja sellest valmistatud teed jooma!

Soovitan oreganot igal juhul oma menüüsse lisada, kuna oreganol on oskus sind rõõmsaks teha. Kui võrrelda seda taime mõne kristalliga, siis on oregano sarnane Krüsopraasi energiaga. Oreganol ja Krüsopraasil on oskus süstida positiivsust, parandada armuelu ja tekitada ülimat õnnetunnet.

Kasuta Oreganot toiduvalmistamisel, kui soovid suhtesse lisada vürtsi ja suhet tugevdada. Oreganot on kasutatud aastatuhandeid armastuserituaalides ja armastuse tugevdamiseks.

Kindlasti mainin ära ka selle, et Oreganot on erinevates spirituaalsetes ühiskondades kasutatud inimestega hüvasti jätmisel. Kinkides viimased lilled lahkunule koos Oreganoga, aitab Oregano hingel enda järgmist elu kergemini vastu võtta ja vabastada selles elus olevad probleemid, et need ei tuleks uude ellu raskendatud kujul kaasa.

Kui sul on oma aed, siis soovitan istutada see imeline taim enda koduvärava lähedale. Seda selleks, et see peletaks majast eemale kurja energiat ja ei laseks halval õnnel koju tulla.

Oreganol on tugev ja eriline lõhn. Inimesed, kellele see ravimtaim ega selle aroom ei sobi, nendel inimestel võib olla probleeme enesehinnanguga. Seda selles mõttes, et need inimesed kasutavad teistele ärategemise taktikat, et elada niivisi välja enda madalat enesehinnangut.