Hamsa on mind alati lummanud ja sellel on ka oma põhjus. Hamsa on Lähis-Ida amulett, mis sümboliseerib kõrgema energeetilise võimu kätt. Erinevates uskumustes on Hamsa alati sümboliseerinud kaitset kurja ja ebaõnne eest. Usutakse, et Hamsa toob selle kandjale head õnne, tervist, küllust ning edu tema tegemistes.

Hamsal on väga palju erinevaid nimetusi või hääldusi, võib-olla oled seda sümbolid kuulnud nimetatavat hameshkiks või hamsa käeks.

Uskumuste järgi on Hamsa Aaroni ja Moosese õe Mirjami ning Muhamedi tütre Fatima käsi. See, et Hamsa käsi pärineb idamaisest usust, ei tähenda aga seda, et seda sümbolit ei tohiks keegi teine kasutada, kes ei ela selle uskumuse järgi. Hamsat tuntakse peamiselt Islami ja Lähis-Ida sümbolina, küll aga on tõestusi selle kohta, et antiikajal oli see kasutusel ka Vahemere kaldal Foiniikias. Foiniikia asus Vahemere idakaldal, seal, kus täna asub Egiptus. Seega ei ole päris täpselt teada, kust Hamsa tegelikult pärineb. 

Hamsa on võimas sümbol ja Hamsa sümboolika on üle võetud erinevatesse uskumustesse ja see on aukohal erinevates nõidustes.

Hamsa sümbol kujutab endas kätt, mille väike sõrm ja pöial on ühesuurused ning sõrmeotsad kaarduvad väljapoole. Vahel kujutatakse neid äärmisi sõrmi ka sirgelt. Hamsat võib kanda mõlemat pidi, see ei muuda Hamsa tähendust. Tihtipeale on käelabale tehtud erinevaid sümboleid ja üheks populaarsemaks sümboliks on The Evil Eye ehk kuri silm, mis kaitseb. Kurja kaitsvat silma ühendatakse Hamsaga sellepärast, et võimendada ja ühendada nende kahe sümboli väge. Kes veel ei tea, siis "kuri silm" kaitseb äraneedmiste ja ärasõnumise eest.

Hamsa käe viis sõrme tuletavad selle kandjale meelde, et tuleb kasutada enda viite meelt selleks, et sind kaitsvat energiat tänada ning kiita.

Hamsat kantakse selleks, et tagada endale hingeline ja füüsiline kaitse. Selle kandmine toob edu ja usutakse, et kinkides seda kellelegi aitad sina suureneda tema õnnel ning kaitsel.

Näiteks, kui sa leiad Hamsa kujusid või talismane, siis võib neid vabalt hoida kodu kaitsekristallide keskel, et Hamsa saaks kristallidega võimsalt koostööd teha. Kristallid on üks osa kodu maagiast, mida sa saad enda koju luua ja sümbolid on samuti väga olulised ning nende õige kasutamine toob palju head. Seega, kui sul on Hamsa käsi dekoreeriva eesmärgina olemas, siis ole hea ja aseta see enda kodu kaitsekristallide komplekti, mille oled loonud enda kodu välisukse kõrvale kaistmaks kodu kõige kurja eest.

HAMSA TÄTOVEERING

Olen eelnevalt kirjutanud ka Lootose sümboolika kohta, mille leiad SIIT. Panin sinna kirja selle, mida võib lootos sinu kehal teha ja kuidas see saab mõjutada sinu eluteed. Tegelikult on aga nii, et tätoveeringute tegemisega peaks alati olema ettevaatlik ja eelnevalt põhjalikult uurima, mis see sümbol võib sinu eluteele kaasa anda. Iga sümbol kehal mõjutab sinu saatust! Loomulikult on ka oluline koht, kuhu sa lased selle tätoveeringu teha. Keha koosneb energiakanalitest ja erinevad piirkonnad kehal mõjutavad sümboleid omamoodi. Loe põhjalikumalt, kuidas tätoveeringud mõjutavad sinu saatust SIIT.

Ma usun, et Hamsa on üks ohutumaid sümboleid, mida lasta enda kehale tätoveerida. Küll ei räägi ma sellisest Hamsa kätest, millele on lisatud erinevaid sümboleid, mis muudavad Hamsa energiat. Olen näinud tätoveeringuid, kus Hamsa sees on näiteks Kuu sümbol, aga Kuu on väga jõuline sümbol ja oleneb ka sellest Kuufaasist, mis on kujutatud, see kõik muudab tätoveeringu mõjutust. Hamsa käsi võiks olla puhas või kaunite ornamentidega, mis ei muudaks selle sümboli tähendust.

Tüüpiline piirkond, kuhu Hamsat tätoveeritakse, on selg. See sümbol seljal aitab kaitsta ettearvamatute olukordade eest, hoides sind salakavaluse ja salakavalate inimeste kurjade plaanide eest. Hamsa kõhupiirkonnas või sinu kõhu külgede peal aitab kaitsta sinu füüsilist keha, luues kaitse terviserikete ja õnnetuste eest. Jalgade peal aitab Hamsa sind kaitsta valede valikute tegemiste eest. Kui Hamsa on vasaku jala peal, siis see aitab sul õppida minevikuvigadest, parema jala peal tulevikus valede valikute tegemise eest. Kaela peal aitab Hamsa sul märgata ohtu enne selle saabumist. Hamsa tätoveerimine vasaku käe peale aitab sul endal tuua enda ellu head õnne, rikkust ja annab oskuse kaitsta end kurja eest, parema käe peal aitab seda kõike tuua sinu ellu sinu lähedastel, kes hakkavad sind selles elus armastama.