Kui sa näed riideid unes, siis riided sümboliseerivad alati midagi väga isiklikku ja kui sa kannad neid unes, siis see on peamiselt seotud sinu isiksusega, iseloomuga, sinu soovide ning mõtetega. Kui sa näed kleiti unes, siis see vihjab naiselikkusele või näiteks ka naisele. Kleit positiivses nägemuses toob vaid head õnne, millegi saavutamist või enda paremaks muutmist.

Kleidi unes nägemisel pead sa kindlasti enda jaoks kõigepealt lahti mõtlema selle, kas see unenägu, kus kleit eksisteeris, kas see oli positiivse alatooniga või negatiivse. Kui positiivse, siis see kleit sümboliseerib lahkust ning millegi endast välja jagamist. Kui see oli negatiivse alatooniga unenägu, siis see viitab enesekesksele võimu näitamisele ja teiste suhtes üleolevale käitumisele.

Kui sa hakkad unenägu enda jaoks lahti seletama, siis ei tohi mitte kunagi vaid ühte fakti analüüsida ja sellele seletust otsida. Unenägu tuleb lahti seletada detailselt ja need detailid enda jaoks jutustama panna.

KLEIDI KANDMINE

Kui sa näed unes, et sa kannad kleiti, siis see on märk sinu soovist midagi teha, midagi luua. See on märk ka selle kohta, et sa oled nõus midagi tegema, millegi nimel pingutama, sul võib olla soov ka midagi muuta. Kleidi kandmine näitab sinu suhtumist millessegi. Kui sa kannad unes kleiti, siis võib see olla ka märk, et sa teenid kedagi või sa teed midagi kellegi jaoks. See, mida kleidi kandmine sinu unes tähendab, selle kohta sa saad vihjeid ka teiste tegevuste või sümbolite kaudu, mis sinu unenäos olid.

Kleidi kandmist võib unes näha ka see inimene, kellel on olnud väga raske eluperiood või kes on haige olnud. Kleidi kandmine sellise inimese unenäos sümboliseerib kas siis raskete aegade seljataha jätmist või haigusest välja tulemist.

Kui unenägu on negatiivse alatooniga, siis unes kleidi kandmine sümboliseerib sinu jõu kadumist, oskamatust olukorraga toime tulla ja madalast enesehinnangust.

Kui mees näeb unes
, et ta kannab kleiti, siis see on märk selle kohta, et keegi võib sinu uhkuse peal tallata, ego maha suruda või ka mehelikkuses kahelda. See võib olla märk mõnest konfliktist, kriitika tulemisest või kellegi sihilikust kiusamisest.

Kui keegi teine kannab unes kleiti, siis võib see viidata sellele, et sul ei ole selle inimesega suhtlemisel kontrolli ja tema võib sinus midagi juhtida. Temas on midagi, mida sina ei saa muuta ja tema mõjutab sind väga palju. Kui ülejäänud märgid ja emotsioonid unes on positiivsed, siis ta mõjutab sind heal viisil. Kui on tegemist negatiivse unenäoga, siis ta juhib sind halval eesmärgil või ta omab sinu üle halba võimu. See võib olla inimene, kes oskab sinu üle domineerida.

Unenägu, kus keegi teine kannab kleiti ja sa näiteks imetled tema ilu selles kleidis, see on "kaval" unenägu. See näitab seda, et kui sa tegelikkuses ei näe selles inimeses ilu ja unes on tegemist võõra või sinu jaoks mitte kõige kaunima inimesega, siis see on salakavalus, mis sinu vastu varsti suunatakse. See on salakavalus, mida sa ei näe enda poole tulemas. Kui unenäos on ilus naine, keda sa tead ja sa oled eelnevalt mõelnud, et ta on kaunis, siis see viitab sellele, et sa soovid enda välimust muuta. Ilmselgelt on see alateadvuse poolt saadetud märk, et sa soovid enda välimuses muudatusi teha ja end kaunimaks muuta.

Kleidi seljast võtmine
sümboliseerib millestki vabanemist. Mõnest emotsioonist või kohustusest vabanemist.

UUS KLEIT VÕI VANA KLEIT

Uue kleidi unes kandmine, nägemine või käes hoidmine sümboliseerib seda, et sa oled muutumas. Sinu isiksuses, mõttemaailmas ja elustiilis tulevad muudatused ning need on pigem head muudatused. Kui see on vana kleit, siis tähendab see täpselt vastupidist ehk sinust toimuvad muudatused ei ole kasulikud.

Must, räpane või katkine kleit sümboliseerib ebaõnne, salakavalust, kurbust ja väga halbu uudiseid.

UUE KLEIDI OSTMINE

Annab sulle vihje selle kohta, et sinu sotsiaalne staatus muutub võimsamaks ja sa kogud peagi head mainet. Inimesed saavad sinust teada või keegi avastab sinus midagi imetlusväärset. Uue kleidi ostmine võib sümboliseerida ka seda, et sa hakkad enda ellu investeerima, midagi looma, millel on väärtust.

VANA KLEIDI OSTMINE VÕI MÜÜMINE

See annab sulle vihje, et sinu sotsiaalne staatus muutub kehvemaks, keegi võib sind laimata või sind häbistada. Kui samas unenäos on veel negatiivseid märke, siis võid nende kaudu avastada, mis teemal see kõik võib juhtuda. Kleidi müümine vihjab selle kohta, et sa hakkad tulevikuplaane tegema.

Valge kleit Kui sa näed unes, et sa kannad valget kleiti või unenäost käib läbi valge kleit, siis see sümboliseerib puhtust, õrnust ja lahkust. Võib-olla oled sina see, kes on teiste suhtes helde või hoopis see, kes kandis unenäos seda kleiti.

Must kleit annab teada seda, et midagi tuleb kaitsta, hoida, taastada, tasakaalustada ja taaselustada. Must kleit negatiivses unenäos sümboliseerib ebaõnne.

Lilla kleit Lilla kleidi nägemine sümboliseerib inimest, kes on pühendunud ja seda väga sügavas mõttes. Kui sa olid ise lillat värvi kleidis, siis oled sina see, kes on pühendunud. Millesse? Seda saad sa lahti seletada teiste unenäos olevate märkide kaudu.

Kollane kleit sümboliseerib sinu teadlikkust millegi suhtes. Kollane kleit näitab, et sa tead väga hästi, mis sinu elus on toimumas ja sul on hea ülevaade selle kohta, millest see konkreetne unenägu räägib. See võib vihjata ka sellele, et sa saad teadlikuks, kui sul informatsiooni veel selle kõige kohta ei ole.

Roheline kleit sümboliseerib sinu või kellegi teise enesekeskset, isekat ja omakasupüüdlikku motiivi.

Punane kleit positiivses unenäos näitab sinu kirge millegi suhtes. Võib-olla on sinus tekkimas tohutu vajadus midagi luua ja midagi kogeda. Kui unenäos oli rohkem negatiivseid märke ja emotsioone, siis sümboliseerib punane kleit agressiivset käitumist, kontrolli kaotamist, probleemi tekkimist ja pahandusi.

Sinine kleit sümboliseerib seda, et midagi võib peagi laheneda, keegi võib abi pakkuda sulle või sina temale.

Kuldne kleit
annab märku kõrgist suhtumisest, soovist olla edukas või soovist end võimsamaks muuta.

Hõbedane kleit sümboliseerib intuitsiooni ja teadlikkust millegi suhtes.

Kui sa soovid õppida unenägusid seletama ja nendes seoseid leidma, analüüsima ning enda ellu neid sobitama, siis aseta Larimari kristall endale padja sisse. Larimar aitab unenägusid meelde jätta ja annab sulle oskuse neid seletada.