Kõik teavad, mis asi on klatšijutt ja mida see endast kujutab. Või kas sa ikka tead? Sa tead, mis see on, aga kas sa ka tead, kuidas see sind tegelikult mõjutab? Klatšijutt ei ole vaid kuulujuttude rääkimine paljudele inimestele, see on ka teise inimese asjade risti-rästi läbiarutamine tema selja taga näiteks oma parima tuttavaga. See jutt ei pruugi teie seast edasi liikuda, kuid see on siiski klatšijutt.

Klatšimine on kellegi teise tagarääkimine, tema eraasjade arutamine või tema kohta informatsiooni jagamine halvustaval või salakavalal eesmärgil. Klatšimisega kaasneb üks ja ainus emotsioon, milleks on kadedus. See ei ole viha, see on kadedus oma hiilgavas vormis. Nüüd võta korra paus... ja mõtle, millal sa kedagi taga klatšisid? Millal sa klatšijuttu pealt kuulasid? Nüüd, kui sulle meenus, millal sa olid klatšiga seotud ja kellesse see puutus, siis küsi enda käest uus küsimus. Küsi, et kui tihti sa sellega kokku puutud? Ma mõtlen seda, et kas sa ise räägid kellegagi koos kedagi taga või sa kuulad teiste klatšijuttu pealt? Nüüd loe lähemalt selle kohta, mida mina sellest arvan ning mida sina võiksid teada.

Esiteks soovin ma sulle öelda seda, et klatš võib esmapilgul tunduda selline süütu ning nii-öelda tagajärgedeta tegevus. Aga see ei ole kaugeltki nii. Ma ütlen alati, kui sa julged mõelda-öelda, siis julge ka tunnistada ja vastutada. Samamoodi me vastutame ka selle eest, kui me kedagi taga klatšime. Süütu tegevus? Kaugeltki mitte.

Klatš on väga-väga negatiivse energiaga tegevus, see on nagu suur must pilv, mille sina ja sinu kaaslane, kellega sa parasjagu klatšid, tekitate. Isegi siis, kui sa ise kaasa ei räägi. Ka siis, kui sa naudid seda juttu, mida kuuled, ka siis virvendab sinu pea kohal üks suur must pilv. Ei ole vahet, kas sa räägid ise või naudid kuulamist - mõlemal juhul tekitad sa negatiivset energiat.

Klatšimise käigus vallanduvad kadeduseenergiad ja mida kauem, pikemalt, sügavamalt jutustatakse, seda suuremaks see suur kadedusepilv kerkib. Mida rohkem sa räägid või kuulad, seda suuremaks läheb negatiivne energia. See on tegevus, kus sa ISE aktiveerid enda sees halva energia. Sellesama energia, millest ma koguaeg teile räägin, et loobuge, kaitske ning hoidke end selle eest. Mõtle, kui julm sa iseenda vastu oled, sa lood ise midagi sellist, mida sa enda ellu ei soovi.


Klatšijutu rääkimisel ja kuulamisel blokeerib sinu Juurtšakra oma töö. Kes veel ei tea, siis Juurtšakra on inimese Auras kõige esimene Tšakra ehk see asub otse Sakraaltšakra all, vaagnapiirkonnas. Juurtšakra blokeerumisel kaotavad kõik teised ülemised Tšakrad tasapisi oma energiavarud ehk näiliselt öeldes sa lülitad end välja. Aga siis peatuvad kõik head emotsioonid, motivatsioon, armastusetunne, lahkus, intuitsioon, ettenägelikkus ja kõik teised väga väärtuslikud energiad. Sa ise peatad klatšimise käigus enda energia! See on julm käitumine iseenda keha ja hinge suhtes.

Kui sa tekitad enda sees kadedust, siis seesama energia blokeerib Juurtšakra töö. Kui sa nüüd mõtled, et sa ei tunne klatšimise ajal kadedust, siis sa eksid. Sinu alateadvuses on see olemas. Mõtle, kui sa klatšid, siis sul tekib selle käigus veelgi suurem vajadus veel rohkem rääkida. Vahel juhtub nii, et sa jäädki ühte ning sama asja korrutama. Vahel juhtub nii, et sa ootad teiselt tagasisidet, et ta seda teemat veel rohkem torgiks. Seesama tunne, et sa soovid veel rääkida ja soovid, et keegi seda torgiks, see on kadedus - vajadus rääkida millestki, mis on teisel halb ja mida sina naudid. Kui sa kuulad klatšijuttu pealt ja soovid veelgi rohkem kuulata, siis ka see on kadedus. Aga samal ajal sa lõhud ennast. Niisiis tekib mul küsimus, miks end lõhkuda? Sul tekib kindlasti küsimus, et kuidas see klatš sind siis nii väga lõhub?


Karmaseaduse põhjal on nii, et mida sa universumisse saadad, sellele ka vastuse saad. Klatšijutuga on täpselt samamoodi. Jäta meelde, et sina ei ole kohtumõistja, hukkamõistja, sul ei ole antud volitus teisi korrigeerida ning neid karistada. Seega, kui sa võtad omavoliliselt kohtuniku rolli, siis sa saad selle eest ka vastava karistuse ehk vastavat karmat. Klatšimise ja selle kuulamise ajal sa suunad selle inimese poole halba energiat, keda sa taga räägid. Sinul on oma karma, mis jälitab sind terve elu ning teeb omad korrektuurid. Ta avab sinus negatiivse väe ning paneb sinu energia kinni, see karistus rakendubki koheselt.

Mida rohkem sa seod end klatšiga, seda kiiremini viid sa end hukatusse.

Mida rohkem sa kuulad, räägid ja naudid klatši, seda kinnisemaks muutuvad sinu energiakanalid. Ühel hetkel juhtub lihtsalt nii, et sa enam ei tööta. Sa ei tööta selles mõttes, et sa ei ole õnnelik, sa oled vihane, sa ei suuda keskenduda ja sa oled kurb asjade üle, mille pärast sa tegelikult ei peaks kurb olema. Sa muutud iseenda hävitajaks ja viid end hukatusse. Tekivad närvivapustused, närvilisus, stress, paanikahood, enesekindluse probleemid ja kõikvõimalikud teised probleemid. Kaob ära ka armastus! Seda kõike sellepärast, et sa ise lülitad end kinni.


Klatšijutt ei kahjusta seda, keda taga klatšitakse, vaid sind ennast.


Kui sa arvasid, et klatšimine kahjustab seda inimest, kellest räägitakse, siis sa eksid rängalt. See ei tee talle liiga, see annab talle vaid jõudu juurde. See, kes klatšib, blokeerib enda energiavoo ja juhatab selle inimese Aurasse, kellest jutt käib. Sa põhimõtteliselt annad enda hea energia ära ja toidad sellega teise inimese Aurat. Sellesama inimese Aurat, keda sa taga klatšisid! Nüüd vali, kas sa ikka tahad enda energiast ja õnnest loobuda? See on karma - sina soovid teisele halba, aga saad selle hoopis tagasi.

Ole ettevaatlik selles osas, millest sa kõneled!

Kui sa klatšid, siis see tähendab seda, et sa räägid kellegi teise elust loo ja arvustad tema valikuid. Mida sa sellega teed, on see, et sa jutustad loo, mille tõmbad tegelikult iseenda ellu. Inimesed, kes parastavad alkohoolikuid ja räägivad halvustavalt, kui jubedad need ikka on, mitte ei tunne neile kaasa, need tõmbavad sellesama teema enda ellu. Ühel päeval võid sa ise alkoholismi küüsis olla või olla pealtvaataja oma kallima alkoholisõltuvusest. Kui sa räägid midagi teise kohta, siis sa tõmbad sellesama loo enda ellu. Sa lood ise endale kogemusi, mida sa teistes inimestes siunad.

Kuula passiivselt, mitte aktiivselt.

Tahes-tahtmata võime sattuda seltskonda ja olukorda, kus kedagi asutakse taga rääkima. Siis tekib küsimus, et kuidas sellest eemale hoida? See on tegelikult lihtne. Sa pead passiivselt kuulama, mitte olema selles vestluses aktiivne. Ehk sa ei tohi kuulata nii, et sa süveneksid. Sa ei tohi kaasa mõelda, sa ei tohi kaasa rääkida ja sellele teemale kaasa elada. Kui kuulad, siis kuula nii, et sind nagu ei huvitaks. Kui sind huvitab, siis oled osa klatšijatest.

Kas sa saad hinnata inimest ja tema tegusid vaid lühikese jutu põhjal?

Klatšimine, klatšijutt ja levitatud jutt on lihtsalt üks jutuke. Mõtle, kas sa saad rääkida ühe loo tõetruult kellestki, kelle motiive sa ei tea, kelle seisukohta sa ei ole ise kuulanud, kelle elu sa ei tunne, kelle kehas sa ei eksisteeri ja kelle samme sa ei tea. Sa ei saa seda. Seega on klatšijutt lihtsalt jutt, see ei tähenda kaugeltki seda, et see oleks tõsi. Kui sa usud klatšijutte, siis sa teed valiku. Sa lood sellest inimesest enda jaoks pildi, mis on negatiivne. Kui sa mõistad hukka inimese, kes ei ole sinuga isegi seotud, siis ühel päeval mõistetakse sind ennast hukka. Sa saad selle, mida ise enda ellu lood. Seega hoia sildistamistest eemale ja lase inimestel ise tõestada, kes nad tegelikult on.

Sa saad suheldud ka nii, et sa ei räägi teisi taga.

Kui sa lõpetad klatšimise ja hakkad elama elu, kus sa ei soovi teisi inimesi hukka mõista ning enda nina teiste asjadesse pista, siis sa hakkad kuulama. Kui sa soovid kellegagi rääkida, siis pigem kuula, mis temal on öelda või räägi ise midagi enda kohta. Ära keskendu sellele, et sa pead mõtlema, millest rääkida. Räägi endast midagi, mida sa tunned, et sa soovid jagada. See on suhtlemise mõte - et me jagaksime iseennast, mitte ei keskenduks teistele inimestele. Kui sa hakkad ühel päeval kuulama ja end avama, siis sa tervendad iseennast. Sa avad enda Südametšakra nii, et sa kuulad teise inimese mõtteid, ja avad enda Kurgutšakra nii, et sa jagad tükikese iseendast. Rääkimine ja suhtlemine on teraapia, ära kuritarvita seda, vaid kasuta seda enda jaoks ära.


Inimesed, kes ei klatši, on õnnelikud, stabiilsed ja rahulikud.

Punane Tiigrisilm on kristall, mis endaga kaasas või ehtena kandes blokeerib sinu soovi klatšida. See on kristall, mis aitab sul teistest inimestest vähem halba rääkida ja võtab ka sul järk-järgult ära soovi halba kuulata. Punast Tiigrisilma soovitan ma kõigile, kes soovivad klatšimisest loobuda ja kellel on seda väga raske teha, kas siis iseenda või teiste mõjutuste pärast.

Teinekord, kui keegi tuleb ja küsib sinu käest: "Noh, mis uudist, kas klatšime ka?", siis ole temast targem ja ära astu temaga koos järgmist sammu.

Tihtipeale tullakse seltskonda, istutakse maha ning jäädakse ootama kõike, mida on teiste kohta vahepeal teada saadud. Kui keegi tuleb küsib sinu käest: "Noh, mis uudist, klatšime ka?", siis ära sina tee sellest välja vaid vali tervem MINA.

Hoia mürgistest inimestest eemale.

Kui sa tahad elada õnnelikku elu, kus sa juhid enda saatust ise ja soovid enda sisemist tasakaalu hoida, siis hoia mürgistest inimestest eemale. Suhtle vähem inimestega, kes soovivad klatšida ja suhtle rohkem nendega, kes soovivad sind kuulata, endast rääkida või rääkida teemadel, mis ei ole negatiivse alatooniga.

Serpentiin Jaad aitab sind kaitsta klatšijutu halva mõju eest ja klatšimisest lahti saada. See kristall aitab sinust eemal hoida ka nii-öelda sõpru, kes tegelikult ei ole sinu sõbrad ja kes soovivad sinu kohta saada informatsiooni selleks, et seda edasi jagada. Kanna seda kristalli endaga kaasa või ehtena või aseta kodukaitse kristallide sekka, mis asuvad näiteks kodu välisukse kõrval.

Ära võitle, pigem jaga armastust.

Kui sul tekib tunne, et sa soovid klatšijutule vahele segada ja teisi inimesi veidi raputada ning näidata, et see inimene on siiski parem, kui te arvate, siis sellel ei ole mõtet. Kui sa soovid seda teha, siis lähene armastusega ja lisa jutu vahele positiivseid sõnu, näiteks, et "kõigel on oma põhjus, võib-olla see on kasulik, kindlasti ei teinud ta seda meelega, ta ei ole veel õppinud sellest, küll tuleb oma aeg ja ta mõistab". Ja sa näed, kuidas sa pidurdad sellega seda kadedusepilve.

 

Jälgi end kõrvalt!

Kui sa soovid olla klatšivaba hing, siis ole hea, hakka iseennast jälgima ja ürita aru saada, kui sa hakkad mürgiseks muutuma. Tõde on see, et mürgised inimesed võivad ka kõige armastavama inimese ära mürgitada, kui seda mürki on liialt palju. Kui sa tunned, et sa hakkad liialt palju kaasa mõtlema ja sõna sekka ütlema, siis peata end. Vabanda enda sees, võta enda sõnad tagasi, soovi enda käest andestust ja liigu edasi. Pea meeles, sa oled siiski inimene, sa oled tulnud siia õppima ja see on täiesti normaalne, kui sul ei ole asjad kohe selged ning sul ei tule kõik alati kõige paremini välja. Piisab ka sellest, kui sa märkad, millal sa muutud kibedaks ja sa muudad seda. Sellisel juhul ei kaasne ka karmat, kui sa soovid iseenda käest vabandust!

Süümepiinad jälitavad või mitte.

Need, kes soovivad klatšimisest pigem eemale hoida, kuid siiski aeg-ajalt libastuvad, võivad tihtipeale peale koosviibimist hakata süümepiinu tundma. Et pärast, kui seltskonnast on ära mindud, hakkavad needsamad mõtted peas edasi-tagasi ringi käima ning tekib esimene küsimus: "Kas ma rääkisin liiga palju? Ah, vahet ei ole!". Sinu meeled võivad hakata sinu alatut tegu blokeerima - ühtpidi saad aru, et tegid vea ja teistpidi üritad seda ära unustada. Sellel hetkel on sul veel tegelikult võimalik otsustada, kas sa kahetsed ning lähed teed selle heaks või lased karmal ebaõnne külvama hakata. Iga kord, kui sa nii tunned, siis tea, et karma annab sulle veel võimaluse enda viimane sõna öelda, muidu karmauks suletakse. Enamjaolt öeldakse karmale: "Vahet ei ole, ma võtan selle karistuse vastu" sellega, et neid emotsioone blokeeritakse. See on hetk, kus sa peaksid enda käest andeks paluma ja tegema heaks selle, mida külvasid. Ära riku iseenda Aurat ja ära karista end. Ole puhta energiaga, jaga armastust, mitte vihkamist!

Klatšimine taandab sinu spirituaalset väge, saadab selle kõige madalamale astmele. Madal aste tähendab aga seda, et sul võetakse ära igasugune oskus enda elus õnne tunda ja enda elu juhtida nii, nagu sa soovid. Võetakse ära soovide täitumised, tervis ja armastus.

Jagage armastust, mitte kadedust! 

Tene Laul