Nurmenukk on igale eestlasele teada-tuntud kaunis õitsev lill, mida vähemalt igaüks korra korjanud on. Igal taimel on omad füüsilised ja emotsionaalsed tervendavad oskused, usu või mitte, kuid Nurmenukk on väga tõhus ravitseja. Lisaks selle ravitsemisomadustele on sellel veelgi võimas spirituaalne vägi. Head tutvumist meie enda eestimaise Nurmenukuga ja avasta, milline väärtuslik taim meie enda kõrval kasvamas on.

Stressile leevendust ja Päikesepõimik särama

Nurmenukud kasvavad üldiselt Euroopas ja Aasias ning see on meie põhjapoolsemale rahvale üheks tervise allikaks. Nurmenukk on siia piirkonda antud selleks, et see rahustaks meie meeli ja annaks stressile leevendust. Nurmenukk asendab kohati päikeseenergiat, andes täpselt samasugust positiivsust nagu seda teeb särav päike taevas. Seega, kui sa tunned, et sa sooviksid väheke päikest enda hinge, siis valmista endale Nurmenukust teed või söö lihtalt selle taime õisi. Nurmenukk toidab inimese Päikesepõimiku Tšakrat, andes sellele elujõudu ja rõõmsameelsust. Nurmenuku Päikesepõimiku tervendamise oskus on selle taime üks paljudest oskustest, kuid juba see on küllaltki hinnaline omadus ja ka põhjus, miks võiksid seda taime kasutada.

Nurmenukkudega on võimalik ette ennustada suvist ilma

Nurmenukuga saab ennustada ette seda, milline suvi on meil tulemas. Nurmenukud hakkavad kevadel kasvama ja kui nendel on pikad varred, siis ennustavad nad selles piirkonnas ette vihmast või niisket suve. Kui Nurmenukud on sinu kandis lühikese varrega, siis sinna saabub kuiv suvi. Kui Nurmenukke on ühes ja samas kohas väga erineva kõrgusega, siis selles piirkonnas tuleb vahelduva eduga päikest ja vihma. Taimede pealt on võimalik ilma ennustada ja see on viis, kuidas seda saab Nurmenukkudega teha.

Nooruslikkuse allikas


Nurmenukk on kõrgelt hinnatud taim, kui me räägime inimkeha nooruslikkusest ja selle hoidmisest. Nurmenukud kannavad füüsiliselt ja spirituaalselt endaga kaasas väge, millega nad hoiavad inimese keha elujõulisena ning noorena. Nurmenukuteed võiksid teha sa endale regulaarselt, et hoida enda keha ja hing võimsana. Korja nurmenukke kevadel, lase neil kuivada ning joo kuivatatud Nurmenukust valmistatud teed. Nurmenukke on kasutatud isegi William Shakespeare oma loomingus kui nooruslikkuse allikat.


Nurmenukud annavad kehale kauni ja särava naha, tervendades erinevaid nahaga seotud probleeme, aidates nahal nooruslikum välja paista ja võideldes naha enneaegse vananemisega. Nurmenukud tervendavad sinu nahka siis, kui sul on probleeme aknega või mõne teise nahahaigusega.

Kui sul on probleeme kuiva, ülitundliku, poorse, aknelise või väga kehva väljanägemisega nahaga, siis ma soovitan sul Nurmenukku selle tervendamiseks proovida. Taimede puhul võiksid sa teada seda, et igasugune alternatiivne tervendamine ehk taimede kasutamine enda tervise jaoks, selle tulemus tuleb aeglaselt. Kuid taimepoolne tervendus tuleb ja võib jääda nii, et sul ei teki sellega hiljem probleeme. Taimed on tugevatoimelised ja nad tervendavad probleeme selle juurest alates. Kui sul on nahaga probleeme, siis võiksid Nurmenukutee kuuri teha nii, et esialgu jooksid seda igapäevaselt, kuni selle hetkeni, kus sinu sisetunne ütleb sulle, et sul on selle taime energia kätte saadud. Kui sa ei oska enda kehakeelt kuulata ja sa ei tea, millal sa võiksid teejoomise lõpetada, siis tee Nurmenukust kahenädalane tervenduskuur. Hiljem joo seda aeg-ajalt, et säilitada selle taime töö tulemust. Peale kahte nädalat sa peaksid tundma, kuidas sinu nahk näeb noorem välja ja nahaprobleemid hakkavad kaduma. Taimsete tervenduste juures peaksid sa samal ajal enda menüüst eemaldama ka kõik need ained, mis sulle nahaprobleeme põhjustavad. Näiteks liigse suhkru, piimatoodete ja ka näiteks gluteeni tarbimise.

Nurmenukk ei anna sulle nooruslikku välimust vaid ainult naha kaudu, see annab ka sinu hingele värskendust. Nurmenukku kasutatakse emotsionaalse keha tervendamiseks siis, kui hingele on vaja anda elujõudu. Nurmenukk töötab nii, et see aitab meil paremasse tulevikku uskuda ja motiveerib meid edasi liikuma. Kui sa hakkad Nurmenukuteed jooma, siis sa võid peagi tunda seda, et sinus on suurenenud tegutsemise ja loomisenergia. Nurmenukk on taim, mis annab Päikesepõimikule energiat ja see Tšakra omakorda suurendab meie elus positiivset energiat.

Puhasta enda nahka Nurmenukueliksiiriga

Nurmenukk on naha tervendaja, nagu ma seda eelpool mainisin, ja selle teed ei pea vaid jooma, seda saab ka kasutada naha pindmiseks tervendamiseks. Valmista endale Nurmenukuteed ja osa sellest kalla väikese kausi sisse, kus sa saad vatipadja märjaks teha. Selle sama märja vatipadjaga puhasta enda nägu. Nurmenukueliksiir puhastab nahalt mustuse, mis annab tervendust aknele ja teistele nahaprobleemidele. Sa oled osa loodusest ja selleks, et terve püsida, selleks on kõikvõimalikud vahendid looduses olemas. Ole tark ja toida enda keha õigete elementidega, mis ei tee sulle liiga!

Närvilisus ja probleemid magamajäämisega

Nurmenukk on üks peamisi taimi, mida ma soovitan teena juua, kui sul on probleeme närvilisusega või sa võitled unehäiretega. Kuivatatud Nurmenukk peaks kindlasti kodus kapis olemas olema, et sa vajadusel saaksid enne magamaminekut sellest endale rahustavat teed teha. Kui sa ei ole varem Nurmenuku eed joonud, siis sa võid tõesti imestada, kui kiirelt see toimima hakkab. Nurmenukutee on suhteliselt tugeva toimega ja see annab närvilisele meelele väga kiiret leevendust. Nurmenukk aitab lisaks närvide rahustamisele anda tervendust ka seedesüsteemile, kuna Nurmenukk on Päikesepõimiku taim.

Joo Nurmenukust valmistatud teed igal õhtul enne magamaminekut, kui sul on probleeme uinumisega või kui sa ärkad keset ööd üles. See aitab sulle anda sügavat und ja lõõgastavat atmosfääri.

Kindlasti soovitan ma Nurmenukuteed regulaarselt kasutada stressi ja depressiooni tervendamiseks. Kui sa tead, et sa oled hetkel sellises seisus, kus sinu närvid hakkavad üles ütlema, sa ei tunne end enda kehas hästi ja oled pidevalt millegi üle õnnetu, siis ole hea, mine too endale Nurmenukke. Võta Nurmenukk enda igapäevasesse kasutamisse ja lase sel stressienergiat maandada.


Eriliselt soovitaksin ma kasutada Nurmenukuteed lapse närvilisuse taandamiseks ja hüperaktiivse käitumise maandamiseks. Hüperaktiivsus, ülinärvilisus ja paha meel võivad tekkida elektroonikavahendite pidevast kasutamisest ning suhkru ületarbimisest. Nurmenukk aitab leevendada närvilist ja negatiivset energiat.

Külmetushaigustest vabaks

Nurmenukk tervendab külmetushaigusi. Olen tundnud seda, et see on eriliselt kasulik veel neile, kellel on astma või erinevad tolmuallergiad. Nurmenukk leevendab kurguärritust ja annab sulle hea enesetunde siis, kui sul on ebameeldiv neelata. Kui sa tunned, et sa hakkad külmetuma, siis tee endale juba ennetuseks üks Nurmenukutee. Lisaks sellele, et Nurmenukk on haiguste eemalepeletaja, sellel on ka väga hea ja magus maitse.

Nurmenukk - võti sinu hingesaladuste avamiseks 

Nurmenukutee joomine või selle taime õite söömine avab lisaks sinu Päikesepõimikule ka sinu Kroontšakra. Kroontšakra avab omakorda oskuse mõista iseenda saatust ja mäletada enda eelmiste elude mälestusi. Nurmenukul on oskus avada eelmiste elude mälestusi ja viia sind unes astraalrännakusse. Nurmenukuteed võiksid juua vahetult enne magamaminekut, et see saaks sinuga toimida. Kuid kui sul on Kroontšakra väga kinni, siis selline tulemus võib tulla alles aastatega. Eelmiste elude mälestuste esilekutsumist on raske saavutada ja enne seda tuleb läbi käia väga pikk spirituaalne tee. Sedasama aitab sul kogeda ja saavutada Rüoliidi ning Preseli kristall. Neid kristalle võiksid kasutada või enda astraalrännaku kristallikomplektis hoida.

Teised erilised Nurmenuku omadused.

Nurmenukk aitab avada sinus armastuseenergia ja selle söömine/tee joomine aitab sinu hingesugulasele märku anda, et sa oled temaga kohtumiseks valmis. Kui sa tunned, et sa soovid enda ellu kutsuda hinge, kellega sul on hingeline armastuse osas kokkulepe tehtud, siis hakka kindlasti Nurmenukuteed jooma.

Nurmenukku kantakse kaasas, kui soovitakse armastuseenergiat suurendada ja enda atraktiivsust võimendada. Too endale kimp Nurmenukke koju vaasi sisse, kui sa soovid enda koju armastust kutsuda. Nurmenukukimbu kinkimine sümboliseerib armastuse ja nooruslikkuse jagamist.

Nurmenukuteed juuakse erinevate armastuse- ja selgeltnägemise avamise rituaalide käigus. Nurmenukk aitab sinu meeli avada, et sa saaksid soove teele saata ja end võimekamaks muuta. Selle tee joomine aitab rituaalile keskenduda ja mediteerida. On tähtis, et sa suudaksid rituaali tegemise ajal keskenduda, et sinu soov saaks universumisse kohale jõuda. Nurmenukutee joomine aitab sind, suurendades sinus rahuenergiat.

MINU SOOVITUSED ON MINU VISIOONIDEST JA KOGEMUSTEST

Olen sündinud oskusega taimi kuulata, nende energiaid mõista ja mulle on antud oskus taimi ravitsemiseks kasutada. Ma ei ole arst ja minu ravitsemise artiklid on kirjutatud puhtalt minu visioonide ning kogemuste põhjal. Kui sa alustad taimedega enda keha tervendamist, siis ennekõike kuula, kas sinu keha suudab seda vastu võtta. Kui sul hakkab taimeteest paha, siis järelikult sinu keha ei võta seda taime vastu. Kui tunned end hästi, siis see taim sobib sulle!

Nurmenukke korja enda tarbeks ise, kuivata need ja pane need kinnisesse anumasse. Kasuta vähemalt iga kuu paar korda, et see saaks anda sinu stressile leevendust. Taimeteed joo lisanditeta ehk ilma suhkru ja meeta, et Nurmenukk saaks võimsalt enda tööd teha.